Flæskesteg / Kamsteg som sous vide – en god kombination (opskrift)

Introduktion til flæskesteg sous vide

Nogle laver flæskesteg til jul, andre spiser det hele året. I hvert fald er sous vide en genial måde at lave den perfekte steg på. Her er den lette opskrift, der giver et perfekt resultat… Tænker at de fleste har prøvet at lave en flæskesteg, og måske tænkt om det ikke kunne gøre lidt lettere. Det kan det i hvert fald. Vi har lavet flæskesteg til jul i vores sous vide med stor succes. Den første tanke var om man overhovedet kunne lave en flæskesteg som sous vide, men selvfølgelig kan man det. Processen er enkelt, og resultatet super godt.

Selve sous vide maskinen kan du læse om her, hvis du vil vide mere.

Sådan gør du

Den fine kamsteg blev pakket i vakuum pose med en lille smule peber (evt. med lidt laurbærblade). Herfter ned i vandbadet i 7-10 timer ved 58-60 (let rosa til medium). Ikke længere end 10 timer, da stegen så bliver ALT for mør og falder fra hinanden 🙂 Mht. at komme salt ned i posen, så kan jeg ikke se at det skulle gøre nogen skade, men jeg har holdt mig til den “gamle” måde med at salte til sidst, så man ikke trækker vand ud af kødet. Jeg tror dog ikke det betyder noget som helst når man bruger sous vide.

SousVide flæskesteg pose SousVide flæskesteg pose bag

Efter stegen har været i vandbadet i nævnte tid er den klar (når du er klar) til at komme videre i ovnen for at få flæskesværet helt sprødt og “luftigt”. Kødet har allerede en perfekt temperatur, så det sidste er det ydre der skal laves optimalt.

Stegen tages ud af posen og groft salt gnides ned i rillerne i sværet (godt med salt). Ovnen  tændes på grill, og når den er blevet godt varm sættes stegen ind i ca. 25-30 minutter. Hold godt øje med tiden, så du ikke får en sort steg 😉
Flæskesteg i ovnen

Flæskesteg i ovnen sent

Flæskesteg sous vide opskrift

Flæskesteg sous vide opskrift

På ovenstående billede kan man se stegen stille og roligt tage form. Det er vigtigt at ovnen er rigtig godt varm, ellers vil sværen ikke poppe op.

Jeg har fået et par spørgsmål om dette samme topic – nemlig om sværen ikke tager skade af at ligge så længe i vandbadet. Tværtimod, så er ideen at sværen er optimalt mættet med vand når man begynder at gøre den sprød. Det fungerer fremragende. Når man laver traditionel flæskesteg, så er der mange opskrifter, hvor man også koger sværen i 10 minutter i saltet vand inden man steger den.

Håber ovenstående kan bruges. Det er let og smager himmelsk. Jeg har brugt min Sansaire Sous Vide, som du kan læse om i min lille test af produktet her. Du kan også se mere på den danske forhandlers hjemmeside www.coolstuff.dk
Smid gerne en kommentar, hvis du synes om det.

Information
recipe image
Opskriftsnavn
Flæskesteg Sous Vide
Online (År-Måned-Dag)
Forberedelsestid
Bagetid
Samlede tidsforbrug
Gennemsnitslig karakter fra besøgende
51star1star1star1star1star Based on 17 Review(s)

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 thoughts on Flæskesteg / Kamsteg som sous vide – en god kombination (opskrift)

 • 25. december 2017 at 11:52
  Permalink

  Lavede den igår juleaften. Blev super god. Sværen god også.
  Tak 🙂 og glædelig jul og godt nytår

  Svar
 • Pingback:Flæskesteg Sous Vide - den super gode måde (opskrift) | Livets små ting

 • Pingback:Test: Anova Precision Cooker (Bluetooth + WIFI) holder 100 procent | Livets små ting

 • 5. december 2017 at 19:05
  Permalink

  Er opskriften minded på en flæskesteg eller kamsteg?

  Svar
  • 6. december 2017 at 05:29
   Permalink

   Hej Michael. Du kan bruge den til begge dele. Jeg har lavet begge med stor succes

   Svar
 • 3. december 2017 at 12:38
  Permalink

  Super opskrift, tak. Jeg kom til at give min sværd lidt for meget, grundet frygt for at den ikke ville blive sprød. Det virker til at man med fordel kan åbne lågen et par gange for at nedbringe luftfugtigheden i ovnen og dermed øge sværens mulighed for at afgive fugt. Først placerede jeg stegen højt i ovnene, men der blev sværen ikke jævnt tilberedt grundet lokale effekter fra varmelegemet, så jeg rykkede til næst nederste niveau.
  Jeg smed en god omgang laurbærblade, enebær, peber, korianderfrø, en knivspids salt og to dråber røgvæske (liquid smoke) med i posen, det gav god smag. Det giver også god smag til den væske kødet afgiver og løfter dermed sovsen som bonus.
  Jeg kørte 58 grader i 8,5 time. Jeg overvejer om man kan gå laver og længer for at få kødet endnu mere saftig. Jeg ved ikke om man skal op på 58 grader for at nedbryde bindevævet i svinekød/nakkekam, 55 grader fungere jo fint for oksekød.

  Svar
  • 6. december 2017 at 05:33
   Permalink

   Hej Anders.
   Fed beskrivelse du har givet. Og tak for billedet.

   Mht at varme stegen i længere tid så tvivler jeg på det vil gavne. Jeg prøvede på et tidspunkt men den blev faktisk FOR mør. Det faldt nærmest fra hinanden. Derimod kan du sagtens sænke temperaturen sålænge du holder dig over 52 grader.

   Ser frem til en update 🔥😊

   Svar
 • 29. september 2016 at 12:20
  Permalink

  Jeg kan forstå argumentet ikke at salte på forhånd, men jeg syns alligevel du skal give det et forsøg. Jeg finder at jeg mere og mere salter/marinerer kød og får et bedre resultat. Man trækker noget væde ud, men det er væde der alligevel ville blive trukket ud under tilberedningen. Og hvis vi tager for gode vare at en kroghængt okse, mister 20% væde under de der standard 21 dages modning, så er argumentet der at det gir kød med mere koncentreret smag. Typisk når kød blir “tørt” er det fordi det er tilberedt for meget ved for høj temperatur. Det sker let med en mager flæskesteg, det sker sjældent med nakkestykket eller en ribbenssteg. Det er altid mig der vælger den udskæring de fleste vælger fra – men smag og behag, jeg syns folk skal prøve sig frem. I Danmark tror vi måske lidt vi er verdensmestre i flæskesteg. Der vil jeg lige sige, det er noget de har helt tjek på i Asien. En metode man ofte ser er at de smider kødet op på taget, hvor det ligger nogle timer i den bagende sol, det er typisk de federe udskæringer. Det er sku godt.
  Så skriver du at du putter peber og laurbærblade med i sousvide posen, ja, her ville jeg nok sige at man lige skal stege alle krydderier af inden man sousvitter, med en temperatur på 58-60 grader vækker man ikke de smagsgivende stoffer til live, det gælder absolut friske urter og løg/hvidløg. Indere er nok eksperterne når når det kommer til krydderier, deres metode til at vække smagsstofferne, er ret avanceret, noget vi i det danske køkken burde lære af.

  Svar
  • 29. september 2016 at 12:31
   Permalink

   Lyder som helt fornuftigt ræsonnement. Det vil jeg overveje næste gang. Specielt omkring krydderier i posen giver det rigtig god mening med at svitse dem af først.

   Tak for et par gode fif.
   Mvh Lars

   Svar