Druefromage – den perfekte dessert med vindruer, chokolade og portvin (opskrift)

Introduktion til druefromage

Her kommer opskriften på druefromage – en dessert, som det ikke er sikkert du kender. Når du først har prøvet at lave den vil du til gengæld ELSKE at lave druefromage fremover. Kombinationen mellem den luftige fromage, de søde vindruer, og den grofthakkede chokoladestykker er helt fantastisk. Portvinen smager ikke igennem, den bruges til at give lidt sødme som støtter nuancerne fra vindruerne og chokoladen. Vores børn kan til tider godt være en smule kræsne, men her er det solgt… Der bliver aldrig levnet noget – og det er et godt tegn hjemme hos os 🙂

 

Ingredienser til 8 personer

8 æg (gerne pasteuriserede blommer og hvider)
6 dl piskefløde
12 spsk sukker
8 spsk portvin
10 blade husblas
500 g stenfri grønne druer
125 g mørk chokolade

 

Kalorieindhold per person

Energi: 575 KCal
Fedt: 38.8 gram
Kulhydrater: 45.2 gram
Protein: 11.1 gram

 

Sådan gør du

Husblassen sættes i blød (minimum 10 minutter) i f.eks. et højt glas / lille skål. Druerne halveres og chokoladen hakkes i grove stykker.

Hviderne piskes godt stive med en håndmixer. Sukkeret tilsættes 1 spsk ad gangen mens der fortsat piskes. Så tilsættes 1 æggeblomme ad gangen. Herefter tilsættes portvin. Brug håndmixeren hele vejen.

Hæld vandet fra husblassen, og tilsæt nu kogende vand, så det smelter – ganske lidt vand i ad gangen – til husblassen er helt opløst (rør med en lille ske). Så rører du et par skefulde af æggemassen i den opløste husblas. Samtidig med at der piskes kraftigt tilsættes husblassen til æggemassen (undgår klumper). Til sidst vendes den piskede fløde i og herefter de halve druer og chokoladen.

Pynt med halve druer og hakket chokolade. Stil den køligt min. 20 minutter i køleskab inden den serveres. Skal serveres kold. Kan sagtens laves dagen før, og stå i køleskabet indtil servering.

Velbekomme….

 

Billeder

Blev nød til at lave endnu en portion, da vi kom til at spise den første og glemte billederne… Den er nu klaret… Mums

 

Kommentarer, spørgsmål og vurdering

Du er meget velkommen til at kommentere nedenfor, og jeg skal prøve at svare på spørgsmål efter bedste evne. Hvis du synes om opskriften må du meget gerne give den karakter ved at trykke på de 5 stjerner nedenfor i “informationsboksen” (de tomme stjerner øverst til højre).

God fornøjelse

 

 

Information
recipe image
Opskriftsnavn
Charlottes druefromage
Opskrift af
Online (År-Måned-Dag)
Forberedelsestid
Samlede tidsforbrug
Gennemsnitslig karakter fra besøgende
51star1star1star1star1star Based on 21 Review(s)

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.