Verdens bedste brownie med karamel-midte (opskrift)

Brownie med karamel-midte

Søger du opskriften på en desert, som familien eller gæsterne med garanti vil elske – så læs lidt videre. Det er nemlig blevet tid til en nem opskrift på en fantastisk brownie med karamel-midte. Den er super let at lave, og smager himmelsk…

Tidsforbrug

Samlet forberedelsestid er ca. 35 minutter. Resten er de sidste 35-40 minutter, hvor man bare skal vente.

Ingredienser

Browniedelen

200 gram smør
4 æg
6 dl sukker
½ tsk bagepulver
1½ tsk vaniljesukker
3 dl hvedemel
8 spsk god kakao

Du starter med at komme alle tingene op i en skål, hvorefter du tilsætter det smeltede smør. Rør det godt sammen med en ske/gaffel eller lignende.

IMG_8624IMG_8626

Kom ca. 2/3 dele op i en bageform (springform kan også bruges) ca. 20×20 eller 20×30 cm (ca. 800g). Kom bagepapir i formen, da kagen ellers bliver MEGET svær at løsne fra formen igen. Bages i ovnen ca 30-32 minutter ved 175 grader i alm. varme (ikke varmluft) til overfladen er fast.

Når du har sat kagen i ovnen, skal du igang med karamel delen.

 

Karamel-laget

1 dåse kondenseret mælk (NESTLE). Ca. 20kr i Føtex, Bilka etc.
80 gram smør
80-100 gram brun farin
0.5-1 tsk havsalt (Maldon eller lignende).

IMG_8623IMG_8627

Sæt det til at varme op, så massen koges igennem i ca. 5 minutter til sukkeret er opløst, hvorefter du slukker og rører rundt af og til mens det afkøles. Pas på, karamelmassen bliver meget varm og brænder let på, så ikke alt for kraftig varme, og husk at røre konstant 🙂

IMG_8628

Når du tager kagen ud af ovnen, hældes karamelmassen over i et jævnt lag. Herefter tager du den resterende brownie-dej og fordeler i små klumper oven på karamellen. Dejen bliver lidt blødere af den lidt varme karamelmasse, så man kan glatte den lidt ud. Lad gerne område have karamel øverst. Det bliver super sprødt og lækkert.

IMG_8634

Så skal kagen bare retur i ovnen. Den skal have yderligere 35-40 minutter ved 175 grader, som tidligere. Når toppen er sprød så er den færdig. Kagen skal serveres når den er kølet helt af. Så lav den i god tid. Den tager ikke skade af at vente.

Glæd jer. Det er seriøst verdens bedste desert. Hvis du ikke har prøvet en brownie med karamel-midte før så får du en himmelsk oplevelse. Kan serveres med lidt frugt, eller lidt is.

IMG_8635 IMG_0455

Kommentarer og spørgsmål

Smid gerne jeres kommentarer nederst, hvis I har gode forslag, eller hvis I synes om kagen 🙂

Information
recipe image
Opskriftsnavn
Verdens bedste brownie med karamel-midte
Online (År-Måned-Dag)
Forberedelsestid
Bagetid
Samlede tidsforbrug
Gennemsnitslig karakter fra besøgende
4.51star1star1star1star1star Based on 38 Review(s)

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

8 tanker om “Verdens bedste brownie med karamel-midte (opskrift)

  • 4. juli 2018 at 11:11
    Permalink

    Hej Lars.
    Den lyder rigtig lækker. Jeg kunne godt tænke mig at lave den i portionsform. Evt i små runde aluforme. Har du en idé til bagetiden der? Det er til dessert tallerken, med bla ananas og is
    På forhånd tak

    Svar
    • 4. juli 2018 at 22:40
      Permalink

      Umiddelbart vil jeg tro du skal tage 10 minutter af bagetiden hvis det er små forme på 8-10 cm i diameter og 4 cm i højden. Men du må næsten prøve dig frem med et par prøve bagninger 👍😍

      Svar
  • 2. november 2017 at 18:11
    Permalink

    Hej Lars
    Det ligner rigtigt guf, men inden jeg går i gang, vil jeg gerne spørge: I opskriften står, at kagen først skal bage 30-32 min. og derefter 35-40 min., efter, at karamellen og den resterende dej er kommet på. Under information er bagetiden imidlertid angivet som 40 min. Hvad er rigtigt?
    Umiddelbart synes en samlet bagetid på 1 time og 10-15 min. jo af ret meget…
    Skal bagetiden forkortes, hvis man bruger en metalform?
    Med ønsket om en god dag!😊
    Vibeke

    Svar
    • 2. november 2017 at 18:12
      Permalink

      Hej Vibeke. Den skal faktisk bage så længe. Jeg må have tastet forkert ind. Det får jeg lige rettet hurtigst muligt.

      Glæder dig 🇩🇰🎂
      Den er super god 😉

      Svar
  • 1. oktober 2017 at 17:05
    Permalink

    Hej Lars

    Opskriften på brownie med karamelmidte er blevet en stor succes😋
    Dejlig nem opskrift at følge med pædagogiske billeder.
    Det er ikke sidste gang jeg har lavet den….. det er en keeper

    Svar
    • 1. oktober 2017 at 17:13
      Permalink

      Hej Louise.
      Tak for roserne. Jeg er glad for at den faldt i god jord…. Har selv lige planlagt at lave den igen, så lidt pudsigt med en “god/glad” kommentar samme dag 😀

      KH Lars

      Svar
  • 13. august 2016 at 09:13
    Permalink

    Den er fuldstændig vanvittig fantastisk. Den bedste kage jeg har fået i årevis. Man kan med fordel servere lidt is til den.
    6 af 6 stjerner❤️

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.