Koteletter i fad med bacon og cocktailpølser (opskrift)

Introduktion

Her kommer lige en ægte klassiker. Det er noget af det letteste at lave, og så smager det simpelthen fantastisk. Koteletter i fad kender de fleste, og i denne udgave kan du selv vælge om du ønsker en lidt “sundere” udgave, eller om du vil have den helt tunge version. Forskellen er om du bruger almindelig fløde, eller Creme Fine, som er noget lettere rent kaloriemæssigt. Herhjemme er koteletter i fad et kæmpe hit hos børnene. De elsker de små fine cocktailpølser, og så har bacon sjældent gjort mad dårligere… Velbekomme…

Opskrift på koteletter i fad med bacon og cocktailpølser

Koteletter i fad med champignon og bacon

Koteletter i fad er en klassiker, når det kommer til de almindelige danske retter. Koteletter kan tit købes billigt, og lynhurtigt har du en super velsmagende aftensmad. Der er til 4-6 personer i opskriften. Masser af sauce, så du har nok lidt til dagen efter.
5 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 494kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 4 Svinekoteletter (ca. 5-600 gram / 4 pers.)
  • 3 tsk paprika (Edelsuss)
  • 2 tsk salt (halvdelen på koteletter og resten i tomaterne)
  • 0.25 tsk peber (Friskkværnet på koteletter)
  • 200 gram bacon i tern
  • 250 gram champignoner (grofthakkede - gerne brune markchampignon)
  • 3 fed hvidløg
  • 1 Løg (finthakket)
  • 200 gram cocktailpølser
  • 2 ds Hakkede tomater (400 gram / dåse)
  • 2.5 dl Creme Fine (eller gerne alm. fløde)
  • Lidt smør til stegning (alternativt olie)
Fremgangsmåde
  • Start med at krydre koteletterne med salt, peber og paprika.
  • Steg dem et par minutter på hver side i fedtstof på panden. Læg dem efterfølgende i et ildfastfad. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Steg så bacon på panden til det er blevet fint stegt ind. Tilsæt de hakkede champignon, og lad dem stege lidt også. Herefter tilsættes løg (inkl. hvidløg), og steges med.
  • Fordeles over koteletterne i fadet. Kom cocktailpølserne ud over også (se billede)
  • Kom tomater, og fløde op i panden, og få resten af smage med her. Tilsæt resten af salt (eller smag til). Hældes ud over koteletterne i fadet.
  • Sæt fadet i ovnen. 20-25 minutter ved 200 grader varmluft (indtil overfladen får lidt gylden kulør). Server med ris.
Opskriftsnoter
  • Hvis dine koteletter er for "tykke", så skær dem over (så skiverne bliver tyndere).
  • Brug gerne almindelig piskefløde. Det giver en super dejlig og cremet smag. Vil du spare lidt på kcal, så brug Creme Fine, som nævnt i opskriften. Det hiver ca. 150 kcal af pr mand.
  • Du kan lave ekstra sauce, hvis du tilsætter ekstra fløde (og evt. tomat).
  • Servér med ris eller kartofler (gerne kartoffelmos)
  • Lad endelig retten køle af 10-15 minutter før i spiser. Så kommer smagen rigtig frem.
Ernæringsfakta
Antal: 1portion | Kalorier: 494kcal | Kulhydrater: 14.4g | Protein: 32.5g | Fedt: 34.7g | Mættet fedt: 9.8g | Flerumættet fedt: 1.8g | Monoumættet fedt: 5g | Kolesterol: 25mg | Natrium: 674.7mg | Kalium: 192.2mg | Fibre: 0.7g | Sukker: 3.3g | A vitamin: 11.3IU | Calcium (kalk): 0.3mg | Jern: 4.7mg

 

Hvad synes du om opskriften?

Jeg vil meget gerne høre din mening om opskriften, og du må meget gerne smide en kommentar længere nede (hop til kommentarfeltet). Har du et spørgsmål, så kan du selvfølgelig også bare spørge løs i kommentarfeltet. God fornøjelse med et par lækre koteletter i fad 😉

Billeder

 

 

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

3 meninger om “Koteletter i fad med bacon og cocktailpølser (opskrift)

  • Pingback:De bedste frikadeller - en klassiker (opskrift) | Livets små ting

  • 6. december 2019 kl. 01:05
    Permalink

    Det minder meget om min gamle favoritopskrift fra min mormor. Det er vist kun mængden af tomat, fløde og så hvidløg der er anderledes. Men det kan jeg kun ser er et kæmpe plus, da det giver mere af den vidunderlige flødesauce, der bare smager FREMRAGENDE…

    Havde helt glemt denne koteletter i fad… Den kommer hermed på menuen igen.
    Tusind tak 🤩
    Lea Husbond

    Besvar
    • 6. december 2019 kl. 06:26
      Permalink

      Hej Lea.
      Tusind tak for de fine ord ❤️. Det er en SÅ skøn opskrift og man kan lave d til flere dage. Love it 👌
      KH Lars 🍀

      Besvar
  • 6. december 2019 kl. 00:54
    Permalink

    Skriv endelig, hvis du har spørgsmål.
    Det er seriøst en af de letteste retter at lave overhovedet – og så smager det altså bare helt fantastisk. God fornøjelse.

    KH Lars 🍀

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg mig på de sociale medier