Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce (opskrift)

Introduktion

Alle har smagt en god lasagne, og der er lige så mange forskellige måder at lave den på, som der er mennesker… De fleste er dog enige om at den grundlæggende ting er en god italiensk Ragú (kødsauce). Her har jeg samlet det som jeg mener giver den bedste smagsoplevelse… Opskriften er let at gå til. Der er umiddelbart mange ting der skal i, men det er faktisk slet ikke så slemt. Du kan følge hele processen i billederne længere nede – men opskriften er super let at følge.

Jeg er sikker på I vil elske den…

 

Opskriften

5 fra 12 stemmer
italiensk lasagne opskrift lasagna god lækker opskrift på den bedste ragu italien mad
Italiensk Lasagne
Forberedelse
10 min
Tilberedning
30 min
Simretid
1 t
Samlet tid
40 min
 

Sådan laver du den bedste italienske lasagne med en lækker bechamelsauce.

Kategori: Hovedret
Køkken: Italiensk
Antal: 6 personer
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Kødsauce
  • 2 stk bladselleri (stængler)
  • 2 gulerødder
  • 3 fed hvidløg
  • 3-4 skalotteløg (eller 1-3 alm. løg)
  • 1 tsk timian, oregano og basilikum (tørret - 1 tsk af hver)
  • 3 laurbærblade
  • lidt persille
  • 2-3 skiver røget skinke / bacon / pancetta (skåret i mindre stykker)
  • 500 gram hakket oksekød med 10% fedt (500-700 gram)
  • 3 dl rødvin (gerne kraftig)
  • 4-5 dl hønsefond / bouillon (2 terninger)
  • 2 ds flåede tomater (eller hakkede)
  • 2 spsk soltørrede tomater i olie (skæres i lidt mindre stykker)
  • 1 ds tomatpuré (lille dåse)
  • 1 spsk Balsamico eddike
  • salt, friskkværnet peber og evt. chili (smag til)
Bechamelsauce
  • 100 gram smør
  • 100 gram hvedemel
  • 1 liter mælk
  • revet muskatnød
  • salt og friskkværnet peber
Mornay-variant
  • 150 gram mild ost (revet eller skåret fint)
Andre ingredienser
  • 1 pk lasagneplader (ca. 1 pakke)
  • 200 gram Parmasan (revet)
  • 150 gram mild ost (hvis du vil lave Mornaysauce)
Fremgangsmåde
Kødsauce
  1. Bladselleri, gulerødder, løg, skalotteløg og hvidløg hakkes fint - evt. i en stavblender. Kom lidt olivenolie i en gryde, og svits det ved middelvarme nogle minutter (må ikke tage farve).

  2. Tilsæt persille, timian, basilikum, oregano, timian og laurbærblade sammen med den røgede skinke / bacon. Hvis du bruger bacon, så skær stykkerne meget små. Efter det er varmet 3-5 minutter, så kom det over i en skål.

  3. Skru herefter helt op for blusset. Tilsæt lidt olivenolie/smør, og brun oksekødet af 2 omgang (halvdelen af gangen). Det frigiver lidt stegesmag, som er genialt. Det må ikke "bare" koge i fedt/vand. Når du er færdig med den ene halvdel, så kom det over i skålen med grøntsager, og steg den anden halvdel færdig.

  4. Kom så grøntsager/kød fra skålen over i gryden, og tilsæt rødvin. Skru ned på middel varme igen. Lad det simre lidt.

  5. Tilsæt så kyllingbouillion, de flåede tomater, grovskårede soltørrede tomater og tomatpuré og lad kødsaucen simre under låg i ca. 1 time. Rør lidt i det nogle gange undervejs. Smag derefter saucen til med salt og friskkværnet peber (evt. lidt chili). Hvis du synes saucen har for "meget" væske, så tag låget af den sidste halve time, så noget af det fordamper, mens det simrer.

Bechamelsauce
  1. Smelt smørret i en gryde (middelvarme)

  2. Tilsæt melet, og rør det rundt til alt smørret er suget op af melet.

  3. Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør rigtig godt rundt, så du får en samlet masse uden klumper. Gør dette til al mælken er tilsat. 

  4. Tilsæt salt, peber, revet muskatnød. Saucen skal lige op at boble for at undgå mel-smag, men rør godt, så den ikke brænder på.

Mornay-variant (ikke nødvendigt)
  1. Tilsæt osten og rør den ud i bechamelsaucen.

Lasagne-lagene
  1. Start med et tyndt lag bechamelsauce i bunden af dit ildfaste fad, så plader. Herefter samles den i følgende rækkefølge: 

    Kød, bechamelsauce og revet parmasan. Parmasanosten kun hvert 2. lag.

  2. Slut af med et bechamelsaucelag med revet parmasan.

  3. Bag ved 250 grader i 10 minutter (alm. varme). Skru ned til 160 grader og bag videre i 20 minutter.

  4. Lad den afkøle 15-20 minutter før servering. Server med lidt grønne basilikum blade, eller persille.

 

Gode tips

  • En almindelig bechamelsauce er uden ost, men mange opskrifter kommer ost i, og så er det sådan set en Mornaysauce. Det smager også godt, men pas på osten ikke er for “kraftig”. Hvis du vælger at tilsætte ost til bechamelsaucen, så behøver du ikke parmasan mellem lagene.
  • Lasagne er perfekt til fryseren. Du samler den, lader den afkøle, og så direkte i fryseren uden at bage den. Når du så skal bruge den tager du den op aftenen før (evt. om morgenen), og bager den på samme måde, som nævnt i opskriften.
  • Når du bruger flåede tomater, så hæld evt. selve væsken fra. Så får du en mere intens tomatsmag. og en lidt tykkere kødsauce.
  • De soltørrede tomater kan du klippe/skære i mindre stykker, hvis du (eller børnene) ikke er til store stykker tomat. Du kan også duppe dem af for olie inden du kommer dem i kødsaucen, da der er en del olie ved.
  • Krydderier kan selvfølgelig også anvendes helt friske. Her skal du bruge, hvad der svarer til en håndfuld basilikumblade, oregano, og lidt mindre timian.
  • Hvis du gerne vil have lagene delt flot op, så kan du vælge kun at komme bechamel sauce i hvert andet lag, eller måske endda kun i 2 lag ialt. Det giver en flot struktur, når du skærer den ud. Det er smag og behag.

Server lasagnen med salat og f.eks. friskbagt ciabatta brød (kan bages når lasagnen er taget ud af ovnen og skal hvile).

Velbekomme.

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Du må meget gerne stille spørgsmål, eller fortælle, hvordan det gik med lasagne-opskriften. Vi vil elske at høre om du synes den er ligeså god, som vi gør hjemme hos os. Jeg håber du vil give opskriften “karakter” ved at trykke på de 5 stjerner over billedet, eller samtidig med du skriver en kommentar nedenfor. Der kan du også trykke på de små stjerner.

 

Billeder af lasagne-tilberedningen

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et produkt du har fået, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked, så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

9 tanker om “Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce (opskrift)

  • 23. maj 2018 at 20:27
    Permalink

    Lasagne når det er bedst. Vores børn elskede den. Jeg blendede grøntsagerne, da vi har nogle små rødder, som ikke rigtig kan døje synes af grøntsager. De elskede den.

    Tak for at vi igen kan spise lasagne herhjemme 🙂
    Hilsen Josefine

    Svar
  • 8. maj 2018 at 09:27
    Permalink

    Den bedste lasagne som vi har smagt hjemme hos os. Tak ! 🙂

    Svar
  • 7. maj 2018 at 22:10
    Permalink

    For sørn’sen den vi god. Det blev jeg nødt til at skrive til jer 🇮🇹🇩🇰

    Elsker kødsaucen og den gode mængde bechamel sauce. Hermed har jeg fundet min yndlings og fremtidige lasagne opskrift.

    Mange hilsner
    Hanne

    Svar
  • 2. maj 2018 at 23:24
    Permalink

    Vi lavede lasagnen her til aften. Et KÆMPE hit herhjemme. Tusind tak. Elsker bechamelsaucen 🙂

    Svar
    • 3. maj 2018 at 06:46
      Permalink

      Hej Emma.
      Det er jeg meget glad for at høre. Det er feedback som det, der gør det hele værd 😁

      Rigtig god dag
      Mvh Lars

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *