Mørbradgryde – en fantastisk klassiker (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
De fleste kender jo mørbradgryde, og jeg mindes ikke jeg har hørt om nogle der ikke kunne lide den. Her er en super let opskrift på mørbradgryde, hvor det tager ca. 15 minutter at få tingene gjort klar og svitset, hvorefter retten bare skal småsimre i minimum 40 minutter. Gerne længere. Nogle kalder også retten for paprikagryde, men så bruger man typisk “bare” koteletter skåret i terne i stedet for mørbrad. Vi er mest til mørbradversionen.
Vi plejer at lave en stor portion, så har vi til flere dage, til madpakken eller til fryseren. Det er perfekt 😉
Mørbradgryde med ris
Ingredienser
- 150 gram bacon i skiver (1 pakke)
- 2 Løg (finthakket)
- 200 gram Champignoner (groft hakket)
- 1 Svinemørbrad (ca. 400-500 gram)
- 150 gram gode wienerpølser (evt. cocktailpølser)
- 3 Gulerødder i skiver/tern
- 3 spsk paprika (almindelig mild)
- 1 tsk røget paprika (kan undlades)
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse tomat puré (den store - 140 gram)
- 2.5 dl piskefløde
- 1 dl vand
- 2 tsk timian tørret
- 1 tsk salt
- 1 knsp friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær bacon i mindre stykker, og steg det i en stor gryde / pande. Tilsæt de hakkede løg, og champignon og steg med, så de får lidt farve.
- Tilsæt så mørbraden, som du har hakket i større grove stykker. Lad det få lidt farve/stegeskorpe. Steg også de snittede pølser (ca. 1 cm stykker). Bruger du cocktailpølser, så smid dem i ca. 10 minutter før servering i stedet.
- Tilsæt så gulerødder, tomat, kryderier og fløde. Lade det hele simre i 40-45 minutter ved svag varme under låg.
- Smag til med ekstra salt og peber, hvis du synes der mangler.
- Serveres med friskogte ris eller kartoffelmos til. Pynt med lidt persille/timian på toppen.
Opskriftsnoter
- Lav dobbelt portion, da det er perfekt til mad flere dage i træk eller fryseren.
- Pølserne kan undlades, hvis du ikke er så meget til pølser.
- Tilsæt evt. lidt Chorizopølse. Det giver en super smag. Skal svitses sammen med mørbraden.
- Saucen har en perfekt konsistens efter min mening, men den kan selvfølgelig jævnes, hvis du ønsker det.
- Prøv at tilsætte en halv pikant ost (Philadelphia eller lignende). Det giver et lille tvist.
- Kan med fordel laves dagen før, da den bestemt ikke bliver dårligere af at stå.
- Hvis du vil have mere farve på, så skær nogle fine peberfrugter i tynde strimler, og tilsæt 5-10 minutter før serveringen.
Velbekomme!
Billeder
Hvad synes du om mørbradgryden?
Jeg vil gerne høre om det var noget for dig. Du kan smide en kommentar længere nede (hop til kommentarfeltet). Du må også meget gerne skrive, hvis du har et godt tip til, hvordan retten kan blive endnu bedre. Mørbradgryde er noget som rigtig mange har en holdning til, så ser frem til en masse gode forslag 🙂
Inspiration
Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce (opskrift)
Chicken Tikka Masala – Let og super velsmagende (opskrift)
Boller i karry – den hurtige udgave (opskrift)
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Super dejlig ret.
Tak for opskriften – min mand elsker denne mørbradgryde. 🥰
Hej Henny. Tusind tak for den fine feedback… Rigtig god jul her fra.
KH Lars
[…] i karry – den hurtige udgave (opskrift) Mørbradgryde – en fantastisk klassiker (opskrift) De bedste frikadeller – en klassiker […]
[…] i fad med bacon og cocktailpølser (opskrift) Mørbradgryde – en fantastisk klassiker (opskrift) Karbonader og Krebinetter (opskrift) Pandekager fra barndommen […]
[…] Mørbradgryde – en klassiker (opskrift) Italiensk Spaghetti Carbonara (opskrift) Gateau Marcel – den lækreste dessert (opskrift) […]
Super super lækker mørbradgryde – også som gæstemad.
Dejligt med opskrifter der bare virker – også de fantastiske ciabatta brød – for slet ikke at tale om brunsvigeren (mums).
Tak fordi du deler😊
Hej Winnie
Tusind tak for de fine ord 🙏🙌.
KH Lars 🍀
Vi prøvede den igår. Den var vanvittig god. Kan klart anbefales. Vi smed en skefuld chilipulver i og det gav lige lidt ekstra bid 🌶
Tak for en fin opskrift igen igen 🤘
Hej Peter.
Tak for den fine tilbagemelding 🤩 Jeg er selv vild med at komme lidt chili i retten – men det er normalt ikke en del af den “klassiske” mørbradgryde. Kan dog “varmt” anbefales, hvis man godt kan lide lidt stærk mad…
God aften
MH Lars🍀
I må skrive, hvis I har spørgsmål eller har gode forslag til hvordan retten kan “optimeres”. Vi ❤️ mørbradgryde hjemme hos os…