Tournedos Rossini – mørbrad og foie gras (opskrift)

Introduktion

Tournedos Rossini er en super lækker ret med både oksemørbrad og foie gras i den lækreste kombination. Smager fantastisk. Som altid er det vigtigt at finde et godt stykke kød. De flest kan godt li´et stykke mørt kød, og der er mørbrad ofte et sikkert valg.

Mørbraden er dog også det stykke kød som, efter min mening har mindst smag, men det afhænger også af, hvor det kommer fra. Jeg har dog fundet en leverandør hvor du kan købe lækker mørbrad med smagsgaranti!

Mørbraden, jeg normalt bruger, er fra John Stone som har stort fokus på dyrevelfærd, og det afspejler sig i kødets forrygende kvalitet. Det fantastiske oksekød kommer fra kødkvæg af racerne Black Angus, Limousine og Hereford. Kvæget er 100% græsfodret, da det lever på græs hele deres liv takket være Irlands milde klima. Dette giver kødet smag og saft.(Kan f.eks. købes hos Jelling Naturkød)

For at få det helt perfekte stykke kød, bliver det krogmodnet på ben i 21 dage i tempererede kølerum. Krogmodning på ben giver kødet en skøn smag og perfekt mørhed. Kvæget og udskæringerne er omhyggeligt udvalgt for at sikre at kvaliteten er fantastisk hver gang.

Alle John Stone kvæg er 100% fri for vækst- og appetitfremmende hormoner.

 

Tournedos rossini opskrift tournados rosini bedste opskrift

Tournedos Rossini

Den perfekte kombination af oksemørbrad og foie gras
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 1 time 13 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Peter Frisk
Ingredienser
Mørbrad
  • 1 mørbrad eller 2 halve mørbrad (1 mørbrad = ca. 1.5 kg)
Foie Gras
  • 1/2 fersk Foie Gras
  • 1/2 Trøffel eller på glas (helst frisk) (jeg køber på glas og hælder et par dråber trøffelolie i glasset)
Brødet
  • 4 skiver ristet daggammelt brød (hvis du har tid : en hjemmebagt brioche)
Persille Creme
  • 150 gram frisk persille
  • 30 ml olie pr. 80 gram kogt persille
  • 1 gram salt pr. 80 gram persille.
  • Isvand (til hurtig afkøling)
Maidera sauce
  • 2 skalotteløg
  • 1 laurbærblad
  • 1 par kviste frisk timian
  • 1 fed hvidløg
  • 4 peberkorn (hele)
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl portvin
  • 3 dl Madeira
  • 5 dl kyllingefond
Timian Kartofler
  • 2 kviste frisk Timian
  • 500 gram Små kartofler med skræl vaskes grundigt
  • 2 spsk tørret timian
  • 1 tsk groft salt
Udstyr
  • Gryde
  • stegepande
Fremgangsmåde
Mørbrad
  • Mørbraden skæres i passende bøffer og tages ud af køleskabet en times tid inden stegning
  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Jeg steger mit kød i olie smør 1 til 2 minutter på hver side så der dannes stegeskorpe.
  • Bøfferne krydres med salt og peber og lægges på en rist.
  • Før servering steger de i ovnen i ca. 8 minutter ved 180 grader og trækker 5 minutter på risten (dæk endelig IKKE kødet til)
Stegt Foie Gras
  • Fersk Foie Gras skæres ud i skiver på ca. 1 cm i tykkelse
  • Steges på en varm pande i ca 1 1/2 min. på hver side - sættes til side og holdes varm.
Revet Trøffel
  • Trøffel (frisk eller på glas alt efter pengepung)
  • Rives på et rivejern/trøffeljern
Brødet
  • 4 skiver ristet dag gammelt brød
  • Skær en skive så det passer i omkreds med bøffen. Gril skiven på en pande med smør til de er sprøde og brune
Persillecreme
  • Start med at dele persillen i stilke og blade
  • Bring en gryde med vand i kog og kog stilkene i 3 minutter
  • Tilsæt så bladene og kog dem med i ekstra 3 minutter (ialt 6 minutter)
  • Tag persillen op med en hulske og direkte i isvand, så det beholder sin flotte grønne farve.
  • Pres alt vandet ud af persillen og blend det godt og grundigt med olie
  • Du skal bruge 30 ML olie pr. 80 gram kogt persille
  • tilsæt også ca. 1 gram salt pr. 80 gram persille.
  • Brug 2 teskeer til at lave et æg af persille pure og anret enten ovenpå kødet eller ved siden af
Madeira sauce
  • Sauter de hakkede skalotteløg med laurbærblad, timian, hvidløg og peberkorn over medium varme til det er let gylden brunet.
  • Tilsæt hvidvin og portvin og kog ind, når hvinen har glaseret løgene så tilsættes Madeira og koges ind til det halve (ca. 20 min)
  • Så hælder du fonden ved og koger det ind til det tykner (ca 30 min)
  • Sigt det hele over i en lille gryde og monter det med koldt smør i tern(ca. 50 gram)
  • Har du rester af trøffel, så hak det og tilføj til saucen tilsidst
  • Smag til med salt og peber
Ovnbagte Timiankartofler
  • Vendes rundt med olie og tørret timian og groft salt
  • Steges i et ildfast fad i ovnen ved 200 grader i 30 min.
Opskriftsnoter
Anret det hele på en varm tallerken, hvor du starter med det ristede brød, bøffen, revet trøffel, en skive stegt foie, persillepure og hæld saucen ved.
Servér med ovnbagte timiankartofler til - de er fantastisk.
Ernæringsfakta
Antal: 4personer

 

Inspiration

Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce
Chili con carne – en super velsmagende udgave

 

Billeder

 

Spørgsmål eller kommentarer

Du må meget gerne stille spørgsmål nedenfor, eller smide et billede op af det endelige resultat. Jeg vil gerne høre hvad du synes om Tournedos Rossini opskriften.

 

 

Om Peter Frisk

Peter elsker mad og vin, og det har været den store hobby i mange år. Han er typen, der altid tager imod udfordringer. Dette, sammen med talentet for excellent madlavning, førte ham langt i MasterChef på TV3. Peter har også været i Finalen til "DM i Toast 2017". Følg med i hans lækre kreationer på Instagram under navnet "MrFreshfood".

Professionelt er Peter forsikringsmægler for erhvervslivet, så hiv fat I ham, hvis du vil have indhentet de bedste vilkår og priser blandt de mange firmaer i Danmark.

Se alle indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.