Ovn-stegt laks med frisk pasta (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Her er en let og hurtig opskrift på stegt laks med frisk pasta. De fleste steder kan man efterhånden købe fine laksefileter til rimelige penge. Det er mild i smagen, og sammen med en gang frisk pasta giver det en fremragende smag. Laksen kan du stege i ovn, eller på pande. Læs hvordan du gør i opskriften.

Ovnstegt Laks med frisk pasta
Ingredienser
Ovnstegt laks
- 4 Laksefileter (eller en lakseside på ca. 600 gram)
- Salt
- Peber
- Hvidløgspulver
Flødesauce
- 1 bundt forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 200 gram cherrytomater
- 1 rød peber
- 3-4 dl piskefløde / madlavningsfløde
- Frisk basilikum
- Frisk persille
- Salt
- Peber
- Citronsaft (lille smule)
- Olie til stegning (f.eks. olivenolie)
Tilbehør
- Frisk pasta (f.eks. Fettucine)
- Ciabattabrød
Fremgangsmåde
Laks i ovn
- Tænd ovnen på 200 grader alm. varme.
- Læg laksefileterne siden om side på en bradepande med bagepapir (lettere at rengøre). Du kan også bruge et ildfast fad el. lignende.
- Krydr laksen med salt, peber og hvidløgspulveret. Steg dem i den forvarmede ovn ved 200 grader i 20 minutter.
Sauce
- Snit forårsløg, hvidløg og peberfrugt i fine skiver. Tomaterne halveres.
- Varm så en pande til god varme (8-9 ud af 12) med olien. Tilsæt først forårsløg og hvidløg, og steg dem et par minutter. De skal ikke tage farve.
- Tilsæt så peberfrugt og tomater, og steg yderligere et par minutter.
- Tilsæt fløden, og lade det små simre. Når fløden tilsættes, så skru ned på halv styrke. Du kan altid tilsætte mere fløde, hvis du ønsker meres sauce.
- Tilsæt de friske basilikumblade, og den finthakkede persille. Rør det godt rundt.
- Smag til med salt og peber, og lidt citronsaft.
- Kog pastaen efter anvisningen til sidst. Server straks med laks og sauce.
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Billeder
Inspiration
Italiensk Spaghetti Carbonara (opskrift)
Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce (opskrift)
Bruschetta med hvidløg og mozzarella (opskrift)
Kartoffelpizza med mozzarella og rosmarin (opskrift)
Spørgsmål eller kommentarer
Du er velkommen til at uploade et billede i kommentarfeltet længere nede. Du må selvfølgelig også stille spørgsmål, eller fortælle, hvad du synes om opskriften på stegt laks med frisk pasta (hop derned). Har du nogle fif til, hvordan du plejer at lave den, måske, endnu bedre, så giv gerne lyd…
- Hjemmelavet smør i Thermomix (opskrift) - 31. januar 2023
- Test: ProScreenCast SC01 – 4K streaming med Airplay/Cast - 22. januar 2023
- Muffins med blåbær – glutenfri og laktosefri (opskrift) - 19. januar 2023
- Chokoladeroulade med kakaocreme (opskrift) - 15. januar 2023
- The Taj Mahal (in Danish and English) - 14. januar 2023
- Holder chokoladekage stadig – selvfølgelig. Her er opskrift på en klassiker - 2. januar 2023
- Lidt blandede opskrifter til nytårsmad 2022 - 28. december 2022
- Jul 2022 – de allerbedste juleopskrifter - 11. december 2022
Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.
Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...
Vi lavede retten igår. Det tog nærmest ikke mere end 20 minutter, da vi stegte filet’en på panden. Super velsmagende og let. Tak for de inspirerende opskrifter 🙂
Vh Heidi
Velbekomme og tak 👌👍
Det ser virkelig godt ud. Dejligt med inspirerende opskrifter 👌👍
Hej Maria.
Tusind tak 👍