Brød og bagværkMorgenmad / BrunchOpskriftSnacksTilbehør

Hjemmelavede knækbrød (opskrift)

Introduktion

Der findes rigtig mange opskrifter på hjemmelavede knækbrød. Desværre er mange af dem lidt “tørre” i konsistensen. Jeg ved godt at knækbrød ER tørre, men der er altså alligevel meget forskel. Her er en super god opskrift, som du kommer til at elske. Det tager ikke lang tid at lave, og både gæster og børn vil spise til der ikke er flere 🙂

 

Opskrift

opskrift knækbrød hjemmelavede lækker gode sådan laver du

Gode knækbrød

Her er en lille fin opskrift på velsmagende knækbrød. Opskriften laver 2 x bradepande, hvor dejen er rullet ud i 2-3mm.
4.28 fra 218 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Snack, Tilbehør
Køkken: Dansk, Svensk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 2 bradepander
Kalorier: 1535kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl havregryn
  • 3,5 dl hvedemel
  • 1 tsk fint salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl olie (gerne en god, mild olivenolie)
  • 2 dl vand
  • 1 tsk flagesalt (drysses på toppen inden bagning)
Udstyr
  • kagerulle
Fremgangsmåde
  • Bland alle de "tørre" ting sammen i en skål. Tænd ovnen med det samme på 200 grader.
  • Tilsæt så olie og vand. Rør det godt sammen med f.eks. en gaffel. Hvis dejen er lidt for tør, så tilsæt lidt mere olie. Konsistensen skal være som en alm. dej (dog med en masse kerner).
  • Del dejen i 2.
  • Rul hver del ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 2-3 mm. Brug evt. 2 bradepander, hvis det kniber med at kunne være der.
  • Kom den udrullede dej over på en bradepande og "rids" dejen i passende stykker (brug f.eks. en pizzaskærer el. lignende). Drys med flagesalt
  • Bages i 15-20 minutter ved 200 grader. Tages ud når de begynder at blive lidt mørke i farven. Jeg plejer at bage 1 bradepande ad gangen, men du kan også godt bage med varmluft - bare pas på de ikke får for meget. Ved varmluft skal du skrue ned til 180 grader, og roter evt. bradepanden undervejs.
  • Lad dem afkøle på en bagerist
Opskriftsnoter
  • Lad dem køle helt af inden brug, så bliver de også "sprødere".
  • Du kan godt lave flere plader ad gangen hvis du bruger varmluft (180 grader). Rotér og byt evt. pladerne rundt, hvis din ovn varmer lidt ujævnt. 
  • Et godt tip fra Aleksandra Ravlic er at bruge 1.5 dl rugmel og 2 dl hvedemel, så får de et lidt mere "groft" udtryk. Stadig fantastiske 👏
  • Et andet tip er at bruge majsmel i stedet for f.eks. halvdelen af hvedemelet. Det giver en lidt flottere farve, og jeg synes også de bliver lidt sprødere...
  • Knækbrødene er også gode, hvis du lidt af forstoppelse.
  • Kalorieantallet ovenfor er for pr. bradepande knækbrød.
Ernæringsfakta
Antal: 1bradepande | Kalorier: 1535kcal | Kulhydrater: 93g | Protein: 43g | Fedt: 108g | Mættet fedt: 10g | Flerumættet fedt: 32g | Monoumættet fedt: 11g | Natrium: 1170mg | Kalium: 60mg | Fibre: 13g | Sukker: 3g | Calcium (kalk): 450mg

følg mig på instagram

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Har du spørgsmål, eller kommentarer til opskriften må du meget gerne skrive dem nedenfor(hop til kommentarfeltet). Du må også meget gerne lave en kommentar, hvor du vedhæfter et billede af dine lækre knækbrød. Jeg elsker at se billeder fra tilfredse læsere…

Du må også meget gerne trykke på de 5 små stjerner under billedet i opskriften. Det betyder super meget, hvis jeg kan få en god anmeldelse. Tusind tak

 

Billeder

 

Tak til min skønne hustru Heidi for opskriften 🙂

 

Ekstraordinær støtte til min hjemmeside?

Vil du vise ekstra støtte til mit projekt på Livets små ting (drkoch.dk), så kan det selvfølgelig også lade sig gøre.

qr kode støt mobilepay

4.28 from 218 votes (193 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

84 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Lone
Lone
2 måneder siden

The best and also easy to mix👌😃

Kirsten
Kirsten
2 måneder siden

Det bedste knækbrød nogensinde👍
har bagt det rigtig rigtig mange gange.
tusind tak for opskrift🥰

Inger B
Inger B
3 måneder siden

Simpelt hen de bedste knækbrød!
Før vi tager på ferie, blander vi poser med de tørre ingredienser til f.eks knækbrød, så er det lynhurtigt at hælde vand og olie i og bage dem, der hvor vi er.
Tak for opskriften

Mette
Mette
3 måneder siden

Endnu engang har jeg lavet disse fantastiske knækbrød – dobbeltportion. Jeg skal bruge dem om 2 dage til min datters studentergilde. Jeg frygter de ikke holder så længe….hihi. Der har allerede været både små og store mus i dem.
Så må jeg igang igen på mandag. Skønt at man næsten altid har ingredienser hjemme til knækbrødene.

Louise Pedersen
Louise Pedersen
4 måneder siden

Simpelthen den lækreste opskrift på knækbrød ! Tak for den.. 😉

Ingrid Wulff
Ingrid Wulff
7 måneder siden

Rigtig og let

Kjeld Voersaa
Kjeld Voersaa
7 måneder siden

Mega gode knækbrød!! Tak for opskriften!! Jeg brugte !/2 sigtet ølandshvede og det blev godt.
Tak for opskriften!!

Sabina
Sabina
8 måneder siden

Er næringsdata regnet ud fra hele opskriften? Jeg kan se i opskriften at man skal bruge 2 bradepander hvis det ikke kan være på 1 men i næringsdata står der 1 bradepande.

Har fundet svaret længere nede i tråden. Beklager.

Sidste redigeret 8 måneder siden ved Sabina
Rikke
Rikke
8 måneder siden

Meget lækre! jeg topper dem af med Very Mature cheddar, fint revet 🙂
og putter quinoa i, istedet for sesamfrø…gør dem ekstra sprøde

Sidste redigeret 8 måneder siden ved Rikke
Birthe Johansen
Birthe Johansen
8 måneder siden

Verdens bedste knækbrød !
Jeg har byttet en 1/2 dl mel ud med majsgryn. Det gør dem endnu mere sprøde. De bliver spist på ingen tid !🌞

Vibeke
Vibeke
1 År siden

Anden gang på 10 dage, jeg bager dem. Smager super godt og lette af bage 😋🤗 tak for opskrift

Andrea
Andrea
1 År siden

Kan man lave dejen dagen før?

Lars
Svar til  Andrea
1 År siden

Det ville jeg ikke gøre, da du risikerer at den bliver mere “smattet” da havregryn vil suge mere væske, og det samme kan enkelte af kernerne. Det tager virkelig ikke mange minutter at røre sammen, så ville hellere få målt alle de “tørre” ting af i en skål, og så bare tilsætte de våde ting lige inden du skal lave dem. Det er klart den letteste måde. Så er du sikker på at få dejligt sprøde knækbrød 🙂

mvh L

Birgit Bennetzen
Birgit Bennetzen
1 År siden

Husk at sesamfrø for allergiker kan være livsfarlige

Johansen Lene
Johansen Lene
Svar til  Lars Koch Hansen
1 År siden

Har igen bagt dine lækre knækbrød, har dog brugt speltmel. Prøver om jeg kan leve på en kost der er anti-flamatorisk og så tænkte jeg, at dette mel var bedre og det gør jo ingen forskel i smagen.

Mette
Mette
Svar til  Johansen Lene
1 År siden

Hvor længe kan de mon holde sig?

Marfa Ghali
Marfa Ghali
Svar til  Birgit Bennetzen
1 År siden

Hej Lars
De smager fantastisk og dejlig nem opskrift. Men hvor er mine blevet helt skrøbelige og falder fra bare ved at tage dem op af tallerken. Er det fordi jeg har formindsket hvedemel til 2 dl og mere af frø.?
Håber på et svar, tak

Karen Gehrt
Karen Gehrt
1 År siden

Jeg er blevet berømt i vide kredse på knækbrød efter din opskrift, dog bruger jeg 2 dl fuldkornsmel og 1,5 del mel. Det virker rigtig godt. Tak for god opskrift 😀

Karen Gehrt
Karen Gehrt
Svar til  Karen Gehrt
1 År siden

Hov 🤭 jeg bruger groft rugmel og ikke fuldkornsmel 😀

Randi Christensen
Randi Christensen
Svar til  Karen Gehrt
1 År siden

Hvor længe kan de holde og hvordan skal de opbevares

Anne
Anne
2 år siden

Jeg har lige fundet nettets bedste opskrift på knækbrød. Tak for delingen 🌹

Anya
Anya
3 år siden

Det er bare en super opskrift 🙂

Karin
Karin
Svar til  Anya
1 År siden

Har du prøvet at putte tørrede urter og hvidløg i 😊

Linda Jensen
Linda Jensen
3 år siden

Aldrig før har jeg bagt noget der var så let og grissede så lidt som med denne skønne opskrift på det lækreste knækbrød ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️😋. Tak 😃🙋🏻‍♀️

Tine Baker
Tine Baker
3 år siden

Det er det bedste knækbrød, jeg nogensinde har spist. Det slår alt, hvad du kan købe. Og det er så nemt at lave. Jeg har lavet 2 gange i de sidste 2 uger, da de er et hit hos min engelske mand og hans familie. De er spist på et par dage!

Anette
Anette
3 år siden

De er simpelthen SÅ gode, at de næsten er væk før jeg har bagt dem 😊 Men vil egentlig gerne høre hvordan du opbevare dem og hvor længe d3 kan holde? Da jeg godt kunne tænke mig at bage mange på en gang.

Lene Johansen
Lene Johansen
3 år siden

Lækre knækbrød, jeg ruller dejen ud mellem 2 stykker bagepapir , så kan de rulles meget tynde. Kan sagtens løfte papiret over på bradepanden bagefter.

Birgit Christensen
Birgit Christensen
4 år siden

Jeg laver tre plader i stedet for to. Bliver tyndere og mere sprøde, syntes jeg

Mary*
Mary*
4 år siden

Bedste knæk`ker EVER 🙏🏼 Kan ikke undvære dem , og ej min familie heller☺️

Marlene
Marlene
4 år siden

Hej lars🤗jeg kan se på billederne, at du har 2 plader i ovnen. Kan de godt lade sig gøre, hvis man holder øje m dem. Også måske bages de på varm luft. Go sommer fra marlene

Maria
Maria
4 år siden

De smager så godt 🙂
Men er i tvivl om det du skriver med kalorie indholdet ? Er der 1121 kalorier i alt i den portion du har skrevet op? Og hvor mange knækbrød fik du ca ud af det? 🙂

Maria
Maria
Svar til  Lars Koch Hansen
4 år siden

Nej er ikke helt med. Jeg har brug for at vide hvad kcal indholdet er pr. Portion 🙂

Stine Ejsing
Stine Ejsing
4 år siden

Hej

Jeg har prøvet din opskrift, dog med lidt ændringer, som jeg gerne vil dele med jer.

– Jeg havde ikke sesamfrø, så brugte istedet sesammel
– Min mave er ikke tilhænger af hvedemel, så brugte sigtet speltmel istedet
– Er saltglad, så den fik en ekstra sjat salt
– Der røg også en sjat honning i 🙂

De smager super lækkert, men er lidt “smuldrende” i konsistensen.

Aleksandra Ravlic
Aleksandra Ravlic
Svar til  Stine Ejsing
3 år siden

Super lækre knækbrød!! Tak for opskriften:-) kan man erstatte noget af hvedemelet med rugmel?

Aleksandra Ravlic
Aleksandra Ravlic
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Hej igen, jeg prøvede med rugmel, først med 1,5 dl hvedemel og 2 dl rugmel, og du havde ret – de knækkede let:-) så anden gang brugte jeg 1,5 dl rugmel og 2 dl hvedemel og det giver et super godt resultat! Tak for hjælpen – og igen; opskriften! Mvh Aleksandra

84
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x