Kylling i kylling af Peter Frisk (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Her får du opskriften på Kylling i Kylling. En ret med lækkert kyllingskind omkring saftigt kyllingkød. Super lækkert – og en ret til en skøn anledning. Har du lyst til at gøre lidt ekstra ud af en alm. hel kylling, så læs videre. Det er jeg sikker på, du ikke fortryder. Opskriften kræver at du har mulighed for sous vide for at få kyllingen til at sidde lige i skabet.
Velbekomme

Kylling i Kylling
Ingredienser
Kylling
- 1 hel kylling
- Rasp
- Æggehvider
- Mel
Cremet Kål og Løg
- 1 spidskål
- 8 forårsløg (stængler)
- 1 skalotteløg
- perleløg (syltede på glas er et alternativ)
- 1 bakke karse
- 1 potte timian
- 5 dl fløde
- 1 æggeblomme
- 1 citron
Udstyr
- Sous vide bad
Fremgangsmåde
Kylling
- Parter kyllingen så du har brysterne, lårene, vingerne og skroget for sig. Træk skindet af og undgå at ødelægge skindet for meget.
- Fjern inderfileten, kødet fra lårene, overlåren og det øverste af vingerne - læg alt kødet på nær de store fileter op i en skål.
- Blend kødet i skålen til en homogen masse tilsæt salt, peber, 1 æggeblomme og 1/2 dl fløde og rør godt rundt - så det bliver en fars.
- Tilpas konsistensen med maks. 1/2 dl ekstra fløde
- Tag så fileterne og bank dem flade (mellem 2 stykker husholdningsfilm) De bankes kun lige så de har ensartet højde)
- Læg fileterne på et stykke film og rul dem stramt sammen så du har en pølse på ca. 20 cm med en diameter på ca 4-5 cm. Læg den på køl så formen sætter sig.
- Smør så farsen ud på husholdningsfilm så fileterne kan rulles ind i.
- Tag filetrullen ud af køleskabet og ud af filmen - læg det midt på farsen og rul det hele stramt - bind enderne fast med madsnor - læg den færdige rulle på køl
- Imens lægges kyllingeskindet på en bageplade mellem 2 stykker bagepapir og bages i ovnen under pres i 30 minutter ved 160 grader.
- Afkøles på køkkenrulle og drysses med salt.
- Kyllingerullen skal tilberedes i vandbad ved 62 grader i 120 minutter.
- Herfter rulles den i mel, æggehvider og rasp og steges hurtigt af på en varm pande eller i en friture.
Cremet Kål
- 4 dl. fløde koges op og reduceres til det halve. Spidskålen og skalotteløget snittes fint vendes ned i fløden. Inden servering tilsmages med salt, peber og saft fra en citron.
Forårsløg
- Løgene gøres rene for jord. Skæres i ca. 7 cm længde og dampes i smørvand (halv smør og halv vand)
- Krydres med salt og peber
Løg
- Løgene skæres i både/skaller og ringe og varm syltelage hældes over og stilles til side og trækker i min. 2 timer. Syltelage: 1 dl. vand, 1 dl. sukker, 1 dl eddike, peberkorn, 1 fed hvidløg og skal af en citron koges op.
Anretning
- Den cremede kål fordeles på tallerkenen, kyllingerullen skæres ud passende skiver som kan stå selv, kyllingeskindet lægges ovenpå kyllingen og løgene fordeles over kålen.
- Drys til sidst med karse
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Billeder
Hvad synes du om opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Kommentarer og spørgsmål?
Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Risotto med kylling og svampe (opskrift)
Lasagne med kylling, spinat og hytteost (opskrift)
Club Sandwich med kylling og karrydressing (opskrift)
Genial ide med skindet. Smager hammer godt