Hjemmelavet jordbæris / hindbæris - en let opskrift | Livets små ting

Hjemmelavet jordbæris / hindbæris – en let opskrift

Introduktion

Sommeren er godt i gang. Vejret er ikke altid med os, men heldigvis kan man spise hjemmelavet jordbæris alle dage. Det smager godt selv i regnvejr.

Her er en hurtig opskrift, som alle kan lave med succes. Det gode ved denne opskrift er at du kan bruge stort set alle typer søde bør. Hvis du bruger bær, der ikke har så meget sødme, så kan du tilsætte lidt sukker og smage til.

opskrift på hjemmelavet jordbæris hindbæris is flødeis

Hjemmelavet jordbær is

Her er en let opskrift på hjemmelavet is. Du kan selv vælge hvilke type bær du har lyst til at tilsætte, så kun fantasien sætter grænsen. Opskriften giver ca. 1 liter is
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Frysetid: 6 timer
Samlet tid: 6 timer 20 minutter
Antal: 6 personer
Kalorier: 861kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 250 gram rensede jordbær (jordbær, hindbær, blåbær etc)
  • 1 ds kondenseret mælk (købes i alm. dagligvarebutik)
  • 3 spsk syltetøj (jordbær/hindbær etc)
  • 7.5 dl piskefløde (ikke light)
  • Lidt sukker
Fremgangsmåde
  • Rengør bær, og mos dem med en gaffel.
  • Bland bærene sammen med syltetøjet. Syltetøjet giver sødmed, så du kan bruge de fleste typer, men jeg vil anbefale dig at bruge jordbær/hindbær syltetøj. Smag til med lidt sukker, hvis du synes det ikke er sødt nok.
  • Kom fløden op i en ny skål. Tilsæt den kondenserede mælk. Pisk det med en elpisker til du får en stiv creme.
  • Hæld bærene over i skålen og rør godt sammen.
  • Hæld den samlede masse op i en form (brødform, eller plastikbøtte)
  • Dæk formen med film, og kom formen i fryseren i ca. 6-8 timer.
  • Tages op ca. 20 minutter før den skal bruges.
Opskriftsnoter
  • Gem lidt bær til at pynte med ovenpå isen
  • Brug evt. lidt frysetørret jordbær/hindbær til drys også.
  • Kan gemmes i 1 måneds tid i fryseren.
Ernæringsfakta
Kalorier: 861kcal | Kulhydrater: 87.6g | Protein: 8.4g | Fedt: 53g | Mættet fedt: 33.3g | Flerumættet fedt: 1.3g | Monoumættet fedt: 12.8g | Natrium: 231.4mg | Kalium: 116.3mg | Fibre: 0.6g | Sukker: 41.9g

Spørgsmål eller kommentarer

Du er selvfølgelig velkommen til at skrive spørgsmål, eller komme med kommentarer til opskriften nedenfor. Jeg vil også meget gerne se et billede af din is, hvis du kaster dig ud i projektet. Sådan… Hjemmelavet jordbæris ❤️🍓

 

Billeder

 

Inspiration

Du er meget velkommen til at hoppe ind på min dessert/kage side (klik her og hop derhen). Der findes bl.a. en god opskrift på pandekagedej.

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

En mening om “Hjemmelavet jordbæris / hindbæris – en let opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg mig på de sociale medier