Test: Marcato Atlas 150 – en god solid pastamaskine

Introduktion

Har du overvejet at komme i gang med at lave hjemmelavet pasta så har du brug for en pastamaskine – her gennemgår jeg Marcata Atlas 150, som er den helt klassiske. Det er generelt super let at lave pasta på en pastamaskine og ved at lave det selv kan du finde præcis den melblanding du synes smager bedst. Hjemmelavet pasta tager kun få minutter at røre sammen, og her er gennemgang af den robust Marcato Atlas 150.

Her kan du læse min gode opskrift på hjemmelavet pasta (pastadej), hvis du gerne vil igang.

 

Design og kvalitet

Standardversionen af Marcato Atlas 150 er i stål – altså sølvfarvet. Den ser super elegant ud, og ligner noget fra en gammel “fabrik”. Den ligner et par valser – og det er vel sådan set også det den er. Jeg synes den ser super stilet ud. Marcato Atlas 150 findes i flere forskellige farver. Jeg har købt den i grøn, og elsker den.

Byggekvaliteten er meget høj. Den virker som noget der er umuligt at ødelægge. Den er klippestabil, og du kan tvinge selv den “hårdeste” pastadej igennem uden problemer.

Enheden hvor du laver de 2 smallere pasta typer (Tagliolini og Fettucine) kan tages af så maskinen ikke fylder så meget – altså ikke stikker så meget bagud, som det ser ud til på billederne.

 

Daglig brug

Når du vil lave hjemmelavet pasta, så ælter du hurtigt din egen pastadej sammen, og så er du klar til at rulle ud. Maskinen monteres let på kanten af dit køkkenbord, og herefter justeres valsen til indstillingen “0”, som er den bredeste. Her rulles en lille dejklump ud til en mere aflang form. Man folder kanterne ind et par gange, så den bliver lidt mere firkantet, og så justerer man efterfølgende valserne indad, så man opnår den tykkelse man ønsker.

Til Fettucine / Ravioli er indstilling “6” perfekt. Jeg plejer at springe 2 trin ad gangen og det fungerer super godt. Når man når ned i tykkelse, så sørger maskinen for at holde bredden på de ca. 15 cm, og laver lange flade stykker. Perfekt til pastaplader, fettucine etc. Genialt.

Pastatyper atlas 150 marcato test anmeldelse
Typer af pasta og tykkelse – Billede fra Marcato.it

 

Rengøring

Pastamaskinen Marcato Atlas 150 skal børstes af når du er færdig med den. Den kan ikke komme i opvaskemaskinen, og den anbefales heller ikke at blive vasket overhovedet. Det eneste man skal gøre er at børste den ren med en lille børste. Evt. små rester af pasta kan prikkes ud med en lille tandstik. Det fungerer fint, og tager ikke ret lang tid.

Valserne til de forskellige pastatyper kan skilles ad, så man lettere kan komme ind og få dem renses, hvis det er nødvendigt. I det daglige er det slet ikke nødvendigt at skille den ad.

 

Ekstra udstyr

Der findes masser af tilbehør til Marcato Atlas 150. Du kan få enheder der sættes på, så du kan lave mange forskellige pastatyper inkl. ravioli etc. Du kan også få en motor, så du ikke behøver bruge håndsvinget når du skal rulle din pastadej ud. Den bliver koblet på med alm. 240V strøm, og så vælger du hastigheden, og så kører den. På den måde kan du koncentere dig om at få dejen præcis som du vil have den.

Se hele listen over lækker tilbehør her.

 

Pris

Her er de billigste steder, hvor du kan købe Marcato Atlas 150. Listen opdateres automatisk via Pricerunner, så du altid kan se den billigste forhandler. Hvis du vælger at købe, så støtter du min blog med få procent af butikkens fortjeneste. Prisen er den sammen for dig.

– i samarbejde med PriceRunner


 

Billeder

 

Hvad synes du?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

 

Det med småt

Marcato Atlas 150 pastamaskinen er anskaffet til privat brug. Den er ikke stillet til rådighed af Marcato. Marcato har ikke haft indflydelse på ordlyden i teksten og selvfølgelig heller ikke på den endelige konklusion. Testen er som altid lavet 100% af undertegnede, og den står jeg selvfølgelig inde for fuldstændig som jeg plejer.

 

Konklusion

Marcato Atlas 150 pastamaskine
  • Design / Byggekvalitet
  • Daglig brug
  • Pris
4.8

Konklusion

Marcato Atlas 150 er en pastamaskine i meget høj kvalitet. Køber du denne, så får du en maskine, som du ikke kan slide i stykker. Den er klippestabil, og er super let at bruge. Prisen er god, og du kan få alt i udstyr, hvis du vil lave endnu flere typer pasta end de 2 der følger med.

Du fortryder ikke købet af denne.

Gode ting

  • Høj kvalitet
  • Prisen fornuftig
  • Mulighed for motor
  • Flotte farver
  • Fylder ikke meget
  • Meget tilbehør.

Dårlige ting

  • Kan ikke gå i opvaskemaskinen

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *