HovedretItalienskOpskriftTilbehørVegetar

Hjemmelavet Pasta / Fettucine / Spaghetti

Introduktion

Det er super spændende at gå i gang med at lave hjemmelavet pasta. Det er let, men kræver at du har en pastamaskine. Du kan også rulle det ud med en alm. kagerulle, men det kan være svært at få helt tyndt. Her er en grundopskrift hvor melet er en blanding af durum mel og alm. hvedemel. Durummel er fra en mere hård hvedesort, så det giver et mere “groft” udtryk, og så er farven mere gul.

Du kan let ændre i opskriften så den passer til fra 1-20 personer. Hvis du vil kigge nærmere på en pastamaskine til det almindelige køkken, men i super god kvalitet, så læs min test af Marcato Atlas 150. Italiensk kvalitet når det er bedst.

Forside opskrift på hjemmelavet pasta skal det hænge til tørre lave hvordan laver man hjemmelavede fettucine spaghetti taglialioni pastadej pastaplader

Hjemmelavet pasta opskrift

Her er grundopskriften på hjemmelavet pasta. Du kan lave det som tagliatelle, spaghetti, ravioli eller hvad du har lyst til. Kun fantasien sætter grænser. Der bruges 1 æg (50 g) pr. 100 gram mel pr. person.
5 fra 7 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 5 minutter
Hviletid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
 • 200 gram hvedemel
 • 200 gram durummel (kan erstattes med alm. hvedemel)
 • 4 æg (50 gram / æg - uden skal)
 • 4 tsk vand
 • Salt (til kogning)
Udstyr
 • Pastamaskine
Fremgangsmåde
 • Kom melet i en bunke på bordet (eller smid det hele i din køkkenmaskine)
 • Lav et hul i midten af melet. Kom æg og vand deri (eller kom det hele i køkken maskinen).
 • Pisk æg og vand let rundt med en gaffel, og få mere og mere mel med. Når det bliver “tykt”, så brug hænderne til at ælte det godt sammen. Tilsæt evt lidt vand vand, hvis det ikke vil samle sig (en spiseskefuld af gangen).
 • Ælt det i nogle minutter (skal ikke klistre til fingrene). Dejen er meget "kompakt" i forhold til en almindelig gærdej - det skal den være.
 • Kom dejen i en skål, dæk med viskestykke / film / sølvpapir og stil i køleskabet i ca. 30-40 minutter før brug.
 • Rul ud på din pastamaskine el. kagerulle, og kog i rigeligt vand (tilsat 1 tsk salt pr. 1.5 L). Husk at bruge rigeligt vand, og en stor gryde.
Opskriftsnoter
Den letteste måde at at lave det i din køkkenmaskine. Kom æg i skålen (supplér evt. op med vand, så det samlet er 50 gram pr. æg i opskriften). Tilsæt så melet, og rør det sammen. Super let.
Hvis du ikke har durummel, så kan du benytte alm. hvedemel. Det bliver stadig super godt.
Pastadej må ikke klæbe - gør den det, så skal der æltes mere mel ind i den. Det er også vigtigt at du sørger for at komme mel på dejen, når du kører den igennem pastamaskinen, da du ellers risikerer at det sætter sig fast i valsen (hvis det er fugtigt).
Buon Appetito

følg mig på instagram

 

Billeder

 

Skal hjemmelavet pasta hænge til tørre?

Et klassisk spørgsmål som der bliver spurgt om tit er om hjemmelavet pasta skal hænge til tørre inden den kan spises. Det skal den ikke. Du kan sagtens koge pastaen med det samme i let saltet vand.

Vil du derimod gemme noget af den lækre pasta du har lavet, så skal det tørre i 8-10 timer inden du kommer den i en lufttæt beholder. Hvis ikke det får lov at tørre, så vil det klistre sammen, når det “rører” ved det andet pasta.

Har du ikke et pastastativ kan du lægge pastaen i små fuglereder, og så lade det tørre 4-5 timer på den ene side, og så vende reden om og tørren den på samme måde på den anden side. Så fylder det ikke så meget og når det kommer i det kogende vand vil det vikle sig ud igen.

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

 

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Hjemmelavet tomatsauce til pizza og pasta (opskrift)
Pasta med Kantareller á la Creme
Italiensk Spaghetti Carbonara (opskrift)
Ovn-stegt laks med frisk pasta (opskrift)

 

5 from 7 votes (5 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Jonna Rasmussen
Jonna Rasmussen
3 år siden

Tænk at det faktisk er så let at lave pasta. Tak for inspirationen 🙂

2
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x