Jordbærtærte med mørdejsbund og chokolade (opskrift)

Introduktion

Friske jordbær smager fantastisk, og hvis du kombinerer det med en kage, så bliver det en sikker succes. Her er opskriften på en lækker jordbærtærte med mørdejsbund og chokoladeovertræk. Bunden laves af lækker mørdej (a la den fra hindbærsnitter) betrukket med et lækkert tyk lag chokolade. Chokoladen fyldes med en velsmagende lag kagecreme, og øverst de lækre friske, velsmagende jordbær. Til allersidst kan du komme gelé på toppen – eller det kan undlades. Det er smag og behag – begge dele smager fantastisk.

Er du mere til den helt klassiske version fra bageren med mazarinbund -> Hjemmelavet jordbærtærte med mazarinbund (opskrift)

jordbærtærte med mørdejsbund og chokoladeovertræk chokolade mørdejsbund creme vaniljecreme opskrift på jordbærkage

Jordbærtærte med mørdejsbund og chokolade

Her er en super opskrift på en lækker jordbærtærte. Den rækker til ca. 8-10 personer. Den er hurtig at lave, og du har let en super velsmagende kage til kaffen.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 8 personer
Kalorier: 590kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Mørdej
  • 100 gram smør (lurpak)
  • 170 gram hvedemel
  • 1 spsk sukker (evt. flormelis - dog x2)
  • 1 æg
  • 100 gram mørk chokoloade (min. 65% kakao)
Hjemmelavet Kagecreme
  • 2 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 2,5 dl mælk
  • 1/4 vaniljestang (kornene)
  • 1,5 dl piskefløde
Den hurtige kagecreme
  • 1/2 brev kagecreme (Dr. Oetker)
  • 1,5 dl fløde (røres med pulveret)
  • 2 dl fløde (piske til flødeskum)
Hjemmelavet kagecreme
    Ekstra ting
    • 500 gram friske jordbær
    • 200 gram ribsgelé
    Udstyr
    • Tærtefad (ca. 24cm i diameter)
    Fremgangsmåde
    Mørdej
    • Smør, mel og øvrige ingredienser (fraset chokolade) kommes i din køkkenmaskine og røres sammen.
    • Når den er samlet, så læg den i køleskabet i 1 times tid. Så bliver den lettere at "rulle" ud.
    • Rul den ud med en diameter svt. din tærteform. Husk mel på bordet. Brug evt. sådan en tynd kagespatel, så du kan holde dejen fra bordet.
    • Når størrelsen er nået, så rul om en kagerulle, så kan du lettere få den op i tærtefadet.
    • Bages ved 200 grader på midterste rille (alm. varme) i 15 minutter.
    • Når den er færdig så smelt chokoladen i en skål/gryde. Kan let smeltes i en mikroovn, hvor du giver den 10-15 sekunder af gangen.
    • Når bunden er afkølet, så smør et godt lag chokolade på, og stil bunden retur på køl, så chokoladen størkner.
    Den hurtige kagecreme
    • Bland et halvt brev (Dr Oetker) med fløden. Samlet mængde ca. 2.5 dl (hvis du har en anden kagecreme du bruger).a
    • Pisk blandingen med en håndmixer i 1 minuts tid.
    • Stil på køl i 15-20 minutter og rør igennem lige før den skal smøres på tærten.
    Hjemmelavet kagecreme
    • Sukker, æg, majsstivelse og mælk piskes godt sammen i en gryde mens massen varmes op.
    • Vanilje piskes i. Når cremen er afkølet, så piskes fløden til flødeskum, og vendes i cremen. Afkøles efterfølgende
    Samling
    • Når cremen er afkølet, så smøres den ud i på tærtebunden (ovenpå chokoladen).
    • Jordbærene skæres i halve, og fordeles ud over tærten.
    Gelé pynt
    • Varm ribsgeléen, så den bliver flydende. Når den er afkølet lidt, så pensl jordbær, og hæld resten ud over jordbærtærten.
    • Stil så tærten på køl til den skal spises.
    Opskriftsnoter
    • Du kan evt. lave bunden med chokolade, og så fryse den. Så er det let at lave kagecreme, og jordbær, hvis du skal lave en hurtig dessert eller kage til kaffen.
    • Prøv at lave den uden ribsgele - bare jordbær på creme. Det smager også fantastisk, og så bliver den knap så sød.
    • Du kan også eksperimentere med anden "Gelé". Prøv f.eks. hyldeblomst gelé (Brug ca. 3/4 dl koncentreret hyldeblomstsaft + 1 blad husblas). Start med at lægge husblas i koldt vand (dækket) i 10 minutter. Varm det let op til husblassen er smeltet. Pensl og hæld på, som nævnt i opskriften. Du kan også bruge jordbærsaft, hindbærsaft etc etc. Kun fantasien sætter grænser. Du kan evt. varme det op i ca. 25-35 sek. i mikrobølgeovn, hvis du vil slippe for en gryde.
    Velbekomme
    Tak til svigermor Jutta for inspiration og opskrift - og ikke mindst talrige jordbærtærter 👏❤️🙏
    Ernæringsfakta
    Antal: 1person | Kalorier: 590kcal | Kulhydrater: 67g | Protein: 6g | Fedt: 34g | Mættet fedt: 17g | Flerumættet fedt: 1g | Monoumættet fedt: 7g | Kolesterol: 53mg | Natrium: 109mg | Kalium: 52mg | Fibre: 1g | Sukker: 9g | A vitamin: 8IU | Calcium (kalk): 1mg | Jern: 1mg

     

     

     

    Billeder

     

    Inspiration

    Oreo Cheesecake – den lækreste Oreo dessert (opskrift)
    Pandekager – den bedste opskrift på pandekagedej
    Gateau Marcel – den lækreste dessert (opskrift)

     

    Spørgsmål eller kommentarer

    Du er velkommen til at uploade et billede i kommentarfeltet længere nede. Du må selvfølgelig også stille spørgsmål, eller fortælle, hvad du synes om opskriften på jordbærtærte med mørbundsdej og chokolade (hop derned).

     

    Hvad synes du om opskriften?

    Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne over billedet i selve opskriften) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen.

    Om Lars Koch Hansen

    Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

    Se alle indlæg

    Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

    Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






    En mening om “Jordbærtærte med mørdejsbund og chokolade (opskrift)

    • 24. juni 2020 kl. 20:59
      Permalink

      Jeg håber I synes om den lækre jordbærtærte med chokoladebund. Herhjemme spises den af alle med stort velbehag. Rigtig god fornøjelse.
      KH Lars 🍀

      Besvar

    Følg mig på de sociale medier