Andebryst sous vide - andesteg når det er bedst (opskrift) | Livets små ting

Andebryst sous vide – andesteg når det er bedst (opskrift)

Introduktion

Når man nærmer sig Mortens aften, eller måske endda juleaften, så er andesteg / andebryst svært at komme uden om – og bestemt et super godt valg. Andebryst egner sig fantastisk godt til sous vide, da det bevarer den flotte farve, og ikke mindst saftigheden. Der er noget specielt over at få andesteg, og man kan selvfølgelig godt kaste sig ud i at lave en hel and i ovnen – men hvis man hellere vil gå efter det bedste stykke kød, og så endda klare det uden en masse bøvl – ja, så er andebryster fantastiske.

I denne simple opskrift viser jeg, hvordan du let forbereder andebryst sous vide uden stress eller risiko for en tør “sål” fra panden.

 

and sous vide andesteg kan man lave ande steg sousvide opskrift på

Andebryst sous vide

Her er en lille let måde at lave det perfekte andebryst på. Sous vide gør det igen.
4.68 fra 37 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
 • 2 stk andebryst (ca. 300-350 gram pr. styk)
 • salt (groft eller flage)
 • peber (groftkværnet)
 • timian (rosmarin kan også bruges)
 • smør til stegning
Fremgangsmåde
 • Rens kødsiden på andebrysterne for evt. urenheder (blodårer etc).
 • Snit så skind-siden med ca 0.5 cm's mellemrum. Skær ned til kødet (se billeder). Gnid med groft salt
 • Vend andebrysterne rundt, Krydr kødsiden med salt, peber og timian (alternativt rosmarin). Vakuumpak dem efterfølgende.
 • Kom dem i sous vide maskinen i 2 timer ved 58 grader Celsius.
 • Tag brysterne op. Brug evt. væsken fra posen til en sauce. 
 • Varm en pande godt op. Dup andebrysterne med køkkenrulle, og kom lidt ekstra salt på skindsiden. Steg dem i en god klat smør i ca. 2-3 minutter (for en flot skorpe), og ca. 1 minut på kødsiden.
 • Lad hvile 1-2 minutter, og skær så ud i fine skiver (0.5 cm). Klar til servering.
Opskriftsnoter
 • Nogle steder anbefaler man at give andebrystet 4-5 timer i vandbadet. Det kan være lige til den høje side rent tidsmæssigt, da man kan risikere at kødets struktur bliver lidt som lever - og det er øv!
 
 • Temperaturen kan du sætte fra 56 (rødligt) til 62 (gennemstegt). Du bevarer saften lige gyldig hvad - men jeg synes 58 grader er det perfekt kompromis (Rosa og helt klart saft), og det ser SÅ lækkert ud når du skærer skiverne, og serverer...

 

Billeder

 

Hvad synes du om opskriften?

Jeg håber du vil trykke på de 5 små stjerner over billeder. Det betyder super meget for min opskrifts placering i Google etc, og dermed, hvor let andre finder den i jagten på det perfekte andebryst. Du kan også give den 5 stjerner, hvis du skriver en kommentar længere nede på siden. Her kan du også trykke på de små stjerner.

 

Kommentarer eller spørgsmål?

Du er selvfølgelig meget velkommen til at stille spørgsmål via kommentarfeltet nedenfor. Jeg skal forsøge at svarer så hurtigt som muligt, men det kan også være at en af de andre læsere kan hjælpe dig på vej. Du er også meget velkommen til at vedhæfte et billede af din anretning. Jeg ELSKER at se billeder fra andre.

 

Velbekomme 🙂

 

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

9 meninger om “Andebryst sous vide – andesteg når det er bedst (opskrift)

 • 21. oktober 2019 kl. 20:23
  Permalink

  Det lyder rigtig godt, og skal prøves. Hvor meget vejer hvert andebryst? Og tak for opskriften på ciabattabrød – det er virkelig et hit her.

  Besvar
  • 21. oktober 2019 kl. 21:58
   Permalink

   Hej Lissy.
   Jeg må indrømme at jeg ikke kan huske det præcist. Men jeg har lavet det mange gange og nogle gange Hsr jeg brugt små bryststykker og andre gange større. Resultatet er helt det samme = fantastisk saftige andebryster ❤️🤩

   Så du behøver ikke være nervøs for størrelsen 👍
   Velbekomme for ciabatta 😉

   Besvar
   • 21. oktober 2019 kl. 22:26
    Permalink

    Tak for dit svar. Det var også mere for at regne ud, hvor meget der skulle bruges til 8 pers. Mon ikke 4 stk. à 300 vil være passende.

    Besvar
  • 9. november 2018 kl. 19:24
   Permalink

   Tusind tak. Har du lavet den her til aften? Eller prøvet forud for Mortens aften imorgen ?

   Tak for den fine anbefaling ??

   Besvar
 • 3. november 2018 kl. 19:54
  Permalink

  Det lyder super lækkert og skal prøves af en af dagene , Tak for tippet

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg mig på de sociale medier