De bedste snobrød – en klassiker (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion til snobrød
Hvem husker ikke de mange minutter/timer ved bålet med en pind i hånden og børnene der forlængst er stukket af og løber og leger? Snobrød kan være en fantastisk god ting, og det er hyggeligt at sidde omkring bålet.
Der findes mange opskrifter, og de fleste er gode. Den her er nok det bedste du finder. Ikke fordi den har en masse fancy ting i dejen – men bare fordi den er perfekt afstemt. Klassikeren over dem alle.
Tjek også luksusudgaven ud, da skinke og ost er genialt !

De originale snobrød
Her er en af de allerbedste opskrift på snobrød. Du fortryder ikke, hvis du hopper ud i denne. Det er let, og så smager de bare super godt.
Udskriv
Del på Facebook
Pin
Kommentér
Antal: 6 Stk
Kalorier: 234kcal
Ingredienser
Snobrødsdej
- 25 gram gær
- 1,5 dl mælk (gerne let- eller sødmælk)
- 1 dl creme fraise / yoghurt naturel (syrnet produkt)
- 4 gram salt (fint)
- 1 spsk olivenolie (alternativt 25 g. smør / spsk olie)
- 250 gram hvedemel (12 gram protein / 100 g)
- 125 gram fuldkornshvedemel (alternatv alm. hvedemel)
Luksusudgaven
- Snobrødsdej som ovenfor
- 6 skiver skinke (kogt eller lufttørret)
- 200 gram ost (Klovborg er favoritten hos os)
Udstyr
- En pind
Fremgangsmåde
Snobrød
- Rør gæren ud i mælk og creme fraise.
- Tilsæt salt og olie, og rør det ud også, så saltet er mere eller mindre opløst.
- Tilsæt så de resterende ingredienser, og rør dejen godt sammen (gerne på køkkenmaskine).
- Stil dejen lunt i ca. 1 time til den er hævet til dobbelt størrelse.
- Hæld så dejen ud på et meldækket bord. Del den i 6 dele og tril hver klump i en pølse på ca. 40 cm.
- Rul dejen om pinden og bag snobrødene over gløderne på bålet/grillen i ca. 10 minutter. Pas på de ikke brankes.
Luksus snobrød med skinke og ost
- Følg ovenstående fremgangsmåde, men inden dejen rulles på pinden, så vikler du skinke om pinden, og så efterfølgende dejen uden på skinken. Bages igen ca. 10 minutter.
- Skær osten i stave som passer ned i hullet fra pinden. Når brødene er færdige, så kom en stav ned i hvert brød. Det er genialt - og børnene elsker det. En luksusudgave af en lækker toast.
Opskriftsnoter
- Hjemme hos os elsker børnene at komme ketchup ned i hullet når snobrødet er færdigt. Prøv det - det sætter lige prikken over i'et for de små (og voksne).
Ernæringsfakta
Antal: 1stk | Kalorier: 234kcal | Kulhydrater: 46.9g | Protein: 7.3g | Fedt: 2.2g
Hvad synes du om opskriften på snobrød?
Du må meget gerne trykke på de 5 små stjerner oppe under billedet på opskriften. Det gør at andre kan finde den, hvis de søger på google. Det betyder sindssygt meget. På forhånd tusind tak.
Billeder
Hej Lars! Jeg har lavet dine ciabatta brød og ELSKER den opskrift! Jeg er nu i USA og tænkte at dele snobrøds oplevelsen med nogle venner herfra. Det jeg vil høre dig om er hvorvidt man kan lave dejen dagen før eller om det skal være samme dag?
Det kan du godt. Tilsæt halvdelen af gær og lad det stå på køl indtil et par timer før. 👏👌👍
Og tak for de fine ord 🙏🙏
Hej Lars
67g gær per kg mel, er det rigtigt?
Mvh Michael
Du kan godt nøjes med 50 gram 😉
Det er fordi standard versionen er med 25 gram gær 😊
Det var en super god idé med skinke og ost. Det skal helt klart prøves næste gang. Jeg har kun prøvet den “almindelige” udgave, og de smager godt.
Hej Maja. Det skal du helt sikkert gøre. Et kæmpe hit her. Fedt at høre at andre også er vilde med snobrød 🙌😉
Skriv endelig hvis I har spørgsmål om snobrød