ItalienskOpskriftTilbehør

Hjemmelavet tomatsauce til pizza og pasta (opskrift)

Introduktion

En god hjemmelavet tomatsauce er et must når du laver hjemmelavet pizza, men den kan også bruges i pølsehorn og pizzasnegle – eller bare sammen med frisk pasta. Her er en meget simpel opskrift på tomatsauce, som ikke tager mange timer at lave, men smager fantastisk. Det fortryder du ikke.

Hemmeligheden består i at bruge en god olivenolie og lidt chili – samt gode tomater. Du kan benytte både friske solmodne tomater, eller tomater på dåse. Chili’en kan selvfølgelig undlades, men giver et lille tvist og fungerer som smagsfremhæver. Find din favorit ved at dosere chilien stille og roligt.

God fornøjelse

opskrift tomatsauce hjemmelavet god med chili og oregano basilikum timian pizza pastaret pasta spaghetti med hvidløg tomatsovs

God hjemmelavet tomatsauce

En super lækker tomatsauce der passer perfekt til pizza og pastaretter. 1 portion er ca. 3 dl. Det passer ca. til 3 runde pizzaer eller 2 bradepander. Juster antallet lige herunder, hvis du vil lave en større portion.
5 fra 8 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk, Italiensk
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 1 portion
Kalorier: 209kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 1 ds hakkede tomater (alternativ 1 ds = 500 gram modne friske tomater)
  • 1 bouillionterning (grøntsags - alternativt kylling/okse)
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 tsk tørret oregano (evt. 1/2 timian/basilikum)
  • 1 tsk chilipulver (smag til)
  • Friskkværnet peber
  • Salt (sjældent brug for ret meget pga. bouillion)
Udstyr
  • Stavblender
  • Gryde
Fremgangsmåde
Tomatsauce med finthakket hvidløg
  • Varm olivenolie og steg det finthakkede hvidløg kort i olien.
  • Tilsæt de resterende ting til gryden. Lad det simre i 7-8 minutter indtil alt bouillon er opløst.
  • Smag til med salt og peber.
  • Til sidst bruges din stavblender til at gøre tomatsaucen jævn uden klumper.
Tomatsauce med knust/presset hvidløg
  • Hvis du bruger en hvidløgspresser til hvidløget, så kom bare alle tingene i gryden og varm det op. Pres hvidløget i når det er blevet varmt. Det giver lidt kraftigere hvidløgssmag når du tilsætter det bagefter. Det er smag og behag - og så er det lettere.
Tomatsauce med friske tomater
  • Kom de lækre modne, grofthakkede tomater i gryden og lad dem simre indtil de er blevet "bløde" og ligner en grov sauce. Følg så ovenstående vejledning.
Opskriftsnoter
Et par ekstra tips. God fornøjelse.
  • Brug gerne friske krydderurter. Her skal du ca. 3-doble mængden ovenfor når det er vasket og hakket. 
  • Prøv at eksperimentere med både oregano, basilikum og timian. De 3 krydderier giver hinanden et super godt samspil i tomatsaucen.
  • Chilien er vigtig for at give lidt kant til tomatsaucen, så det er synd, hvis du undlader det. Prøv bare at tilføje en lille smule.
  • Tomatsaucen kan opbevares i køleskab i 8-10 dage i en lukket beholder.
  • Du kan evt. hælde den brandvarme tomatsauce direkte i et patentglas (skoldet), som du så lukket med det samme. Så kan du opbevare saucen i ca. 3-4 uger.
Ernæringsfakta
Antal: 1del | Kalorier: 209kcal | Kulhydrater: 8g | Protein: 2g | Fedt: 19g | Mættet fedt: 3g | Flerumættet fedt: 1g | Monoumættet fedt: 15g | Natrium: 732mg | Kalium: 17mg | A vitamin: 1IU | Calcium (kalk): 1mg | Jern: 3mg

 

følg mig på instagram

 

Billeder

Jeg plejer altid at lave billeder af processen, og tomatsauce opskriften er selvfølgelig ingen undtagelse. Der er dog ikke så mange ben i dag. Det er faktisk super let.

 

Hvad synes du om tomatsaucen?

Du er meget velkommen til at smide en kommentar nedenfor (hop til kommentarer). Du må også MEGET gerne trykke på de 5 stjerner under billedet i opskriften. På den måde er du med til at udbrede opskriften i diverse søgemaskiner, da de tjekker “bedømmelsen”. På forhånd tusind tak.

 

Inspiration

Tomatsauce kan bruge bl.a. i følgende lækre opskrifter. Velbekomme

De lækreste og letteste pizzasnegle (opskrift)
Den bedste pizzadej (opskrift)
De perfekte pølsehorn – luftige, bløde og sprøde (opskrift)

5 from 8 votes (6 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

4 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Jonna
Jonna
3 år siden

Rigtig god smag. Tak for en fin opskrift på tomatsauce

Sandra Kristensen
Sandra Kristensen
3 år siden

Har lige lavet din opskrift på tomatsauce, da vi skulle have pizza. Den var super god. Var lidt skeptisk pga. olien, men det giver en virkelig god afrundet smag. Kæmpe cadeaux herfra. Den smager som noget man får på en lækker italiensk restaurant, og så er det bare tomatsauce fra doktor kock 👏

5 Stjerner herfra
Vh Sandra

4
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x