De perfekte pølsehorn – luftige, bløde og sprøde (opskrift)

Introduktion

Pølsehorn kan være en blandet fornøjelse. Der er en tendens til at de blive tørre, og der er alt for meget dej omkring, og så ligger pølsen og ruller rundt inde i en kæmpe grotte midt i brødet. Jeg har efterhånden prøver utallige opskrifter på pølsehorn, og er nået frem til denne opskrift som er decideret fantastisk.

Det gode ved denne type af pølsehorn er, at de sagtens kan holde sig gode til dagen efter, men endnu bedre, så tåler de at blive frosset uden at de bliver uspiselige. Det gør faktisk at man kan snuppe et pølsehorn op og smide i madkassen til børnene fra morgenstunden. Når de når frokost, så er det fint tøet op og det har holdt resten af madpakken kølig. Hvis madkassen står på køl i børnehave/skole, så skal man nok bare smide det I om aftenen derhjemme når man smører madpakken.

Så her kommer min opskrift på gode pølsehorn.

Lækre pølsehorn

De perfekte pølsehorn - luftige, bløde og sprøde

Her er den bedste opskrift på pølsehorns dej. De bliver ikke hårde, og bevarer fugtighed, og sprødheden længe.
4.48 fra 61 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Hævetid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 32 stk
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Pølsehornsdej
  • 3 dl sødmælk
  • 25 gram gær
  • 100 gram smør (lidt blødt)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 æg
  • 600 gram hvedemel
  • 16 gode pølser (halveres)
  • tomatketchup
Pensling:
  • 1 Æg
  • Sesamfrø
Fremgangsmåde
  • Lun mælken og rør gæren ud heri.
  • Kom smøret (i mindre stykker) ned i, og tilsæt så melet.
  • Tilsæt salt, sukker og æg. Rør det godt sammen (gerne i en røremaskine). Dejen skal være glat og smidig. Stil den til hævning i 30-60 minutter (skal hæve til dobbelt størrelse).
Pølsehorn (klassisk)
  • Når dejen er hævet deler du dejen i 4 stykker. Hvert stykker rulles ud i en cirkel, som så deles i 8 (Skær cirklen over 4 gange). Læg så pølsen i den lange ende, og rul sammen. Du kan evt tilsætte lidt ketchup i en streg under pølsen. Fold enden ind under.
Pølsehorn (elegante)
  • Her deler du dejen i 6 stykker, og hvert af disse stykker i 5. Hvert af de små stykker rulles ud i en lang pølse på ca. 1 cm i diameter. Skal være ca. 20 cm lang. Den rulles så om pølsen (se fotos)
Samlet fortsættelse
  • Lad brødene efterhæve 30 minutter. Pensl med æg, drys sesamfrø på, og bag ved 15-20 minutter ved 200 grader (evt. 180 graders varmluft).

 

Billeder

 

Spørgsmål eller kommentarer

Du er meget velkommen til at skrive et spørgsmål, eller fortælle hvordan din bagning gik. Du kan også vedhæfte et billede af dine pølsehorn. Jeg elsker at se andres resultater.

Du må meget gerne trykke på de 5 små stjerner over billedet i opskriften, eller give karakter når du skriver en kommentar. Det hjælper andre med at finde opskriften i Google.

 

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

26 tanker om “De perfekte pølsehorn – luftige, bløde og sprøde (opskrift)

  • 14. juli 2019 at 19:45
    Permalink

    Hej Lars. Kan de stå til køleskabet til hævning natten over?

    Svar
    • 14. juli 2019 at 21:41
      Permalink

      Det kan de godt. Jeg ville så halvere gær mængden 👍 meld gerne tilbage om det var en succes

      Svar
  • 14. juli 2019 at 19:34
    Permalink

    Vil dejen også være velegnet til pølsebrød eller skal jeg gå efter en anden opskrift?

    Svar
    • 14. juli 2019 at 21:42
      Permalink

      Det kan du godt. De bliver dog ikke så ‘hvide’ (og kedelige) som almindelige brød. Jeg kan godt li’ dem 😉

      Svar
  • 14. juli 2019 at 18:18
    Permalink

    Erstat lidt af hvedemel med grahamsmel og havregryn , så der lidt mere i fibre i 😉

    Svar
  • 13. maj 2019 at 06:44
    Permalink

    Super gode. Ny yndlingsopskrift. Tak 👯‍♀️

    Svar
  • 6. april 2019 at 12:56
    Permalink

    Vi vender tilbage igen og igen. Det ER verdens bedste ?❤️?

    Knuz Amalia

    Svar
  • 30. december 2018 at 23:19
    Permalink

    Hej.
    Jeg har kun minimælk hjemme, kan det erstatte sødmælken uden at det går helt galt ? ?

    Svar
    • 31. december 2018 at 08:01
      Permalink

      Hej Louise.
      Det går nok ?
      Det bruger vi også herhjemme hvis vi mangler ?
      Godt nytår ?

      Svar
  • 8. september 2018 at 17:28
    Permalink

    Fantastiske pølsehorn! Kan varmt anbefales ??

    Svar
  • 2. juli 2018 at 22:01
    Permalink

    Lige præcis sådan her skal pølsehorn være. Smagte helt fantastisk. Nu skal jeg bare have lavet en ny portion til fryseren så vi har nogle til madpakken.

    Til alle andre. Denne opskrift kan SÅ meget anbefales. Tusind tak til doktoren ?

    Svar
  • 13. juni 2018 at 19:42
    Permalink

    Nej hvor sjovt. Vi har netop også lavet dem til en skolekoncert i går… Kæmpe hit blandt børnene, hvor de skrabede penge ind til klassekassen da de blev solgt for en femmer…

    Super god opskrift!

    Svar
    • 13. juni 2018 at 19:54
      Permalink

      Hej Mona.
      Tusind tak for roserne. Det var da en fin måde at skrabe lidt penge ind til klassen når nu ser alligevel blev holdt et arrangement ?

      Tak fordi du tog dig tid til at skrive.
      Mvh Lars

      Svar
  • 13. juni 2018 at 17:27
    Permalink

    Nemme og super gode pølsehorn? Alle 36 pølsehorn blev spist i går under sommerkoncerten?

    Svar
  • 4. juni 2018 at 13:07
    Permalink

    Super lækre. Dejen er rigtig lækker når man har rørt den. Det må være smørret der giver den så lækker en konsistens. De ser helt professionelle ud når man ruller dejen omkring dem.

    Takker

    Svar
    • 4. juni 2018 at 13:23
      Permalink

      Hej Yonang
      Tusind tak ? ? ?
      Smørret hjælper i næsten al bagværk ?

      Hav en fantastisk dag ?

      Svar
  • 3. juni 2018 at 17:10
    Permalink

    Dejlig opskrift. Dejligt med så fine billeder. Så kan det næsten ikke gå galt. Børnene elskede dem❤️

    Må jeg spørge hvad det er for en røremaskine du har?

    Svar
    • 4. juni 2018 at 13:22
      Permalink

      Hej Camilla.
      Tusind tak og fedt med børnene ❤️
      Røremaskinen på billedet er en Ankarsrum Assistent. En super fin maskine jeg er ved at teste. Der kommer en fuld anmeldelse på bloggen i løbet af den næste måneds tid.

      God dag
      KH Lars

      Svar
  • 3. juni 2018 at 16:50
    Permalink

    Opskriften er opdateret med lidt tilpasninger, så den er blevet endnu bedre, og så også med nye billeder 🙂
    Velbekomme.

    Svar
  • 2. august 2017 at 15:50
    Permalink

    Hej Lars, jeg rullede dejen ud i cirkler og delte i trekanter som blev penslet med ketchup.
    I med en halv pølse, og rulle, rulle fra den brede ende… de blev så flotte og har en anelse ketchup smag.
    Mvh. Hannah

    Svar
  • 17. oktober 2016 at 13:30
    Permalink

    Super Lækre. Perfekt til børnefødselsdage.

    Svar