Risotto Milanese

Introduktion

Her er en let og super velsmagende “Risotto Milanese”. Det er en variant af en klassisk risotto. Risotto tager ikke lang tid at lave man skal bare være lidt over den hele vejen igennem. Til gengæld får du lækker mad på blot 30 minutter.

 

Opskrift

risotto milanese opskrift

Risotto Milanese

5 fra 4 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Peter Frisk
Ingredienser
  • 350 gram risotto ris
  • 2 skalotteløg
  • Olivenolie
  • 1 ¼ liter hønsefond det skal være opvarmet
  • et par tråde Safran
  • 2 dl hvidvin
  • 100 gram revet parmesan
  • 25 gram smør
  • 15 gram marv
Fremgangsmåde
  • Skalotteløgene hakkes fint og steges på en pande i olivenolie og marv til de bliver klare, så tilsættes risene og de steger med indtil de begynder at bliver klare. Imens tager du 1 dl af fonden i en skål for sig og tilsætter safran trådene, så farven fra safranen fordeles i fonden.
  • Hvidvinen tilsættes og koges ind i risene. Herefter tilsættes fonden med safran og løbende en dl fond under omrøring.
  • Når risen er al dente, tages panden af varmen og smør og parmesan røres i risene. Er den for kompakt så tilsæt en smule mere fond.
  • Smag til med salt og peber.
  • Risottoen skal helst flyde lidt ud på tallerkenen
  • Velbekomme
Opskriftsnoter
Hvis du blot vil have en almindelig risotto, så udelader du selvfølgelig bare safran :o)

følg mig på instagram

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Pasta med Kantareller á la Creme
Tournedos Rossini – mørbrad og foie gras (opskrift)
Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce (opskrift)

Om Peter Frisk

Peter elsker mad og vin, og det har været den store hobby i mange år. Han er typen, der altid tager imod udfordringer. Dette, sammen med talentet for excellent madlavning, førte ham langt i MasterChef på TV3. Peter har også været i Finalen til "DM i Toast 2017". Følg med i hans lækre kreationer på Instagram under navnet "MrFreshfood".

Professionelt er Peter forsikringsmægler for erhvervslivet, så hiv fat I ham, hvis du vil have indhentet de bedste vilkår og priser blandt de mange firmaer i Danmark.

Se alle indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.




En enkelt kommentar til “Risotto Milanese