DanskGlutenfriHovedretOpskrift

Mørbradgryde – en fantastisk klassiker (opskrift)

Introduktion

De fleste kender jo mørbradgryde, og jeg mindes ikke jeg har hørt om nogle der ikke kunne lide den. Her er en super let opskrift på mørbradgryde, hvor det tager ca. 15 minutter at få tingene gjort klar og svitset, hvorefter retten bare skal småsimre i minimum 40 minutter. Gerne længere. Nogle kalder også retten for paprikagryde, men så bruger man typisk “bare” koteletter skåret i terne i stedet for mørbrad. Vi er mest til mørbradversionen.

Vi plejer at lave en stor portion, så har vi til flere dage, til madpakken eller til fryseren. Det er perfekt 😉

opskrift mørbradgryde paprikagryde pølser svinemørbrad oksemørbrad mørbragryde hjemmelavet lækker opskrift

Mørbradgryde med ris

En gammel dansk klassiker. Mørbradgryde med svinemørbrad og pølser. Perfekt til aftensmad flere dage i træk (eller du kan fryse den), så lav endelig dobbelt portion i en stor gryde... Der er til 4-6 personer i standardopskriften
4.72 fra 14 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 150 gram bacon i skiver (1 pakke)
  • 2 Løg (finthakket)
  • 200 gram Champignoner (groft hakket)
  • 1 Svinemørbrad (ca. 400-500 gram)
  • 150 gram gode wienerpølser (evt. cocktailpølser)
  • 3 Gulerødder i skiver/tern
  • 3 spsk paprika (almindelig mild)
  • 1 tsk røget paprika (kan undlades)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomat puré (den store - 140 gram)
  • 2.5 dl piskefløde
  • 1 dl vand
  • 2 tsk timian tørret
  • 1 tsk salt
  • 1 knsp friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  • Skær bacon i mindre stykker, og steg det i en stor gryde / pande. Tilsæt de hakkede løg, og champignon og steg med, så de får lidt farve.
  • Tilsæt så mørbraden, som du har hakket i større grove stykker. Lad det få lidt farve/stegeskorpe. Steg også de snittede pølser (ca. 1 cm stykker). Bruger du cocktailpølser, så smid dem i ca. 10 minutter før servering i stedet.
  • Tilsæt så gulerødder, tomat, kryderier og fløde. Lade det hele simre i 40-45 minutter ved svag varme under låg.
  • Smag til med ekstra salt og peber, hvis du synes der mangler.
  • Serveres med friskogte ris eller kartoffelmos til. Pynt med lidt persille/timian på toppen.
Opskriftsnoter
  • Lav dobbelt portion, da det er perfekt til mad flere dage i træk eller fryseren.
  • Pølserne kan undlades, hvis du ikke er så meget til pølser.
  • Tilsæt evt. lidt Chorizopølse. Det giver en super smag. Skal svitses sammen med mørbraden.
  • Saucen har en perfekt konsistens efter min mening, men den kan selvfølgelig jævnes, hvis du ønsker det.
  • Prøv at tilsætte en halv pikant ost (Philadelphia eller lignende). Det giver et lille tvist.
  • Kan med fordel laves dagen før, da den bestemt ikke bliver dårligere af at stå.
  • Hvis du vil have mere farve på, så skær nogle fine peberfrugter i tynde strimler, og tilsæt 5-10 minutter før serveringen.
 
Retten serveres med friskkogte ris eller kartoffelmos til. 
Velbekomme!

følg mig på instagram

 
 

Billeder

Hvad synes du om mørbradgryden?

Jeg vil gerne høre om det var noget for dig. Du kan smide en kommentar længere nede (hop til kommentarfeltet). Du må også meget gerne skrive, hvis du har et godt tip til, hvordan retten kan blive endnu bedre. Mørbradgryde er noget som rigtig mange har en holdning til, så ser frem til en masse gode forslag 🙂

 

Inspiration

Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce (opskrift)
Chicken Tikka Masala – Let og super velsmagende (opskrift)
Boller i karry – den hurtige udgave (opskrift)

4.72 from 14 votes (10 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

7 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Henny
Henny
3 år siden

Super dejlig ret.
Tak for opskriften – min mand elsker denne mørbradgryde. 🥰

trackback
4 år siden

[…] i karry – den hurtige udgave (opskrift) Mørbradgryde – en fantastisk klassiker (opskrift) De bedste frikadeller – en klassiker […]

trackback
4 år siden

[…] i fad med bacon og cocktailpølser (opskrift) Mørbradgryde – en fantastisk klassiker (opskrift) Karbonader og Krebinetter (opskrift) Pandekager fra barndommen […]

trackback
4 år siden

[…] Mørbradgryde – en klassiker (opskrift) Italiensk Spaghetti Carbonara (opskrift) Gateau Marcel – den lækreste dessert (opskrift) […]

Winnie
Winnie
4 år siden

Super super lækker mørbradgryde – også som gæstemad.
Dejligt med opskrifter der bare virker – også de fantastiske ciabatta brød – for slet ikke at tale om brunsvigeren (mums).
Tak fordi du deler😊

Peter Jensen
Peter Jensen
5 år siden

Vi prøvede den igår. Den var vanvittig god. Kan klart anbefales. Vi smed en skefuld chilipulver i og det gav lige lidt ekstra bid 🌶

Tak for en fin opskrift igen igen 🤘

7
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x