BørnBrød og bagværkDanskOpskriftSnacksTilbehør

De perfekte pølsehorn – luftige, bløde og sprøde (opskrift)

Introduktion

Pølsehorn kan være en blandet fornøjelse. Der er en tendens til at de blive tørre, og der er alt for meget dej omkring, og så ligger pølsen og ruller rundt inde i en kæmpe grotte midt i brødet. Jeg har efterhånden prøver utallige opskrifter på pølsehorn, og er nået frem til denne opskrift som er decideret fantastisk.

Det gode ved denne type af pølsehorn er, at de sagtens kan holde sig gode til dagen efter, men endnu bedre, så tåler de at blive frosset uden at de bliver uspiselige. Det gør faktisk at man kan snuppe et pølsehorn op og smide i madkassen til børnene fra morgenstunden. Når de når frokost, så er det fint tøet op og det har holdt resten af madpakken kølig. Hvis madkassen står på køl i børnehave/skole, så skal man nok bare smide det I om aftenen derhjemme når man smører madpakken.

Så her kommer min opskrift på gode pølsehorn.

Lækre pølsehorn

De perfekte pølsehorn - luftige, bløde og sprøde

Her er den bedste opskrift på pølsehorns dej. De bliver ikke hårde, og bevarer fugtighed, og sprødheden længe.
4.47 fra 148 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Hævetid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 32 stk
Kalorier: 172kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Pølsehornsdej
  • 3 dl sødmælk
  • 25 gram gær
  • 100 gram smør (lidt blødt)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 æg
  • 600 gram hvedemel
  • 16 gode pølser (halveres)
  • tomatketchup
Pensling:
  • 1 Æg
  • Sesamfrø
Fremgangsmåde
  • Lun mælken og rør gæren ud heri.
  • Kom smøret (i mindre stykker) ned i, og tilsæt så melet.
  • Tilsæt salt, sukker og æg. Rør det godt sammen (gerne i en røremaskine). Dejen skal være glat og smidig. Stil den til hævning i 30-60 minutter (skal hæve til dobbelt størrelse).
Pølsehorn (klassisk)
  • Når dejen er hævet deler du dejen i 4 stykker. Hvert stykker rulles ud i en cirkel, som så deles i 8 (Skær cirklen over 4 gange). Læg så pølsen i den lange ende, og rul sammen. Du kan evt tilsætte lidt ketchup i en streg under pølsen. Fold enden ind under.
Pølsehorn (elegante)
  • Her deler du dejen i 6 stykker, og hvert af disse stykker i 5. Hvert af de små stykker rulles ud i en lang pølse på ca. 1 cm i diameter. Skal være ca. 20 cm lang. Den rulles så om pølsen (se fotos)
Samlet fortsættelse
  • Lad brødene efterhæve 30 minutter. Pensl med æg, drys sesamfrø på, og bag ved 15-20 minutter ved 200 grader (evt. 180 graders varmluft).
Ernæringsfakta
Antal: 1stk | Kalorier: 172kcal | Kulhydrater: 15.1g | Protein: 5.3g | Fedt: 9.8g | Mættet fedt: 1.6g | Flerumættet fedt: 0.1g | Monoumættet fedt: 0.7g | Transfedtsyrer: 0.1g | Kolesterol: 13.3mg | Natrium: 86.1mg | Kalium: 2.8mg | Sukker: 0.1g | A vitamin: 1.9IU | Calcium (kalk): 1.7mg | Jern: 0.2mg

følg mig på instagram

 

Billeder

Spørgsmål eller kommentarer

Du er meget velkommen til at skrive et spørgsmål, eller fortælle hvordan din bagning gik. Du kan også vedhæfte et billede af dine pølsehorn. Jeg elsker at se andres resultater.

Du må meget gerne trykke på de 5 små stjerner over billedet i opskriften, eller give karakter når du skriver en kommentar. Det hjælper andre med at finde opskriften i Google.

 

Følg
Giv besked ved
guest

57 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
pernille skipper
pernille skipper
2 år siden

Den her opskrift på pølsehorn er den bedste ever. Vi laver altid trippel portion og så ryger de i fryseren. Ekstremt lækre selv når de bliver tøt op. tak for en god hjemmeside

Anna Marie Asmussen
Anna Marie Asmussen
3 år siden

Jeg har prøvet disse pølsehorn, mums de er gode, har fået bestilling fra min mand om at lave nogle han kan have med på arbejde på fredag til sine arbejdskollegaer, så bliver rosen ikke størrer 🙂

May
May
3 år siden

Dejligt nemt at lave! God guide og lækkert resultat

Mette Schrøder
Mette Schrøder
3 år siden

Hej
Jeg er spændt på at prøve din opskrift. Hvordan opbevarer du pølsehornene hvis de bages dagen før de skal spises? Skal de i køleskab, opbevares køligt eller bare i en pose på køkkenbordet? Finten er jo at de gerne skal være gode i morgen også 😆👍🏻
/ Mette

Lars Koch Hansen
Svar til  Mette Schrøder
3 år siden

Bare i en pose så de bevarer fugtigheden. Så kan de lunes på dagen eller bare spises direkte fra posen. De mister så lidt af sprødheden 😉😊
God fornøjelse
KH Lars 🍀

Mie
Mie
3 år siden

Hej 🙂
Hvor lang tid plejer du at røre dejen på maskine ca? Og gør du det på langsom eller hurtig hastighed?

Lone A.
Lone A.
3 år siden

Jeg har lige bagt disse for første gang. Damn de er lækre. Man behøver ikke engang ketchup eller andet til 🙂 Jeg delte dejen og lavede pizzasnegle af den anden halvdel. Utrolig nem opskrift.

Majbrit Rasmussen
Majbrit Rasmussen
3 år siden

Super god opskrift, den bedste jeg har prøvet.

Gry
Gry
3 år siden

De bedste pølsehorn, også dagen efter samt efter en tur i fryseren! tak for super opskrift👍🏻

ruth
ruth
4 år siden

hey. 🙂
kan man bruge olie istedet for smør. og hvis ja hvor meget olie skal der så i.
en sidste spørgsmål. kan man bruge letmælk istedet for sødmælk.

Ruth
Ruth
Svar til  Lars Koch Hansen
4 år siden

super 🙂
tak

Susanne Marie høst
Susanne Marie høst
4 år siden

Super pølsehorn

Anne-Mette Nielsen
Anne-Mette Nielsen
4 år siden

Fantastisk dej og nem opskrift. Opskriften er rigtig godt beskrevet. Jeg har skiftet lidt af hvedemelet ud med grahamsmel, hvilket også fungere rigtig godt! Jeg har desuden lavet både pizzasnegle og pølsehorn med den her dej, og begge dele er blevet super gode! Jeg elsker, at dejen ikke hævet vildt op i ovnen, så man ender med mere brød end fyld 😄

Kirsten Lange Røddik
Kirsten Lange Røddik
4 år siden

Mega nem opskrift med billeder. Skøn konsistens på dejen. Vi lavede dobbelt portion og løb tør for sødmælk 4 fl, men erstattede det manglende med piskefløde 2 dl. Min datter på 8 år og jeg lavede dem sammen. Et fantastisk fælles projekt – vi vil stolte medbringe pølsehornen til salg ved jule håndbold stævnet 😁Tak for denne eminente opskrift 🙏🏼 Sprøde og luftige 👍😁

Randi
Randi
4 år siden

Super gode! De bedste pølsehorn jeg nogensinde har bagt!

Gitte Amala Jørgensen
Gitte Amala Jørgensen
4 år siden

Hej Lars. Kan de stå til køleskabet til hævning natten over?

Lars Schneevoigt
Lars Schneevoigt
Svar til  Gitte Amala Jørgensen
2 år siden

Hej. Ja, det er længe siden men jeg er nu alligevel også interesseret. Jeg skal bruge dem i morgen aften, og har ikke tid til første hævning – måske der skal en anelse mere væske til – måske ikke.

Bjarne Jørgensen
Bjarne Jørgensen
4 år siden

Vil dejen også være velegnet til pølsebrød eller skal jeg gå efter en anden opskrift?

Keziah
Keziah
Svar til  Lars Koch Hansen
4 år siden

Helt sikkert den bedste pølsehorn dej jeg nogensinde har lavet, MUMS!

Heid
Heid
4 år siden

Erstat lidt af hvedemel med grahamsmel og havregryn , så der lidt mere i fibre i 😉

Helen
Helen
4 år siden

Super gode. Ny yndlingsopskrift. Tak 👯‍♀️

Amalia Henson
Amalia Henson
4 år siden

Vi vender tilbage igen og igen. Det ER verdens bedste ?❤️?

Knuz Amalia

Louise Falk
Louise Falk
5 år siden

Hej.
Jeg har kun minimælk hjemme, kan det erstatte sødmælken uden at det går helt galt ? ?

Sara Hansen
Sara Hansen
5 år siden

Fantastiske pølsehorn! Kan varmt anbefales ??

Julie N
Julie N
5 år siden

Lige præcis sådan her skal pølsehorn være. Smagte helt fantastisk. Nu skal jeg bare have lavet en ny portion til fryseren så vi har nogle til madpakken.

Til alle andre. Denne opskrift kan SÅ meget anbefales. Tusind tak til doktoren ?

Mona Larsen
Mona Larsen
5 år siden

Nej hvor sjovt. Vi har netop også lavet dem til en skolekoncert i går… Kæmpe hit blandt børnene, hvor de skrabede penge ind til klassekassen da de blev solgt for en femmer…

Super god opskrift!

Marie-Louise
Marie-Louise
5 år siden

Nemme og super gode pølsehorn? Alle 36 pølsehorn blev spist i går under sommerkoncerten?

Yonang Hong
Yonang Hong
5 år siden

Super lækre. Dejen er rigtig lækker når man har rørt den. Det må være smørret der giver den så lækker en konsistens. De ser helt professionelle ud når man ruller dejen omkring dem.

Takker

Camilla Schmidt
Camilla Schmidt
5 år siden

Dejlig opskrift. Dejligt med så fine billeder. Så kan det næsten ikke gå galt. Børnene elskede dem❤️

Må jeg spørge hvad det er for en røremaskine du har?

57
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x