DanskHovedretOpskrift

De bedste frikadeller – en klassiker (opskrift)

Introduktion

Alle har deres egne favoritter, når det kommer til klassiske frikadeller. Frikadeller er jo sådan set bare stegte kødboller, som hører til det klassiske danske køkken. Selve ordet frikadelle er i følge Wikipedia en fortyskning af det italienske ord frittatella, som betyder stegt/ristet kød.

En gammeldags frikadelle består typisk af 50/50 af hakket svinekød og kalvekød, men kan også laves af lam, kylling/kalkun, okse eller for den sags skyld også hest. Jeg holder mig dog normalt til den klassiske fordeling.

Her er en super velsmagende version – frit efter min mors opskrift.

 

opskrift frikadeller frikadelle frikadelleopskrift med havregryn mel mælk æg i frekadeller stegt peber kalvekød svinekød hakket

Gammeldags frikadeller

Her er en fremragende opskrift på frikadeller. De er super velsmagende, og godt balanceret i krydderierne. Der er typisk til 4 personer i en standard opskrift.
4.36 fra 14 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 351kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 500 gram hakket svine- / kalvekød (50/50 - skal være blandet, og køb gerne god kvalitet)
  • 2 tsk salt (6 gram = 1 tsk)
  • 0,25 tsk friskkværnet peber (evt dobbelt, hvis du godt kan lide peber)
  • 1 æg
  • 2 spsk mel
  • 3 spsk havregryn
  • 1 løg (finthakket - gerne i minihakker)
  • 1,5 dl mælk
  • Smør / fyldende stegemargarine (til stegningen)
Udstyr
  • God stor pande
Fremgangsmåde
  • Kom alle ting op i en skål. Røres rigtig godt sammen - gerne i køkkenmaskine.
  • Lad dejen hvile i min. 15 minutter
  • Varm herefter panden godt op, og tilsæt fedtstoffet. Plejer at stå på 8 ud af 12 på vores kogeplade.
  • Form frikadellerne med en spiseske, og kom på panden. Husk at de ikke må ligge for tæt - ellers vil de kun "koge". De skal stege.
  • Dyp skeen i vand eller i fedtstoffet mellem hver "frikadelle-formning".
  • Steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side.
Opskriftsnoter
  • Ved at lade dejen stå i lidt tid, så suges havregrynene noget af væsken, og konsistensen bliver super.
  • Husk at smør giver en super lækker stegeskorpe og smag. Flydende stegemargarine er også ok, hvorimod olie bliver for smagløst.
  • Serveres med dit foretrukne tilbehør. Pasta, ris, kartofler, salat etc...
  • Frikadeller er også super nemme at smide i børnene madpakker.
  • Pift evt. frikadellerne op med lidt andre krydderier. Vi elsker chili og feta ost. Du kan også servere lidt Tzatziki til... 
Velbekomme
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 351kcal | Kulhydrater: 13g | Protein: 25.7g | Fedt: 20.9g | Mættet fedt: 0.1g | Natrium: 1162.7mg | Kalium: 48.5mg | Sukker: 0.1g | Calcium (kalk): 0.7mg

følg mig på instagram

 

Hvad synes du om opskriften?

Jeg vil meget gerne høre din mening om opskriften, og du må meget gerne smide en kommentar længere nede (hop til kommentarfeltet). Har du et spørgsmål, så kan du selvfølgelig også bare spørge løs i kommentarfeltet. God fornøjelse med de skønne frikadeller 😉

 

 

 

Billeder

 

Inspiration

Koteletter i fad med bacon og cocktailpølser (opskrift)
Mørbradgryde – en fantastisk klassiker (opskrift)
Karbonader og Krebinetter (opskrift)
Pandekager fra barndommen (opskrift)

Så er der lidt andre ting at hoppe på, hvis du lyster 🙂 Rigtig god fornøjelse, og VELBEKOMME 😍🤩

 

Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Sarah Jørgensen
Sarah Jørgensen
4 år siden

Super velsmagende. Så din opskrift på frikadeller igår og lavede den til dagens julefrokost. Kæmpe hit. Jeg burde nok have lavet dobbelt så mange 😜

2
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x