Brunsviger – fynsk brunsviger med den bløde bund (bagerens hemmelighed)

Introduktion

Du har måske prøvet at lave brunsviger, hvor bunden bliver lidt for tør og alt for robust! Her er hemmeligheden bag den ægte fynske brunsviger, som holdes tæt ind til kroppen blandt de fynske bagere 🙂 Fynsk brunsviger når det er bedst – en super god opskrift.

 

Hvad er en god brunsviger?

En klassisk brunsviger skal være blød, svampet og slet ikke tør. Samtidig skal den smage himmelsk. Mange har forsøgt sig med diverse opskrifter der er gået i arv, og der skal nok være nogle der er fornuftige, men her er den helt rigtige – i hvert fald hvis du gerne vil lave den ægte “fynske” version, hvor bunden er lækker og blød.

Opskrift brunsviger god den bløde bund rigtig fantastisk ægte fynsk brunsvigerkage

Ægte fynsk brunsviger - med den bløde bund...

Her er opskriften på den bedste hjemmelavede brunsviger. Du vil IKKE fortryde at du giver den et forsøg. Bunden er perfekt blød og bliver ikke tør som man ellers ofte oplever det.
4.68 fra 129 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 12 minutter
Hævetid: 40 minutter
Samlet tid: 32 minutter
Antal: 1 bradepande (indv. mål 42x35cm)
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Dejen
  • 100 gram bage/stegemargarine (evt. smør)
  • 3 dl skummetmælk (300 gram)
  • 50 gram gær
  • 1 tsk havsalt (5 gram)
  • 50 gram almindeligt sukker
  • 500 gram hvedemel
Fyldet
  • 150 gram bage/stegemargarine (evt. smør)
  • 250 gram brun farin
  • 4 spsk fløde 9-18% (eller mælk, hvis man ikke har fløde)
  • 2-3 spsk kagecreme pulver (kan undlades)
Fremgangsmåde
Dejen
  • Smelt 100 gram margarine (gryde eller mikroovn).
  • Rør gær ud i lunken mælk.
  • Tilsæt salt, sukker og smeltet margarine.
  • Kom mel i, og ælt det godt sammen (gerne på køkkenmaskine i 5-10 minutter)
  • Stil dejen til hævning. Den skal hæve til ca. dobbelt størrelse et lunt sted (ca. 20 minutter).
  • Bred/rul dejen ud på en bradepande med bagepapir. Lad den hæve yderligere 15-20 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 °C varmluft / 225 °C alm. ovn.
  • Tryk huller med fingrene spredt ud over dejen. Tryk helt ned til bundet (der skal selvfølgelig ikke gå hul). Lav så en lille voldgrav ca. 1 cm fra kanten der kan holde på det smeltede sukker..
Fyld og bagning
  • Smelt 150 gram margarine og farin i en gryde.
  • Temperaturen skal så højt op, at et par dråber fløde koger op, når de dryppes ned i den varme blanding. Når temperaturen er nået, så tilsættes yderligere 4 spsk. fløde, og rør det hele godt sammen. Det skal ikke koge en masse, da fyldet så “mister” sine små “brun farin” korn. Kom evt. lidt kagecreme pulver i.
  • Fordel fyldet ud over dejen. Drys evt. en lille smule ekstra farin over direkte fra posen.
  • Sæt kagen på den nederste rille i 12 minutter og kun 12 minutter! Ovnen skal være gennemvarm når brunsvigeren sættes ind.
Opskriftsnoter
Lad brunsvigeren køle lidt af inden du serverer den. 
Velbekomme !

 

Hemmeligheden bag og et lille tip

Hvad gør den speciel – er det melet?
Nej. Du skal bare bruge helt almindeligt hvedemel. Bagetiden er en af de vigtige ting. Umiddelbart har flere spurgt mig om bagetiden ikke er lidt kort, men det er IKKE tilfældet. Det er en af de vigtigste ting, der er med til at gøre bunden så dejlig blød og svampet. Når brunsvigeren er kommet ud af ovnen er temperaturen jo stadig høj, hvilket gør at den “efterbager”. Det holder også på vandet i dejen, så brunsvigeren ikke bliver tør efter få timer, som mange ellers oplever.

Hvorfor skal man tilsætte fløde?
Fløden gør at fyldet forbliver blødt og ikke bliver stenhårdt. Når brunsvigeren er taget ud af ovnen, så lad den køle godt af. GLÆD dig (og dine gæster) med et stykke fantastisk fynsk brunsvigerkage.

Tip:
Prøv at tilsætte lidt kagecreme til fyldet. Det giver en fantastisk smag, og mange synes det er det, der giver brunsvigerkagen det sidste pift. Det eneste du skal gøre er at røre/piske lidt kagecremes-pulver direkte i fyldet, når det er kølet en lille smule af. Det er dog ikke nødvendigt. Jeg bruger normalt 2-3 spsk. kagecreme-pulver (evt. 5, hvis man er lidt vild).

 

Billeder

 

Kommentarer, spørgsmål og din erfaring

Jeg vil meget gerne høre hvad du synes, når du har prøvet opskriften – gerne med et billede vedhæftet. Du kan skrive nedenfor 🙂 Du må også meget gerne give den 5 stjerner øverst til højre i opskriften, eller hvis du skriver et spørgsmål/kommentar. Det hjælper andre med at finde vej til den fine brunsvigerkage når det søger på google 😀

Smid gerne et “Synes godt om”, hvis du ikke allerede har gjort det – så bliver vi super glade 😀

 

Presse

Pga. af den fine opskrift blev jeg kontaktet af Fredericia bibliotek i anledningen af Brunsvigerens dag den 11. oktober. De holder et arrangement, ville gerne bruge billeder fra bloggen. Det må de selvfølgelig gerne, sålænge de “linker” til bloggen 🙂 Brunsviger opskrift blød bund Brunsvigerens dag

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

141 meninger om “Brunsviger – fynsk brunsviger med den bløde bund (bagerens hemmelighed)

  • 5. december 2019 kl. 08:15
    Permalink

    Av av av en flot kage. Jeg bagte for første gang brunsviger og delte ud i den lokale bokseklub. Ubetinget ros og jeg måtte selv nappe 3 stykker for at være helt sikker. Den smagte deleme godt!! Tak for en fantastisk opskrift.
    Og glædelig jul
    Adrian

    Besvar
    • 6. december 2019 kl. 00:57
      Permalink

      Hej Adrian,
      Tusind tak for de super fine ord. Det varmer 🙌
      Glædelig jul til dig også.
      mvh Lars 🍀

      Besvar
  • 3. november 2019 kl. 12:13
    Permalink

    Den smager jo, som derhjemme 😍
    Jeg brugte piskefløde i både dej og top (‘der er intet, der tager skade af 1/2L fløde og/eller 1/2 pund smør’ 😉) og undlod kagecremepulv…
    Og så skal der altså ikke (!!) være knasende sukker på en fynsk brunsviger. Jeg ved godt, at det er der her på Sjælland! men det er jo netop det, der gør fyldet tørt og ikke blødt og snasket. Så det fik et godt gennemkog – men så spiller det altså også virkelig godt.
    Vi plejer ellers at importere et stykke, når vi er hjemme på øen – det bliver ikke nødvendigt, at vente på den lejlighed længere 😁👏🏻 Tak.

    Besvar
    • 3. november 2019 kl. 12:16
      Permalink

      Hej Louise. Tusind tak for de fine ord 🤩
      Det med sukkeret på toppen er jo helt frivilligt. Jeg har vænnet mig til at drysse lidt brun farin på toppen inden den bages. Det meste bliver jo alligevel “opslugt” når det bobler op – men synes det giver lige det sidste pift 😍 Synes du skulle genoverveje det med creme-pulveret. Det er altså genialt ☺️

      Hav en fantastisk dag
      KH Lars🍀

      Besvar
  • 3. november 2019 kl. 12:11
    Permalink

    Den smager jo, som derhjemme 😍
    Jeg brugte piskefløde i både dej og top (‘der er intet, der tager skade af 1/2L fløde og/eller 1/2 pund smør’ 😉) og undlod kagecremepulv…
    Og så skal der altså ikke (!!) være knasende sukker på en fynsk brunsviger. Jeg ved godt, at det er der her på Sjælland! men det er jo netop det, der gør fyldet tørt og ikke blødt og snasket. Så det fik et godt gennemkog – men så spiller det altså også virkelig godt.
    Vi plejer ellers at importere et stykke, når vi er hjemme på øen – det bliver ikke nødvendigt, at vente på den lejlighed længere 😁👏🏻 Tak.

    Besvar
  • 26. oktober 2019 kl. 20:39
    Permalink

    Jeg har aldrig lagt en kommentar på en blog, men den her opskrift fortjener det. Den kommer jeg til at bage igen!

    Ros når ros er krævet.

    Mvh. Rasmus.

    Besvar
  • 13. oktober 2019 kl. 19:56
    Permalink

    Jeg skal lave den på tirsdag til min mands fødselsdag, men vil lige høre, kan man bruge piskefløde til fyldet?
    Og lægges fyldes på den rå dej inden bagningen?

    Besvar
    • 13. oktober 2019 kl. 19:58
      Permalink

      Ja og ja 😉 det er præcis sådan man gør. Jeg bruger selv piske fløde 👍🙃😉

      Det bliver et hit er jeg sikker på. Tillykke med ham 🇩🇰
      KH Lars 🍀

      Besvar
      • 13. oktober 2019 kl. 20:01
        Permalink

        Super tak for hurtig svar 😃

        Besvar
      • 15. oktober 2019 kl. 08:41
        Permalink

        Forresten skal lige høre, har det nogen betydning for resultatet hvis man halvere opskriften?

        Besvar
        • 15. oktober 2019 kl. 08:42
          Permalink

          Det kan du sagtens gøre – men tro mig – den skal nok blive spist, hvis du laver hele portionen ☺️ Husk at du selvfølgelig skal bruge en noget mindre bageplade / fad, hvis du halverer den.

          God fornøjelse.

          Besvar
          • 15. oktober 2019 kl. 08:55
            Permalink

            Griner vi er bare kun 3 i dag 😂
            Jeg har en af de der bradepander med bærelåg hvis det siger dig noget den svare vist ca til en halv bradepande fra ovnen

          • 19. oktober 2019 kl. 15:46
            Permalink

            Nok den lækreste brunsviger jeg nogensinde har bagt 😍😍

          • 27. oktober 2019 kl. 10:19
            Permalink

            Hej..
            500 gram mel til 3 dl væske??
            Har dejen i røremaskine nu, men den er meget Lind og har næsten konsistens som tykmælk ??
            Spændende 😊😊

          • 27. oktober 2019 kl. 10:21
            Permalink

            Når først gluten bliver aktiveret så bliver dejen mere og mere spændstig 😉 god fornøjelse 🙌🙏❤️

  • 8. oktober 2019 kl. 08:44
    Permalink

    Jeg har aldrig prøvet at lave brunsviger før, men det skal der ændres på.

    I opskriften anvendes der skummetmælk og fløde 9-18% (kaffefløde/madlavningsfløde), er det en af hemmelighederne for at brunsvigeren bliver god? eller kan man også bruge letmælk og piskefløde? Skummetmælk og kaffefløde/madlavningsfløde er nemlig ikke noget jeg normalt har i mit køleskab, men hvis det kræves for at resultatet bliver så godt som beskrevet i kommentarerne, vil jeg selvfølgelig indkøbe disse.

    Jeg har ingen røremaskine så jeg må ælte dejen i hånden. Er der en måde hvor man kan se om dejen er blevet æltet tilstrækkeligt?

    Besvar
    • 8. oktober 2019 kl. 08:47
      Permalink

      Du kan sagtens bruge letmælk 😉😊
      Mht dejen så skal du bare ælte den godt så den bliver smidig og elastisk. Det burde kunne gå uden problemer 😉
      Mvh Lars 🍀

      Besvar
  • 7. oktober 2019 kl. 19:23
    Permalink

    Hej Lars.

    Jeg vil prøve at lave denne og tage med til fødselsdag lørdag morgen. Jeg ville virkelig gerne undgå at skulle møg tidligt op for at bage, men er nervøs for om lagen bliver tær hvis jeg laver den dagen før? Hvad siger du? Kan jeg gøre noget for at den holder sig fugtig? Eller ville jeg i det mindste kunne forberede dejen dagen før og stille i køleren og så lave resten lørdag morgen? Nogle ideer?

    Alt godt

    Salle

    Besvar
    • 7. oktober 2019 kl. 19:31
      Permalink

      Du skal hel klart bage den om morgenen.
      Rør dejen sammen og stil den i køleskabet. Og rul den ud om morgenen istedet. Alternativt kan du også rulle den ud og komme sukkeret på aftenen før og så på køl (hvis du har plads).

      Den er bedst hvis du laver den på dagen 😉
      KH Lars 🍀

      Besvar
  • 22. august 2019 kl. 07:02
    Permalink

    Love it ❤️ Den er bare SÅ god. Tak

    Besvar
  • 18. august 2019 kl. 18:38
    Permalink

    Virkelig lækker opskrift! 🤤 resultatet er fantastisk brunsviger hver gang. Dog lader jeg mit sukker opløse helt og tilsætter samtidig lidt mørk sirup. For i min verden skal der ikke være knase sukker på en fynsk brunsviger. Hilsen ærke fynboen 😄

    Besvar
    • 19. august 2019 kl. 15:03
      Permalink

      Takker 🙌🙏
      Dejligt at selv os fynboer kan have forskellige præferencer 🤩😉 Tak for tilbagemeldingen 👍
      Ps tryk meget gerne på stjernerne også 😍 det hjælper andre med at finde opskriften i søgemaskinerne 👌
      KH Lars 🍀

      Besvar
  • 13. august 2019 kl. 13:46
    Permalink

    Vedr. Tilsæt salt, sukker og smeltet smør, – må smørret være varmt når det kommes i, og kan gæren tåle det.

    Besvar
    • 13. august 2019 kl. 14:04
      Permalink

      Jeg hælder smørret i stille og roligt. Det plejer at gå fint 😉. Men det er rigtig at gærcellerne kan dø hvis de bliver for varme.

      God fornøjelse 🍀❤️

      Besvar
  • 21. juli 2019 kl. 18:49
    Permalink

    Har aldrig bagt brunsviger før, hold da op hvor er det godt, måtte faktisk bage 2 stk 😊da den første blev opspist med det samme

    Besvar
    • 21. juli 2019 kl. 21:06
      Permalink

      SÅDAN Tony 🤩 Det kan man da kalde en succes oplevelse. Tusind mange gange tak for de fine ord, og billede 🙏 Rigtig god dag herfra også…

      Mange hilsner,
      Lars

      Besvar
    • 10. oktober 2019 kl. 22:10
      Permalink

      Super lækker brunsviger

      Besvar
  • 8. juni 2019 kl. 21:14
    Permalink

    Goddav søde Lars. Det er godt nok den mest fantastiske brunsviger jeg i mit liv har smagt! Tusind tak skal du have for at dele sådan en lækker opskrift!

    Besvar
  • 21. maj 2019 kl. 15:30
    Permalink

    Oki din opskrift er så skyld i at det altid er mig der skal bage brunsviger til både familie og kolleger…..Jeg har været i bare glæde og må bukke mig i støvet, for den smager helt perfekt som bagerens

    Besvar
    • 21. maj 2019 kl. 15:31
      Permalink

      Oki din opskrift er så skyld i at det altid er mig der skal bage brunsviger til både familie og kolleger…..Jeg har været i bagerlære og må bukke mig i støvet, for den smager helt perfekt som bagerens

      Besvar
      • 21. maj 2019 kl. 15:36
        Permalink

        Hej Heidi
        Tusind tak for det mega flotte ord 🙏 Bliver SÅ glad når andre også synes om opskriften. Så må man tage med at man ofte hænger på at bage 🤩. Tak fordi du tog dig tid til at smide stjernerne afsted. Det betyder meget 😉

        Rigtig god dag.
        KH Lars 🍀

        Besvar
    • 22. september 2019 kl. 15:44
      Permalink

      Super lækker meget bedere end bagerens jeg er normalt ikke til brunsviger men denne kan jeg spise. Familien har godkendt den nåede ikke engang at blive kold før der blev taget af den så stor ros og tak til dig 😁👌

      Besvar
        • 22. september 2019 kl. 17:21
          Permalink

          5 ud af 5 stjerne herfra 😉

          Besvar
  • 13. maj 2019 kl. 19:03
    Permalink

    Super god kage Jeg havde kun mørkt muscovado rørsukker, som jeg brugte i stedet for mørk farin. Det er mere fintkornet end farinen og bliver en sammenhængende masse med smør, fløde og cremepulver og lægger sig som lag over hele overfladen og ikke kun i hullerne. Der mangler godtnok sukkerknasfornemmelsen, men til gengæld smager brunsvigeren himmelsk. Vi var 8 personer til en bradepande og tilbage var kun kanten, jeg havde lavet for at holde på fyldet.

    Besvar
    • 13. maj 2019 kl. 19:05
      Permalink

      Dejligt at høre 🙌
      Muscovadosukker har jeg også herhjemme til småkager 😉 smagen er godt men der mangler som du skriver lidt af sukker fornemmelse men smagen burde være der 🙂

      Tak for den fine tilbagemelding 🙏 🤩

      Besvar
  • 19. april 2019 kl. 21:10
    Permalink

    Virkelig den bedste brunsviger. Så lækker blød og snasket. Gik rent ind til påskefrokosten/børnefødselsdag.

    Besvar
    • 20. april 2019 kl. 08:36
      Permalink

      ????
      Tusind tak for den fine tilbagemelding. Jeg bliver så glad hver gang nogen tager sig tid til at skrive. Rigtig god påske herfra ??❤️

      Besvar
  • 6. april 2019 kl. 19:31
    Permalink

    SUPER LÆKKER bund…
    Der er ingen tvivl om at jeg bruger den fremadrettet, de 170 børn var ikke i tvivl ?
    Søren laver Danmarks bedste brunsviger

    Besvar
    • 7. april 2019 kl. 17:36
      Permalink

      Tusind tak for de fine ord og det flotte billede ❤️?
      Vildt at du har lavet brunsviger til 170 ??.
      Rigtig god aften ?

      Besvar
  • 2. marts 2019 kl. 17:45
    Permalink

    Endelig en opskrift på en brunsviger der ikke bliver tør – tak for det 🙂 Og hvor er det bare meget bedre med fløden i fyldet.

    Besvar
    • 2. marts 2019 kl. 18:12
      Permalink

      Hej Lise.
      Tusind tak ☺️ Det er bare SÅ dejligt at få den type tilbagemelding. Det giver lyst til at fortsætte med at udvikle opskrifter ?

      Hav en fantastisk weekend ?
      Mange hilsner ????????
      Lars

      Besvar
  • 9. februar 2019 kl. 23:35
    Permalink

    Kommer i hvert fald til at bruge opskriften igen 😉

    Besvar
  • 9. februar 2019 kl. 23:32
    Permalink

    Virkelig god opskrift. Jeg brugte dog halvt hvedemel og halvt fuldkornshvedemel, for at give et ekstra bid. Derudover puttede jeg nelliker, kardemomme og vaniljesukker i dejen og i fyldet blev der tilføjet en blanding af fin- og grovvalsede havregryn. Det kan virkelig anbefales, hvis man ønsker et lille twist på den ellers gode gamle brunsviger 🙂

    Besvar
  • 19. januar 2019 kl. 17:34
    Permalink

    Hi Lars! Thank you so much for your recipe and tips, looks like a great cake! Google translate had difficulty translating into English some of your words. Is this cake called a Brown Tiger in English? Or, brown warrior, or just simply brownie? Haha, Google gave me a lot of options. I, more importantly, wanted to know what kagecreme-pulver means. Google tell me “cake cream powder”, which has left me more confused.
    I can’t wait to try this recipe! Yeasted breads are delicious. This reminds me of a Mexican Square or Poke Cake. But is very different from the ‘brownies’ we eat here in Canada.

    Besvar
    • 19. januar 2019 kl. 17:37
      Permalink

      Oh! It is a pre-pared icing mix. I will replace with Custard powder! Should have similar flavour and won’t damage the recipe.

      Besvar
      • 19. januar 2019 kl. 21:32
        Permalink

        Hi Eden.
        Thanks a lot for the very nice words ?❤️. About the ‘kagecreme’ you are completely right. It’s a bit like custard powder and I guess you can use it.
        You can also add a teaspoon of vanilla sugar powder together with 1 teaspoon of an egg (mixed gently). But custard powder should do just fine.

        Let me know what you think of the Danish Brunsviger. There no real English word for it. It has nothing to do with brownies but I think you could call it Brown Sugar Cake ?

        Take care.
        Lars

        Besvar
        • 19. januar 2019 kl. 22:08
          Permalink

          Amazing! Because I just put the custard powder in. I caramelized some apples and strained out the apples to use the caramel on top and the apples are going to be folded into the dough after it has proofed. Delicious!
          I will have to call it brunsviger then! “Brown sugar cake” lacks the finesse this cake deserves!
          Thanks again Lars!

          Besvar
  • 13. januar 2019 kl. 15:08
    Permalink

    Har lige været igang igen, og det er en brunsviger kage man bliver afhængig af.
    Den er fantastisk.

    Besvar
  • 13. januar 2019 kl. 14:38
    Permalink

    Nu har jeg aldrig!!!
    Det var da den bedste og blødeste brunsviger jeg har smagt. Tak for opskriften.

    Besvar
  • 10. januar 2019 kl. 16:33
    Permalink

    Tak for brunsviger, og den blev fantastisk.

    Besvar
    • 11. januar 2019 kl. 15:21
      Permalink

      Helt enig. Fantastisk opskrift.

      Besvar
  • 17. december 2018 kl. 12:12
    Permalink

    Fantastisk opskrift. Takker 🙂

    Besvar
  • 10. december 2018 kl. 20:10
    Permalink

    Hej, kan man langtidshæve dejen? Dvs med fx halv mængde gær og så lade den stå i køleskabet natten over? Så kunne jeg hælde den i bradepande og med fyld inden jeg kører på arbejde og bager den der?

    Besvar
    • 10. december 2018 kl. 20:18
      Permalink

      Hej Caroline.
      Jeg har ikke prøvet at langtidshæve den men det burde kunne lade sig gøre på den måde du beskriver.

      Du må meget gerne give en tilbagemelding hvis dj kaster dig ud i det? ???

      Besvar
      • 17. december 2018 kl. 19:59
        Permalink

        Hej Lars.
        Jeg prøvede at fordoble opskriften og holde samme mængde gær og sætte den i køleskabet til hævning natten over. Jeg ville lave to kager. Hævningen fungerede fint, men næste gang vil jeg lave to alm portioner men med halvt gær til to kager til hævning natten over.da det var lidt svært at dele dejen og fordele. Den (de) smagte dog rigtig dejligt og med røremaskine skulle jeg ikke have fingrene i dejen. Jeg fordelte dejen med kagespartel. Men igen, ved to kager og langtidshævning, lav to portioner med halv mængde gær. Super nemt og alle de voksne drenge på arbejdet var glade ?

        Besvar
        • 17. december 2018 kl. 20:07
          Permalink

          Hej Caroline. Tusind tak for den fine tilbagemelding ?. Det var fedt det blev en succes. Jeg tænker jeg lige får opdateret det som et ekstra tip i opskriften hvis andre vil forberede dejen dagen før og lade den koldhæve i køleskab.

          Tusind tak ?. Rigtig god jul når du når dertil. ????

          Mvh Lars

          Besvar
          • 17. december 2018 kl. 20:14
            Permalink

            Hej igen.
            Så skal man også lige holde lidt mel tilbage så den lige akkurat er for irriterende klistret til at ælte i hånden. Ellers tror jeg den bliver for bastant. Ved langtidshævning bliver dej mere luftigt når man ikke putter for meget mel i. Put det i når man former, hvis man synes det. Men ellers brug en spartel hvis det er for klistret. God jul ?

  • 8. december 2018 kl. 10:43
    Permalink

    Prøvet et par gange nu, og det er absolut den bedste opskrift til dato. Det forbliver sikkert også sådan, for jeg kan ikke se hvor en anden opskrift vil kunne lave forbedringer. Jeg tror det bliver til en Brunsvigerkagemand idag, og så bliver den afprøvet med lidt kagecreme pulver i – glæder mig allerede.

    Mange tak for opskriften.

    Et TIP: Jeg har søgt og eksperimenteret med Bløde sukkerkringler som vi købte hos bageren tilbage i tiden, dem har jeg så prøvet med denne opskrift, de blever super, rulles ud i “pølser” formes til kringler, hæver pensles med smeltet smør og drysses med rigeligt sukker.

    Besvar
    • 8. december 2018 kl. 17:14
      Permalink

      Hej Jørgen
      Tusind tak for de meget fine ord ??
      Du skal glæde sig til kagecreme tricket. Der smager fantastisk ?

      God idé med de bløde sukker kringler. Har du tilfældigvis et billede af dem? Kunne være en idé til en fremtidig opskrift ?

      Rigtig god dag
      Mvh Lars ???

      Besvar
      • 9. januar 2019 kl. 15:47
        Permalink

        Sukkerkringler af drkoch´s Brunsviger dej.
        Rulles i pølser ca. 1,5 til 2 cm. tykkelse, formes til kringler hæver og pensles med smeltet smør og drysses med rigeligt sukker, det er meningen at der skal samle sig en pæn sukkerklat i hvert “kringle hul”, bages gyldne, og vupti, dejlige bløde sukkerkringler.
        Kan Pimpes med et par teskefulde kardemomme der blandes i dejen.
        Du er velkommen til at gennemprøve den og lancere den på din side, hvis du synes 🙂
        så kan du måske også fremstille et mere præsentabelt billede, dette var jo kun til eget brug 🙂

        Besvar
        • 11. januar 2019 kl. 15:19
          Permalink

          Sådan Jørgen 🙂 Det må jeg prøve en dag. De fortjener faktisk sin egen opskrift. Det må jeg lige få klaret ved lejlighed. God weekend

          Besvar
  • 27. november 2018 kl. 08:12
    Permalink

    Den er virkelig god. Lavede den til min søns fødselsdag i går. Alle elskede den. Tak ❤️?

    Besvar
  • 16. november 2018 kl. 21:31
    Permalink

    Bedste opskrift ??
    Ikke så meget mere at sige ❤️

    Besvar
  • 14. november 2018 kl. 13:38
    Permalink

    Skulle holde Fødselsdag for knægten, som elsker brunsviger. (den fra vores bager) men snakkede med om jeg ik lige skulle prøve. fik lov efter lidt tid,
    gik i gang med den. da jeg så kom til bagetiden var jeg lidt arr kan det nu osse passe. men prøvede det, og hold da op det var den BEDSTE hjemmelavet brunsviger jeg har fået de fleste er enten tørre eller tunge. men ikke den her, alle gæsterne synes virkelig at den var rigtig god.
    det er absolut ik sidste gang den skal laves??

    Besvar
    • 14. november 2018 kl. 21:22
      Permalink

      Hej Kim
      Sikke en dejlig tilbagemelding ?. Simpelthen så fedt at høre. Tusind tak ?

      Hvis du ikke allerede har givet opskriften 5 stjerner så må du da meget gerne klikke løs ?

      Rigtig god dag og tillykke med sønnike ??

      Besvar
  • 11. november 2018 kl. 14:07
    Permalink

    Fantastisk brunsviger. Fåes ikke bedre hos bageren?

    Besvar
    • 11. november 2018 kl. 20:56
      Permalink

      Hej Lene
      Tusind tak for de fine ord 🙂 Vi er bestemt ikke uenige. Jeg har selv lige lavet den 2 dage i træk. Simpelthen så god…

      Besvar
  • 21. oktober 2018 kl. 11:12
    Permalink

    Den her opskrift er netop tilføjet mit “yndlingsbibliotek”, hvor jeg samler de bedste af de bedste opskrifter. ALLE – selv dem der normal ikke bryder sig om brunsviger – roste brunsvigerkagen til skyerne…

    Mange fødselsdags hilsner fra Margrete

    Besvar
    • 21. oktober 2018 kl. 12:32
      Permalink

      Hej Margrete
      Dejligt at høre at brunsvigeren vinder frem blandt tvivlere 😀 Tak for den fine karakter. KH Lars

      Besvar
  • 7. oktober 2018 kl. 16:05
    Permalink

    Jeg lavede den til både fynboer og ikke-fynboer og den var et stort hit 🙂 rigtig god opskrift!

    Besvar
    • 6. oktober 2018 kl. 08:16
      Permalink

      Hej Rasmus.
      Der står også at smør kan bruges. Smør er generelt genialt i alt og bestemt også her. Men opskriften er oprindeligt fra min farfar der var bager og her blev der brug margarine. Jeg bruger normalt smør eller halvt halvt.

      Pøj pøj

      ??

      Besvar
  • 29. september 2018 kl. 20:52
    Permalink

    Den bedste opskrift til dato. Punktum?❤️

    Besvar
    • 6. oktober 2018 kl. 08:17
      Permalink

      Hej Malene
      Tusind tak. Nu er det jo også snart Brunsvigerens Dag ?? så må vi håbe at en masse andre finder den fine opskrift. Men mon ikke.

      God dag
      Mvh Lars

      Besvar
  • 8. september 2018 kl. 14:10
    Permalink

    Der har du sgu ramt rigtigt, har familie fra Fyn og de var pænt overrasket over din opskrift.
    Tak for det.

    Besvar
    • 8. september 2018 kl. 17:38
      Permalink

      Hej Heino
      Tusind tak for den fine anbefaling ??
      Man kan vel ikke rigtig få større ros end fra en fynsk familie. Mange tak ???

      Besvar
  • 17. august 2018 kl. 07:52
    Permalink

    Hej Lars
    Den lyder rigtig lækker. Jeg vil lige høre, hvilken størrelse bradepande bruger du? Der er jo alverdens størrelser 🙂
    God weekend
    Sanne

    Besvar
    • 27. august 2018 kl. 21:59
      Permalink

      Hej Sanne,
      Undskyld det sene svar. Dit svar var druknet lidt i mailbunken efter ferien. Sorry 🙂
      Min bradepande er en fra Siemens og de officielle mål er 44,2x37cm. De indvendige mål er nok nærmere 41x35cm. Håber det giver en retning på størrelsen 🙂

      God dag
      mvh Lars

      Besvar
  • 22. juni 2018 kl. 19:21
    Permalink

    Hej Lars,

    Nu prøver jeg lige om jeg er heldig at du kan svare hurtigt:-) jeg står og skal bage brunsviger til 80 pers til i morgen meget tidligt, derfor vil jeg gerne lave dejen her til aften. Tror du at det kan lade sig gøre? jeg tænker at bruge halv gærmængde, og holde lidt igen med mel til i morgen. Og hvad med bagetid, jeg synes ofte at brød og boller skal have lidt længere i ovnen efter koldhævning…?

    Med venlige og håbefulde hilsner, Maja

    Besvar
    • 23. juni 2018 kl. 06:36
      Permalink

      Hej Maja.
      Den er svær. Jeg tror godt du kan lade den kold lave som du skriver og tænker faktisk ikke at du behøver ændre i dejen. Den skal alligevel efterhæve når den er lagt på bradepanden. Så tænker det går. Du skal kok lade den efterhæve lidt mere da dejen er kold.

      Held og lykke og håber du lige giver en tilbagemelding på hvordan du ende med at gøre ?

      Rigtig god fornøjelse ???

      Besvar
      • 30. august 2018 kl. 19:10
        Permalink

        Hej hej tak for svar nåede ikke at få det inden, men endte med at halvere gærmængden og holde lidt mel tilbage. Lod den bare stå i røreskålen natten over. Næste dag smed jeg resten af melet i, kørte det i røremaskinen og fordelte dejen i bradepanderne, lod det efterhæve ca. 20 min, og det gik fint med samme bagetid. Den blev så god, kæmpe hit hos både børn og voksne?

        Besvar
        • 31. august 2018 kl. 08:00
          Permalink

          Hej Maja.
          Tak for din tilbagemelding ?
          Det lyder til man godt kan forberede dejen i forvejen og skære lidt af tiden aftenen før ??

          Fedt at den hittede – men det skulle den jo også gerne ??

          Rigtig god dag
          Mvh Lars

          Besvar
  • 8. juni 2018 kl. 14:20
    Permalink

    Ord kan bare ikke beskrive, hvor god den brunsviger er – den er jo himmelsk! TAK for opskriften! Nu skal der bare flødeskum på, som vi gør i Nordjylland ;P

    Besvar
    • 8. juni 2018 kl. 14:23
      Permalink

      Tusind tak ❤️❤️
      Det med flødeskummet har jeg ikke helt forstået. Måske jeg skulle prøve det en dag ?

      God weekend

      Besvar
  • 2. maj 2018 kl. 16:02
    Permalink

    Som Fynbo ved man godt, hvordan en brunsviger skal være. Det er bare ikke nemt at opdrive i Jylland hvor jeg bor, så det er dejligt at kunne selv. Denne opskrift er den bedste ever, tak for den! Jeg skal igang med at bage den i aften, og tænker at bage den i folieforme, så den er nem at have med ud af huset. Mon bagetiden er den samme, eller om den skal nedsættes lidt?

    Besvar
    • 2. maj 2018 kl. 17:28
      Permalink

      Hej Tine. Tusind tak ??

      Jeg tror jeg ville give kagen samme tid evt 30 sekunder mindre. Mere tror jeg ikke du skal korte af.

      Du må da meget gerne give en tilbagemelding om det lykkedes med de forme. ?

      God dag

      Besvar
  • 30. marts 2018 kl. 19:27
    Permalink

    Damn. Den var god. Kæmpe Thumbs up herfra

    Besvar
  • 26. marts 2018 kl. 18:03
    Permalink

    Super god opskrift. Thumbs up fra en anden kræsen fynbo.
    /John

    Besvar
  • 20. marts 2018 kl. 09:45
    Permalink

    Hej !
    Som ægte fynbo var jeg da nødt til at prøve denne opskrift, og det fortryder jeg slet ikke. Den brunsviger er et kæmpe hit, og jeg brugte det tip med kagecremen og den blev perfekt.
    Jeg havde i forvejen en god opskrift, men den er udskiftet nu 😉

    Erik

    Besvar
    • 20. marts 2018 kl. 12:38
      Permalink

      Hej Erik.
      Tusind tusind tak for den fine tilbagemelding 🙂 Det betyder rigtig meget at en fellow-fynbo synes den er super. Det er efterhånden lidt siden at jeg selv har lavet brunsviger sidst, men må vist hellere snart igang igen (fødselsdage nærmer sig)…

      God dag

      Besvar
  • 14. marts 2018 kl. 17:21
    Permalink

    Hej
    jeg har prøvet at bage denne brunsviger 2 gange, ja den er virkelig fin
    jeg syntes dog bunden bliver lidt tør,kan den bages for hårdt?

    mvh. Mogens

    Besvar
    • 14. marts 2018 kl. 17:24
      Permalink

      Hej Mogens.
      Du kan eventuelt prøve at sætte brunsvigeren lidt højere op i ovnen og evt 10 grader ned.

      En anden mulighed er at dit mel kræver lidt ekstra vand. Det er vigtigt at dejen er dejlig blød og let ‘klistret’. Der er stor forskel på mel. Der må man prøve sig lidt frem.

      Held og lykke ??

      Mvh Lars

      Besvar
  • 5. marts 2018 kl. 14:02
    Permalink

    Verdens bedste opskrift. Her er fem stjerner. Fuldt fortjent.

    Besvar
  • 5. marts 2018 kl. 11:29
    Permalink

    Man kan også anmelde brunsviger opskriften i forbindelse med en kommentar. Man trykker bare på de små stjerner over kommentarfeltet, så kommer de med 🙂

    mvh Lars

    Besvar
  • 3. marts 2018 kl. 17:01
    Permalink

    Tak for en rigtig nem og super lækker opskrift. Har brugt den flere gange og den slår aldrig fejl ? Den bedste opskrift på brunsviger ?

    Besvar
    • 4. marts 2018 kl. 11:50
      Permalink

      Velbekomme.
      Tusind tak for roserne ❤️ jeg er super glad for at du skriver ?? så er der kage til mange fødselsdage endnu ??

      Besvar
  • 12. november 2017 kl. 22:06
    Permalink

    Fantastisk. Jeg har sjældent held med bagning. Denne opskrift var nem at følge..
    kagen blev vidunderlig. Skøn. Ikke sidste gang den bages.
    Skal også prøve andre af dine opskrifter.
    Kan anbefales. Tusind tak.
    Hilsen bente

    Besvar
    • 14. november 2017 kl. 14:31
      Permalink

      Kære Bente,
      Tusind tak 🙂 Elsker når der er positive tilbagemeldinger. Rigtig god dag og tak !
      KH Lars

      Besvar
  • 7. oktober 2017 kl. 00:39
    Permalink

    Tak for en super fed opskrift. Det er den bedste brunsviger jeg har prøvet i mange år. Det der har været problemet tidligere er at en brunsviger ofte bliver tør i løbet af nogle få timer, men denne forbliver dejlig lækker mindst hele dagen….

    Mange hilsner
    Jonna
    PS. den kan også fryses og smager stadig fantastisk

    Besvar
    • 8. oktober 2017 kl. 00:16
      Permalink

      Hej Jonna
      Tusind tak for din tilbagemelding. Det er altid fantastisk at få SÅ god feedback…. Så er der noget ved at lave en lille blog med ens favoritopskrifter, når man ikke er den eneste der elsker dem 🙂

      Jeg har ikke selv prøvet at fryse brunsvigeren, men det kan formentlig gøres som du skriver.
      Igen .Tusind tak og rigtig god dag,
      KH Lars

      Besvar
  • 23. juni 2017 kl. 18:06
    Permalink

    Fantastisk opskrift 🙂 Jeg har prøvet mange forskellige opskrifter men ingen af dem nærmer sig din. Hermed ros fra en fynbo der er krævende med hvad jeg spiser ??

    Besvar
    • 24. juni 2017 kl. 13:33
      Permalink

      Hej Tina. Det er fantastisk at høre. Vi fynboer er kræsne så det er med at holde fast i de rigtige opskrifter når man finder den.
      Rigtig god dag.
      KH Lars

      Besvar
  • 21. juni 2017 kl. 20:26
    Permalink

    Hej, jeg har også begivet mig ud i at lave denne opskrift på brunsviger, men jeg har problemer med deje. Er det normalt, at den er så klæbrig? Og efter hævning?

    Besvar
    • 21. juni 2017 kl. 20:39
      Permalink

      Hej Christa.
      Dejen skal være klæbrig, men den skal ikke klistre meget. Hvis den er for våd når den røres sammen, så skal der lidt mere mel i, men som skrevet, så skal den være klæbrig 🙂
      Jeg plejer at “trykke” dejen ud i formen, da den netop er for våd til at rulle ud.

      Håber det gav mening?
      Held og lykke
      KH Lars

      Besvar
  • 21. juni 2017 kl. 14:30
    Permalink

    Denne må jeg prøve. !
    Må jeg høre, hvor stor er din bradepande ?
    Måske skal jeg doble op til min 40*40 !

    Besvar
    • 21. juni 2017 kl. 20:41
      Permalink

      Hej Bettina.
      Min bradepande er fra en Siemens ovn, og den er ca 42×36 i indvendige mål. Jeg tænker du kan klare det med en alm portion. Det ville jeg i hvert fald starte med 🙂
      Held og lykke
      KH Lars
      Ps. Giv gerne en melding på hvordan det gik 😉

      Besvar
  • 8. juni 2017 kl. 08:52
    Permalink

    Kan man lave dejen da.gen før og så bare bage den om morgen el. Kan den stå på køl når der er bagt?

    Besvar
    • 8. juni 2017 kl. 21:09
      Permalink

      Hej Heidi,
      Jeg har faktisk ikke prøvet at lave den aftenen før. Den tager ca 40 minutter at lave, så plejer bare at røre den sammen når vi vågner og lade den hæve i skålen. Efter ca. 20 minutter smider jeg den på bradepanden, og lader den hæve mens jeg smelter farin/smør, og så i ovnen.

      Tænker godt man kunne lave dejen aftenen før og stille den i køleskabet. Jeg ville dog halvere gærmængden måske kun 5-10 gram gær. Så kunne man let brede den ud på bradepanden om morgenen, og så lade den “hæve” og få lidt varme mens man smelter fyldet.

      Du må meget gerne give en tilbagemelding, hvis du forsøger 🙂 Tænker der er mange flere der ville have gavn af det 🙂

      Ps. Husk at dække dejen til med plastik når den står i køleskabet.

      Rigtig god dag.
      KH Lars

      Besvar
      • 10. juni 2017 kl. 22:19
        Permalink

        Hej tak for svar, den var en succes, så det kunne godt lade sig gøre at lave dejen dagen før. Med 10 g gær

        Besvar
        • 13. juni 2017 kl. 08:25
          Permalink

          Hej Heidi,
          Det er super. Tak for din feedback 🙂

          Kom du også sukkermassen på dagen før, så hele brunsvigeren var på køl, eller hvordan?

          Besvar
    • 8. juni 2017 kl. 21:09
      Permalink

      Pps. Du kan godt stille den på køl, men den er klar bedst, sådan lidt lun 😉

      Besvar
  • 6. juni 2017 kl. 14:36
    Permalink

    Vi har netop holdt børnefødselsdag og skulle finde en god opskrift på en brunsviger. Den her fik så mange gode kommentarer at vi matte prøve den….

    MEN desværre…. den levede ikke bare op til kommentarerne – den OVERTRUMFEDE alle opskrifter jeg har prøvet tidligere. Hold nu op en lækker bund, og tricket med at tilsætte lidt fløde og kagecreme’s pulver til sukkeret var lige i øjet.

    TUSIND tak ?

    Besvar
    • 6. juni 2017 kl. 14:39
      Permalink

      Kære Louise.
      Tusind tak for dine roser. Jeg er glad for at opskriften og brunsvigeren faldt i god jord ?? jeg har prøvet utallige opskrifter gennem tiden men der er ikke nogen der kommer i nærheden ??
      Rigtig god dag.
      KH Lars

      Besvar
  • 16. maj 2017 kl. 15:59
    Permalink

    Tak for en perfekt opskrift. Vi var overrasket over hvor lækker og blød bunden var efter et par dage. Den skal helt sikkert bages igen en anden gang

    Besvar
    • 16. maj 2017 kl. 21:27
      Permalink

      Hej Sine,
      Det lyder som om den var et kæmpe hit hos jer… Det er jeg selvfølgelig super glad for 🙂

      Det er altså bare den helt rigtige måde at lave den på 😉
      KH Lars

      Besvar
  • 11. april 2017 kl. 22:46
    Permalink

    1000 tak for en god opskrift! Bagte den forleden til familien – det resulterede i, at kæresten meldte sig på banen til at tage kage med på arbejde til sit fodboldhold imorgen. Jeg er derfor netop nu igang med 3x portion – den er jeg spændt på ??

    Besvar
    • 12. april 2017 kl. 06:16
      Permalink

      Velbekomme.
      Lyder som om det var et kæmpe hit når kæresten tør tage den med til fodbold ?
      Tak for roserne.
      God dag

      Besvar
  • 21. marts 2017 kl. 15:59
    Permalink

    Kan man evt. putte ekstra fyld på end der er angivet i opskriften, eller er der rigeligt?

    Besvar
    • 21. marts 2017 kl. 16:09
      Permalink

      Hej Kamilla,
      Du kan sagtens komme lidt ekstra fyld på, men synes der plejer at være en fin mængde. Jeg er selv en sucker for fyldet 🙂 Du kan jo evt. prøve med 50% ekstra fyld, og se om det passer bedre til dig…
      Held og lykke med det – og du må da meget gerne lige give en tilbagemelding på om det var en succes med ekstra fyld 😉

      God dag,
      Mvh Lars

      Besvar
  • 7. februar 2017 kl. 22:52
    Permalink

    Den bedste opskrift. Takker

    Besvar
    • 8. februar 2017 kl. 09:21
      Permalink

      Velbekomme.
      Elsker den selv ?

      Besvar
  • 15. december 2016 kl. 09:19
    Permalink

    YES… så lykkedes at finde en god opskrift på brunsviger. Tusind mange gange tak. Jeg har lavet mange forskellige, men den her er lige som den bør være.

    Den kan klart anbefales til ALLE.
    God dag
    Sarah

    Besvar
    • 17. december 2016 kl. 19:36
      Permalink

      Hej Sarah,
      Det er jeg dælme glad for du synes. Det har også taget en del prøven frem og tilbage mellem mange forskellige opskrifter og anbefalinger fra nær og fjern…. Lad os så holde nogle fødselsdage, hvor vi kan få lavet noget brunsviger på den helt rigtige måde 😀

      God dag,
      Lars

      Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg mig på de sociale medier