De bedste snobrød – en klassiker (opskrift)

Introduktion til snobrød

Hvem husker ikke de mange minutter/timer ved bålet med en pind i hånden og børnene der forlængst er stukket af og løber og leger? Snobrød kan være en fantastisk god ting, og det er hyggeligt at sidde omkring bålet.

Der findes mange opskrifter, og de fleste er gode. Den her er nok det bedste du finder. Ikke fordi den har en masse fancy ting i dejen – men bare fordi den er perfekt afstemt. Klassikeren over dem alle.

Tjek også luksusudgaven ud, da skinke og ost er genialt !

 

opskrift snobrød den bedste gode

De originale snobrød

Her er en af de allerbedste opskrift på snobrød. Du fortryder ikke, hvis du hopper ud i denne. Det er let, og så smager de bare super godt.
5 fra 6 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 6 Stk
Kalorier: 234kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Snobrødsdej
  • 25 gram gær
  • 1,5 dl mælk (gerne let- eller sødmælk)
  • 1 dl creme fraise / yoghurt naturel (syrnet produkt)
  • 4 gram salt (fint)
  • 1 spsk olivenolie (alternativt 25 g. smør / spsk olie)
  • 250 gram hvedemel (12 gram protein / 100 g)
  • 125 gram fuldkornshvedemel (alternatv alm. hvedemel)
Luksusudgaven
  • Snobrødsdej som ovenfor
  • 6 skiver skinke (kogt eller lufttørret)
  • 200 gram ost (Klovborg er favoritten hos os)
Udstyr
  • En pind
Fremgangsmåde
Snobrød
  • Rør gæren ud i mælk og creme fraise.
  • Tilsæt salt og olie, og rør det ud også, så saltet er mere eller mindre opløst.
  • Tilsæt så de resterende ingredienser, og rør dejen godt sammen (gerne på køkkenmaskine).
  • Stil dejen lunt i ca. 1 time til den er hævet til dobbelt størrelse.
  • Hæld så dejen ud på et meldækket bord. Del den i 6 dele og tril hver klump i en pølse på ca. 40 cm.
  • Rul dejen om pinden og bag snobrødene over gløderne på bålet/grillen i ca. 10 minutter. Pas på de ikke brankes.
Luksus snobrød med skinke og ost
  • Følg ovenstående fremgangsmåde, men inden dejen rulles på pinden, så vikler du skinke om pinden, og så efterfølgende dejen uden på skinken. Bages igen ca. 10 minutter.
  • Skær osten i stave som passer ned i hullet fra pinden. Når brødene er færdige, så kom en stav ned i hvert brød. Det er genialt - og børnene elsker det. En luksusudgave af en lækker toast.
Opskriftsnoter
  • Hjemme hos os elsker børnene at komme ketchup ned i hullet når snobrødet er færdigt. Prøv det - det sætter lige prikken over i'et for de små (og voksne).
God fornøjelse.
Ernæringsfakta
Antal: 1stk | Kalorier: 234kcal | Kulhydrater: 46.9g | Protein: 7.3g | Fedt: 2.2g

følg mig på instagram

 

Hvad synes du om opskriften på snobrød?

Du må meget gerne trykke på de 5 små stjerner oppe under billedet på opskriften. Det gør at andre kan finde den, hvis de søger på google. Det betyder sindssygt meget. På forhånd tusind tak.

 

Billeder

opskrift på snobrød bedste god hvordan laver man snobrødene velsmagende over bål grill børn fødselsdag bålsted opskrift på snobrød bedste god hvordan laver man snobrødene velsmagende over bål grill børn fødselsdag opskrift på snobrød bedste god hvordan laver man snobrødene velsmagende over bål grill børn fødselsdag

 

 

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.




3 gode tanker om “De bedste snobrød – en klassiker (opskrift)

  • 26. august 2020 kl. 10:55
    Permalink

    Det var en super god idé med skinke og ost. Det skal helt klart prøves næste gang. Jeg har kun prøvet den “almindelige” udgave, og de smager godt.

    Besvar
    • 26. august 2020 kl. 18:13
      Permalink

      Hej Maja. Det skal du helt sikkert gøre. Et kæmpe hit her. Fedt at høre at andre også er vilde med snobrød 🙌😉

      Besvar
  • 23. august 2020 kl. 14:15
    Permalink

    Skriv endelig hvis I har spørgsmål om snobrød

    Besvar

Vind Johan Bülow julekalender

Konkurrencen er på min Facebook / Instagram. Klik på billedet og læs mere….