Verdens bedste ciabattabrød med store huller (opskrift)

Introduktion

Her er den perfekte opskrift på de bedste italienske ciabattabrød du kommer til at smage! Noget af en påstand, men prøv, og du vil være overbevist. Når du først een gang har prøvet den her opskrift på italienske ciabatta brød, så vil du bage det sådan fremadrettet. Det er ekstremt enkelt, og giver nogle fantastiske brød med store huller, og lækker skorpe.

Du behøver på ingen måde købe dyre italienske, økologiske meltyper eller hvad de nu forsøger at sælge dig. Det, det handler om, er protein indholdet pr. 100 g. Jeg bruger enten “luksusmelet” fra Rema, eller Fakta, hvor 2 kg koster ca. 10-12 kr. Billigere bliver det ikke, og det er mindst lige så godt, hvis du bruger opskriften nedenfor…

 

Opskriften

Herunder er min opskrift på de fine italienske brød. Den er skrevet, så du let kan printe den, så du kan have den med hen til køkkenbordet. Det letteste er selvfølgelig bare at bruge telefonen/ipad’en og så følge den der. Så sparer du også lidt papir 🙂 Vil du gerne lave ciabattabrød der er mere grove, så tjek vores opskrift på grove ciabattabrød.

Ciabattabrød ciabatta bread recipe italienske brød

Verdens bedste ciabattabrød

Her er en super hurtig og let opskrift på de lækreste italienske ciabattabrød. Brødene har store huller, en fantastisk skorpe og perfekt syrlighed. Opskriften giver 3 alm. ciabattabrød (2.726 kcal samlet, og 341 kcal ved 8 pers), men du kan også bruge det til at lave mindre boller.
4.81 fra 104 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 3 brød
Kalorier: 341kcal
Ingredienser
  • 800 gram hvedemel (12 g. protein pr. 100g - eller >12g/100g)
  • 700 gram vand
  • 18 gram fin salt
  • 1 Lille smule gær (kugle på ca 1 cm i diameter)
Fremgangsmåde
Sådan gør du dagen eller morgenen før
  • Opløs vand, salt og gær i en skål.
  • Vend melet i med en gaffel. Få rørt godt ned i bunden. Du skal kun røre til alt melet er vådt/fugtet (ca 20 sekunder).
  • Stil så skålen på køkken bordet i 12-18 timer med plastik over (f.eks. en opskåret frysepose). Se billeder - ekstremt simpelt.
Bagningen
  • Tænd ovnen i god tid, så den bliver rigtig varm, eller bliver resultatet dårligere. Jeg plejer at tænde ca. 20-30 minutter før jeg vil slå brødene op. Ovnen skal op på max. varme. Det er typisk mellem 275-300 grader. Brug gerne varmluft, hvis du har dette. Det giver lidt ekstra varme og skorpe.
  • Når ovnen er HELT varm, så drys bordet med rigeligt mel, og hæld herefter dejen ud. Husk at dejen er meget våd, hvilket gør at man skal tage hurtigt ved den ellers vil den klistre en masse. Vend dejen helt ind over sig selv 1-4 gange. Det giver lidt mere "fasthed". Dejen skal IKKE æltes, og den skal heller ikke efterhæve.
  • Dejen deles i 3 aflange stykker. Herefter vendes hver del lige i melet, trækkes ud og lægges på en bradepande i den størrelse brødet skal have.
  • Smid herefter bradepanden direkte i den varme ovn i ca. 18-20 minutter på anden nederste rille. Brødenes ender skal have sort skorpe/pletter før brødet er færdigt.
Opskriftsnoter
Verdens bedste ciabattabrød er nu klar til servering. Jeg er overbevist om at både du, og alle dine gæster vil elske dem. De er perfekte til ostebordet, brunch, tapas - kun fantasien sætter grænser...
 
Velbekomme
 
Ernæringsfakta
Kalorier: 341kcal

 

Ekstra Tips

  • Man kan gøre ciabattabrødet endnu mere luftigt og stort, hvis man bruger mel med over 12 gram protein pr. 100 gram hvedemel (f.eks. nogle typer Manitoba-mel har 14-16g protein/100 gram). Mange af de “italienske” hvedemelstyper har kun 11-12 gram, og så kan du ligeså godt bruge den “billige” fra REMA etc.
  • Brødene kan fryses efter de er lavet. Frys dem ned, og når du skal bruge dem, så tænd ovnen på 180 varmluft, lad ovnen blive godt varm. Skyl de frosne flutes under vandhanen, og smid dem ind i ovnen giv dem 10-12 minutter og lad dem hvile et par minutter bagefter.
  • Man kan godt lave 2 bradepander på een gang (6 ciabattabrød). Her skal bagetiden være et par minutter mere og det kræver selvfølgelig varmluft.
  • Er du kommet bagud med tiden, så kan du “snyde” lidt og lave dejen på 2 timer. Her skal du bruge 10 gram gær + 10 gram sukker, og så lunt vand. Det får gærcellerne til at virke hurtigere og giver næsten næsten samme resultat.
  • Husk at en portion af ovenstående giver 3 brød. Du kan ikke lave 2 store brød, da brødene så ikke hæver ordentligt. Den anden ting, der er meget vigtig er at ovnen er meget varm. Helt op for temperaturen, og gerne med varmluft. Inden brødene kommes ind skal ovnen have været helt varm i mindst 10-15 minutter.
  • Hvis brødene ikke hæver ordentligt, så kom pladen længere ned i ovnen (selv om du bruger varmluft).

Billeder

 

Kommentarer og spørgsmål

Du er meget velkommen til at komme med dine kommentarer eller spørgsmål nederst på siden. Jeg er meget interesseret i at høre om brødene faldt i din smag. Jeg vil selvfølgelig forsøge at besvare spørgsmål efter bedste evne.

 

Hvad synes du om opskriften?

Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne over billedet i selve opskriften) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen.

Et lille “like” er også kærkomment 🙂

 

Inspiration

Her er et par af mine andre opskrifter, hvor du med fordel kan bruge ciabattabrødene.

Club Sandwich med kylling og karrydressing (opskrift)
Ramsløgspesto – ramsløg er naturens vilde hvidløg og perfekt til pesto (opskrift)

Du bør også kaste et blik på opskriften bag den perfekte pizzabund. Princippet er det samme som ciabattabrødene, men giver netop en luftig sprød bund. Jeg har lavet et indlæg, hvor jeg viser dig, hvordan du let laver den sprøde italienske pizzabund – også uden brug af dyr mel eller dyrt køkkenudstyr:

Italiensk pizza på verdens bedste pizzabund lavet af den letteste dej (opskrift)

Lav også dine hjemmelavede rundstykker let og med fantastisk smag som også bruge langtidshævning. De er SÅ meget bedre end de kedelige fra bageren: Super nemme, lækre grovrundstykker (opskrift)

Skal ingredienserne afmåles så præcist?

Jeg har fået spørgsmålet en del gange. Skal de enkelte ting være så præcise? Svaret er ja. Hvis man vil være sikker på at kunne gentage successen gang på gang, så skal tingene vejes præcist af. Hvis du ikke allerede har en vægt, der kan veje med 1 grams præcision, så synes jeg du skal anskaffe dig en. Gå efter en vægt, hvor du har plads til at stille skålen, så du stadig kan se displayet, altså ikke i “liggende format”.

 

Vil du støtte med en kop kaffe?

Du behøver ikke have penge op ad lommen 🙂 Hvis du laver en hurtig søgning nedenfor. Skriv din by, vælg en dato og tryk på søg. Vælg “Se tilbud”, så støtter du bloggen helt gratis og uden spam 🙂 Det giver typisk et par kroner til at holde bloggen kørende. På forhånd tak.

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.


🙌 Følg mig på Instagram eller Facebook og få vores nyeste anmeldelser, gode tips og inspiration som den allerførste 🙌

Klik og følg mig på Facebook
👇👇

 

😟 Luk, jeg er ikke interesseret i nye tests og inspiration 😟 


Følg mig på Instagram eller Facebook og få de nyeste opskrifter, gode tips og inspiration til hverdagen som den allerførste.

👇 Klik & følg på Facebook 👇

 

Bare luk, jeg vil gå glip af gode opskrifter og inspiration.