Verdens bedste pizzabund af en god pizzadej (opskrift)

Introduktion til en god italiensk pizzadej

Efter mange år søgen på den perfekte pizzabund så er løsningen her endelig. Du laver en let pizzadej, og hvis du følger opskriften får du fantastisk sprøde og utroligt lækre italienske pizzaer. I denne post vil jeg guide dig igennem opgaven, så du snart kan sætte tænderne i verdens bedste pizzabund. Toppings må du selv vælge 🙂

bedste pizza dej pizzadej sprød pizzabund sådan laver du italiensk pizzabund, der er super lækker god opskrift på pizzadej

God pizzadej (italiensk)

Her er en super god opskrift på italiensk pizzadej. Ingen olie, og hævningen giver den perfekte syrlighed til brødet.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Hævetid: 10 timer
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 pizzaer
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Pizzadej
  • 16 gram fint salt
  • 700 ml vand
  • 1 klump gær (på størrelse med 2-3 ærter)
  • 800 gram hvedemel (min. 12% protein - 12g/100g)
Fyld
  • Tomatsauce
  • Mozzarella
  • Dit yndlingsfyld (parmaskinke, pepperoni, kebab, kylling etc).
  • Oregano
Fremgangsmåde
Dejen: 6-14 timer før brug
  • Start med at opløse salt, gær og vand i en skål. Herefter tilsættes melet og det vendes rundet i skålen med en ske/gaffel til melet er vådt. Kom en opklippet plastikpose over, og lade den hæve (se mere under noter!)
Opdeling af dejen i mindre boller
  • Start med at hælde dejen ud på et meldækket bord (godt med mel). Dejen føles meget våd, men det skal den. Vend dejen ind over sig selv (2 gange). Først fra den en side, og så fra modsatte (se billeder).
  • Del den herefter i 4 lige store dele, og vend "hjørnerne" ind under, så de får en rund form. Drys lidt mel på toppen og smid plastik over dem igen og lad dem stå 20-30 minutter igen (man kan godt springe dette over, men det anbefales, da dejen bliver mere sammenhængende). 
  • Tænd ovnen på max. temperatur. I min ovn er det 300 grader (ikke varmluft).
Udrulning af dejen
  • Når dejen har hævet de sidste 20 minutter, så er du klar til at "rulle" pizzadejen ud - men du kan godt gemme kagerullen væk. Dejen er nemlig stadig blød.
  • Tag en af "bollerne" og vend over på bordet (dækket med mel). Tryk med fingrene, så du laver huller (se foto). Kom lidt mel på armene, og få dejen op på hænderne, der er samlet. Lad dejen trække sig selv ud, og vend den over på et stykke bagepapir. Her kan du lige trække i kanterne, hvis noget af det er blevet lidt for tykt - men skynd dig, da dejen hurtigt begynder at klæbe lidt til papiret.
Fyld
  • Kom herefter tomatsauce på i et tyndt lag. Fordel mozzarella (ca. 300 gram til 4 pizzaer). Pynt herefter pizzaen med det du har lyst til. 
  • Klip bagepapiret til, så det der stikker ud ikke risikerer at bryde i brand i de høje temperaturer.
  • Bagning
  • Sæt pizzaen i den varme ovn i ca 5 minutter på midterste rille (indtil osten er begyndt at boble godt og få lidt farve). Herefter smider du pizzaen ned i bunden af ovnen i yderligere 2-5 minutter indtil bunden er blevet sprød (hele pizzaen skal løfte sig med op, når du tager fat i siden på den).
Opskriftsnoter
  • Pas på med at komme for meget fyld på! Hellere lidt men godt 🙂
  • Kom først oregano på efter den er kommet ud af ovnen, da det ellers bare brænder af i ovnen.
  • Prøv en bund uden tomatsauce etc, men pynt i stedet med lidt olivenolie i et par tynde streger ud over bunden, drys med rosemarin og flage-salt (f.eks. Maldon). Så har du det perfekte madbrød... prøv det 🙂
  • Prøv også en kartoffelpizza.
  • Hvis man vil bruge en pizzasten, så skal man selvfølgelig ikke have pizzaen ned i bunden af ovnen, men husk at lade stenen blive godt varm mellem pizzaerne (ca 4-8 minutter).
  • Hvedemelel skal have min. 12g protein / 100 gram. Det behøver ikke være noget dyrt italiensk mel, så længe du overholder dette. Det giver en super sprødhed, og lækker dej.

 

Billeder


Kommentarer, ris og ros

Kom gerne med dine egne tips og tricks i kommentarfeltet nedenfor. Du må meget gerne give opskriften 5 stjerner, hvis du god kan lide den 🙂 Det betyder super meget for min lille blog.

 

Inspiration

Tjek evt. disse klassiske italienske opskrifter ud:

Kartoffelpizza med mozzarella og rosmarin (opskrift)
Langtidshævede italienske durum boller (opskrift)
Verdens bedste ciabattabrød med store huller (opskrift)
Grove ciabattabrød – en fiberrig variant (opskrift)
Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce (opskrift)

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 spændende tanker om emnet “Verdens bedste pizzabund af en god pizzadej (opskrift)

  • 10. februar 2019 at 11:11
    Permalink

    Jeg har netop opdateret opskriften, så den er meget lettere at printe ud.
    God fornøjelse.

    Svar
  • Pingback:Kartoffelpizza med mozzarella og rosmarin (opskrift) | Livets små ting

  • Pingback:Langtidshævede italienske durum boller (opskrift) | Livets små ting

  • 7. april 2018 at 18:10
    Permalink

    Fantastisk pizzadej, det er den der bliver lavet herhjemme fremover. Den er nem og super dejlig at arbejde med. Tusind tak for den.

    Svar
    • 7. april 2018 at 19:18
      Permalink

      Hej Dorte. Tusind tak ❤️
      Fedt at du har skiftet opskrift. Det er super dejligt.

      God weekend

      Svar
    • 8. april 2018 at 11:56
      Permalink

      Hej Dorte. Velbekomme og fedt med din tilbagemelding 😊🏆❤️👍. Rigtig god dag

      Svar
  • 22. januar 2017 at 10:56
    Permalink

    tak for en super god opskrift paa den bedste pizzabund. God ide med at smide den ned i bunden

    Svar
  • 7. januar 2017 at 16:43
    Permalink

    Det er den bedste pizza opskrift. TAK !

    Svar
  • 13. april 2016 at 13:48
    Permalink

    Fremragende opskrift. Er helt vild med tricket i bunden af ovnen. Det gør hjemmelavede pizzaer ligeså gode som fra pizzeriaet.

    TUSIND tak.

    Deler den med alle jeg kan 🙂

    Svar
    • 16. oktober 2016 at 15:37
      Permalink

      Hej Helle,
      Velbekomme. Dejligt du synes om den. Del endelig. Der er ingen grund til at andre ikke skal lave god pizza 😀

      Svar