Danmarks bedste hjemmelavede romkugler (opskrift) – Nr. Aaby bageri 2018

Introduktion

Som vestfynbo, så er jeg super stolt af at Nr. Aaby bageri har vundet titlen “Danmarks bedste romkugle 2018”. Nogle kalder dem trøfler, men det er ikke helt rigtigt, da trøfler ikke har romessens i “dejen” – men det kan vist diskuteres, alt efter hvor man kommer fra i landet.

 

Opskriften

danmarks bedste romkugler opskrift fra nr aaby bageri nørre åby hjemmelavede romkugler fantastiske trøfler opskrift bedste

Danmarks bedste romkugler

Her er opskriften fra Nr. Aaby Bageri på romkuglen, som netop er blevet kåret til Danmarks bedste
4.27 fra 23 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 45 minutter
Hviletid: 3 timer
Samlet tid: 1 time
Antal: 16 stk
Forfatter: Nr. Aaby Bageri
Ingredienser
Romkugledejen
  • 300 gram Mazarinbund (f.eks. Mazerin tærte)
  • 600 gram Wienerbrød
  • 100 gram kakaopulver
Ganache
  • 125 gram mørk chokolade
  • 125 gram fløde
  • 0,5 dl Malibu-rom
  • 100 gram Nutella (eller nougatcreme)
  • Romessens
  • Crispearls Salted Caramel (eller andet drys)
Fremgangsmåde
Kagedejen
  • Mazerinkage, wienerbrød og kakaopulver røres sammen i din røremaskine. Gerne med spartel. 
  • "Dejen" sættes på køl til det har fået en fast konsistens.
Ganache (chokolade creme til dejen)
  • Rør den mørke chokolade op med kogende fløde og køl det ned natten over.
Den færdige "blanding" klar til at forme kuglerne
  • Tilsæt ganache, rom, nutella og romessens (efter smag), og rør det godt sammen med "kagedejen".
  • Sprøjt det herefter ud på bagepapir (eller plastik) i små kugler/toppe på ca. 50 gram, og sæt dem på frost til de er faste (let hårde).
  • Rul dem på bordet, og vend efterfølgende i mørk chokolade (smeltet i vandbad). Læg dem på et stykke bagepapir til "tørre".
  • Til sidst kan du drysse krymmel eller hvad du nu foretrækker på som pynt. 

 

Video fra TV-2

 

Ekstremt travlt

Bageren i Nr. Aaby har her efter kåringen fået ekstremt travlt i butikken. På trods af at der er lavet romkugler i hobetal har de ikke kunnet følge med. Folk kommer kørende langvejsfra for at smage de skønne romkugler. På deres Facebook side opdaterer de løbende om romkuglernes status i butikken.

 

Kæmpe stort tillykke herfra !

 

Links til presseomtale

Ekstrabladet
Fyens Stifttidende
BT

 

.

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

12 meninger om “Danmarks bedste hjemmelavede romkugler (opskrift) – Nr. Aaby bageri 2018

  • 2. august 2019 kl. 23:03
    Permalink

    Havde glædet mig til at smage de her berømte romkugler. Men var da en skuffelse. De er så små og alt for tyk chokolade på. Syntes ikke de var noget specielt 😩

    Besvar
    • 4. august 2019 kl. 06:07
      Permalink

      Hej Marlene. Jeg er faktisk enig. Romkuglerne er blevet mindre med tiden. Chokoladen kan jeg nu godt lide 😊☺️

      Hvis du tjekker min opskrift på hjemmelavede træstammer ud så kan du sagtens bruge den til romkugler og den er super let og smager skønt 😊👌

      KH Lars 🍀

      Besvar
  • 13. april 2019 kl. 12:31
    Permalink

    De skønne romkugler: Wienerbrød er jo et vidt begreb – hvad bruger du? Tak for tip

    Besvar
    • 13. april 2019 kl. 18:34
      Permalink

      Jeg plejer at samle sammen løbende fryseren, hvis der er lidt rester af chokoladekage, smørstang, kringle, franskbrød etc. Det gør ikke helt så meget.

      mvh L

      Besvar
    • 13. april 2019 kl. 18:36
      Permalink

      Du kan også købe en “rest-pose” hos din lokale bager med brød og kager der nærmer sig sidste salgsdato. Det er den letteste løsning ? Så har du til mange gange… ❤️

      Besvar
  • 29. marts 2018 kl. 02:11
    Permalink

    Stort tillykke til bagermesteren. Det må prøves.
    ????

    Besvar
    • 15. april 2019 kl. 21:56
      Permalink

      Tak – jeg endte med at sjusse mig frem på flere fronter. Det bkev aldeles lækre trøffel-rom-kugler.

      Besvar
        • 16. april 2019 kl. 12:53
          Permalink

          Croissanter – hvilket viste sig at være en dårlig idé – slet ikke snaskede nok. De fik en tur i foodprocessoren m/kniv sammen med mazarinbund og kakaopulver – begge i større mængder end angivet. Malibu rom kunne jeg ikke få i miniature, så jeg købte rom-extrakt – brugte godt halvdelen, samt en hel miniature Baileys og 2 tsk brun faring opløst i 3/4 dl mega-stærkt espresso-kaffe.. Nutellea er ikke min kop te, så jeg brugte smeltet nougat i stedet.
          Så alt i alt blev mine kugler noget helt andet en Nørre Aaby’s – men de smager virkelig godt og er stort set forsvundet dog et par stykker i fryseren til sammenligning senere, når jeg vil lave de fynske og følge opskriften til punkt og prikke.
          … jeg lavede kvart portion (15 stk) og har ikke overblik over, hvor meget jeg brugte af hvad – udover det jeg har skrevet – skriver detaljeret, så andre måske kan blive inspireret.
          God påske og hjertelig hilsen
          Jette

          Besvar
          • 16. april 2019 kl. 18:39
            Permalink

            Fedt. Spændende med variationer. Der er jo ingen grund til at tilsætte ting hvis man er mere til noget andet.

            Tak for den udførlige beskrivelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg mig på de sociale medier