De perfekte pølsehorn – luftige, bløde og sprøde (opskrift)

Introduktion

Pølsehorn kan være en blandet fornøjelse. Der er en tendens til at de blive tørre, og der er alt for meget dej omkring, og så ligger pølsen og ruller rundt inde i en kæmpe grotte midt i brødet. Jeg har efterhånden prøver utallige opskrifter på pølsehorn, og er nået frem til denne opskrift som er decideret fantastisk.

Det gode ved denne type af pølsehorn er, at de sagtens kan holde sig gode til dagen efter, men endnu bedre, så tåler de at blive frosset uden at de bliver uspiselige. Det gør faktisk at man kan snuppe et pølsehorn op og smide i madkassen til børnene fra morgenstunden. Når de når frokost, så er det fint tøet op og det har holdt resten af madpakken kølig. Hvis madkassen står på køl i børnehave/skole, så skal man nok bare smide det I om aftenen derhjemme når man smører madpakken.

 

Opskriften

5 fra 12 stemmer
Lækre pølsehorn
De perfekte pølsehorn - luftige, bløde og sprøde
Forberedelse
15 min
Tilberedning
15 min
Hævetid
1 t 30 min
Samlet tid
30 min
 

Her er den bedste opskrift på pølsehorns dej. De bliver ikke hårde, og bevarer fugtighed, og sprødheden længe.

Kategori: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 32 stk
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Pølsehornsdej
  • 3 dl sødmælk
  • 25 gram gær
  • 100 gram smør (lidt blødt)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 æg
  • 600 gram hvedemel
  • 16 gode pølser (halveres)
  • tomatketchup
Pensling:
  • 1 Æg
  • Sesamfrø
Fremgangsmåde
  1. Lun mælken og rør gæren ud heri.

  2. Kom smøret (i mindre stykker) ned i, og tilsæt så melet.

  3. Tilsæt salt, sukker og æg. Rør det godt sammen (gerne i en røremaskine). Dejen skal være glat og smidig. Stil den til hævning i 30-60 minutter (skal hæve til dobbelt størrelse).

Pølsehorn (klassisk)
  1. Når dejen er hævet deler du dejen i 4 stykker. Hvert stykker rulles ud i en cirkel, som så deles i 8 (Skær cirklen over 4 gange). Læg så pølsen i den lange ende, og rul sammen. Du kan evt tilsætte lidt ketchup i en streg under pølsen. Fold enden ind under.

Pølsehorn (elegante)
  1. Her deler du dejen i 6 stykker, og hvert af disse stykker i 5. Hvert af de små stykker rulles ud i en lang pølse på ca. 1 cm i diameter. Skal være ca. 20 cm lang. Den rulles så om pølsen (se fotos)

Samlet fortsættelse
  1. Lad brødene efterhæve 30 minutter. Pensl med æg, drys sesamfrø på, og bag ved 15-20 minutter ved 200 grader (evt. 180 graders varmluft).

 

Billeder

 

Spørgsmål eller kommentarer

Du er meget velkommen til at skrive et spørgsmål, eller fortælle hvordan din bagning gik. Du kan også vedhæfte et billede af dine pølsehorn. Jeg elsker at se andres resultater.

Du må meget gerne trykke på de 5 små stjerner over billedet i opskriften, eller give karakter når du skriver en kommentar. Det hjælper andre med at finde opskriften i Google.

 

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et produkt du har fået, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked, så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

11 tanker om “De perfekte pølsehorn – luftige, bløde og sprøde (opskrift)

  • 13. juni 2018 at 19:42
    Permalink

    Nej hvor sjovt. Vi har netop også lavet dem til en skolekoncert i går… Kæmpe hit blandt børnene, hvor de skrabede penge ind til klassekassen da de blev solgt for en femmer…

    Super god opskrift!

    Svar
    • 13. juni 2018 at 19:54
      Permalink

      Hej Mona.
      Tusind tak for roserne. Det var da en fin måde at skrabe lidt penge ind til klassen når nu ser alligevel blev holdt et arrangement 😁

      Tak fordi du tog dig tid til at skrive.
      Mvh Lars

      Svar
  • 13. juni 2018 at 17:27
    Permalink

    Nemme og super gode pølsehorn👍 Alle 36 pølsehorn blev spist i går under sommerkoncerten😀

    Svar
    • 13. juni 2018 at 19:53
      Permalink

      Fedt. Så skulle du næsten have tilbudt mig et 😁😋
      Tak for stjernerne. 🙏💪😉

      Svar
  • 4. juni 2018 at 13:07
    Permalink

    Super lækre. Dejen er rigtig lækker når man har rørt den. Det må være smørret der giver den så lækker en konsistens. De ser helt professionelle ud når man ruller dejen omkring dem.

    Takker

    Svar
    • 4. juni 2018 at 13:23
      Permalink

      Hej Yonang
      Tusind tak 👍 😁 🏆
      Smørret hjælper i næsten al bagværk 😋

      Hav en fantastisk dag 🙏

      Svar
  • 3. juni 2018 at 17:10
    Permalink

    Dejlig opskrift. Dejligt med så fine billeder. Så kan det næsten ikke gå galt. Børnene elskede dem❤️

    Må jeg spørge hvad det er for en røremaskine du har?

    Svar
    • 4. juni 2018 at 13:22
      Permalink

      Hej Camilla.
      Tusind tak og fedt med børnene ❤️
      Røremaskinen på billedet er en Ankarsrum Assistent. En super fin maskine jeg er ved at teste. Der kommer en fuld anmeldelse på bloggen i løbet af den næste måneds tid.

      God dag
      KH Lars

      Svar
  • 3. juni 2018 at 16:50
    Permalink

    Opskriften er opdateret med lidt tilpasninger, så den er blevet endnu bedre, og så også med nye billeder 🙂
    Velbekomme.

    Svar
  • 2. august 2017 at 15:50
    Permalink

    Hej Lars, jeg rullede dejen ud i cirkler og delte i trekanter som blev penslet med ketchup.
    I med en halv pølse, og rulle, rulle fra den brede ende… de blev så flotte og har en anelse ketchup smag.
    Mvh. Hannah

    Svar
  • 17. oktober 2016 at 13:30
    Permalink

    Super Lækre. Perfekt til børnefødselsdage.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.