Dessert og kageJulOpskrift

Risalamande – nem og super velsmagende (opskrift)

Introduktion

Denne opskrift på Risalamande fandt jeg for mange, mange år siden på nettet. Siden har jeg med forhøjelse og succes benyttet mig af den. Fordelen ved opskriften er, at du ikke skal stå og røre i risengrøden under hele kogetiden og være bange for at den brænder på. Denne opskrift skal du blot bringe det i kog og så ellers bruge energien på resten af julemiddagen.

 

risalamande opskrift bedste opskrifter god risalaman risalamand risalamang super god

Den bedste Risalamande ever

Her er opskriften på den allerbedste og mest velsmagende risalamande du kan forestille dig. En portion går til ca. 6 personer, så du kan bare ændre i antallet via slideren nedenfor. God fornøjelse.
5 fra 7 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage, Jul
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 6 personer
Kalorier: 150kcal
Ingredienser
  • 140 gram grødris (god kvalitet)
  • 1 liter sødmælk
  • 1 vaniliestang (gerne en god tyk en af slagsen)
  • 65 gram sukker
  • 1 knsp salt
  • 75 gram hakkede mandler
  • 4 dl piskefløde
Udstyr
  • Gryde med låg, der kan tåle at komme i ovnen
Fremgangsmåde
  • Start med at tænde ovnen til 200 grader (alm. varme).
  • Skyl risene i koldt vand og bring dem i kog i mælken i en tykbundet gryde. Du skal røre rundt indtil det småkoger. Sluk så.
  • Flæk vaniliestangen og skrab alle kornene ud. Kom Vaniliekorn og vaniliestangen ned i gryden sammen med sukker og salt.
  • Sæt låg på gryden og kom den ind i den varme ovn i 30 minutter.
  • Efter 30 minutter er den færdig - den vil stadig være noget tyndtflydende, når du tager den ud, men bare rolig, når den er helt køleskabskold så får den en perfekt konsistens. Inden du køler det ned så fisk vaniliestangen op.
  • Hak mandlerne groft (pas på med at hakke for fint - for så bliver det grynet når det blandes med fløden).
  • Pisk fløden til den har en konsistens som tyk ymer. Start med at vende halvdelen af fløden sammen med den kolde risengrød. Tilsæt så mandlerne og vend det rundt. Tilsæt så resten af fløden og vend det forsigtigt rundt.
  • Stilles på køl til den skal spises og serveres med en lækker kirsebærsauce.
Opskriftsnoter
og forresten.......glem ikke den mandelen til mandelgaven. 
HO..HO...HO - Glædelig Jul! 🎅🏻🤶🏻🎄
Ernæringsfakta
Antal: 100gram | Kalorier: 150kcal | Kulhydrater: 18.2g | Protein: 3.4g | Fedt: 7.7g

Kommentarer eller spørgsmål?

Du er som altid velkommen til at stille spørgsmål, eller komme med forslag til min risalamande opskrift i kommentarfeltet længere nede (hop derned). Du kan også uploade et billede af det endelige resultat.

God fornøjelse.

Andre juleopskrifter

Brunkartofler / brunede kartofler
Andebryst sous vide
Honningkager – bedre end bagerens
Lækre flødekarameller
Hjemmelavede æbleskiver

Du kan se alle juleopskrifter i vores “jule-oversigt” (direkte link).

Følg
Giv besked ved
guest

4 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
AnneG
AnneG
2 år siden

Hej Peter
Det ser jo supernemt ud..
Sætter du grøden direkte fra ovnen til køleskabet?
Pft
AnneG

AnneG
AnneG
Svar til  AnneG
2 år siden

Sorry Lars, det var bare lige i farten at ham Peter Frisk blandede sig 😉

Lars Koch Hansen
Admin
4 år siden

Glædelig jul ❤️
KH Lars 🍀

4
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x