Hjemmelavede æbleskiver (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
I juletiden er æbleskiver en skøn ting at servere hvis man får gæster. Det er sjældent man møder nogen der ikke bryder sig om æbleskiver. Der findes mange opskrifter på nettet, og mange med citrusfrugt og kardemomme. Det er der ikke i denne version, da jeg er mere til den “rene” vare. Under tips længere nede deler jeg selvfølgelig også, hvordan du laver æbleskiverne med kardemomme, hvis du gerne vil have det.
Opskriften

Klassiske æbleskiver
Ingredienser
- 4 piskede æggehvider
- 4 æggeblommer
- 250 gram hvedemel
- 4 dl kærnemælk
- 0.5 tsk salt (fint)
- 0.5 tsk natron (evt. bagepulver)
- 4 tsk sukker
Ekstra ting
- Flydende margarine / palmin / olie (til stegning)
- Evt. kardemomme og revet citronskal (se under tips)
Fremgangsmåde
- Del æggene i blommer og hvider i 2 skåle.
- Start med at piske æggehviderne luftige og stive.
- I skålen med æggeblommer kommer du de resterende ingredienser i (kærnemælk, mel, salt, natron og sukker). Rør det godt sammen med elpiskeren.
- Vend herefter de piske æggehvider i dejen. Kom det op i et litermål eller lignende til at hælde let op i æbleskivepanden.
- Varm æbleskivepanden godt op. Kom godt med fedtstof på første runde, og fyld “hullet” op med 2/3 dej. Når der er dannet stegeskorpe kan du vende æbleskiven rundt, så æbleskiven bliver “rund”.
- Vend dem stille og roligt herefter indtil du har en fint farve. Kom dem evt. i et ildfast fad med sølvpapir over, som du stiller i ovnen ved 100 grader, så de holder sig varme.
Tips
- Husk rigeligt med fedtstof den første portion. Specielt hvis du bruger en støbejerns æbleskivepande. Den har brug for at “suge” lidt. Jeg bruger altid flydende fedtstof f.eks. Becel (den der lille gule plastikflaske).
- Hvis du vil have mere “jule-smag”, så tilsæt 1 tsk kardemomme og lidt revet øko citronskal.
Billeder
Spørgsmål eller kommentarer?
Du er meget velkommen til at stille et spørgsmål, eller komme med gode forslag. Giv gerne opskriften 5 stjerner, hvis du synes om den. Du må også meget gerne uploade et billede. Det gør du længere nede i kommentarfeltet. Her kan du klikke på vedhæft fil, og så vælger du bare det billede du gerne vil sende med.
- Fix: Apple Music Family sharing does not work - 7. februar 2023
- Xpeng G9 elbil – SUV elbil med 1500kg på krogen - 5. februar 2023
- Soya sauce med chili til asiatisk / østens mad (opskrift) - 5. februar 2023
- Tur til alperne i Tesla Model 3 SR+ - 4. februar 2023
- Hjemmelavet smør i Thermomix (opskrift) - 31. januar 2023
- Test: ProScreenCast SC01 – 4K streaming med Airplay/Cast - 22. januar 2023
- Muffins med blåbær – glutenfri og laktosefri (opskrift) - 19. januar 2023
- Chokoladeroulade med kakaocreme (opskrift) - 15. januar 2023
Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.
Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...
Tak for en rigtig skøn opskrift på æbleskiver og rigtig god jul.
VH Karin
Aebleskiver.docx
Tusind tak 🙏🙏
Og god jul til dig og dine også ❤️🎅🏻
Super gode! Det gør dig ikke noget hvis man ikke kan få pisket æggehviderne luftige, for de smager stadig helt perfekte. (Vi kom til at spilde lidt af æggeblommerne i æggehviderne, og vi bemærkede intet.)
Tusind tak ordene 🙌👌🙏 og dejligt at høre at det fungerede super alligevel 🤩😉
Super god opskrift 🙂 Alle elskede dem
Fedt ?❤️