De bedste glutenfri æbleskiver (opskrift)

Introduktion

Her er en let og god opskrift på glutenfri æbleskiver. De fleste elsker julens glæder og gode mad. Vi elsker æbleskiver hjemme hos os. Jeg har selvfølgelig tidligere lagt familiens opskrift på æbleskiver op, men hvis du hører til dem der ikke kan tåle gluten, så er der heldigvis også en super god opskrift på glutenfri æbleskiver.

Velbekomme 🎄🎅🏻

 

æbleskiver opskrift gammeldags god opskrift på æbleskive sådan laver du gode hjemmelavede

Fantastiske glutenfri æbleskiver

De klassiske æbleskiver blot glutenfri. Der bliver ca. 35-40 stykker ud af en portion. Der går typisk 4 stykker pr. person
5 fra 2 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 40 æbleskiver
Kalorier: 41kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 4 piskede æggehvider
  • 4 æggeblommer
  • 300 gram glutenfri melblanding (f.eks. Finax Melmix Basis (rød))
  • 4 dl kærnemælk
  • 4 tsk sukker
  • 0.5 tsk natron (evt. bagepulver)
  • 0.5 tsk salt (fint)
Ekstra ting
  • Flydende margarine / palmin / olie (til stegning)
  • Evt. kardemomme og revet citronskal (se under tips)
Udstyr
  • Æbleskivepande
Fremgangsmåde
  • Start med at dele æg i blommer og hvider i to separate skåle.
  • Pisk så æggehviderne luftige og stive.
  • Æggeblommer (i den separate skål) tilsætter du de resterende ingredienser (kærnemælk, melblanding, salt, natron og sukker). Rør det godt sammen med elpiskeren.
  • Vend så de piskede æggehvider i dejen.
  • Æbleskivepanden skal varmes godt op. Kom godt med fedtstof på første runde, og fyld op med 2/3 æbleskivedej. Når der begynder at få farve, så vender du æbleskiven rundt , så den bliver rund.
  • Bliv ved med at vende æbleskiven stille og roligt herefter indtil den har en fint farve hele vejen rundt.
  • Kom dem i et fad med viskestykke/sølvpapir så de holdes varme. Du kan evt. have dem stående i ovnen ved. f.eks. 100 grader.
Opskriftsnoter
Serveres med sukker (el. flormelis) og syltetøj.
Velbekomme ❤️
  • Husk godt med fedtstof den første portion, så "mættes" panden. Det er specielt vigtigt hvis du bruger en støbejernspande. 
  • Hvis du vil have mere “jule-smag”, så tilsæt 1 tsk kardemomme og lidt revet øko citronskal til dejen.
Ernæringsfakta
Antal: 1stk | Kalorier: 41kcal | Kulhydrater: 7g | Protein: 1g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedt: 1g | Monoumættet fedt: 1g | Kolesterol: 21mg | Natrium: 123mg | Kalium: 20mg | Fibre: 1g | Sukker: 1g | A vitamin: 42IU | Calcium (kalk): 22mg | Jern: 1mg

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Vidunderlig hjemmelavet julesnaps (opskrift)
Lækre vaniljekranse – julens småkage (opskrift)
På loftet sidder Nissen med sin julegrød (akkorder og tekst)

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.




Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.