Brownie med karamel-midte – en genial dessert (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Søger du opskriften på en dessert, som familien eller gæsterne med garanti vil elske – så læs lidt videre. Det er nemlig blevet tid til en nem opskrift på en fantastisk brownie med karamel-midte. Den er super let at lave, og smager himmelsk…
Opskriften tager udgangspunkt i en portion der giver svt. en springform (25-26 cm i diameter) eller ildfast fad (20×30 cm). Den kan selvfølgelig skaleres op og ned. Du kan bruge slideren i opskriften (der hvor der står 8 personer).
Brownie med karamel i midten
Ingredienser
Browniedelen
- 4 æg
- 6 dl sukker
- ½ tsk bagepulver
- 1½ tsk vaniljesukker
- 3 dl hvedemel
- 8 spsk god kakao
- 200 gram smør (smeltet)
Karamel-laget
- 1 dåse kondenseret mælk (Nestlé) (ca. 20 kr. i Føtex, Bilka etc)
- 80 gram smør
- 100 gram brun farin
- 0.5-1 tsk havsalt Maldon eller lignende.
Fremgangsmåde
Brownie - del 1
- Start med at komme de tørre ingredienser op i en skål sammen med æg. Herefter tilsættes det smeltede smør. Rør det godt sammen med en ske/gaffel eller elpisker.
- Kom ca. 2/3 af dejen (ca. 800g) op i et ildfast fad (20x30 cm) eller springform (ca. 25 i diameter). Kom bagepapir i bunden af formen, da kagen ellers kan være svær at løsne fra formen igen.
- Bages i ovnen ca. 30-32 minutter ved 175 grader (alm. varme - ikke varmluft) til overfladen er fast. Når kagen er i ovnen går du videre med karamelen.
Karamel
- Kom alle ting i en lille gryde, og varm stille og roligt op. Pas på det ikke koger og brænder på. Rør rundt på middel varme i ca. 5 minutter til sukkeret er opløst. Sluk for varmen og lad det køle til brownien fra ovnen er "færdig".
Brownie - del 2
- Når brownie-bunden er klar hælder du karamelmassen over i et jævnt lag.
- Fordel den resterende brownie-dej I små mængder ud over karamelmassen. Du kan forsigtig trække det lidt ud, så det giver et fint lag. Der må meget gerne være områder, hvor karamellen titter frem.
- Så skal kagen bare retur i ovnen. Den skal have yderligere ca. 40 minutter ved de samme 175 grader som før. Når toppen er godt sprød så er den færdig.
- Nårkagen tages ud vil den virke lidt "løs" i konsistensen - men det er bl.a. pga. karamellaget, der er flydende mens det er varmt.
- Kagen skal serveres når den er kølet helt af. Så lav den i god tid. Den tager ikke skade af at vente.
Opskriftsnoter
- Serveres med is, frisk frugt (gerne syrlig), eller bare helt for sig selv
- Kan laves nogle dage i forvejen
- Du kan fryse kagen, og tage den op dagen før du skal servere den (mister en lille smule af sprødheden)
Billeder
Hvad synes du om kagen?
Jeg vil meget gerne høre hvad du synes om den lækre brownie med karamel. Du må meget gerne trykke på det 5 små stjerner over billedet i opskriften. Det gør opskriften meget lettere at finde for andre i Google etc.
Du må også MEGET gerne smide 5 stjerner, hvis du skriver en kommentar. Her kan man klikke på det små stjerner, der hvor du indtaster dit navn.
Kommentarer og spørgsmål
Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv via kommentarfeltet nederst på siden. Jeg svarer så hurtigt jeg kan. Du må også meget gerne vedhæfte et billede. Jeg elsker at se andres kager.
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Virkelig lækker, men kanten bliver for hård. Jeg bruger en metal bageform ligesom på billedet. Så er ikke helt sikker på hvad der går galt?
Hej
Kan jeg udskifte kakaoen med 200 g chokolade i stedet?
Det kan du godt. Chokolade har også sukker i sig så du skal nok reducere sukkeret en lille smule eller blot komme lidt mere kakao i. 😁
Det er en skøn kage, har bagt den flere gange. Denne gang hakkede jeg 150 g salt mandler og kom i karamellen i stedet for at tilsætte salt. Det er virkelig lækkert😋
Det lyder super godt. Det skal helt klart prøves 👌👍👏. Tak for et fedt tip 💪🙏
Hej
Jeg har bagt din Brownie med karamel og jeg er lidt i tvivl om, hvad jeg skal mene om den.
Kagen smager godt, men det er konsistensen jeg ikke rigtig ved om er rigtig, min udgave virker klæ. Måske karamel-massen var for varm, jeg ved det ikke.
Jeg har mange gange bagt brownie og man skal passe på med, at de ikke bliver for tørre.
Jeg har bagt to og den ene er derfor kommet i fryseren, fordi jeg skal bruge den på onsdag til et kaffe bord, så når jeg har haft gæster skriver jeg til dig igen.
Du får hermed alle fem stjerner. Kagen var helt som den skulle være, jeg havde bagt to og den første var bestemt ikke god, men den anden var langt bedre. Det der gjorde forskellen for mig, var at kage nr to var bagt i en lidt større springform.
Den bliver helt sikkert lavet gen.
Super fedt det lykkedes 🙏👌😉
Og tak for de fine ord 🙌
KH Lars
Hej!
Kan kagen fryses ned? 🙂
Jeps. Det har jeg gjort mange gange. Stadig fantastisk ❤️🍀🙏😊🤩
Vanvittig lækker kage. Den smager helt fantastisk. Jeg har lavet den i anledning af fødselsdag, pyntet den med jordbær, dumle, toffifee og maltesers – og den var et hit blandt gæsterne.
❤️
Jeg synes, kagen blev for hård, tør og chewy i forhold til, hvad en brownie skal være 🙂
[…] Oreo Cheesecake – en super opskrift på en lækker dessert med Oreos (opskrift) Druefromage – den perfekte dessert med vindruer, chokolade og portvin (opskrift) Brownie med karamel-midte – en genial dessert (opskrift) […]
Første gang jeg kommenterer på en opskrift på en blog, men denne opskrift fortjener virkelig 5 stjerner.
Det er en nem opskrift hvor mængderne af ingredienser passede perfekt i forhold til hinanden. Rigtig god konsistens og smag.
Bag den – bare bag den!
Hej Lena.
Tusind tak for den fine besked 🙌🍀👍 og de 5 stjerner 👏👌. Rigtig god dag herfra
/Lars
Lavede denne som nytårsdessert igår, med råsyltet ananas og mango til samt god is.
Øj, der var godt! Var meget skeptisk over en brownie uden chokolade i – så jeg tilsatte en plade hakket mørk chokolade. Men tror ikke det gjorde meget forskel. Kagen var tung på den gode måde! I ved, når for meget af det gode bliver helt vidunderligt!
Lyder lækkert. Fedt det blev et hits 🙏🍾🥂 godt nytår
Hej Lars! Den opskrift ser da rigtig god ud! Overvejer at lave den som muffins med karamel-midte… hvor mange muffins tror du at din opskrift vil kunne strække sig til og har du et bud på bagetiden?
God dag!
Venligst Maria
Hej Maria,
Det kunne man måske godt gøre. Jeg må indrømme at jeg faktisk ikke rigtig har et sikkert bud på hvor lang tid de skal have. Men her er mit bedste bud.. Kom lidt “dej” i bunden. Bag i ca 15 minutter. Tilsæt så karamel, og mere browniedej ovenpå, og bag igen i ca. 20-25 minutter.
Jeg vil meget gerne høre fra dig hvis du forsøger dig ??. Rigtig god dag.
/L
Har du evt prøvet med en topping på kagen? Og i så fald hvilken ? 🙂
Hej Pernille. Det har jeg ikke prøvet endnu, men jeg vil da meget gerne høre hvis du kaster dig ud i et forsøg og hvordan det gik ?
Uha det er bare verdens bedste kage. ❤
Så let og lave og smager himmelsk
Tusind mange gange tak for de fine ord ?❤️. Jeg elsker simpelthen også den kage. Laver den lige så tit jeg har mulighed for det ?
Meget enkelt at lave faktisk 🙂 frygtede det ville blive bøvlet men det lykkedes! Tusind tak for en super lækker opskrift, glæder mig til at svigerfamilien skal smage den 🙂
Hej Heidi. Dejligt at få så fin en tilbagemelding ❤️ ?. Jeg håber din svigerfamilie kunne lide den. Den plejer at falde i god jord hos os ??
Hav en rigtig god dag ?
Du får lige min stjerne igen nu når den er væk. Fantastisk kage ??
Hej Emely J,
Det betyder mere end du aner. Det er altid lidt træls når man ændrer i en opskrift og de “gamle” stjerner forsvinder. Der var givet over 80 anmeldelser med et gennemsnit på 4.7. Det bliver ikke meget bedre. Nu er de desværre væk – men mon ikke det stille og rolig kommer igen.
Jeg håber at alle vil være med til at give opskriften en god karakter, så den kommer ud til så mange som muligt 😀
Rigtig god dag,
/Lars
Jeg har lige opdateret opskriften så den er mere overskuelig, og så er den lettere at printe. I den forbindelse har jeg desværre mistet alle karaktererne, så håber du vil give mig 5 stjerner ved at trykke på de små stjerner under billedet i opskriften.
Rigtig god dag.
Mange hilsner
Lars
Hej. Jeg skal forsøge mig med denne lækre kage, som vi vil servere lørdag aften, er det for tidligt at lave den torsdag eftermiddag?
Hej Dorte.
Du kan godt lave den torsdag og så sætte den i køleskabet indtil du skal bruge den.
Jo længere den står jo mere mister den af sprødheden på toppen, men tænker torsdag går helt fint. Optimalt er stadig lørdag ?
Held og lykke med den ????
Hej Lars.
Den lyder rigtig lækker. Jeg kunne godt tænke mig at lave den i portionsform. Evt i små runde aluforme. Har du en idé til bagetiden der? Det er til dessert tallerken, med bla ananas og is
På forhånd tak
Umiddelbart vil jeg tro du skal tage 10 minutter af bagetiden hvis det er små forme på 8-10 cm i diameter og 4 cm i højden. Men du må næsten prøve dig frem med et par prøve bagninger ??
Hej Lars
Det ligner rigtigt guf, men inden jeg går i gang, vil jeg gerne spørge: I opskriften står, at kagen først skal bage 30-32 min. og derefter 35-40 min., efter, at karamellen og den resterende dej er kommet på. Under information er bagetiden imidlertid angivet som 40 min. Hvad er rigtigt?
Umiddelbart synes en samlet bagetid på 1 time og 10-15 min. jo af ret meget…
Skal bagetiden forkortes, hvis man bruger en metalform?
Med ønsket om en god dag!?
Vibeke
Hej Vibeke. Den skal faktisk bage så længe. Jeg må have tastet forkert ind. Det får jeg lige rettet hurtigst muligt.
Glæder dig ???
Den er super god ?
Hej Lars
Opskriften på brownie med karamelmidte er blevet en stor succes?
Dejlig nem opskrift at følge med pædagogiske billeder.
Det er ikke sidste gang jeg har lavet den….. det er en keeper
Hej Louise.
Tak for roserne. Jeg er glad for at den faldt i god jord…. Har selv lige planlagt at lave den igen, så lidt pudsigt med en “god/glad” kommentar samme dag 😀
KH Lars
Den er fuldstændig vanvittig fantastisk. Den bedste kage jeg har fået i årevis. Man kan med fordel servere lidt is til den.
6 af 6 stjerner❤️
Hej Jørgen. Tusind tak 🙂