Brownie med karamel-midte – en genial dessert (opskrift)

Introduktion

Søger du opskriften på en dessert, som familien eller gæsterne med garanti vil elske – så læs lidt videre. Det er nemlig blevet tid til en nem opskrift på en fantastisk brownie med karamel-midte. Den er super let at lave, og smager himmelsk…

Opskriften tager udgangspunkt i en portion der giver svt. en springform (25-26 cm i diameter) eller ildfast fad (20×30 cm). Den kan selvfølgelig skaleres op og ned. Du kan bruge slideren i opskriften (der hvor der står 8 personer).

 

Opskrift

brownie med karamel karamelmidte caramel lækker brownie god opskrift

Brownie med karamel i midten

Her er den lækreste dessert. Perfekt til frugt, is eller helt for sig selv. Super let at lave
5 fra 7 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 10 minutter
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Antal: 10 personer
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Browniedelen
  • 4 æg
  • 6 dl sukker
  • ½ tsk bagepulver
  • tsk vaniljesukker
  • 3 dl hvedemel
  • 8 spsk god kakao
  • 200 gram smør (smeltet)
Karamel-laget
  • 1 dåse kondenseret mælk (Nestlé) (ca. 20 kr. i Føtex, Bilka etc)
  • 80 gram smør
  • 100 gram brun farin
  • 0.5-1 tsk havsalt Maldon eller lignende.
Fremgangsmåde
Brownie - del 1
  • Start med at komme de tørre ingredienser op i en skål sammen med æg. Herefter tilsættes det smeltede smør. Rør det godt sammen med en ske/gaffel eller elpisker.
  • Kom ca. 2/3 af dejen (ca. 800g) op i et ildfast fad (20x30 cm) eller springform (ca. 25 i diameter). Kom bagepapir i bunden af formen, da kagen ellers kan være svær at løsne fra formen igen. 
  • Bages i ovnen ca. 30-32 minutter ved 175 grader (alm. varme - ikke varmluft) til overfladen er fast. Når kagen er i ovnen går du videre med karamelen.
Karamel
  • Kom alle ting i en lille gryde, og varm stille og roligt op. Pas på det ikke koger og brænder på. Rør rundt på middel varme i ca. 5 minutter til sukkeret er opløst. Sluk for varmen og lad det køle til brownien fra ovnen er "færdig".
Brownie - del 2
  • Når brownie-bunden er klar hælder du karamelmassen over i et jævnt lag.
  • Fordel den resterende brownie-dej I små mængder ud over karamelmassen. Du kan forsigtig trække det lidt ud, så det giver et fint lag. Der må meget gerne være områder, hvor karamellen titter frem. 
  • Så skal kagen bare retur i ovnen. Den skal have yderligere ca. 40 minutter ved de samme 175 grader som før. Når toppen er godt sprød så er den færdig. 
  • Nårkagen tages ud vil den virke lidt "løs" i konsistensen - men det er bl.a. pga. karamellaget, der er flydende mens det er varmt. 
  • Kagen skal serveres når den er kølet helt af. Så lav den i god tid. Den tager ikke skade af at vente.
Opskriftsnoter
  • Serveres med is, frisk frugt (gerne syrlig), eller bare helt for sig selv
  • Kan laves nogle dage i forvejen
  • Du kan fryse kagen, og tage den op dagen før du skal servere den (mister en lille smule af sprødheden)

 

Billeder

 

 

Hvad synes du om kagen?

Jeg vil meget gerne høre hvad du synes om den lækre brownie med karamel. Du må meget gerne trykke på det 5 små stjerner over billedet i opskriften. Det gør opskriften meget lettere at finde for andre i Google etc.

Du må også MEGET gerne smide 5 stjerner, hvis du skriver en kommentar. Her kan man klikke på det små stjerner, der hvor du indtaster dit navn.

 

Kommentarer og spørgsmål

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv via kommentarfeltet nederst på siden. Jeg svarer så hurtigt jeg kan. Du må også meget gerne vedhæfte et billede. Jeg elsker at se andres kager.

 

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.


🙌 Følg mig på Instagram eller Facebook og få vores nyeste anmeldelser, gode tips og inspiration som den allerførste 🙌

Klik og følg mig på Facebook
👇👇

 

😟 Luk, jeg er ikke interesseret i nye tests og inspiration 😟 


Følg mig på Instagram eller Facebook og få de nyeste opskrifter, gode tips og inspiration til hverdagen som den allerførste.

👇 Klik & følg på Facebook 👇

 

Bare luk, jeg vil gå glip af gode opskrifter og inspiration.