Italiensk Spaghetti Carbonara (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Spaghetti Carbonara er en klassisk italiensk pasta ret. Den er specielt udbredt omkring rom, men kan fås stort set på alle restauranter enten som forret eller hovedret. Selve retten er super let at lave, og kræver ikke mange minutter til overs i køkkenet.
Det allervigtigste er at bruge et godt stykke bacon og en god pasta (spaghetti,bucatini, fettucine eller rigatoni). Normal bruges spaghetti. Når man taler bacon i de italienske retter, så taler man ofte om pancetta (bacon fra bugen). I pasta carbonara bruges original guanciale, som er “bacon” fra kæberne (ikke røget). En god bacon fra slagteren kan sagtens bruges.
Der er også mange der diskuterer hvorvidt der skal fløde i den original spaghetti carbonara. Det skal der nok ikke, hvis du bruger original Pecorino Romano os og rigtig parmasan – men det gør jeg i min, da det fungerer fremragende, og fløde har næppe gjort noget skidt for smagen. Det samme med løg. Det hører sig heller ikke til – men det smager SÅ skønt i, og selv vores børn elsker det.

Spaghetti Carbonara
Ingredienser
- 400 gram spaghetti (god kvalitet)
- 200 gram bacon (god kvalitet - gerne guanciale eller pancetta)
- 1 Løg (kan udlades)
- 3 Hele æg (alternativ 5 æggeblommer istedet for 3 æg)
- 50 gram parmasan
- 50 gram Pecorino Romano ost (alternativ 1 dl fløde pr. 50 gram)
- 1 dl fløde (hvis du ønsker en mere cremet sauce - kan undlades)
- 1 knsp sort peber (friskkværnet)
- Salt (alt efter bacon - ikke sikker det er nødvendigt)
- Olivenolie (evt. med en klat smør)
Fremgangsmåde
- Sæt let saltet pastavand over i en stor gryde (1 tsk til 2-3 L).
- Skær bacon i tern, og lade det stege på en stor pande indtil det får en fin brun farve. Læg det herefter fra på en tallerken.
- Kom spaghetti'en i vandet, når det koger, og kog det efter foreskrifterne.
- Skru så ned for varmen på panden og steg de finthakkede løg til de bliver gennemsigtige (skal ikke blive brune). Tilsæt bacon stykkerne igen.
- Find en skål og rør æg, parmesan, friskkværnet sort peber, fløde og Pecorino Romano ost sammen. Tilsæt evt. fløde (kan undlades, hvis du har P. R. ost).
- Når spaghettien er kogt færdig, så kom det hele over i panden, og bland dem sammen med løg og bacon.
- Hæld æggeblandingen over retten og vend det stille og roligt rundt under middel varme et minut og server med det samme. Smag evt. til med ekstra peber og salt.
- Drys med friskrevet parmasan og pynt panden med lidt grønt på toppen (persille etc).
Opskriftsnoter

Billeder
Mere inspiration
Se også mine andre lækre opskrifter på italienske delikatesser (Tryk her for at hoppe derhen)
Spørgsmål eller kommentarer
Smid gerne en kommentar eller spørgsmål nedenfor. Jeg vil meget gerne høre, hvordan du laver din perfekte Pasta Carbonara, og hvad din hemmelighed er (hvis du vil dele den). Så kan jeg jo teste, og få opdateret, hvis den holder 🙂
Du må meget gerne trykke på de 5 små stjerner over billedet i opskriften. Så vil du støtte bloggen, da opskriften lettere kan findes i Google. Tusind tak… og velbekomme
- Fix: Apple Music Family sharing does not work - 7. februar 2023
- Xpeng G9 elbil – SUV elbil med 1500kg på krogen - 5. februar 2023
- Soya sauce med chili til asiatisk / østens mad (opskrift) - 5. februar 2023
- Tur til alperne i Tesla Model 3 SR+ - 4. februar 2023
- Hjemmelavet smør i Thermomix (opskrift) - 31. januar 2023
- Test: ProScreenCast SC01 – 4K streaming med Airplay/Cast - 22. januar 2023
- Muffins med blåbær – glutenfri og laktosefri (opskrift) - 19. januar 2023
- Chokoladeroulade med kakaocreme (opskrift) - 15. januar 2023
Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.
Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...
Pingback: Pasta Bolognese / Spaghetti Bolognese (opskrift) | Livets små ting
Pingback: Hjemmelavet Pasta / Fettucine / Spaghetti | Livets små ting
Pingback: Italiensk mørbrad i fad - opskrift med masser af smag | Livets små ting
Pingback: Ovn-stegt laks med frisk pasta (opskrift) | Livets små ting
Vi har lige lavet den herhjemme igen… Børnene gav den 5 store stjerner…. Fantastisk ❤️
Pingback: Ib's karrykoteletter (opskrift)
Elsker pasta carbonara. Super let at lave og så smager det altså bare super godt 😊
Hej Pernille.
Tusind tak for den fine kommentar 🍀