Lasagne med kylling, spinat og hytteost (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Lasagne med kylling? Jeps – en gang imellem er der behov for at prøve noget nyt – måske specielt hvis man tænker CO2 regnskabet ind i regnestykket. Her er en super god opskrift på kyllingelasagne med spinat og hytteost som faktisk er mange år gammel. Den smager super lækkert, og er et sundt alternativ til en klassisk italiensk lasagne.

Kyllinglasagne med hytteost og spinat
Ingredienser
- 10 plader pasta (lasagneplader - gerne hjemmelavet)
- 2 stk kyllingefilleter (hakket i tern på ca. 1 cm x 1 cm)
- Olie til stegning
- 2 ds hakkede tomater
- 2 hele skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1 bundt persille
- 1 tsk paprika (tørret, stødt)
- 1 tsk chili (tørret, stødt)
- 300 gram hytteost
- 300 gram hakket spinat (evt. fra frost)
- 1 pose revet mozzarella (eller revet ost)
Udstyr
- Ildfast fad
Fremgangsmåde
- Start med at tø den hakkede spinat op i et dørslag, så vandet fjernes.
- Det samme gøres med hytteosten.
- Tænd ovnen på 180 grader alm. varme.
- Tag den hakkede kylling og svits det kort af i en gryde med olie og stil det til side i en skål.
- Hæld olie i gryden og steg de finthakkede skalotteløg klare sammen med et finthakket fed hvidløg (de må ikke tage farve).
- Tilsæt så de 2 dåser hakkede tomater og kog det op, saucen tilføjes chilipulver og paprikapulver (smag til om du ønsker den stærkere).
- Herefter hældes de stegte kyllingetern i saucen og den hakkede persille. Smag til med salt og peber.
- Spinat og hytteost hældes nu i en skål for sig og smages til med salt og peber.
- Så skal der smøres et ildfast fad med olie, hvor du starter med at tage 1/3 af saucen som dækkes med pastaplader (du må gerne gøre dig umage så pasta pladerne dækker det hele)
- Halvdelen af spinat/hytteost blandingen fordeles nu udover pastaen og drysses med revet mozzarella.
- Et nyt lag pastaplader lægges på og endnu engang 1/3 del af tomatsaucen fordeles udover.
- Processen med pastaplader og hytteost/spinat og revet ost gentages og ovenpå sidste lag pastaplader fordeles den sidste 1/3 del tomatsauce.
- Drys revet ost udover til sidst og stil den i den forvarmede ovn i 35 minutter.
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Billeder
Hvad synes du om opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften på lasagne med kylling ville jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Kommentarer og spørgsmål?
Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Har du brug for lidt ekstra inspiration, så tjek hele min italienske sektion (hop direkte dertil). Her er et udpluk af opskrifterne, som du kan prøve…
Italiensk mørbrad i fad – opskrift med masser af smag (opskrift)
Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce (opskrift)
Pasta Bolognese / Spaghetti Bolognese (opskrift)
Bruschetta med hvidløg og mozzarella (opskrift)
- Negroni aka. Aperol Spritz for Men – drinks/cocktail (opskrift) - 19. juni 2022
- Koldhævede ciabattaboller / burgerboller (opskrift) - 18. februar 2022
- Kylling i kylling af Peter Frisk (opskrift) - 10. december 2021
- Tartar med confiteret æggeblomme og chips af skorzonerrødder (opskrift) - 22. september 2021
- Græskarsuppe – cremet og velsmagende (opskrift) - 10. september 2021
- Laksefragilité med 2 slags laks (opskrift) - 15. august 2021
- Hjemmelavede burgerboller de Luxe – lidt grove (opskrift) - 19. juni 2021
- Foie Gras “ispind” (opskrift) - 24. april 2021
Verdens bedste kyllinglasagne 👏