Lasagne med kylling, spinat og hytteost (opskrift)

Introduktion

Lasagne med kylling? Jeps – en gang imellem er der behov for at prøve noget nyt – måske specielt hvis man tænker CO2 regnskabet ind i regnestykket. Her er en super god opskrift på kyllingelasagne med spinat og hytteost som faktisk er mange år gammel. Den smager super lækkert, og er et sundt alternativ til en klassisk italiensk lasagne.

kyllingelasagne lasagne med kylling spinat og hytteost kyllinge lasagne kyllingelasagne opskrift på hvordan laver man

Kyllinglasagne med hytteost og spinat

Den her opskrift stammer helt tilbage fra start 90´erne og I kan måske huske, hvor jeg har fået idéen til opskriften fra. Mødre og svigermødre i hele Danmark samlede på opskriftskort fra diverse ugeblade for damer. Denne opskrift, eller i hvert fald grundlaget for den, stammer nemlig fra et de kort og den har fulgt mig igennem 3 årtier og er blevet til en fremragende hverdagsret - som også ungerne elsker.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Kalorier: 851kcal
Forfatter: Peter Frisk
Ingredienser
  • 10 plader pasta (lasagneplader - gerne hjemmelavet)
  • 2 stk kyllingefilleter (hakket i tern på ca. 1 cm x 1 cm)
  • Olie til stegning
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 hele skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt persille
  • 1 tsk paprika (tørret, stødt)
  • 1 tsk chili (tørret, stødt)
  • 300 gram hytteost
  • 300 gram hakket spinat (evt. fra frost)
  • 1 pose revet mozzarella (eller revet ost)
Udstyr
  • Ildfast fad
Fremgangsmåde
  • Start med at tø den hakkede spinat op i et dørslag, så vandet fjernes.
  • Det samme gøres med hytteosten.
  • Tænd ovnen på 180 grader alm. varme.
  • Tag den hakkede kylling og svits det kort af i en gryde med olie og stil det til side i en skål.
  • Hæld olie i gryden og steg de finthakkede skalotteløg klare sammen med et finthakket fed hvidløg (de må ikke tage farve).
  • Tilsæt så de 2 dåser hakkede tomater og kog det op, saucen tilføjes chilipulver og paprikapulver (smag til om du ønsker den stærkere).
  • Herefter hældes de stegte kyllingetern i saucen og den hakkede persille. Smag til med salt og peber.
  • Spinat og hytteost hældes nu i en skål for sig og smages til med salt og peber.
  • Så skal der smøres et ildfast fad med olie, hvor du starter med at tage 1/3 af saucen som dækkes med pastaplader (du må gerne gøre dig umage så pasta pladerne dækker det hele)
  • Halvdelen af spinat/hytteost blandingen fordeles nu udover pastaen og drysses med revet mozzarella.
  • Et nyt lag pastaplader lægges på og endnu engang 1/3 del af tomatsaucen fordeles udover.
  • Processen med pastaplader og hytteost/spinat og revet ost gentages og ovenpå sidste lag pastaplader fordeles den sidste 1/3 del tomatsauce.
  • Drys revet ost udover til sidst og stil den i den forvarmede ovn i 35 minutter.
Opskriftsnoter
Pynt evt. med lidt basilikumblade eller lidt frisk persille. 
Velbekomme
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 851kcal | Kulhydrater: 105g | Protein: 69g | Fedt: 11g | Mættet fedt: 5g | Kolesterol: 34mg | Natrium: 279mg | Kalium: 401mg | Fibre: 1g | A vitamin: 120IU | C Vitamin: 11.4mg | Calcium (kalk): 420mg | Jern: 0.5mg

følg mig på instagram

 

Billeder

kyllingelasagne lasagne med kylling spinat og hytteost kyllinge lasagne kyllingelasagne opskrift på hvordan laver man

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften på lasagne med kylling ville jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Har du brug for lidt ekstra inspiration, så tjek hele min italienske sektion (hop direkte dertil). Her er et udpluk af opskrifterne, som du kan prøve…

Italiensk mørbrad i fad – opskrift med masser af smag (opskrift)
Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce (opskrift)
Pasta Bolognese / Spaghetti Bolognese (opskrift)
Bruschetta med hvidløg og mozzarella (opskrift)

Om Peter Frisk

Peter elsker mad og vin, og det har været den store hobby i mange år. Han er typen, der altid tager imod udfordringer. Dette, sammen med talentet for excellent madlavning, førte ham langt i MasterChef på TV3. Peter har også været i Finalen til "DM i Toast 2017". Følg med i hans lækre kreationer på Instagram under navnet "MrFreshfood".

Professionelt er Peter forsikringsmægler for erhvervslivet, så hiv fat I ham, hvis du vil have indhentet de bedste vilkår og priser blandt de mange firmaer i Danmark.

Se alle indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.




1 thought on “Lasagne med kylling, spinat og hytteost (opskrift)

  • 13. april 2021 kl. 20:21
    Permalink

    Verdens bedste kyllinglasagne 👏

    Besvar