Hjemmelavede knækbrød (opskrift)

Introduktion

Der findes rigtig mange opskrifter på hjemmelavede knækbrød. Desværre er mange af dem lidt “tørre” i konsistensen. Jeg ved godt at knækbrød ER tørre, men der er altså alligevel meget forskel. Her er en super god opskrift, som du kommer til at elske. Det tager ikke lang tid at lave, og både gæster og børn vil spise til der ikke er flere 🙂

 

Opskriften

5 fra 4 stemmer
opskrift knækbrød hjemmelavede lækker gode sådan laver du
Gode knækbrød
Forberedelse
10 min
Tilberedning
20 min
Samlet tid
30 min
 

Her er en lille fin opskrift på velsmagende knækbrød

Kategori: Snack, Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 2 bradepander
Kalorier: 1121 kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl havregryn
  • 3,5 dl hvedemel
  • 2,5 tsk fint salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl olie (gerne en god, mild olivenolie)
  • 2 dl vand
Fremgangsmåde
  1. Bland alle de "tørre" ting sammen i en skål. Tænd ovnen med det samme på 200 grader.

  2. Tilsæt så olie og vand. Rør det godt sammen med f.eks. en gaffel. Hvis dejen er lidt for tør, så tilsæt lidt mere olie. Konsistensen skal være som en alm. dej (dog med en masse kerner).

  3. Del dejen i 2.

  4. Rul hver del ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 2-3 mm.

  5. Kom den udrullede dej over på en bradepande og "rids" dejen i passende stykker (brug f.eks. en pizzaskærer el. lignende).

  6. Bages i 15-20 minutter ved 200 grader. Tages ud når de begynder at blive lidt mørke i farven. 

  7. Lad dem afkøle på en bagerist

Opskriftsnoter
  • Lad dem køle helt af inden brug, så bliver de også "sprødere".
  • Du kan godt lave flere plader ad gangen hvis du bruger varmluft. Rotér og byt evt. pladerne rundt, hvis din ovn varmer lidt ujævnt. 
  • Et andet tip er at bruge majsmel i stedet for f.eks. halvdelen af hvedemelet. Det giver en lidt flottere farve, og jeg synes også de bliver lidt sprødere...
  • Knækbrødene er også gode, hvis du lidt af forstoppelse.
  • Kalorieantallet ovenfor er for pr. bradepande knækbrød.

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Har du spørgsmål, eller kommentarer til opskriften må du meget gerne skrive dem nedenfor. Du må også meget gerne lave en kommentar, hvor du vedhæfter et billede af dine lækre knækbrød. Jeg elsker at se billeder fra tilfredse læsere…

 

Billeder

 

Tak til Heidi for opskriften 🙂

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

En enkelt tanke om “Hjemmelavede knækbrød (opskrift)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.