Pandekager – en klassiker fra barndommen (opskrift)

Introduktion

Pandekager minder mig om min barndom. Det var et kæmpe højdepunkt, når min mor eller mine bedsteforældre serverede lune pandekager. Der blev ikke sparet på noget – hverken syltetøj eller sukker. En gang imellem stod den også på pandekager med is 🙂 Her er min super gode opskrift på en klassisk pandekagedej, som jeg er sikker på, du vil elske – og komme tilbage til igen og igen.

God fornøjelse.

 

Pandekage opskrift pandekager opskrift med kardemomme gammeldags pandekager med is hjemmelavede sådan laver du hvordan laver man pandekagedej

Pandekage opskrift

Her er en super god og enkel opskrift på gammeldags pandekager. Perfekt som en lille dessert f.eks. med is eller syltetøj. 1 portion giver ca. 10-12 pandekager alt efter pandens størrelse 🙂
5 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Amerikansk, Dansk, Fransk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 12 stk
Kalorier: 120kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 3 dl mælk (gerne sødmælk)
  • 150 gram hvedemel
  • 4 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knsp fint salt
  • 2 tsk sukker
  • 0,5 tsk kardemomme (kan undlades)
  • Smør (f.eks. Lurpak etc)
Fremgangsmåde
  • Kom melet op i en skål. Kom halvdelen af mælken op i skålen og pisk det grundigt sammen med en elpisker indtil der ikke er klumper. Kom herefter resten af mælken i dejen og pisk sammen.
  • Pisk så æg i dejen - et ad gangen. Tilsæt så vanillesukker, salt, sukker og evt. kardemomme (hvis du vil have den klassiske version). Piskes jævn.
  • Lad dejen hvile i køleskabet i 20-30 minutter for at få ingredienserne til at blande sig ordentligt. Du kan godt springe dette skridt over, hvis du er i tidsnød 🙂
  • Varm en pande godt op på middelvarme (8 ud af 12). Kom en klat smør på panden og steg pandekagen gylden på begge sider. Tilsæt lidt mere smør mellem hver pandekage.
  • Læg dem på en stor tallerken/fad, som du stiller i ovnen på 70-80 grader med staniol over. Så holder du pandekagerne varme efterhånden.
  • Server pandekagerne med vaniljeis, syltetøj, sukker eller sirup. Nogle bruger endda flødeskum. Velbekomme
Opskriftsnoter
  • Du kan også smelte 25-30 gram smør og tilsætte det til dejen. Så behøver du ikke ret meget smør til selve stegningen.
  • Prøv også at tilsætte 25 gram mandelmel/blendede mandler. Super lækkert.
  • Du kan springe sukker over, hvis du ønsker en lidt sundere version.
  • Prøv at skifte 1/3 af mælken ud med hvidtøl (alternativt ale/guinness).
Ernæringsfakta
Antal: 1stk | Kalorier: 120kcal | Kulhydrater: 18.9g | Protein: 4.3g | Fedt: 3g | Mættet fedt: 0.5g | Flerumættet fedt: 0.4g | Monoumættet fedt: 0.6g | Kolesterol: 70.7mg | Natrium: 31.8mg | Kalium: 21.7mg | Fibre: 0.4g | Sukker: 0.6g | A vitamin: 4.3% | Calcium (kalk): 1.1% | Jern: 2.3%

Billeder

 

Hvad synes du?

Jeg vil som altid meget gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, eller hvis du har dit eget gode tips til hvordan opskriften kan piftes yderligere op. Du må meget gerne give opskrift 5 stjerner ved at trykke på de små stjerner øverst i selve opskriften – alternativt kan du give stjerner, hvis du skriver et spørgsmål eller en kommentar længere nede (hop derned).

 

Inspiration

Lidt mere inspiration til andre lækre desserter:

Oreo Cheesecake – en super opskrift på en lækker dessert med Oreos (opskrift)
Druefromage – den perfekte dessert med vindruer, chokolade og portvin (opskrift)
Brownie med karamel-midte – en genial dessert (opskrift)

Du kan også klikke dig direkte videre og se alle mine desserter og kager (link til oversigt).

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

En enkelt lille tanke om “Pandekager – en klassiker fra barndommen (opskrift)

  • 6. februar 2019 at 16:23
    Permalink

    Velbekomme 🙂 Skriv gerne hvad du synes, og du må også meget gerne vedhæfte et billede. ELSKER billeder 😀

    Svar