Dessert og kageGlutenfriJulOpskrift

De bedste glutenfri æbleskiver (opskrift)

Introduktion

Her er en let og god opskrift på glutenfri æbleskiver. De fleste elsker julens glæder og gode mad. Vi elsker æbleskiver hjemme hos os. Jeg har selvfølgelig tidligere lagt familiens opskrift på æbleskiver op, men hvis du hører til dem der ikke kan tåle gluten, så er der heldigvis også en super god opskrift på glutenfri æbleskiver.

Velbekomme 🎄🎅🏻

 

æbleskiver opskrift gammeldags god opskrift på æbleskive sådan laver du gode hjemmelavede

Fantastiske glutenfri æbleskiver

De klassiske æbleskiver blot glutenfri. Der bliver ca. 35-40 stykker ud af en portion. Der går typisk 4 stykker pr. person
5 fra 7 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 40 æbleskiver
Kalorier: 41kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 4 piskede æggehvider
  • 4 æggeblommer
  • 300 gram glutenfri melblanding (f.eks. Finax Melmix Basis (rød))
  • 4 dl kærnemælk
  • 4 tsk sukker
  • 0.5 tsk natron (evt. bagepulver)
  • 0.5 tsk salt (fint)
Ekstra ting
  • Flydende margarine / palmin / olie (til stegning)
  • Evt. kardemomme og revet citronskal (se under tips)
Udstyr
  • Æbleskivepande
Fremgangsmåde
  • Start med at dele æg i blommer og hvider i to separate skåle.
  • Pisk så æggehviderne luftige og stive.
  • Æggeblommer (i den separate skål) tilsætter du de resterende ingredienser (kærnemælk, melblanding, salt, natron og sukker). Rør det godt sammen med elpiskeren.
  • Vend så de piskede æggehvider i dejen.
  • Æbleskivepanden skal varmes godt op. Kom godt med fedtstof på første runde, og fyld op med 2/3 æbleskivedej. Når der begynder at få farve, så vender du æbleskiven rundt , så den bliver rund.
  • Bliv ved med at vende æbleskiven stille og roligt herefter indtil den har en fint farve hele vejen rundt.
  • Kom dem i et fad med viskestykke/sølvpapir så de holdes varme. Du kan evt. have dem stående i ovnen ved. f.eks. 100 grader.
Opskriftsnoter
Serveres med sukker (el. flormelis) og syltetøj.
Velbekomme ❤️
  • Husk godt med fedtstof den første portion, så "mættes" panden. Det er specielt vigtigt hvis du bruger en støbejernspande. 
  • Hvis du vil have mere “jule-smag”, så tilsæt 1 tsk kardemomme og lidt revet øko citronskal til dejen.
Ernæringsfakta
Antal: 1stk | Kalorier: 41kcal | Kulhydrater: 7g | Protein: 1g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedt: 1g | Monoumættet fedt: 1g | Kolesterol: 21mg | Natrium: 123mg | Kalium: 20mg | Fibre: 1g | Sukker: 1g | A vitamin: 42IU | Calcium (kalk): 22mg | Jern: 1mg

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Vidunderlig hjemmelavet julesnaps (opskrift)
Lækre vaniljekranse – julens småkage (opskrift)
På loftet sidder Nissen med sin julegrød (akkorder og tekst)

Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Dorte
Dorte
5 måneder siden

Kan man bruge gær i dine glutenfrie æbleskiver i stedet for?

2
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x