Lækre flødekarameller (opskrift)

Introduktion

Hjemmelavede flødekarameller er noget af det bedste og mest klassiske man kan lave her op mod jul. Det kræver ikke en masse specielle ingredienser, så du er hurtigt kørende. 

Jeg kan huske at vi lavede flødekarameller, da jeg selv var barn. Det var noget af det bedste jeg vidste. Derfor skal I selvfølgelig heller ikke snydes for en super opskrift på almindelige karamel, flødekarameller med lakrids, eller saltkarameller. Min favorit er salt-karamel. Den er virkelig god.


Opskrift karamel

opskrift flødekaramel bedste opskrift på flødekarameller saltkaramel lakrids karameller hjemmelavede sådan laver du hvordan laver man

Flødekarameller / saltkaramel

En let opskrift på fantastiske flødekarameller. Evt. med salt, hvis du er til det.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Jul, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 50 stk
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 250 gram sukker (alm. eller rørsukker)
  • 0,5 liter piskefløde (38%)
  • 130 gram glukosesirup (evt. lys/mørk sirup istedet)
  • 1 tsk flagesalt (Maldon eller lignende) (hvis du elsker salt-karamel)
Fremgangsmåde
  • Kom alle tingene i en høj pande eller gryde. Varm op til massen bliver helt flydende og kogende. Når det er kogt op, så skru ned til middelvarme (hos mig 4-5 på kogepladen ud af 12), hvor det står og små-bobler.
  • Lad det koge på denne måde i ca. 40-50 minutter. Det vigtige er at massen bliver flot gylden og tyk. 
  • Når du rører i gryden vil massen “slippe” fra bunden, når den er ved at være færdig. Altså når du rører rundt, så flyder karamellen ikke hurtigt ud og dækker det hele med det samme. Kom evt. en lille smule karamel på en tallerken, og se om det får den rigtige konsistens inden for et minuts tid i køleskabet.
  • Hvis du vil lave saltkarameller, så tilsæt flagesalt når massen er klar og rør godt rundt et par gange.
  • Kom herefter massen op i en lille skål/beholder. Jeg bruger normale sådan en Tupperwarebøtte på ca. 20×14 cm. Det kan også være 18x18cm, hvis du har en kvadratisk en af slagsen. Beklæd den med bagepapir, og kom en lille smule olie på bagepapiret, så karamellen slipper let senere (majs- eller solsikkekerneolie el. lignende).
  • Drys evt. lidt saltflager henover når du har hældt massen op (hvis du laver salt-versionen).
  • Stil stå massen til afkøling på køkkenbordet eller køleskabet (går hurtigere, men bliver også lidt hårdere, når de skal skæres ud).
  • Skær karamellerne i mundrette stykker (ca. 1.5×2 cm). Pak dem ind i bagepapir/mellemlægspapir. Kan gemmes i mange uger, hvis du kan holde fingrene fra dem



Tips flødekarameller

  • Hvis du afkøler i køleskabet, så bliver de ofte meget hårde. Det hjælper når de tages ud, og får lidt “varme”.
  • Du kan evt. bruge lys / mørk sirup istedet for glukosesirup. Kogetiden skal nok reduceres 5-10 minutter, hvis du gør det, da de eller bliver lidt hårdere.
  • Pas på at sukkermassen ikke koger for hårdt og brænder på når du er i gang med den “lange” kogetid. Du kan risikere at sukkeret bliver bittert.
  • Tilsæt evt. et par teskefulde lakridspulver til allersidst (istedet for salt eller sammen med). Det giver nogle fantastiske lakrids-karameller!
  • Hvis du lader massen koge let (lav varme 4-5 ud af 12 og let boblen), så ender du med karameller der minder mest om Fudge, altså en lidt blød grynet karamel. Jeg elsker denne type. 
  • Hvis du lader den koge kraftigere (mellem varme 6-7 ud af 12), så bliver det almindelige karameller.


Hvad synes du om karamellerne?

Jeg vil jo meget gerne høre din mening om karamellerne, eller hvis du har godt tips til smagsvarianter. Du må selvfølgelig også meget gerne sende et billede, som du kan vedhæfte din kommentar nedenfor.

Tryk gerne på det 5 gule stjerner i opskriften. Du kan også gøre det, hvis du skriver en kommentar nedenfor.


Kommentarer eller spørgsmål?

Du må meget gerne stille spørgsmål nedenfor eller vise et billede. Jeg elsker at se folks billeder 🙂

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 spændende tanker om emnet “Lækre flødekarameller (opskrift)

  • 9. december 2018 at 14:34
    Permalink

    Nøj det ser lækre ud 😋
    Jeg går i gang med en portion med det samme. Det skal være lakrids versionen tror jeg… Evt saltlakrids 😍

    Svar
  • 9. december 2018 at 14:25
    Permalink

    Velbekomme 🙂 Smid gerne en kommentar eller et billeder her i kommentarfeltet.
    Rigtig god fornøjelse

    Svar


🙌 Følg mig på Instagram eller Facebook og få vores nyeste anmeldelser, gode tips og inspiration som den allerførste 🙌

Klik og følg mig på Facebook
👇👇

 

😟 Luk, jeg er ikke interesseret i nye tests og inspiration 😟 


Følg mig på Instagram eller Facebook og få de nyeste opskrifter, gode tips og inspiration til hverdagen som den allerførste.

👇 Klik & følg på Facebook 👇

 

Bare luk, jeg vil gå glip af gode opskrifter og inspiration.