Brownie med karamel-midte – en genial dessert (opskrift)

Introduktion

Søger du opskriften på en dessert, som familien eller gæsterne med garanti vil elske – så læs lidt videre. Det er nemlig blevet tid til en nem opskrift på en fantastisk brownie med karamel-midte. Den er super let at lave, og smager himmelsk…

Opskriften tager udgangspunkt i en portion der giver svt. en springform (25-26 cm i diameter) eller ildfast fad (20×30 cm). Den kan selvfølgelig skaleres op og ned. Du kan bruge slideren i opskriften (der hvor der står 8 personer).

 

Opskrift

5 fra 5 stemmer
brownie med karamel karamelmidte caramel lækker brownie god opskrift
Brownie med karamel i midten
Forberedelse
10 min
Tilberedning
1 t 10 min
Samlet tid
1 t 20 min
 

Her er den lækreste dessert. Perfekt til frugt, is eller helt for sig selv. Super let at lave

Kategori: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Antal: 8 personer
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Browniedelen
  • 4 æg
  • 6 dl sukker
  • ½ tsk bagepulver
  • tsk vaniljesukker
  • 3 dl hvedemel
  • 8 spsk god kakao
  • 200 gram smør (smeltet)
Karamel-laget
  • 1 dåse kondenseret mælk (Nestlé) (ca. 20 kr. i Føtex, Bilka etc)
  • 80 gram smør
  • 100 gram brun farin
  • 0.5-1 tsk havsalt Maldon eller lignende.
Fremgangsmåde
Brownie - del 1
  1. Start med at komme de tørre ingredienser op i en skål sammen med æg. Herefter tilsættes det smeltede smør. Rør det godt sammen med en ske/gaffel eller elpisker.

  2. Kom ca. 2/3 af dejen (ca. 800g) op i et ildfast fad (20x30 cm) eller springform (ca. 25 i diameter). Kom bagepapir i bunden af formen, da kagen ellers kan være svær at løsne fra formen igen. 

  3. Bages i ovnen ca. 30-32 minutter ved 175 grader (alm. varme - ikke varmluft) til overfladen er fast. Når kagen er i ovnen går du videre med karamelen.
Karamel
  1. Kom alle ting i en lille gryde, og varm stille og roligt op. Pas på det ikke koger og brænder på. Rør rundt på middel varme i ca. 5 minutter til sukkeret er opløst. Sluk for varmen og lad det køle til brownien fra ovnen er "færdig".

Brownie - del 2
  1. Når brownie-bunden er klar hælder du karamelmassen over i et jævnt lag.

  2. Fordel den resterende brownie-dej I små mængder ud over karamelmassen. Du kan forsigtig trække det lidt ud, så det giver et fint lag. Der må meget gerne være områder, hvor karamellen titter frem. 

  3. Så skal kagen bare retur i ovnen. Den skal have yderligere ca. 40 minutter ved de samme 175 grader som før. Når toppen er godt sprød så er den færdig. 

  4. Nårkagen tages ud vil den virke lidt "løs" i konsistensen - men det er bl.a. pga. karamellaget, der er flydende mens det er varmt. 

  5. Kagen skal serveres når den er kølet helt af. Så lav den i god tid. Den tager ikke skade af at vente.
Opskriftsnoter
  • Serveres med is, frisk frugt (gerne syrlig), eller bare helt for sig selv
  • Kan laves nogle dage i forvejen
  • Du kan fryse kagen, og tage den op dagen før du skal servere den (mister en lille smule af sprødheden)

 

Billeder

 

 

Hvad synes du om kagen?

Jeg vil meget gerne høre hvad du synes om den lækre brownie med karamel. Du må meget gerne trykke på det 5 små stjerner over billedet i opskriften. Det gør opskriften meget lettere at finde for andre i Google etc.

Du må også MEGET gerne smide 5 stjerner, hvis du skriver en kommentar. Her kan man klikke på det små stjerner, der hvor du indtaster dit navn.

 

Kommentarer og spørgsmål

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv via kommentarfeltet nederst på siden. Jeg svarer så hurtigt jeg kan. Du må også meget gerne vedhæfte et billede. Jeg elsker at se andres kager.

 

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

14 thoughts on Brownie med karamel-midte – en genial dessert (opskrift)

  • 20. november 2018 at 16:12
    Permalink

    Meget enkelt at lave faktisk 🙂 frygtede det ville blive bøvlet men det lykkedes! Tusind tak for en super lækker opskrift, glæder mig til at svigerfamilien skal smage den 🙂

    Svar
  • 27. oktober 2018 at 17:31
    Permalink

    Du får lige min stjerne igen nu når den er væk. Fantastisk kage 🙏🙌

    Svar
    • 29. oktober 2018 at 08:18
      Permalink

      Hej Emely J,
      Det betyder mere end du aner. Det er altid lidt træls når man ændrer i en opskrift og de “gamle” stjerner forsvinder. Der var givet over 80 anmeldelser med et gennemsnit på 4.7. Det bliver ikke meget bedre. Nu er de desværre væk – men mon ikke det stille og rolig kommer igen.

      Jeg håber at alle vil være med til at give opskriften en god karakter, så den kommer ud til så mange som muligt 😀
      Rigtig god dag,
      /Lars

      Svar
  • 27. oktober 2018 at 11:50
    Permalink

    Jeg har lige opdateret opskriften så den er mere overskuelig, og så er den lettere at printe. I den forbindelse har jeg desværre mistet alle karaktererne, så håber du vil give mig 5 stjerner ved at trykke på de små stjerner under billedet i opskriften.

    Rigtig god dag.
    Mange hilsner
    Lars

    Svar
  • 15. oktober 2018 at 20:37
    Permalink

    Hej. Jeg skal forsøge mig med denne lækre kage, som vi vil servere lørdag aften, er det for tidligt at lave den torsdag eftermiddag?

    Svar
    • 15. oktober 2018 at 20:41
      Permalink

      Hej Dorte.
      Du kan godt lave den torsdag og så sætte den i køleskabet indtil du skal bruge den.

      Jo længere den står jo mere mister den af sprødheden på toppen, men tænker torsdag går helt fint. Optimalt er stadig lørdag 😉

      Held og lykke med den 🇩🇰🙌😊

      Svar
  • 4. juli 2018 at 11:11
    Permalink

    Hej Lars.
    Den lyder rigtig lækker. Jeg kunne godt tænke mig at lave den i portionsform. Evt i små runde aluforme. Har du en idé til bagetiden der? Det er til dessert tallerken, med bla ananas og is
    På forhånd tak

    Svar
    • 4. juli 2018 at 22:40
      Permalink

      Umiddelbart vil jeg tro du skal tage 10 minutter af bagetiden hvis det er små forme på 8-10 cm i diameter og 4 cm i højden. Men du må næsten prøve dig frem med et par prøve bagninger 👍😍

      Svar
  • 2. november 2017 at 18:11
    Permalink

    Hej Lars
    Det ligner rigtigt guf, men inden jeg går i gang, vil jeg gerne spørge: I opskriften står, at kagen først skal bage 30-32 min. og derefter 35-40 min., efter, at karamellen og den resterende dej er kommet på. Under information er bagetiden imidlertid angivet som 40 min. Hvad er rigtigt?
    Umiddelbart synes en samlet bagetid på 1 time og 10-15 min. jo af ret meget…
    Skal bagetiden forkortes, hvis man bruger en metalform?
    Med ønsket om en god dag!😊
    Vibeke

    Svar
    • 2. november 2017 at 18:12
      Permalink

      Hej Vibeke. Den skal faktisk bage så længe. Jeg må have tastet forkert ind. Det får jeg lige rettet hurtigst muligt.

      Glæder dig 🇩🇰🎂
      Den er super god 😉

      Svar
  • 1. oktober 2017 at 17:05
    Permalink

    Hej Lars

    Opskriften på brownie med karamelmidte er blevet en stor succes😋
    Dejlig nem opskrift at følge med pædagogiske billeder.
    Det er ikke sidste gang jeg har lavet den….. det er en keeper

    Svar
    • 1. oktober 2017 at 17:13
      Permalink

      Hej Louise.
      Tak for roserne. Jeg er glad for at den faldt i god jord…. Har selv lige planlagt at lave den igen, så lidt pudsigt med en “god/glad” kommentar samme dag 😀

      KH Lars

      Svar
  • 13. august 2016 at 09:13
    Permalink

    Den er fuldstændig vanvittig fantastisk. Den bedste kage jeg har fået i årevis. Man kan med fordel servere lidt is til den.
    6 af 6 stjerner❤️

    Svar