Hjemmelavet Pasta / Fettucine / Spaghetti
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Det er super spændende at gå i gang med at lave hjemmelavet pasta. Det er let, men kræver at du har en pastamaskine. Du kan også rulle det ud med en alm. kagerulle, men det kan være svært at få helt tyndt. Her er en grundopskrift hvor melet er en blanding af durum mel og alm. hvedemel. Durummel er fra en mere hård hvedesort, så det giver et mere “groft” udtryk, og så er farven mere gul.
Du kan let ændre i opskriften så den passer til fra 1-20 personer. Hvis du vil kigge nærmere på en pastamaskine til det almindelige køkken, men i super god kvalitet, så læs min test af Marcato Atlas 150. Italiensk kvalitet når det er bedst.
Hjemmelavet pasta opskrift
Ingredienser
- 200 gram hvedemel
- 200 gram durummel (kan erstattes med alm. hvedemel)
- 4 æg (50 gram / æg - uden skal)
- 4 tsk vand
- Salt (til kogning)
Udstyr
- Pastamaskine
Fremgangsmåde
- Kom melet i en bunke på bordet (eller smid det hele i din køkkenmaskine)
- Lav et hul i midten af melet. Kom æg og vand deri (eller kom det hele i køkken maskinen).
- Pisk æg og vand let rundt med en gaffel, og få mere og mere mel med. Når det bliver “tykt”, så brug hænderne til at ælte det godt sammen. Tilsæt evt lidt vand vand, hvis det ikke vil samle sig (en spiseskefuld af gangen).
- Ælt det i nogle minutter (skal ikke klistre til fingrene). Dejen er meget "kompakt" i forhold til en almindelig gærdej - det skal den være.
- Kom dejen i en skål, dæk med viskestykke / film / sølvpapir og stil i køleskabet i ca. 30-40 minutter før brug.
- Rul ud på din pastamaskine el. kagerulle, og kog i rigeligt vand (tilsat 1 tsk salt pr. 1.5 L). Husk at bruge rigeligt vand, og en stor gryde.
Opskriftsnoter
Billeder
Skal hjemmelavet pasta hænge til tørre?
Et klassisk spørgsmål som der bliver spurgt om tit er om hjemmelavet pasta skal hænge til tørre inden den kan spises. Det skal den ikke. Du kan sagtens koge pastaen med det samme i let saltet vand.
Vil du derimod gemme noget af den lækre pasta du har lavet, så skal det tørre i 8-10 timer inden du kommer den i en lufttæt beholder. Hvis ikke det får lov at tørre, så vil det klistre sammen, når det “rører” ved det andet pasta.
Har du ikke et pastastativ kan du lægge pastaen i små fuglereder, og så lade det tørre 4-5 timer på den ene side, og så vende reden om og tørren den på samme måde på den anden side. Så fylder det ikke så meget og når det kommer i det kogende vand vil det vikle sig ud igen.
Hvad synes du om opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Kommentarer og spørgsmål?
Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Hjemmelavet tomatsauce til pizza og pasta (opskrift)
Pasta med Kantareller á la Creme
Italiensk Spaghetti Carbonara (opskrift)
Ovn-stegt laks med frisk pasta (opskrift)
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Tænk at det faktisk er så let at lave pasta. Tak for inspirationen 🙂
God fornøjelse. Det er super lækkert med de hjemmelavede pastatyper. Vi plejer at lave lasagneplader, og så klassikeren Fettucine🤩
Skriv, hvis du har spørgsmål 😍