Risengrød i Thermomix (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Her er en opskrift på risengrød lavet direkte i din Thermomix. De fleste laver risengrød i vinterperioden eller forud for risalamanden juleaften. Det værste ved at lave risengrød er at man skal røre i det det meste af tiden, da det ellers brænder på.
Har du en Thermomix køkkenmaskine, så kan du selvfølgelig få den til at lave det for dig mens den rører i “gryden” hele vejen igennem

Risengrød i Thermomix
Ingredienser
- 1,5 liter mælk (gerne sødmælk)
- 300 gram grødris
- 1 tsk salt
- 30 gram sukker (kan undlades)
Udstyr
- Thermomix TM5 / TM6
Fremgangsmåde
- Kom mælk og salt (evt. sukker) i din Thermomix. Giv den 9 minutter, 98(evt. 100) grader, hastighed 1.5 uden målebæger.
- Tilsæt sæt grødris. Sæt Thermomix på 40 minutter, 90 grader, omvendt rotation, hastighed 1,5 uden målebæger.
- Rør godt rundt. Det er stadig rimelig tynd. Sæt Thermomix på 15 minutter, 90 grader, omvendt rotation, hastighed 1,5 uden målebæger.
- Når færdig, så rør det rundt med spatlen. Sæt låget på inkl. målebægeret og lad grøden hvile i minimum 15 minutter.
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Billeder
Hvad synes du om Risengrød i Thermomix?
Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Kommentarer og spørgsmål?
Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Du kan finde flere Thermomix opskrifter i kategorien Thermomix (klik her)
- Fix: Apple Music Family sharing does not work - 7. februar 2023
- Xpeng G9 elbil – SUV elbil med 1500kg på krogen - 5. februar 2023
- Soya sauce med chili til asiatisk / østens mad (opskrift) - 5. februar 2023
- Tur til alperne i Tesla Model 3 SR+ - 4. februar 2023
- Hjemmelavet smør i Thermomix (opskrift) - 31. januar 2023
- Test: ProScreenCast SC01 – 4K streaming med Airplay/Cast - 22. januar 2023
- Muffins med blåbær – glutenfri og laktosefri (opskrift) - 19. januar 2023
- Chokoladeroulade med kakaocreme (opskrift) - 15. januar 2023
Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.
Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...
Jeg har selv prøvet at finde min egen udgave af risengrød på min thermomix tm6 men den her er den letteste.
Bruger den fast en gang om ugen. Slut med bøvl og brændt risengrød.
Endnu en god opskrift til thermomix ❤️
Hej Jonna
Risengrød Thermomix Style er seriøst genialt. Så fedt at slippe for at stå og røre rundt i 30-40min. Bare ris, mælk og salt op i din thermomix og så er der risengrød. Lettere bliver det ikke.
Tak for de fine ord og stjerner. Det betyder meget.
God dag
Mvh Lars ☘️
En super god opskrift hvis man har en thermomixer. Elsker risengrød men hader at stå og røre konstant.
Det her er let 😻
Tak for tippet
Pernille