De perfekte pølsehorn – luftige, bløde og sprøde (opskrift)

Introduktion

Pølsehorn kan være en blandet fornøjelse. Der er en tendens til at de blive tørre, og der er alt for meget dej omkring, og så ligger pølsen og ruller rundt inde i en kæmpe grotte midt i brødet. Jeg har efterhånden prøver utallige opskrifter på pølsehorn, og er nået frem til denne opskrift som er decideret fantastisk.

Det gode ved denne type af pølsehorn er, at de sagtens kan holde sig gode til dagen efter, men endnu bedre, så tåler de at blive frosset uden at de bliver uspiselige. Det gør faktisk at man kan snuppe et pølsehorn op og smide i madkassen til børnene fra morgenstunden. Når de når frokost, så er det fint tøet op og det har holdt resten af madpakken kølig. Hvis madkassen står på køl i børnehave/skole, så skal man nok bare smide det I om aftenen derhjemme når man smører madpakken.

Så her kommer min opskrift på gode pølsehorn.

Lækre pølsehorn

De perfekte pølsehorn - luftige, bløde og sprøde

Her er den bedste opskrift på pølsehorns dej. De bliver ikke hårde, og bevarer fugtighed, og sprødheden længe.
4.57 fra 41 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Hævetid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 32 stk
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Pølsehornsdej
  • 3 dl sødmælk
  • 25 gram gær
  • 100 gram smør (lidt blødt)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 æg
  • 600 gram hvedemel
  • 16 gode pølser (halveres)
  • tomatketchup
Pensling:
  • 1 Æg
  • Sesamfrø
Fremgangsmåde
  • Lun mælken og rør gæren ud heri.
  • Kom smøret (i mindre stykker) ned i, og tilsæt så melet.
  • Tilsæt salt, sukker og æg. Rør det godt sammen (gerne i en røremaskine). Dejen skal være glat og smidig. Stil den til hævning i 30-60 minutter (skal hæve til dobbelt størrelse).
Pølsehorn (klassisk)
  • Når dejen er hævet deler du dejen i 4 stykker. Hvert stykker rulles ud i en cirkel, som så deles i 8 (Skær cirklen over 4 gange). Læg så pølsen i den lange ende, og rul sammen. Du kan evt tilsætte lidt ketchup i en streg under pølsen. Fold enden ind under.
Pølsehorn (elegante)
  • Her deler du dejen i 6 stykker, og hvert af disse stykker i 5. Hvert af de små stykker rulles ud i en lang pølse på ca. 1 cm i diameter. Skal være ca. 20 cm lang. Den rulles så om pølsen (se fotos)
Samlet fortsættelse
  • Lad brødene efterhæve 30 minutter. Pensl med æg, drys sesamfrø på, og bag ved 15-20 minutter ved 200 grader (evt. 180 graders varmluft).

 

Billeder

 

Spørgsmål eller kommentarer

Du er meget velkommen til at skrive et spørgsmål, eller fortælle hvordan din bagning gik. Du kan også vedhæfte et billede af dine pølsehorn. Jeg elsker at se andres resultater.

Du må meget gerne trykke på de 5 små stjerner over billedet i opskriften, eller give karakter når du skriver en kommentar. Det hjælper andre med at finde opskriften i Google.

 

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.


🙌 Følg mig på Instagram eller Facebook og få vores nyeste anmeldelser, gode tips og inspiration som den allerførste 🙌

Klik og følg mig på Facebook
👇👇

 

😟 Luk, jeg er ikke interesseret i nye tests og inspiration 😟 


Følg mig på Instagram eller Facebook og få de nyeste opskrifter, gode tips og inspiration til hverdagen som den allerførste.

👇 Klik & følg på Facebook 👇

 

Bare luk, jeg vil gå glip af gode opskrifter og inspiration.