Dessert og kageJulOpskriftSnacks

Hjemmelavede æbleskiver (opskrift)

Introduktion

I juletiden er æbleskiver en skøn ting at servere hvis man får gæster. Det er sjældent man møder nogen der ikke bryder sig om æbleskiver. Der findes mange opskrifter på nettet, og mange med citrusfrugt og kardemomme. Det er der ikke i denne version, da jeg er mere til den “rene” vare. Under tips længere nede deler jeg selvfølgelig også, hvordan du laver æbleskiverne med kardemomme, hvis du gerne vil have det.

Opskriften

æbleskiver opskrift gammeldags god opskrift på æbleskive sådan laver du gode hjemmelavede

Klassiske æbleskiver

En klassisk opskrift på æbleskiver direkte fra mit barndomshjem. Der bliver ca. 35-40 stykker ud af en portion. Regn med ca. 4-5 stykker pr. person.
Tak til min søde mor for at dele den gamle gode opskrift.
4.65 fra 14 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 40 æbleskiver
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 4 piskede æggehvider
  • 4 æggeblommer
  • 250 gram hvedemel
  • 4 dl kærnemælk
  • 0.5 tsk salt (fint)
  • 0.5 tsk natron (evt. bagepulver)
  • 4 tsk sukker
Ekstra ting
  • Flydende margarine / palmin / olie (til stegning)
  • Evt. kardemomme og revet citronskal (se under tips)
Fremgangsmåde
  • Del æggene i blommer og hvider i 2 skåle. 
  • Start med at piske æggehviderne luftige og stive.
  • I skålen med æggeblommer kommer du de resterende ingredienser i (kærnemælk, mel, salt, natron og sukker). Rør det godt sammen med elpiskeren.
  • Vend herefter de piske æggehvider i dejen. Kom det op i et litermål eller lignende til at hælde let op i æbleskivepanden.
  • Varm æbleskivepanden godt op. Kom godt med fedtstof på første runde, og fyld “hullet” op med 2/3 dej. Når der er dannet stegeskorpe kan du vende æbleskiven rundt, så æbleskiven bliver “rund”. 
  • Vend dem stille og roligt herefter indtil du har en fint farve. Kom dem evt. i et ildfast fad med sølvpapir over, som du stiller i ovnen ved 100 grader, så de holder sig varme.

Tips

  • Husk rigeligt med fedtstof den første portion. Specielt hvis du bruger en støbejerns æbleskivepande. Den har brug for at “suge” lidt. Jeg bruger altid flydende fedtstof f.eks. Becel (den der lille gule plastikflaske).
  • Hvis du vil have mere “jule-smag”, så tilsæt 1 tsk kardemomme og lidt revet øko citronskal.

Billeder

Spørgsmål eller kommentarer?

Du er meget velkommen til at stille et spørgsmål, eller komme med gode forslag. Giv gerne opskriften 5 stjerner, hvis du synes om den. Du må også meget gerne uploade et billede. Det gør du længere nede i kommentarfeltet. Her kan du klikke på vedhæft fil, og så vælger du bare det billede du gerne vil sende med.

Følg
Giv besked ved
guest

7 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Karin Mogensen
Karin Mogensen
1 År siden

Tak for en rigtig skøn opskrift på æbleskiver og rigtig god jul.

VH Karin

Immanuel
Immanuel
4 år siden

Super gode! Det gør dig ikke noget hvis man ikke kan få pisket æggehviderne luftige, for de smager stadig helt perfekte. (Vi kom til at spilde lidt af æggeblommerne i æggehviderne, og vi bemærkede intet.)

Pernille N
Pernille N
5 år siden

Super god opskrift 🙂 Alle elskede dem

7
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x