HovedretItalienskOpskrift

Super lækker og god pizzadej – den “bløde” (opskrift)

Introduktion til en god italiensk pizzadej

Efter mange år søgen på en pizzabund så er løsningen her endelig. Du laver en let pizzadej, og hvis du følger opskriften får du fantastisk sprøde og utroligt lækre italienske pizzaer. I denne post vil jeg guide dig igennem opgaven, så du snart kan sætte tænderne i verdens bedste pizzabund. Toppings må du selv vælge 🙂

Dejen er meget blød, hvilket gør den nærmest umulig at benytte på en pizzaspade. Vil du lave en klassisk pizzadej, som du kan rulle ud og få på en spade, så skal du kigge blandt mine andre opskrifter.

bedste pizza dej pizzadej sprød pizzabund sådan laver du italiensk pizzabund, der er super lækker god opskrift på pizzadej

God pizzadej (italiensk)

Her er en super god opskrift på italiensk pizzadej. Ingen olie, og hævningen giver den perfekte syrlighed til brødet.
4.75 fra 12 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Hævetid: 10 timer
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 pizzaer
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Pizzadej
  • 16 gram fint salt
  • 700 ml vand
  • 1 klump gær (på størrelse med 2-3 ærter)
  • 800 gram hvedemel (min. 12% protein - 12g/100g)
Fyld
  • Tomatsauce
  • Mozzarella
  • Dit yndlingsfyld (parmaskinke, pepperoni, kebab, kylling etc).
  • Oregano
Fremgangsmåde
Dejen: 6-14 timer før brug
  • Start med at opløse salt, gær og vand i en skål. Herefter tilsættes melet og det vendes rundet i skålen med en ske/gaffel til melet er vådt. Kom en opklippet plastikpose over, og lade den hæve (se mere under noter!)
Opdeling af dejen i mindre boller
  • Start med at hælde dejen ud på et meldækket bord (godt med mel). Dejen føles meget våd, men det skal den. Vend dejen ind over sig selv (2 gange). Først fra den en side, og så fra modsatte (se billeder).
  • Del den herefter i 4 lige store dele, og vend "hjørnerne" ind under, så de får en rund form. Drys lidt mel på toppen og smid plastik over dem igen og lad dem stå 20-30 minutter igen (man kan godt springe dette over, men det anbefales, da dejen bliver mere sammenhængende). 
  • Tænd ovnen på max. temperatur. I min ovn er det 300 grader (ikke varmluft).
Udrulning af dejen
  • Når dejen har hævet de sidste 20 minutter, så er du klar til at "rulle" pizzadejen ud - men du kan godt gemme kagerullen væk. Dejen er nemlig stadig blød.
  • Tag en af "bollerne" og vend over på bordet (dækket med mel). Tryk med fingrene, så du laver huller (se foto). Kom lidt mel på armene, og få dejen op på hænderne, der er samlet. Lad dejen trække sig selv ud, og vend den over på et stykke bagepapir. Her kan du lige trække i kanterne, hvis noget af det er blevet lidt for tykt - men skynd dig, da dejen hurtigt begynder at klæbe lidt til papiret.
Fyld
  • Kom herefter tomatsauce på i et tyndt lag. Fordel mozzarella (ca. 300 gram til 4 pizzaer). Pynt herefter pizzaen med det du har lyst til. 
  • Klip bagepapiret til, så det der stikker ud ikke risikerer at bryde i brand i de høje temperaturer.
  • Bagning
  • Sæt pizzaen i den varme ovn i ca 5 minutter på midterste rille (indtil osten er begyndt at boble godt og få lidt farve). Herefter smider du pizzaen ned i bunden af ovnen i yderligere 2-5 minutter indtil bunden er blevet sprød (hele pizzaen skal løfte sig med op, når du tager fat i siden på den).
Opskriftsnoter
  • Pas på med at komme for meget fyld på! Hellere lidt men godt 🙂
  • Kom først oregano på efter den er kommet ud af ovnen, da det ellers bare brænder af i ovnen.
  • Prøv en bund uden tomatsauce etc, men pynt i stedet med lidt olivenolie i et par tynde streger ud over bunden, drys med rosemarin og flage-salt (f.eks. Maldon). Så har du det perfekte madbrød... prøv det 🙂
  • Prøv også en kartoffelpizza.
  • Hvis man vil bruge en pizzasten, så skal man selvfølgelig ikke have pizzaen ned i bunden af ovnen, men husk at lade stenen blive godt varm mellem pizzaerne (ca 4-8 minutter).
  • Hvedemelel skal have min. 12g protein / 100 gram. Det behøver ikke være noget dyrt italiensk mel, så længe du overholder dette. Det giver en super sprødhed, og lækker dej.

 

Billeder

Kommentarer, ris og ros

Kom gerne med dine egne tips og tricks i kommentarfeltet nedenfor. Du må meget gerne give opskriften 5 stjerner, hvis du god kan lide den 🙂 Det betyder super meget for min lille blog.

 

Inspiration

Tjek evt. disse klassiske italienske opskrifter ud:

Kartoffelpizza med mozzarella og rosmarin (opskrift)
Langtidshævede italienske durum boller (opskrift)
Verdens bedste ciabattabrød med store huller (opskrift)
Grove ciabattabrød – en fiberrig variant (opskrift)
Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce (opskrift)

Følg
Giv besked ved
guest

16 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Anne Kjær
Anne Kjær
2 år siden

Den absolut bedste opskrift. Alle i familien elsker den. Tusind tak

trackback
4 år siden

[…] ciabattabrød med store huller Verdens bedste pizzabund af en god pizzadej Langtidshævede italienske durum boller Lækre, luftige Pitabrød Grove […]

Jette
Jette
5 år siden

Hej Lars,
Har haft KÆMPE succes med dine ciabatta brød – Alle er vilde med dem, så tak for det.
I brød opskriften skriver du at man kan snyde med tiden og lave dem samme dag, det har jeg prøvet og det virkede (blev selvfølgelig ikke ligeså godt som det koldthævede:-)

Kan jeg gøre det samme med pizzadejen?

Kirsten
Kirsten
Svar til  Jette
4 år siden

Ser lækkert ud, og er nu i gang. Men kan ikke lige aflæse om den koldhæver eller hæver i stuetemperatur?

Dorte Barnekov
Dorte Barnekov
6 år siden

Fantastisk pizzadej, det er den der bliver lavet herhjemme fremover. Den er nem og super dejlig at arbejde med. Tusind tak for den.

Jimmi
Jimmi
7 år siden

tak for en super god opskrift paa den bedste pizzabund. God ide med at smide den ned i bunden

Jane Madsen
Jane Madsen
7 år siden

Det er den bedste pizza opskrift. TAK !

Helle Ibsen
Helle Ibsen
8 år siden

Fremragende opskrift. Er helt vild med tricket i bunden af ovnen. Det gør hjemmelavede pizzaer ligeså gode som fra pizzeriaet.

TUSIND tak.

Deler den med alle jeg kan 🙂

Rikke
Rikke
Svar til  Lars Koch Hansen
1 År siden

Hej Lars
Kan dejen fryses, så det kan blive endnu lettere i en travl hverdag med hjemmebagt lækker pizza? 🤞
Mvh. Rikke

16
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x