Verdens bedste ciabattabrød med store huller (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Her er den perfekte opskrift på de bedste italienske ciabattabrød du kommer til at smage! Noget af en påstand, men prøv, og du vil være overbevist. Når du først een gang har prøvet den her opskrift på italienske ciabatta brød, så vil du bage det sådan fremadrettet. Det er ekstremt enkelt, og giver nogle fantastiske brød med store huller, og lækker skorpe.
Du behøver på ingen måde købe dyre italienske, økologiske meltyper eller hvad de nu forsøger at sælge dig. Det, det handler om, er protein indholdet pr. 100 g. Jeg bruger enten “luksusmelet” fra Rema, eller Fakta, hvor 2 kg koster ca. 10-12 kr. Billigere bliver det ikke, og det er mindst lige så godt, hvis du bruger opskriften nedenfor… I Rema hedder det nu ‘Bage Hvedemel’ og der står på forsiden at det indeholder 12% protein💪
Opskriften
Herunder er min opskrift på de fine italienske brød. Den er skrevet, så du let kan printe den, så du kan have den med hen til køkkenbordet. Det letteste er selvfølgelig bare at bruge telefonen/ipad’en og så følge den der. Så sparer du også lidt papir 🙂 Vil du gerne lave ciabattabrød der er mere grove, så tjek vores opskrift på grove ciabattabrød.
Verdens bedste ciabattabrød
Ingredienser
- 800 gram hvedemel (12 g. protein pr. 100g - eller >12g/100g)
- 700 gram vand
- 15 gram fin salt
- 1 Lille smule gær (kugle på ca 1 cm i diameter)
Fremgangsmåde
Sådan gør du dagen eller morgenen før
- Opløs vand, salt og gær i en skål.
- Vend melet i med en gaffel. Få rørt godt ned i bunden. Du skal kun røre til alt melet er vådt/fugtet (ca 20 sekunder).
- Stil så skålen på køkken bordet i 12-18 timer med plastik over (f.eks. en opskåret frysepose). Se billeder - ekstremt simpelt.
Bagningen
- Tænd ovnen i god tid, så den bliver rigtig varm, eller bliver resultatet dårligere. Jeg plejer at tænde ca. 20-30 minutter før jeg vil slå brødene op. Ovnen skal op på max. varme. Det er typisk mellem 275-300 grader. Brug gerne varmluft, hvis du har dette. Det giver lidt ekstra varme og skorpe.
- Når ovnen er HELT varm, så drys bordet med rigeligt mel, og hæld herefter dejen ud. Husk at dejen er meget våd, hvilket gør at man skal tage hurtigt ved den ellers vil den klistre en masse. Vend dejen helt ind over sig selv 1-4 gange. Det giver lidt mere "fasthed". Dejen skal IKKE æltes, og den skal heller ikke efterhæve.
- Dejen deles i 3 aflange stykker. Herefter vendes hver del lige i melet, trækkes ud og lægges på en bradepande i den størrelse brødet skal have.
- Smid herefter bradepanden direkte i den varme ovn i ca. 18-20 minutter på anden nederste rille. Brødenes ender skal have sort skorpe/pletter før brødet er færdigt.
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Ekstra Tips
- Man kan gøre ciabattabrødet endnu mere luftigt og stort, hvis man bruger mel med over 12 gram protein pr. 100 gram hvedemel (f.eks. nogle typer Manitoba-mel har 14-16g protein/100 gram). Mange af de “italienske” hvedemelstyper har kun 11-12 gram, og så kan du ligeså godt bruge den “billige” fra REMA etc.
- Brødene kan fryses efter de er lavet. Frys dem ned, og når du skal bruge dem, så tænd ovnen på 180 varmluft, lad ovnen blive godt varm. Skyl de frosne flutes under vandhanen, og smid dem ind i ovnen giv dem 10-12 minutter og lad dem hvile et par minutter bagefter.
- Man kan godt lave 2 bradepander på een gang (6 ciabattabrød). Her skal bagetiden være et par minutter mere og det kræver selvfølgelig varmluft.
- Er du kommet bagud med tiden, så kan du “snyde” lidt og lave dejen på 2 timer. Her skal du bruge 10 gram gær + 10 gram sukker, og så lunt vand. Det får gærcellerne til at virke hurtigere og giver næsten næsten samme resultat.
- Husk at en portion af ovenstående giver 3 brød. Du kan ikke lave 2 store brød, da brødene så ikke hæver ordentligt. Den anden ting, der er meget vigtig er at ovnen er meget varm. Helt op for temperaturen, og gerne med varmluft. Inden brødene kommes ind skal ovnen have været helt varm i mindst 10-15 minutter.
- Hvis brødene ikke hæver ordentligt, så kom pladen længere ned i ovnen (selv om du bruger varmluft).
Billeder
Kommentarer og spørgsmål
Du er meget velkommen til at komme med dine kommentarer eller spørgsmål nederst på siden. Jeg er meget interesseret i at høre om brødene faldt i din smag. Jeg vil selvfølgelig forsøge at besvare spørgsmål efter bedste evne.
Hvad synes du om opskriften?
Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne over billedet i selve opskriften) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen.
Et lille “like” er også kærkomment 🙂
Inspiration
Her er et par af mine andre opskrifter, hvor du med fordel kan bruge ciabattabrødene.
Club Sandwich med kylling og karrydressing (opskrift)
Ramsløgspesto – ramsløg er naturens vilde hvidløg og perfekt til pesto (opskrift)
Du bør også kaste et blik på opskriften bag den perfekte pizzabund. Princippet er det samme som ciabattabrødene, men giver netop en luftig sprød bund. Jeg har lavet et indlæg, hvor jeg viser dig, hvordan du let laver den sprøde italienske pizzabund – også uden brug af dyr mel eller dyrt køkkenudstyr:
Italiensk pizza på verdens bedste pizzabund lavet af den letteste dej (opskrift)
Lav også dine hjemmelavede rundstykker let og med fantastisk smag som også bruge langtidshævning. De er SÅ meget bedre end de kedelige fra bageren: Super nemme, lækre grovrundstykker (opskrift). Der er også mulighed for en opskrift på pandekager, som altid falder i god jord. Velbekomme.
Skal ingredienserne afmåles så præcist?
Jeg har fået spørgsmålet en del gange. Skal de enkelte ting være så præcise? Svaret er ja. Hvis man vil være sikker på at kunne gentage successen gang på gang, så skal tingene vejes præcist af. Hvis du ikke allerede har en vægt, der kan veje med 1 grams præcision, så synes jeg du skal anskaffe dig en. Gå efter en vægt, hvor du har plads til at stille skålen, så du stadig kan se displayet, altså ikke i “liggende format”.
Vil du støtte med en kop kaffe?
Du behøver ikke have penge op ad lommen 🙂 Hvis du laver en hurtig søgning nedenfor. Skriv din by, vælg en dato og tryk på søg. Vælg “Se tilbud”, så støtter du bloggen helt gratis og uden spam 🙂 Det giver typisk et par kroner til at holde bloggen kørende. På forhånd tak.
- Test: Fender Play – online guitar undervisning - 13. april 2021
- Svinemørbrad med rød pesto (opskrift) - 4. april 2021
- Boller til fødselsdag – friskbagte og velsmagende (opskrift) - 30. marts 2021
- Glutenfri drømmekage – glutenfrit når det er bedst (opskrift) - 28. marts 2021
- Hasselback kartofler (opskrift) - 15. marts 2021
- Pasta Bolognese / Spaghetti Bolognese (opskrift) - 8. marts 2021
- Test: Marcato Atlas 150 – en god solid pastamaskine - 1. marts 2021
- Hjemmelavet Pasta / Fettucine / Spaghetti - 25. februar 2021
Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.
Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...
Det er det lækreste brød😃😃 Jeg har lavet med 20 gram bageenzym og 3 gram rødgær, det er virkelig lækkert. Jeg former dem, som boller.
1000 tak for lækker og nem opskrift🎉
Lyder skønt 🙏 har du prøvet at bage dem samtidig og se hvad forskellen er med bage enzymer? Lyder interessant 😉
God dag 😉
Dejligt brød ;0)
👍👍 takker
Kan du anbefale opskriften hvis max temp.i min ovn kun er 250 grader.
Ja men så skal du bruge varmluft 👍
Hej Lars, har du nogen ide om hvordan det kan være, at man skal ælte dejen i nogle opskrifter og ikke i andre? Hvad er din erfaring? Tænker ikke at denne dej ville kunne bestå “glutentesten”, idet den ikke skal æltes.
Hej Mette. Glutentesten bruges når du ælter din dej. Den er god for at tjekke om du har fået “aktiveret” dejen, så den bliver elastisk. Det elastiske gluten er med til at fastholde det luft/gas der dannes af gæren, så du får lækkert brød når det bages.
I denne metode, hvor du ikke skal ælte dejen – og samtidig at der er talt om en meget “våd” dej, så kan man ikke rigtig lave glutentesten. Langtidshævninngen får dog alligevel aktiveret gluten og ikke mindst aktiveret syrligheden i smagen, så du får den lækre italienske “smag”.
Prøv det – du fortryder ikke 😁 Gem glutentesten til den type bagværk du ælter på maskine eller i hånd 😍
Glædelig jul og godt nytår når du kommer så langt.
Mvh Lars 🌸
Hej igen Lars.
Jeg lavede dine flutes og de smagte rigtigt godt, men kan det passe at de hurtigt bliver bløde, altså at sprødheden går væk enormt hurtigt.? Inden for ca 5-10 min?
Eller har jeg bagt dem for kort tid?
Men de fik lidt sorte pletter på oversiden som de skulle have, så tænkte de fik nok. Ville heller ikke give dem så meget, at de blev mere sorte.
Da jeg skal servere dem til en forret med Tunmousse til ca 45 mennesker, er det vigtigt der er sprødt brød til😀
Vh.Mette
Hej mette.
Det plejer de ikke. Jeg tror du skal give dem lidt længere tid og sørge for at ovnen er rigtig gennemvarm så temp holdes høj.
God fornøjelse 👌🍀
Hej igen Lars 😊Tak for svar. Jeg prøver at give dem 3-5 min mere, men var bare bange for at give dem mere, da de blev sorte ovenpå.Men må forsøge mig frem. Jeg laver dem og fryser dem og så tager jeg dem op lørdag morgen, hvor de skal bruges om aftenen. Håber det bliver ok så😊
Vh.Mette
God fornøjelse 👍
Hej. Nu har jeg ledt i Rema og fakta og kan bare ikke finde det luksus mel, har endda spurgt i butikkerne, og de kender ikke til noget luksus mel.. Der skulle vel ikke være en mulighed for du kan sende et billede af det mel ?
Til Kim, jeg ved ikke om det er det samme Lars bruger fra Rema, men jeg bruger Tipo 00 eller Manitoba mel, det er i sorte poser. Mvh. Hannah
Tusind tak. Jeg har fundet det manitoba mel.
Hej kim.
Det ser ud til du fandt en løsning. De har det nok ikke mere. Jeg har ikke lagt mærke til det andet end jeg altid køber mel med 12 gram protein pr 100 gram mel. Det kan være fra alle butikker 😉
God fornøjelse
Hej Lars, hvis det er det i sorte poser fra Rema, så har de det af og til, og så køber jeg STORT ind 😂👍
Hej Lars
Kan jeg bage brødene på mit bagestål i stedet for i bradepanden?
Vh Lina
Sagtens. Og endda med god succes. Prøv evt at søge på bagestål her på siden 👍
hej Lars. Har bagt dine ciabattabrød mange gange. De er fantastiske ! Nu har jeg købt ” hvedesur ” og kunne godt tænke mig at prøve i ciabattadejen. Nogen erfaring med dette ? Vh. Lone
Det har jeg ikke prøvet. Men vil da gerne høre om det hjælper. Umiddelbart tror jeg det er spild da du netop Får sygeligheden ved den lange hævetid i den normale udgave.
Derimod kan der være noget at hente hvis du kun lader den hæve i nogle timer og bruger lidt ekstra gær/sukker.
Mvh Lars
Ps. Jeg vil da gerne høre om resultatet.
Hvad gør jeg med for meget salt i dej
Det kan du ikke høre noget ved når først det er tilsat. Du kan evt x de resterende ingredienser op så det passer med saltet.
Hej Lars. HR nu afprøvet med 3 gr tørgær og 30 gr hvedesur og jeg kan ikke smage forskel. Vh. Lone
Cool. Tak for tilbagemeldingen 👍😉
Hej😊
Jeg skal lave forret med tunmousse til min søns bryllup i oktober og vil lave nogle gode og sprøde flutes og så fandt jeg din opskrift.
Vi bliver 50 Pers, så kan jeg lave større portioner dej?
Jeg har en Hulplade og en fluteplade med huller og plads til 4 flutes.
De skal fryses og efterbages, så kan jeg give dem 5 min mindre og så bage dem færdige på stedet hvor brylluppet holdes?
Eller skal de bare bages færdige og så have 8 min på dagen?
Selvfølgelig skal de tøes 100% op først. Vil tage dem ud om morgenen.
Mvh.Mette
Du kan bage 6 i ovnen af gangen så max en dobbelt portion i en skål, da alle skal ind med det samme.
Til gengæld kan du lave dem alle i forvejen og fryse dem. Det bliver 99% lige så gode hvis du varmer ovnen godt op (180 varmluft og så ‘skyller’ de frosne flutes under vand og så i ovnen i ca 12 minutter.). Lad dem lige fordele varmen i et par minutter når de tages ud. Det gør det så meget lettere 😉
Fantastisk. Tak for svar😀
SÅ fantastiske brød. Bager dem jævnligt, til familie og venners store fornøjelse. Tak for opskriften.
Hej Lars.
Jeg har prøvet din opskrift. Lækre brød. Så lækre at mine gæster næsten kom i En fight for at få resterne med hjem😅
Jeg har købt en flutesform med perforering og tænker at jeg vil prøve at lave dem i den. Tror du at opskriften rækker til 4 flutes og skal jeg reducere tiden da de så ikke vil blive så tykke som dine ciabatta.
Hej Lars. Har lavet disse brød en del gange. Kunne godt tænke mig at prøve at lave boller af dejen istedet for. Hvor lang tid skal de så have? Og hvor mange ca, bliver der af en portion.
Det kan du sagtens. Jeg gør det tit til clubsandwich etc. Du gør som vanligt, og “hakker” bare dejen over i de størrelse du ønsker. Jeg kan god lide dem lidt store, så jeg deler en normal portion i 3 brød, og så igen i 3 store boller. Bager dem samtidig på 2 plader – max varme (varmluft) og ca. 15-18 minutter (indtil de får en flot farve). Pøj pøj 🍀
Super lækkert brød 👍👏
Tusind tak 👏🙏
Top dollar, lykkedes hver gang.
🙏 Takker 👏
WAUW! Lavede endda snydeudgaven på blot et par timer, og jeg er helt paf over resultatet ☺️ TAK fordi du har delt den opskrift, Lars. Du har lige gjort livet lidt lettere 😄👌🏻
Hej Maja.
🙌🙏 Tusind tak 🙏🙌
Fedt at opskriften på Ciabatta faldt i jeres smag. Og tak for tilbagemeldingen 😍. Elsker det 🙂
God dag
Kh Lars 🍀
Hej Lars., tak for opskriften. Endelig …. sådan får man store huller😄
Har du eksperimenteret med opskriften til boller ?(så man får endnu mere skorpe).
Hej Morten,
Fedt du kunne bruge opskriften. Du kan sagtens lave det som ciabatta boller. Når du har delt dejen i de 3 brød, så hakker du dem bare ud i lidt mindre “bolle-størrelser”, og så på samme måde ind i ovnen. De vil få samme lækre skorpe og smag. Hold lidt øje med tiden, da de nok skal have 1-3 minutter mindre. Når farven er flot, så er de klar 🙂
God fornøjelse.
KH Lars 🍀
Ser lækkert ud. Vil gerne afprøve opskriften. Kan man bruge surdej i stedet for gær? Og hvor meget surdej skal man så bruge?
Hej Susan.
Jeg har ikke prøvet med surdej. Du kan prøve 👍 jeg vil gerne høre hvordan det blev.
Mvh Lars 🍀
Pingback: Lækre Lune Hveder / Hvedeknopper (opskrift) | Livets små ting
Pingback: Kartoffelpizza med mozzarella og rosmarin (opskrift) | Livets små ting
Hej Lars.
Bage-rookie her. Har ikke fryseposer, så har sat min dej til at hæve med husholdningsfilm over skålen, hvilket jo er helt lufttæt – bliver det et problem?
Mvh. Maiken
Hej Maiken. Jeg tror ikke det giver problemer men der skal nok være lidt luft. Lav evt bare et par små huller med en gaffel/kniv/saks. Så går det nok 😉
God fornøjelse
Lars 🍀
Super, endda med snyde udgaven😍
Pingback: Ramsløgspesto - ramsløg er naturens vilde hvidløg og perfekt til pesto (opskrift) | Livets små ting
Hej Lars, jeg er fan af brødet og har lavet det mange gange, men har du et fif til at få brødene fra bordet og på pladen? Jeg møfler rundt i det fordi de så våde.🙈
Jeg vender dem godt rundt i melet på bordet og så hurtigt tage ved dem og slippe lige så hurtigt igen.
Du kan ikke holde ved dem længere tid 😉
Hej,
Ville lave disse til brunch på søndag, men er i tvivl om de 250 grader, som min ovn max kan komme op på, er nok??
Brug varmluft og måske lidt mindre brød.
Lav en prøvebagning 😉
Hej 🙂 Super opskrift som giver herlige brød! Det er dog en ret stor mængde salt, du anbefaler! 18 g til 800 g er meget salt! Jeg har nu prøvet at begrænse saltmængden til 8 g, hvilket ikke giver nogen forskel. Så dét tip er hermed givet videre 🙂
Hej Claus. Jeg er enig i det er lige på grænsen – men det giver et godt brød specielt, hvis du spiser det til tapas/ost – men jeg har faktisk eksperimenteret lidt på det seneste, og er nået frem til at 15 gram er optimalt uden at det går ud over smagen og sprødheden… Men godt at man kan skrue helt ned, som du nævner, og stadig er godt 🙂
Tak for tilbagemeldingen.
Mange hilsner
Lars 🍀
Ps. Jeg har ændret opskriften til 15g
Pingback: Test: Bagestål - giver bedre bagværk | Livets små ting
Hej Lars
Jeg skal prøve at bage disse flütes. Ved du, om komme soltørrede tomater eller oliven i uden at det øderlægger noget?
Hilsen Sheila
Det burde du kunne. Jeg har ikke prøvet så vil gerne høre hvordan det blev 🍀👍🙏
KH Lars 🍀
Et praktisk spørgsmål
Spørgsmålet mangler 😉🙌
Fremragende brød. Jeg har lavet det et par gange, men kan ikke få det ligeså luftigt og med huller i, som billedet viser (ude i enderne af brødene er det nogenlunde)- Er fint salt bedre end groft?
Hej Niels Kristian
Jeg bruger altid fint salt da det opløses hurtigere. Men det er varmen der gør forskellen. Det er vigtigt at ovnen er maximally varm og gennemvarm. Minimum 275 grader (gerne 300 og varmluft) i 15-20 minutter før du gør brødene klar. Brødene skal også direkte ind når de er hældt ud af skålen del i 3. De må ikke ligge på pladen og ‘vente’.
En anden mulighed er et bagestål. Læs evt min test på hjemmesiden.
Håber det giver lidt at gå efter 😉
Synes helt bestemt du skal have taget nogle Nye billeder til din opskrift ‘Verdens bedste Ciabattabrød’ for din dej er faldet sammen og den er bagt klæg. Det ser ikke så lækkert ud
Hej Bjarne.
Hvilket billede tænker du på? Forside billedet af det færdige brød? Kan godt være billedet ikke er helt optimalt men synes ikke det er faldet sammen.
Jeg må lige tage lidt ekstra næste gang jeg bager 👍 Måske du har et liggende?
God dag
Lars
Jeg har prøvet utallige opskrifter på brød,det er uden tvivl det bedste brød jeg har bagt😋min mand kommer fra Italien,han roser det til skyerne,så absolut 5 stjerner fra os 👍
Tusind tak for de fine ord 🙌 🙏 😍
Anbefalingen fra en italiener kan vist ikke blive større❤️. Hils og sig tak til ham også.
KH Lars 🍀
Tusen takk for oppskrift. Denne skal jeg prøve. Hsr bestilt meg en sekk med manitoba mel så det blir spennende😊😊
Hej Frode.
Velbekomme. Du kommer bestemt ikke til at fortryde Manitoba (hvis proteinindholdet er højt). Du får de flotteste brød 😍
Glimrende opskrift, det kræver lidt øvning at få vendt dejen, men når først det kører så er det fantastiske brød der kommer ud af den opskrift her.
Tusind tak 🙏
Den kan nemlig godt være pænt klistret 😉🍀 så man skal lige finde måden at gøre det på.
Tak for den fine tilbagemelding 🤩
God dag
Lars 🍀
Hejsa og tak for en fantastisk opskrift! Har brugt den tit… Har du prøvet at tilføje lidt krydderurter til dejen?? Kan man det? Mvh søren
Hej Søren,
Tak de fine stjerner ?❤️
En rigtig god idé med krydderier i brødet. Du kan prøve at komme lidt timian/rosmarin/salvie i dejen. Jeg vil meget gerne høre, hvis du forsøger dig. Normalvis pensler man brødet med en olieblanding f.eks. med de nævnte krydderier eller basilikum etc. når de skal bage. Men her hvor varmen er så høj, så tror jeg desværre bare du “brænder” krydderiet af.
God weekend.
Halløjsa, dejlig opskrift som skal prøves. Elsker bare lækre brød🤪 kunne man bage det i gryden?
Det er ædt som grydebrød. Der er en opskrift på det på bloggen. Men med denne dej kunne det sikkert også fungere. Det er næsten det samme.
KH Lars 🍀
Tak
Du har ganske ret ?? verdens bedste……. ?
Tusind tak for den fine tilbagemelding ?⭐️❤️
Første gang jeg har prøvet de her brød. Dejlig nemt .
Tusind tak 🙏
KH Lars 🍀
Lignede noget fra en reklame da de kom ud og smagte virkelig godt. De var lidt for fugtige / klæge i det, så de får 10 min. mere næste gang. Tak for en rigtig god blog 🙂
Tusind tak.
Hvis det er klægt så er det ofte pga at ovnen ikke har været varm nok (gennemvarm). Du kan selvfølge prøve at give det lidt længere eller benytte et bagestaal. Jeg har skrevet lidt om det tidligere hvis søger efter bagestål 👍
God dag herfra 👍🍀
Jeg har før kommenteret dine flutes, og som tidligere, trods flere forsøg bliver de fortsat klæge indeni. Jeg kan forstå der er andre der haft lignende problem. Supernemt at tilberede, derfor vil jeg gerne at de skal blive gennembagt. Er varmen for høj ( ligesom med en bøf, der får en skorpe og forbliver rød indvendig ) el. skal jeg give dem længere tid ?
Ovnen er på højeste temperatur, som har stået på længe.
Håber du kan hjælpe mig.
Mimi
Hej Mimi
Varmen kan ikke blive for høj. Det er ofte problemet at temperaturen ikke når højt nok op (min. 275 grader) – og gerne varmluft. Nogle har helt med at komme brødene helt ned på den nederste rille. En anden mulighed er et bagestål. En sidste mulighed er enten lidt mindre brød, eller længere bagetid – dog vil sidstnævnte ikke give ekstra hævning, og brødene vil være lidt “tunge” i bunden, hvor der ikke kommer “huller”.
Jeg håber det lykkes for dig.
KH Lars
Hold nu op hvor er de lækre og velsmagende. Jeg har endda bare brugt det billige mel fra Føtex. Ville ønske jeg havde fundet den her opskrift for mange mange år tilbage ??
Tusind tak. Jeg kan da kun give dig ret ??.
Tak for den fine tilbagemelding ❤️
Har forsøgt at bage flutene af et par gange, men krummen blive meget fugtig, ubagt,
hvad hør jeg galt ?
Det lyder som om din ovn ikke bliver varm nok?
Har du skruet helt op og gerne varmluft. Den skal gerne op på 275 grader eller højere. Husk også ovnen skal være gennemvarm inden brøde sættes ind.
Står og skal lave ca 20 brød. Ved du hvor meget en portion cirka hæver. Overvejer at lave flere portioner i samme skål, men ved ikke om det er nemmest at holde det adskilt. Har du en bestemt temperatur til vandet eller bare lunken?
Jeg plejer at dele det op. Vandet er bare koldt fra hanen ??
Du kan sagtens lave flere i samme skål men det hæver til godt dobbelt størrelse. Mvh Lars ?
Det ER verdens bedste ciabattabrød… Tak for opskriften ? helt fantastisk og nemt.
Fedt. Tusind tak ?
Mit nye yndlingsbrød. Takker mange gange 😉
Tusind tak for de fine stjerner… og velbekomme. 😀
FANTASTISK opskrift.
Jeg elsker brød, og de her er bare SÅ lette at lave og SÅ gode… Det er helt snyd så enkelt det er. Tak igen.
Hej Ingelil,
Tak for din fine kommentar 🙂 Nogle gange er det simple bedst – i hvert fald i dette tilfælde. Rigtig god dag. KH Lars
Rigtig god opskrift! Jeg kunne godt tænke mig at prøve at bage brødene med surdej. Tror du, at det kan lade sig gøre?
Hej Emilie. Jeg tror ikke du får mere ud af det da den lange hævetid netop gør at du får surdejen udviklet i denne proces. Prøv at lave to portioner hvor den ene dej hæver 10 og den anden 18 timer. Så kan du smage forskellen på syrligheden.
Men du kan jo også sagtens forsøge at tilsætte f.eks 100 gram surdej. Men som sagt er det ikke nødvendigt da du kan lade det hæve lidt længere ??
God fornøjelse. Skriv gerne hvis du forsøger med surdejen ??
Mvh Lars
Hej Lars.
Tusind tak for en rigtig god opskrift!
Jeg har bagt ciabattabrød med denne opskrift 3 gange nu (med Manitoba mel) og har simpelthen fået de lækreste, floteste ciabattabrød, med et rigtigt godt bid og en sprød skorpe.
Det kan godt være det er mig, som har misforstået noget, men i starten af opskriften står der at det giver 2 meget store eller 3 alm. ciabattabrød…. og jeg har alle 3 gange lavet 3 alm.
Men, længere nede i opskriften under “Ekstra tips” punkt 5, står der at man ikke kan lave 2 brød, da brødene så ikke hæver ordentligt?
Jeg ville nemlig gerne prøve at lave 2 store så man får nogle større skiver.
Mvh
Julie
Hej Julie.
Du har helt ret. Det er en smutter ? jeg skal nok få det ændret. Man kan godt lave to store brød men man skal være sikker på at ens ovn bliver meget varm min. 275 varmluft el 300 alm varme. Ellers mister brødene pusten og hæver så ikke helt optimalt. ?
Jeg skal nok lige få de præciseret i teksten inden længe ?
Rigtig god sommer og tak for tilbagemeldingen ???
Hej Lars
jeg har prøvet din opskrift, men den færdige dej er efter min mening for “tynd”, den flyder ud, vil prøve med lidt mere mel.
Jeg får ikke den mørke / brændte overflade, min oven Miele, kan ikke komme højere op 🙂
Hvad vil du foreslå ?
Dejen skal være ‘let flydende’ men det lyder som om din ovn er problemet. Hvor højt går den op?
Den skal op på maximal varme og gerne varmluft. Sørg for at ovnen er gennemvarm når brødene kommer ind. Gerne have nået måltemperaturen i hvert fald 10-15 minutter.
Jeg håber det lykkes for dig ???
Hej Lars
Tak for chiabattaopskriften på din hjemmeside. Ser helt fantastisk ud.
Kunne man forestille sig en udgave med fuldkorn som stadig bibeholder den samme skorpe or luftighed i brødet?
I så fald, hvad vil forholdet være mellem fulkorns- og almindelig mel?
Mvh
Ja det kan du sagtens ? brødet bliver lidt mere tungt af det. Brug ca 25-33% fuldkorn ??
Hej, jeg bager den altid med ren fuldkornsspelt fra Gram Slot. Den har 14 % protein, hæver perfekt og det smager himmelsk.
God idé Ulrike… Det har jeg ikke prøvet endnu, men det må jeg vist hellere gøre inden alt for længe 🙂 Tak for tilbagemeldingen…
mvh Lars
Hej super opskrift. Jeg ville gøre dejen lidt sundere så jeg erstattede 250 g af de 800 g mel med rugmel. Og lavede også en dessert udgave. Hvor jeg i det sidste fold lagde lidt mørk chokolade i( det var skåret lidt groft)
Resultatet var super lækkert.
Det jeg mente med sidste fold var at jeg så havde en dessert udgave og 2 alm brød (med rugmel i)
Lyder super lækkert. Du skulle ikke tilfældigvis have taget et par billeder af resultatet som du kunne vedhæfte?
1000 tak for en super fantastisk opskrift der gir perfekte brød hver gang. Mine gæster blir ALTID imponeret. Nu kommer mit store spørgsmål – har du prøvet at bage dem med grovere mel – evt. kerner – så man kunne have to forskellige slagt til brunch bordet??
Hej Mette.
Du kan som Maria skriver i kommentaren ovenfor skifte noget ud med rugmel. En anden mulighed er at tilsætte lidt malt-mel (ca 10 gram), så får brødet en flot mørkere nuance.
Nu da jeg er i gang med at rose dine opskrifter, så ville jeg lige give mine højeste anbefalinger med på disse Ciabatta brød også. Det er bare SÅ gode. Jeg har brugt din opskrift i årevis efterhånden…
/John
Hej Smaddermand 😉 Tusind tak for de fine ord. Altid rart med lidt roser. Det betyder meget at få lidt positiv feedback. Det gør bloggeriet væsentligt sjovere 🙂
God dag herfra…
Hej Lars
Jeg ville høre om man i stedet for at bruge kun hvedemel, kan man bruge durummel også? Måske 50/50 eller lidt mindre durum og selvfølgelig resten alm. hvedemel…?
Det kan du sagtens. Durummel er også hvedemel så ingen problem. Smid gerne et billede eller et lille update bagefter så vi kan høre hvordan det gik ??
Hej Lars, så er det Ciabatta dag ! Elsker de brød og venter på at komme til Rom i april, hvor de har gode brød, MEN disse er f… ligeså gode. Tak fordi du delte i sin tid. Mvh Hannah
Hej Hannah.
Tusind tusind tak. Altid SÅ dejligt at få god feedback ??
Har prøvet at bage brødene 2 gange.
Begge gange har brødene været klæg indvendig.
Hvad gør jeg forkert?
Hej Palle .
Det er lidt svært at sige. Det vigtigste er at ovnen er rigtig godt gennemvarm og skruet op på max varme. Gerne varmluft.
Derudover kan du eksperimentere med at sætte pladen ind forskellige steder i ovnen.
Husk ikke at lade dejen hvile efter du har lagt den på bradepanden. Den skal direkte ind i ovnen når du har delt dejen i tre og hurtigt lagt dem ud på pladen.
Håber det lykkes for dig ??
Kære Lars
Jeg har nu to gange lavet dit ciabattabrød: https://drkoch.dk/verdens-bedste-ciabattabroed/
Og det bliver både tungt og lidt klægt – og så mørkt i farven, selvom jeg bruger hvidt mel.
Har vedhæftet et billede af sidste brød – hvor der blev brugt Hvid Hvede Mel med 16g protein/100g.
Hvad gør jeg forkert? Hvordan får jeg det lyst og så luftigt som dit på dine billeder?
Håber at høre fra dig – og tak for bloggen.
Kh
Rasmus
Hej Rasmus.
Allerførst, så fedt at du forsøger at få det til at lykkes. Det er lidt underligt, hvad der går galt. Du bruger god proteinholdig mel, så det kan ikke være bedre. Jeg går også ud fra du langtidshæver det, som der står. Umiddelbart tænker jeg at det kan være 2 ting:
1) Din ovn bliver simpelthen ikke varm nok (men det har jeg ikke hørt før)
2) På dit uploadede billede ser det ud at du har lavet et “kæmpe” brød – og jeg tror det er problemet. Du skal dele dejen i 3 dele, så du får 3 brød, eller bliver dejen alt for stor og kan således ikke blive “ordenligt” bagt. Har du prøvet det? Ellers må du skynde dig at lave en ny portion, så du kan få en fin succesoplevelse 🙂
Giv gerne en melding, hvis/når det lykkes – og gerne et “nyt” billede.
Rigtig god dag
VH Lars
Tak, Lars
Jeg brugte halv portion og lavede ét brød ud fra det – langtidshævet.. Måske det er det med ovnen.
Kan det være fordi jeg brugte for meget gær? Da dejen var hævet i skålen om morgenen, var det ekstremt luftigt, og det nåede at synke lidt, inden jeg tog det ud og formere brødet.
Kh
Rasmus
Jeg tror det vigtigste er at sørge for at ovnen bliver varm nok. Den skal bare op på max – gerne varmluft – og så lade være max. varm i 15-20 minutter efter “temperaturmåleren” siger at den har opnået temperaturen. Ovnen skal være gennemvarm. Prøv at lave 3 brød af en hel portion. De kan sagtens fryses 😀
Pøj pøj
Ps. glemte at svare på det med gæren. Det tror jeg ikke betyder så meget. Gæringen har fundet sted, og det bliver meget fugtigt/vådt, og falder en del sammen når man vender dejen ud. Du må dog ikke ælte dejen. Den skal bare lige vendes i melet, og så på bradepanden 🙂
Håber det lykkes for dig
Hej,
Har du nogen erfaringer med at bage dem på en pizzasten? Vil det gøre en forskel?
Hej Martin,
Jeg har ikke prøvet på pizzasten. Umiddelbart så kræver det i hvert fald at du på en eller anden måde kan få den bløde dej ind på pizzastenen (måske på en tynd aluminiumsplade), og så tænker jeg det vil blive godt… Jeg vil meget meget gerne høre fra dig hvis du forsøger. Det er interessant 😉
Pøj pøj
Det er nu afprøvet. Har både lavet et brød med pizzasten og et uden. Den eneste forskel stenen gør, er det den hæver mere opad – og derved kom der også flere lufthuller i dejen.
Men om det ville have gjort det alligevel, er svært at sige.
Konsistens og skorpe er den samme.
Super lækker og nem opskrift i øvrigt!
Fantastisk opskrift, så nem og fantastisk resultat hver gang ?
Hej Susan,
Tusind tak for stjernerne og også billederne. Dem smider jeg lige op for dig 😉
Det sidste 😀
Hold da op, hvor er de gode. Tusind tak for en super opskrift
Hej Mio,
Velbekomme. Altid dejligt når de falder i god jord. KH Lars
A(h)men det er jo smukt det her!
Man finder en opskrift som er nem og VIRKER.
Snuser rundt på bloggen og indser at den udsædvanligt er lavet af en (pæn, rødhåret?!) mand som oven i købet er kollega! Ren kinderæg! Jeg håber du kan tage lidt gas – det burde du, specialet in mente, høhø.
Tak for mad, skal se om jeg kan få de 5 stjerner til at virke. 🙂
Velbekomme… altid godt når man kan hjælpe en kollega 😉
Min ovn kan kun komme op på 260 grader (varmluft) men alligevel blev brødene helt perfekte! Nemt at lave, tidskrævende men dejligt udfald! Tusinde tak for opskriften 🙂
Hej Carina.
Super fedt at høre.
Velbekomme ?
Hej
Jeg er igabg med opskriften og studser over 18 g. Salt… ?! Det er da vildt meget! Er det en trykfejl?
Vh lotte
Den er god nok ?
Det mest fantastiske brød! Så simpelt og så lækkert… Mine gæster troede de var i Italien?
Super fedt at høre… Det er simpelthen så dejligt, at få lidt god feedback. TAKKER 😀
Virkelig lækkert brød og nem opskrift ?
Har bagt ciabatta brødet 2 gange og det var virkelig godt begge gange ?
Hej Jeanette.
Tak for stjernerne og roserne. Det er super dejligt med feedback, og fedt at brødene bare fungerer.
God dag
KH Lars
Det er de bedste brød jeg har bagt nogensinde… Tak for at give mig selvtilliden tilbage 😀
Med venlig hilsen
Jørgen
Hej Jørgen.
Fedt at høre. Velbekomme. Når det er så let at blive en italiensk bager så kan vi vist alle være med ?
KH Lars
Suoer fed opskrift. Smager fantastisk ?
Helt enig. Let at lave og smager vildt godt. God syrlighed som italiensk brød skal have.
Tak
Har lige bagt brød til middag… Hold da op hvor blev de gode, og bare med det “billige” mel fra REMA.
Det er ikke sidste gang jeg bager dem. Elsker brødene…
Hej Juliane,
SÅ skønt at høre. 🙂
Langtidshævningen gør det altså rigtig godt, og lige præcis syrligheden er vel nok hemmeligheden bag den gode smag / skorpe… Tak for de 5 stjerner 🙂
God dag,
KH Lars
Hej Lars
Mest vellykkede ciabattabrød indtil videre 🙂 Lavede en halv portion, bare for at prøve, men de to brød blev hurtigt spist. Her lige et par tanker om bagningen:
1. Min ovn er nok varmere end 300 grader når den er skruet helt op, så brødene blev sorte for hurtigt. og fik derfor for kort tid.
2. Bradepanden er for tyk, og tager for lang til at varme op, med det resultat at brødene tydeligt har de største bopler i toppen. Næste gang bliver det nok en alu-plade.
men altså stadig de bedste brød jeg nogensinde har prøvet 🙂
Jeg har lige lavet karaktersystemet om i forbindelse med et opdatering af selve opskrift-opsætningen. Det er gjort for at mine opskrifter bliver lettere at printe, og ser pænere ud.
I må meget gerne hjælpe med at få karakteren op igen ved at skrive en kommentar, hvor bedømmer opskriften med de små stjerner (som er synlige lige over der, hvor man skriver kommentaren). Man kan “bare” svare på denne kommentar, hvis man ikke vil skrive en helt ny 🙂
På forhånd tusind tak.
KH Lars
Du får selvfølgelig lige min stemme igen. Fantastiske brød. Elsker dem.
Også min stemme igen. Har lavet brødene 10 gange nu. Succes hver gang. TAK.
Hej Ninna og Jørgen.
Tak for jeres stemme igen. Håber andre følger trop 😉
Du får helt sikkert og min stemme igen. De allerbedste brød! Tænk at man selv kan lave dem så gode 😉 Takker igen.
Hejsa, jeg er en klovn til alt med gær, men bliver ved og ved. Disse brød blev bare SÅ gode, tusind tak… det er nu min favorit opskrift.. Jubii! Jeg har pakket dem i halve brød og de er lige så gode når de kommer op af fryseren og lynhurtigt i ovnen. Tusind tak.. helt som at købe brød i Italien.
Mvh. Hannah, Horsens
Hej Hannah.
Hvor er det fedt at høre ?? tusind tak for din fine feedback ?
God sommer.
Kh Lars ?
Tak og lige over ?Hvor giver jeg stjerner?. Ups fandt det..
Hvis man er kommet en 12-15 timer bagud, kan man snyde lidt og stadig få et godt resultat.
Brug ca. 25-30 gr. Gær. Ingredienserne kommes i røreskålen til røremaskinen efter samme fremgangsmåde som beskrevet. Brug spaden på røremaskinen og kør ved relativ høj hastighed i ca. 20 – 30 minutter.
Lad dejen hvile i en time, og følg anvisningerne som du har skrevet.
Jeg tror ikke jeg vil kunne smage forskel, selvom der er en del mere gær i. Jeg vil nok stadig bruge langtidshævning, men som en nødløsning til et lækkert brød er det fint.
Hej Sven,
Tak for rådet. Det er rigtig man kan bruge gær i en snæver vending. Du kommer til at mangle lidt af “syrligheden”, men det smager stadig super godt. Jeg plejer lige som dig at tilsætte lidt gær og en halv tsk sukker, og så lade det hæve til dobbelt størrelse (ca 1,5-2 timer), og så ellers bare følge opskriften mht bagning.
God Søndag,
Venlig hilsen Lars
Hej.
Kan brødene bages i forvejen, og smides i fryseren? I så fald, skal de så lunes når de er tøet op eller? Nogen erfaring med dette? Er der forsøgt at tilsætte krydderier, Oliver, soltørrer tomat eller andet spændende?
Hej Anja,
Du kan godt bage dem i forvejen – men de er lige 5-10% bedre, hvis du bager dem direkte. Giv dem 2-3 minutter kortere i ovnen.
Når du så skal bruge dem, så smider du dem i ovnen direkte fra fryseren. og giver dem 10-11 minutter på maksimal varme. Skyl dem evt. i koldt vand inden de ryger i varmen, da det gør skorpen “sprød”.
Når tiden er gået, så tager du dem ud, og lader dem hvile i nogle minutter, så varmen fordeler sig helt…
Mht. krydderier, så har jeg ikke prøvet. Men jeg kan ikke se der skulle være noget i vejen for at komme f.eks. soltørrede tomater el. lignende i. Dog skal man være opmærksom på den lange hævetid, så det skal ikke være noget “let fordærveligt” såsom kød 🙂
Du må meget gerne give feedback, hvis du prøver lidt spændede kryderier.
Rigtig god dag.
mvh Lars
Tak for en let og super lækker opskrift. Den skal helt sikkert bruges igen!
Ser FANTASTISK ud…. Fedt det faldt i god jord 😉
Rigtig god weekend, og held og lykke med bageriet fremover
mvh Lars
Ps. Tak for det fine billede
Bagte idag denne fantastiske opskrift som boller. Gav dem 17 min ved 300 gr. Den blev helt perfekte. Sprød skorpe, store lufthuller, let sej krumme og en skøn syrlighed. Helt som italienske stenovnsboller skal være ??
Tak for billedet 🙂
et mere… Tak Tine 🙂
Hej Tine,
Så lige din kommentar. Tror du man kunne bruge bollerne til burgerboller eller er det svært at lave den mellemstore? (:
Hej Lærke.
Jeg har brugt dem som burgerboller, og det kan du sagtens 🙂
Tænker de vil være super til burgerboller. De vil helt sikkert være “sandwich” egnet. De er jo lidt sprøde i skorpen og med en let sej krumme.
Bollerne på billedet er ret store, på størrelse med en håndflade (på en kvinde vel at mærke ?).
Hej Lars. Jeg skal prøve din opskrift om et par dage, men tænker om det er “forbudt” og bruge røremaskine med dejkrog kontra vende melet med gaffel? Tænkte det ville være lidt nemmere ?
Hej Jakob. Det kan du selvfølgelig gøre men i og med man ikke rigtig skal røre i det andet end bruge 15 sekunder på at vende melet rundt i vandet så virker det lidt overkill ?
Det er en meget vås dej så der skal slet ikke æltes. Det er netop fordelen ved denne type brød ?
Duncan jo give en melding og er billede når du har bagt brødene. Vil gerne se resultatet ?
Hej Lars
Denne opskrift må jeg absolut prøve. Sikken en masse roser, den får. Jeg kunne godt tænke mig at lave den som boller og kom til at tænke på, om man så skal stå og folde hver enkelt bolle? Har du nogen ide om, hvordan jeg kunne gribe det an? Med venlig hilsen
Jeg har ikke prøvet men det tænker jeg sagtens du kan. Jeg ville bare dele dejen i ‘boller’ og så smide dem direkte på bradepanden og ind i ovnen. Lidt som med brødene.
Tænker måske de skal have et par minutter mindre men hiv dem indtil de har lidt god farve ?
Smid gerne et billede op når du har prøvet ? der er mange der kunne have glæde af resultatet ?
Min ovn kan kun gå op til 240 grader kan jeg bage dem i grillen i stedet ?
Hej Anne-Birthe.
Jeg har aldrig forsøgt at bage dem i grillen, men vil meget gerne høre om resultatet, hvis du forsøger.
Mht. 240 grader i din ovn, så må du give dem nogle minutter ekstra. Det er vigtigt at skorpen bliver godt branket i enderne, eller bliver brødet blødt. Hvis du har varmluft, så brug gerne dette, da det slår varmen lidt hårdede ind på brødet.
Giv gerne en melding når du har forsøgt, så vi andre kan drage lidt nytte af erfaringen 🙂
God dag.
Hej Lars
Kan man bage brødet som boller i stedet for? Og hvis ja, er det så samme antal minutter?
Mvh Amanda
Hej Amanda. Umiddelbart skulle der ikke være noget i vejen med at lave det som boller. Dejen er dog lidt våd men det skulle kunne lade sig gøre at forme dem lidt.
Vil gerne høre om det virker ?
God weekend
ser spændende ud men.. 18 gram fin salt ?? Er det en trykfejl eller er det mængden ?
Hej Ronni. Den er skam god nok. 18 gram fint salt.
Prøv det og du vil ikke fortryde ?
Brødene ser vildt lækre ud, så dem vil jeg prøve, men min ovn kan kun klare 250 grader. Er det fint, så længe jeg sætter den på varmluft? (:
Hej Lærke,
Det er helt fint. Varmluften gør at varmen bliver mere “intens” på brødet overflade. Det kan godt være du skal give brødet et par minutter ekstra. Sørg for at brødet bliver godt “branket”, så det får lidt “sorte” pletter i nogle af hjørnerne, så er de perfekte…
Held og lykke
Ps. Giv lige en melding om de blev gode 😉
Jeg bagte brødene i morges til fødselsdagsmorgenbord for min kæreste og det var så NEMT og blev så lækkert! Som min kæreste sagde, de ligner noget, der bagt i stenovn. Lækre lufthuller og sprød skorpe! De skal helt sikkert laves igen en anden gang.
Hej Lærke,
Dejligt at høre I synes om brødene. Jeg kan jo kun give dig ret. De er fantastiske 😀 og smager himmelsk. Utroligt hvad ens alm. ovn er i stand til, hvis man bruger den rigtigt 🙂
Ps. tjek evt. pizzadejen ud også. Det er lidt på samme måde. Den er jeg sikker på I vil være lige så vilde med 😉
Hej. Skal helt sikkert igang med denne opskrift. Kan de fryses ned?
Hej mette.
Det kan de godt. Tag dem ud 2-3 minutter før og lad dem afkøle. Smid dem i fryseren og så giv dem 12-15 minutter ved 200 grader direkte fra fryseren når du skal bruge dem. Lad dem ligge og fordele varmen et par minutter når de er taget ud.
De er dog så lette at lave at jeg til en hver tid vil foretrække dem helt friske ??
Hej. Har prøvet dem 3 gange nu, det smager skønt. Bedste resultat var med manitoba mel. Skorpen er sprød når de kommer ud af ovnen, men de sidste gange er den blevet mere blød efter kort tid. Har du nogen ide om hvorfor? Tak. Bruger varmeluft ved 300 grader.
Hej Thomas.
Tænker de skal have en lille smule længere og så sørge for at de kan komme af med varmen. Så på en rist en luft over og under og undgå de står for tæt.
Tak for roserne ?
Mvh Lars
Tak. Jeg skal nok opdatere dig.
Hey Dr.
Tusind tak for en fantastisk opskrift. Så kan selv bage-mongoler imponere når man får gæster.
Helt igennem en let opskrift der giver vidunderligt brød.
Tak igen?♥️
Du er min helt
Det er jeg da glad for. Tænker du godt kunne bruge opskriften.
Takker for roserne ?
Fantastisk brød. Står og bliver helt glad over hvor godt det smager. Bagt med groft manitomal og hvedemel. Skal helt klart bages igen?. Seks ud af seks stjerner?
Hej Susanne. Det er jeg super glad for 🙂 Jeg er selvfølgelig helt enig. Det er super let og fantastisk måde at lave dejligt brød på. Manitobamel er ekstra godt, men den alm. “luksus”mel fra fakta/rema etc med 12g protein/100g er også ganske fint 🙂
Tak for roserne.
Super gode brød…. Kan klart anbefales. I min ældre ovn skal de have et par minutter ekstra. Tak igen
Hej Anne Marie.
Tak skal du have. Det med ovnen er nemlig helt rigtig. Det kan variere en del. Specielt, hvis man f.eks. laver dobbeltportion, hvor der naturligvis vil være mere i ovnen der skal varmes, og derfor også kræver et par ekstra minutter…
God dag,
Hej Lars,
Lavede disse brød igår og WAOUW hvor var de gode. Super let og de smager sindssygt godt.
Jeg lod kun mine hæve i ca. 6 timer og de blev stadig rigtig gode.
Jeg vil ønske at en masse får kendskab til opskriften så har delt på Facebook ??
God dag
Hej Nils.
Tusind tak for tilbagemeldingen. Det er altid rart når der kommer feedback og specielt når det er så positivt.
Det er rigtigt at man sagtens kan afkorte hævetiden uden de store problemer. Man kan evt tilsætte en lille smule sukker så har gærcellerne noget at leve af. Feks 1 tsk fuld så kan du få hævet dejen op på et par timer hvis det skal gå lidt stærkt. Bruger du så også lunken vand (ca30 grader) så kan dejen være klar på ca 45-60 minutter.
Velbekomme og tak fordi du deler ?
Med venlig hilsen
Lars
sikken mange fine anmeldelser, tror lige jeg smutter op til bageren og køber noget gær så jeg kan teste opskriften af…((-:
Hej Casper.
Det synes jeg da du skulle. Det fortryder du bestemt ikke ?
Hej Lars.
super opskrift.Nem at gå til for en ældre herre og enkemand..
Jeg pensler den formede dej svagt med olivenolie inden jeg bager. lækkert.Det synes jeg gør det ekstra lækkert.
Hej Poul Erik.
Det lyder som en god idé med lidt oliven olie på toppen. Måske med lidt flagesalt også ?
Velbekomme
Selv tak, Lars ?
Lige en oplevelse: jeg er vant til denne bageproces, når jeg har lavet Jim Lahay’s grydebrød, altså de ca.18 timers hævetid. Forleden tog jeg skålen med den færdighævet dej frem, men dejen var faldet sammen og lugtede ‘sprittet’ som alkohol! Det var jo en varm sommerdag og tænker at det naturligt påvirker gærcellerne og hæveprocessen!? – har du haft – ikke så heldige – erfaringer med det?
Jeg satte en ny portion over til koldhævning i køleskab (12-14 timer) og prøver så at lade den stå nogle timer uden for køleskabet før bagning. Har du erfaring med koldhævning?
Jeannette
Hej igen,
Det er rigtigt at hvis dejen hæver længere tid, eller ved højere varme en “normalt”, så kan den blive lidt “sprittet” i lugten. Jeg plejer derfor ikke at overskride 12-13 timers hævning. Der har jeg ikke oplevet ovenstående. Jeg har dog bagt med dejen, hvor den har duftet lidt sprittet. Det betød ingenting for smagen.
Mht. koldhævning, så plejer jeg ikke at bruge det, da det i princippet bare “sænker” hævningsprocessen. Ved <5 grader stopper hævningen. Bruger det dog nogen gang når jeg f.eks. skal bruge en dej noget senere end det lige passer ind i mine “røre-dejen-sammen” planer. Så kan jeg røre det sammen om morgenen, smide det i køleskabet, og så efterfølgende tage det ud og give det resten senere…
Svaret er sakset fra kvalimad.dk
Sp: Skal dejen hæve i køleskabet eller ved stuetemperatur?
Sv: I Denne opskrift hæver dejen ved stuetemperatur. Men du kan godt lade den overnatte i køleskabet. Den skal så hæve det samme antal timer som normalt efter køleskabet. Så det er ikke fordi man sparer tid. Ok. Måske skal den hæve en time mindre, men ikke meget mere. Men dejen og brødet bliver faktisk bedre.
Hej Lars
Hvor skønt at du er hjemmets “bagermester”! – måske det er voldsomt fordomsfuldt, men næste gang jeg kigger på min læge, vil jeg tænke, “gad vide om han også bager godt brød?”…. ??…. Og hvorfor skulle han ikke det!?!
Varmer du kun ovnen op med varmluft?….. Eller bager du også brødet med varmluft?…. Det plejer at have indflydelse på bagetiden om man bruger varmluft eller ej! ???
Fortsat god bagelyst ??
Venlig hilsen
Jeannette
Hej Jeanette.
Tak for roserne ?
Jeg bager med varmluft for netop med ciabatta gælder der om at få maksimal varme og det giver varmluften. Så helt op med temperaturen og ind med brødene i en gennemvarm ovn. Så bliver det perfekt ? Tag brødet ud når enderne bliver sorte ?
Det bedste brød, jeg har bagt/smagt ??
Velbekomme og tak 😀
Tak for en fantastisk opskrift. Det er de bedste brød, jeg nogensinde har bagt/smagt??
Autentisk italiensk brød. Utroligt, at processen er så enkel. Tak for opskriften 🙂
Hej Lillian,
Tusind tak for roserne… og velbekomme 🙂
Super godt brød , og så er det lige så nemt som det lyder.
Har lavet det for første gang i dag , og det blev bare godt det kunne en Italiener ikke gøre bedre ?
Tak for det
Det er jeg glad for ?
Tak for roserne
Ciao ???
Jeg er også helt vild med disse brød. Tak for en god og let opskrift
Hej Mette,
Velbekomme 😀
Fantastiske brød. Jeg tilsatte lidt ekstra salt da jeg bagte dem anden gang. Det er godt, hvis du skal bruge det som tilbehør til en hovedret.
Delt 🙂
Tak skal du have… og god idé med ekstra salt ved tilbehør… men jeg vil anbefale folk at prøve sig lidt frem, så det ikke bliver for meget.
En skøn opskrift… og sindsygt enkelt. Det tog lige et par bagninger inden jeg havde luret min oven. Jeg skulle have brødene helt ned på nederst rille, og så blev de perfekte 🙂
og tak for rådet omkring melet 😉
Hej Jesper.
Super at du kunne bruge opskriften. Den er simpelthen så god, og enkel, så alle skal have glæde af opskriften.
Del gerne….
ps. til andre, så kommenter også gerne, hvis I finder opskriften god/dårlig eller har tilføjelser 🙂
Kan man bruge gluten 11/100
Hej Lone.
Det kan du sagtens. Jo mere protein pr 100 g jo højere bliver brødet ?
Hej Lars
Helt vildt lækre og enkle flutes, vi er HELT vilde med dem herhjemme! Jeg bager med manitoba hvedemel i en ovn som kun kan gå til 250 grader. Men på trods af det synes jeg faktisk de hæver ganske fornuftigt – men kunne da gost tænke mig at se resultatet i en ovn som kunne varme op til 300. Der bliver også nogle vildt gode boller ud af opskriften. Jeg fælger opskriften meget nøje, og de bliver vellykkede HVEG gang. Tak for opskriften 🙂
DBH Line
🙏🙏🙏🙏
Tusind tak Line. Fedt med en dejlig tilbagemelding 👏👍⭐️. En ovn med 300 grader gør underværker men 250 varmluft er også helt ok 👌
God weekend 🍷
KH Lars