Druefromage – den perfekte dessert med vindruer, chokolade og portvin (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion til druefromage
Her kommer opskriften på druefromage – en dessert, som det ikke er sikkert du kender. Når du først har prøvet at lave den vil du til gengæld ELSKE at lave druefromage fremover. Kombinationen mellem den luftige fromage, de søde vindruer, og den grofthakkede chokoladestykker er helt fantastisk. Portvinen smager ikke igennem, den bruges til at give lidt sødme som støtter nuancerne fra vindruerne og chokoladen. Vores børn kan til tider godt være en smule kræsne, men her er det solgt… Der bliver aldrig levnet noget – og det er et godt tegn hjemme hos os.

Druefromage med chokoladestykker
Ingredienser
- 8 æg (evt pasteuriserede blommer og hvider)
- 6 dl piskefløde
- 12 spsk sukker
- 8 spsk portvin
- 10 blade husblas
- 500 gram stenfri grønne druer
- 125 gram mørk chokolade (grofthakket)
Fremgangsmåde
- Husblassen sættes i blød (minimum 10 minutter) i f.eks. et højt glas / lille skål. Druerne halveres og chokoladen hakkes i grove stykker.
- Hviderne piskes godt stive med en håndmixer. Sukkeret tilsættes 1 spsk ad gangen mens der fortsat piskes. Så tilsættes 1 æggeblomme ad gangen. Herefter tilsættes portvin. Brug håndmixeren hele vejen.
- Hæld vandet fra husblassen, og tilsæt nu kogende vand, så det smelter – ganske lidt vand i ad gangen – til husblassen er helt opløst (rør med en lille ske). Så rører du et par skefulde af æggemassen i den opløste husblas. Samtidig med at der piskes kraftigt tilsættes husblassen til æggemassen (undgår klumper). Til sidst vendes den piskede fløde i og herefter de halve druer og chokoladen.
- Pynt med halve druer og hakket chokolade. Stil minimum 20 minutter i køleskab inden den serveres. Skal serveres kold. Kan sagtens laves dagen før, og stå i køleskabet indtil servering.
Ernæringsfakta
Billeder
Blev nød til at lave endnu en portion, da vi kom til at spise den første og glemte billederne… Den er nu klaret… Mums
Kommentarer, spørgsmål og vurdering
Du er meget velkommen til at kommentere nedenfor, og jeg skal prøve at svare på spørgsmål efter bedste evne. Hvis du synes om opskriften må du meget gerne give den karakter ved at trykke på de 5 stjerner i opskriften ovenfor.
Velbekomme ❤️
Hvor mange personer svarer opskriften på drueformage til?
Hej Jytte. Øverst i opskriften står antallet. Det er til 8 personer 😊
God fornøjelse og god weekend
KH Lars ☘️
Hej.
Dine opskrifter ser lækre ud.
Denne kunne jeg godt tænke mig at prøve at lave. Men min mand er ikke så meget til grønne druer… Kan man bruge røde..? Og hvilken portvin er god at bruge..? Mvh Solveig
Du kan godt bruge røde druer. Brug de mest faste/lyserøde. De meget mørke kan afgive lidt farve 👍.
Mht portvin kan du bruge alle. De er kun for en lille let smag så du kan sagtens bruge en billig 😉
Her har i opskriften på verdens bedste drue fromage. Den smager simpelthen fantastisk 🙂 Skriv endelig, hvis der er spørgsmål, og også meget gerne om du kunne lide den – det tror jeg bestemt !