Andebryst sous vide – andesteg når det er bedst (opskrift)

Introduktion

Når man nærmer sig Mortens aften, eller måske endda juleaften, så er andesteg / andebryst svært at komme uden om – og bestemt et super godt valg. Andebryst egner sig fantastisk godt til sous vide, da det bevarer den flotte farve, og ikke mindst saftigheden. Der er noget specielt over at få andesteg, og man kan selvfølgelig godt kaste sig ud i at lave en hel and i ovnen – men hvis man hellere vil gå efter det bedste stykke kød, og så endda klare det uden en masse bøvl – ja, så er andebryster fantastiske.

I denne simple opskrift viser jeg, hvordan du let forbereder andebryst sous vide uden stress eller risiko for en tør “sål” fra panden.

 

Opskrift

5 fra 5 stemmer
Andebryst sous vide andesteg ande bryst sousvide opskrift på kan man lave and som
Andebryst sous vide
Forberedelse
10 min
Tilberedning
2 t
Samlet tid
2 t 10 min
 

Her er en lille let måde at lave det perfekte andebryst på. Sous vide gør det igen.

Kategori: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 2 stk andebryst
  • salt (groft eller flage)
  • peber (groftkværnet)
  • timian (rosmarin kan også bruges)
  • smør til stegning
Fremgangsmåde
  1. Rens kødsiden på andebrysterne for evt. urenheder (blodårer etc).

  2. Snit så skind-siden med ca 0.5 cm's mellemrum. Skær ned til kødet (se billeder). Gnid med groft salt

  3. Vend andebrysterne rundt, Krydr kødsiden med salt, peber og timian (alternativt rosmarin). Vakuumpak dem efterfølgende.

  4. Kom dem i sous vide maskinen i 2 timer ved 58 grader Celsius.

  5. Tag brysterne op. Brug evt. væsken fra posen til en sauce. 

  6. Varm en pande godt op. Dup andebrysterne med køkkenrulle, og kom lidt ekstra salt på skindsiden. Steg dem i en god klat smør i ca. 2-3 minutter (for en flot skorpe), og ca. 1 minut på kødsiden.

  7. Lad hvile 1-2 minutter, og skær så ud i fine skiver (0.5 cm). Klar til servering.

Opskriftsnoter
  • Nogle steder anbefaler man at give andebrystet 4-5 timer i vandbadet. Det kan være lige til den høje side rent tidsmæssigt, da man kan risikere at kødets struktur bliver lidt som lever - og det er øv!

 

  • Temperaturen kan du sætte fra 56 (rødligt) til 62 (gennemstegt). Du bevarer saften lige gyldig hvad - men jeg synes 58 grader er det perfekt kompromis (Rosa og helt klart saft), og det ser SÅ lækkert ud når du skærer skiverne, og serverer...

 

Billeder

 

Hvad synes du om opskriften?

Jeg håber du vil trykke på de 5 små stjerner over billeder. Det betyder super meget for min opskrifts placering i Google etc, og dermed, hvor let andre finder den i jagten på det perfekte andebryst. Du kan også give den 5 stjerner, hvis du skriver en kommentar længere nede på siden. Her kan du også trykke på de små stjerner.

 

Kommentarer eller spørgsmål?

Du er selvfølgelig meget velkommen til at stille spørgsmål via kommentarfeltet nedenfor. Jeg skal forsøge at svarer så hurtigt som muligt, men det kan også være at en af de andre læsere kan hjælpe dig på vej. Du er også meget velkommen til at vedhæfte et billede af din anretning. Jeg ELSKER at se billeder fra andre.

 

Velbekomme 🙂

 

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

En enkelt tanke om “Andebryst sous vide – andesteg når det er bedst (opskrift)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.