DanskDessert og kageOpskrift

Danmarks bedste hjemmelavede romkugler (opskrift) – Nr. Aaby bageri 2018

Introduktion til de bedste romkugler

Som vestfynbo, så er jeg super stolt af, at Nr. Aaby bageri i 2018 har vundet titlen “Danmarks bedste romkugle”. Nogle kalder dem trøfler, men det er ikke helt rigtigt, da trøfler ikke har romessens i “dejen” – men det kan vist diskuteres, alt efter hvor man kommer fra i landet.

Herunder finder du den rigtige opskrift fra Nr. Aaby bageri… Hvis du i stedet ønsker en lidt “lettere udgave”, så kan du finde min opskrift på romkugler lige her. Den kan laves på 20 minutter, og den er super god. Romkuglerne fra Nr. Aaby er super lækre, men er mere en “luksus/gourmet” udgave…

God fornøjelse.

 

danmarks bedste romkugler opskrift fra nr aaby bageri nørre åby hjemmelavede romkugler fantastiske trøfler opskrift bedste

Danmarks bedste romkugler

Her er opskriften fra Nr. Aaby Bageri på romkuglen, som netop er blevet kåret til Danmarks bedste
4.25 fra 44 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 45 minutter
Hviletid: 3 timer
Samlet tid: 1 time
Antal: 16 stk
Forfatter: Nr. Aaby Bageri
Ingredienser
Romkugledejen
  • 300 gram Mazarinbund (f.eks. Mazerin tærte)
  • 600 gram Wienerbrød
  • 100 gram kakaopulver
Ganache
  • 125 gram mørk chokolade
  • 125 gram fløde
  • 0,5 dl Malibu-rom
  • 100 gram Nutella (eller nougatcreme)
  • Romessens
  • Crispearls Salted Caramel (eller andet drys)
Fremgangsmåde
Kagedejen
  • Mazerinkage, wienerbrød og kakaopulver røres sammen i din røremaskine. Gerne med spartel. 
  • "Dejen" sættes på køl til det har fået en fast konsistens.
Ganache (chokolade creme til dejen)
  • Rør den mørke chokolade op med kogende fløde og køl det ned natten over.
Den færdige "blanding" klar til at forme kuglerne
  • Tilsæt ganache, rom, nutella og romessens (efter smag), og rør det godt sammen med "kagedejen".
  • Sprøjt det herefter ud på bagepapir (eller plastik) i små kugler/toppe på ca. 50 gram, og sæt dem på frost til de er faste (let hårde).
  • Rul dem på bordet, og vend efterfølgende i mørk chokolade (smeltet i vandbad). Læg dem på et stykke bagepapir til "tørre".
  • Til sidst kan du drysse krymmel eller hvad du nu foretrækker på som pynt. 

følg mig på instagram

 

Video fra TV-2

 

Ekstremt travlt

Bageren i Nr. Aaby har her efter kåringen fået ekstremt travlt i butikken. På trods af at der er lavet romkugler i hobetal har de ikke kunnet følge med. Folk kommer kørende langvejsfra for at smage de skønne romkugler. På deres Facebook side opdaterer de løbende om romkuglernes status i butikken.

 

Kæmpe stort tillykke herfra !

 

Links til presseomtale

Ekstrabladet
Fyens Stifttidende
BT

 

.

4.25 from 44 votes (38 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

17 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
trackback
3 år siden

[…] har tidligere bragt opskriften romkugler fra Nørre Aaby. Her er min klassisk “go-to” opskrift når jeg gerne vil lave romkugler herhjemme. Det […]

Pernille
Pernille
4 år siden

Jeg har altid brugt mazarintærter og dagmartærtet og så ellers fulgt opskriften. Hvis man ellers kan holde fingrene for sig selv :0) så vinder massen i smag, hvis man pakker den tæt til i film og lader den stå 2 dage i køleskab, UDEN at åbne for den. Herefter triller man så kugler eller hvad man nu vil lave af den. Jeg er altid populær i sønnens karate klub, når de holder game night . Hilsen Pernille

Marlene Bartel
Marlene Bartel
5 år siden

Havde glædet mig til at smage de her berømte romkugler. Men var da en skuffelse. De er så små og alt for tyk chokolade på. Syntes ikke de var noget specielt 😩

Pede B
Pede B
Svar til  Marlene Bartel
4 år siden

Du bestemmer vel selv størrelse samt tykkelse/typen på chokoladen?

Jette
Jette
5 år siden

De skønne romkugler: Wienerbrød er jo et vidt begreb – hvad bruger du? Tak for tip

Jimmy
Jimmy
6 år siden

Sådan ?????

Kim
Kim
6 år siden

Stort tillykke til bagermesteren. Det må prøves.
????

Jette
Jette
Svar til  Kim
5 år siden

Tak – jeg endte med at sjusse mig frem på flere fronter. Det bkev aldeles lækre trøffel-rom-kugler.

Jette
Jette
Svar til  Lars Koch Hansen
5 år siden

Croissanter – hvilket viste sig at være en dårlig idé – slet ikke snaskede nok. De fik en tur i foodprocessoren m/kniv sammen med mazarinbund og kakaopulver – begge i større mængder end angivet. Malibu rom kunne jeg ikke få i miniature, så jeg købte rom-extrakt – brugte godt halvdelen, samt en hel miniature Baileys og 2 tsk brun faring opløst i 3/4 dl mega-stærkt espresso-kaffe.. Nutellea er ikke min kop te, så jeg brugte smeltet nougat i stedet.
Så alt i alt blev mine kugler noget helt andet en Nørre Aaby’s – men de smager virkelig godt og er stort set forsvundet dog et par stykker i fryseren til sammenligning senere, når jeg vil lave de fynske og følge opskriften til punkt og prikke.
… jeg lavede kvart portion (15 stk) og har ikke overblik over, hvor meget jeg brugte af hvad – udover det jeg har skrevet – skriver detaljeret, så andre måske kan blive inspireret.
God påske og hjertelig hilsen
Jette

Melukka
Melukka
Svar til  Kim
4 år siden

Når jeg laver romkugler, bruger jeg lagkagebunde og en klat hindbær syltetøj istedet for wienerbrød, Det virker super, så kan man selv bestemme hvor “snasket” den skal være.

17
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x