DanskHovedretOpskrift

Ib’s karrykoteletter (opskrift)

Introduktion

En klassiker fra min barndom er koteletter i fad. Koteletter kan du typisk købe ret billigt, og en stor portion kan let strække sig over et par dage. Du kan servere både ris og kartofler til. Denne opskrift har jeg været så heldig at få fra Viki (kollega) for mange år siden. Ibs karrykoteletter smager simpelthen SÅ godt. Blandingen af tomat, fløde, ælble etc samme med ris og koteletterne er fantastisk. Så hvis du lige mangler en let opskrift på noget lækker aftensmad, så prøv den. Herhjemme er den et hit for både de voksne og børnene.

 

ibs karrykoteletter ib's i fad opskrift med ris kotelet flødesauce karry

Ib's Karrykoteletter

Karrykoteletter i fad er super let at lave, og smager fantastisk. Denne portion giver mad til ca. 4-6 personer.
4.34 fra 6 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 8 Svinekoteletter (ikke alt for tykke)
  • Karry
  • Stegemargarine eller olie
  • Salt (ialt ca. 1,5 tsk salt pr. portion af 4 personer)
  • Peber (friskkværnet)
  • 3 Finthakkede løg
  • 2 fed finthakkede hvidløg
  • 2 Æbler revet på den grove side
  • 2 Peberfrugter
  • 1 tsk ingefær
  • 1 ds hakkede tomater
  • 3 dl boullion (1 terning + 3 dl vand / per portion af 4 pers.)
  • 2,5 dl fløde
Udstyr
  • Ildfast fad
Fremgangsmåde
  • Vend koteletterne i tør karry og brun dem i fedtstoffet på panden. De skal lige have lidt stegeskorpe. Det er typisk et 2-3 minutter på hver side.
  • Læg dem i et ildfast fad og drys med salt og peber. Du skal ikke være fedtet med peberet.
  • Svits løg og hvidløg på den samme pande.
  • Tilsæt de revede æbler, ingefær og peberfrugter i tern, drys lidt karry over og lad svitse nogle minutter. Smag til med salt og peber.
  • Fordel fyldet rundt om og over koteletterne.
  • Tilsæt så hakkede tomater og boullion. Til sidste hældes fløden stille og roligt ud over retten.
  • Sæt fadet i ovnen ved 250 grader i 25-30 min.
Opskriftsnoter
  • Serveres med ris eller kartofler til. Lad gerne retten køle lidt af inden servering. Så kommer smagene helt frem. Du vil elske det.
  • Prøv at servere lidt mango-chutney til
  • Hvis du vil lave en lidt større portion, så kan du i stedet for at øge antallet af alle ingredienser også "nøjes" med at tilsætte en ekstra dåse hakkede tomater.

 

 

Billeder

 

Hvad synes du om opskriften på karrykoteletter?

Jeg vil selvfølgelig meget gerne høre, hvad du synes om Ibs karrykoteletter. Har du tips og tricks, så smid dem gerne nedenfor i kommentarfeltet (hop derned). En anden ting jeg også er meget interesseret i er billeder. Du må meget gerne vedhæfte et billede i kommentarsporet, hvis du skulle have lyst til at dele din ret. Det er super fedt at se, hvordan andre har løst opgaven. Det giver en masse inspiration – så gør det endelig ❤️ Tryk gerne på de 5 stjerner under billedet. Tusind tak.

 

Inspiration

Mørbradgryde – en klassiker (opskrift)
Italiensk Spaghetti Carbonara (opskrift)
Gateau Marcel – den lækreste dessert (opskrift)

 

God fornøjelse og tak til Viki for at dele den fremragende opskrift 🍀

Følg
Giv besked ved
guest

7 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Pernille Skiplund
Pernille Skiplund
3 år siden

Super velsmagende. Vi laver den gang på gang 🙂

Liselotte
Liselotte
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Hej Lars. Tak for at dele opskriften, den skal afprøves i aften 😊.
Hvilken fløde bruger du? Fløde 13% eller piskefløde?
På forhånd tak

Liselotte
Liselotte
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Tusind tak! Jeg gik med piskefløde og dobbelt op på sovs, det var et godt valg. Nam nam hvor smagte det godt😋. Tusind tak for en lækker opskrift, der bestemt bliver lavet igen👍.

7
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x