BørnDanskHovedretOpskrift

Boller i karry – den hurtige udgave (opskrift)

Introduktion

De fleste har barndomsminder om den klassiske boller i karry enten hos bedsteforældrene eller bare hos ens forældre. Her en hurtig hverdags version, hvor du har købt de færdige kødboller. Oprindeligt havde denne side også en opskrift med hjemmelavede boller. Den gik desværre bort, men vil blive tilføjet bloggen igen, når jeg “finder” den igen.

 

Opskriften

boller i karry opskrift god verdens bedste

Boller i Karry - den gode og lette udgave

En super let måde at lave den klassiske opskrift på. Smager fantastisk godt.
4.87 fra 15 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 450kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 25 gram smør
  • 1-2 æbler
  • 1 stort løg
  • 2 tsk karry (ikke for stærk)
  • 1 tsk gurkemeje
  • 3 spsk hvedemel
  • 6-7 dl vand og 2 boullionterninger høns/oksekød
  • 1-2 dl fløde (evt. mælk i stedet)
  • salt ca. 1 tsk og peber (ca. 1 knivspids).
  • 1 pose færdige kødboller 500 gram. f.eks. Tulip eller lignende. Kan købes i Fakta / Rema1000 etc.
Fremgangsmåde
  • Kom smørret i en gryde og lade det bruse op.
  • Drys karry’en over og lad stege/bruse af. Kom herefter revet løg og æbler i gryden.
  • Tilsæt gurkemeje og mel og rør godt sammen. Rør mere eller mindre konstant så det ikke brænder på. 
  • Tilsæt vandet lidt ad gangen (inkl. bouillonterninger) så du har en god fornemmelse af konsistensen. Hvis saucen bliver for tyk så tilsæt mere vand.
  • Smag til end salt og peber. Kog igennem et par minutter for at undgå en evt. melsmag. Saucen kan også jævnes, hvis du vil lave ekstra sauce. Tilsæt vand + en bouillon terning mere, hvis du gør det.
  • Når saucen har den rette konsisten, så tilsætter du kødbollerne. Lad dem varme stille og roligt op. Slut af med fløden (mælk) for at runde smagen af.
Opskriftsnoter
  • Hvis du synes din karry er for mild, så tilsæt lidt cayenne peber eller chili (som er en normal del af karryblandingen).
  • Du kan laver ekstra meget sauce og fryse det ned. Så kan du let tage det op en anden gang, og hurtigt lune det, og tilsætte bollerne fra frost også.
Ernæringsfakta
Kalorier: 450kcal

 

Billeder

Jeg har taget et par billeder mens jeg forberedte den lette boller i karry. Det blev dog ikke til så mange, da boller i karry er ekstrem simpel at foreberede, så der er nærmest ikke noget at tage billeder af.

 

Kommentarer og spørgsmål

Har du spørgsmål, kommentarer eller andre gode råd, så smid en kommentar nedenfor. Du må også meget gerne vedhæfte et billede på din kommentar. ELSKER bare at høre, hvordan resultatet blev hjemme hos jer.

 

Hvad synes du om opskriften?

Du må meget give opskriften 5 stjerner, hvis du kunne lide den. Du kan trykke på de små stjerner over det lille billede, eller du kan trykke på stjernerne, nederst, når du vil skrive en kommentar. Det gør opskriften meget lettere at finde i f.eks. Google. På forhånd tusind tak.

 

Følg
Giv besked ved
guest

13 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Jørgen nielsen
Jørgen nielsen
3 år siden

Virkelig god opskrift. Love it
Takker

trackback
4 år siden

[…] Boller i karry – den hurtige udgave (opskrift) Mørbradgryde – en fantastisk klassiker (opskrift) De bedste frikadeller – en klassiker (opskrift) […]

trackback
4 år siden

[…] Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce (opskrift) Chicken Tikka Masala – Let og super velsmagende (opskrift) Boller i karry – den hurtige udgave (opskrift) […]

Tom
Tom
5 år siden

Veldig bra skal dele med mine norske venner.

Pia Nielsen
Pia Nielsen
5 år siden

Jeg så lige du havde mistet alle karaktererne. Du får selvfølgelig mine 5 stjerner igen. Fantastisk let opskrift der passer ind i en travl hverdag.

Tak for en fin blog

Kim Hansen
Kim Hansen
6 år siden

Hej Lars.
Tak for efter sigende en super opskrift.
Desværre drillede den lidt for os, fik stort set ingen smag. ?
Hvad for en Karry, samt gurkemeje bruger i, og hvor køber i den.?
Pft.
Mvh Kim

Lars Koch Hansen
Svar til  Kim Hansen
6 år siden

Hej Kim.
Karry blandingen fra Lidl plejer at være god og vandt så vidt jeg husker også Politikens test på et tidspunkt.

Steg gerne karryen af i den brusende smør og tilsæt så løg og æbler. Det frisætter endnu mere aroma end når den tilsættes som skrevet i opskriften. Den må ikke tage farve bare lige varmes godt igennem.

Der er lidt forskel på hvor meget karry smag man ønsker ?

Gurkemejen er ligemeget. Den jeg bruger har jeg vidt købt i Føtex (Santa Maria) eller hvad den nu hedder. Det giver primært farve ?

Pøj pøj. Vil gerne høre når det lykkes ?

Karoline
Karoline
7 år siden

Perfekt En hurtig omgang mad til børnene ???

Lars Koch Hansen
Svar til  Karoline
7 år siden

Lige præcis. ?Og tak for feedback ?
God mad der er let at lave er genialt ?

Mette Nielsen
Mette Nielsen
7 år siden

Boller i karry er fantastisk. Jeg må indrømme jeg helt klart er til hjemmelavede kødboller, men købebollerne er gode i en snæver vending. TUSIND tak for en simpel, og ekstremt velsmagende portion boller i karry.

Jeg vil anbefale alle opskriften, og børnene kan hjælpe med at rive æblerne 🙂
PRØV den

God dag,
Mvh Mette

Lars Koch Hansen
Svar til  Mette Nielsen
7 år siden

Hej mette.
Tusind tak for roserne. Vi elsker den også herhjemme ?

13
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x