DanskHovedretJulOpskriftSous Vide

Andebryst sous vide – andesteg når det er bedst (opskrift)

Introduktion

Når man nærmer sig Mortens aften, eller måske endda juleaften, så er andesteg / andebryst svært at komme uden om – og bestemt et super godt valg. Andebryst egner sig fantastisk godt til sous vide, da det bevarer den flotte farve, og ikke mindst saftigheden. Der er noget specielt over at få andesteg, og man kan selvfølgelig godt kaste sig ud i at lave en hel and i ovnen – men hvis man hellere vil gå efter det bedste stykke kød, og så endda klare det uden en masse bøvl – ja, så er andebryster fantastiske.

I denne simple opskrift viser jeg, hvordan du let forbereder andebryst sous vide uden stress eller risiko for en tør “sål” fra panden.

 

and sous vide andesteg kan man lave ande steg sousvide opskrift på

Andebryst sous vide

Her er en lille let måde at lave det perfekte andebryst på. Sous vide gør det igen.
4.64 fra 135 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 2 stk andebryst (ca. 300-350 gram pr. styk)
  • salt (groft eller flage)
  • peber (groftkværnet)
  • timian (rosmarin kan også bruges)
  • smør til stegning
Fremgangsmåde
  • Rens kødsiden på andebrysterne for evt. urenheder (blodårer etc).
  • Snit så skind-siden med ca 0.5 cm's mellemrum. Skær ned til kødet (se billeder). Gnid med groft salt
  • Vend andebrysterne rundt, Krydr kødsiden med salt, peber og timian (alternativt rosmarin). Vakuumpak dem efterfølgende.
  • Kom dem i sous vide maskinen i 2 timer ved 58 grader Celsius.
  • Tag brysterne op. Brug evt. væsken fra posen til en sauce. 
  • Varm en pande godt op. Dup andebrysterne med køkkenrulle, og kom lidt ekstra salt på skindsiden. Steg dem i en god klat smør i ca. 2-3 minutter (for en flot skorpe), og ca. 1 minut på kødsiden.
  • Lad hvile 1-2 minutter, og skær så ud i fine skiver (0.5 cm). Klar til servering.
Opskriftsnoter
  • Nogle steder anbefaler man at give andebrystet 4-5 timer i vandbadet. Det kan være lige til den høje side rent tidsmæssigt, da man kan risikere at kødets struktur bliver lidt som lever - og det er øv!
  • Temperaturen kan du sætte fra 56 (rødligt) til 62 (gennemstegt). Du bevarer saften lige gyldig hvad - men jeg synes 58 grader er det perfekt kompromis (Rosa og helt klart saft), og det ser SÅ lækkert ud når du skærer skiverne, og serverer...
Servér gerne med f.eks. brunede kartofler (opskrift længere nede på siden), rødkål og en lækker sauce. Velbekomme

følg mig på instagram

 

Billeder

 

Hvad synes du om opskriften?

Jeg håber du vil trykke på de 5 små stjerner over billeder. Det betyder super meget for min opskrifts placering i Google etc, og dermed, hvor let andre finder den i jagten på det perfekte andebryst. Du kan også give den 5 stjerner, hvis du skriver en kommentar længere nede på siden. Her kan du også trykke på de små stjerner.

 

Kommentarer eller spørgsmål?

Du er selvfølgelig meget velkommen til at stille spørgsmål via kommentarfeltet nedenfor. Jeg skal forsøge at svarer så hurtigt som muligt, men det kan også være at en af de andre læsere kan hjælpe dig på vej. Du er også meget velkommen til at vedhæfte et billede af din anretning. Jeg ELSKER at se billeder fra andre.

Velbekomme 🙂

 

Inspiration

Brunkartofler / brunede kartofler (opskrift)
Brændte mandler / karamelliserede mandler (opskrift)
Lækre flødekarameller (opskrift)
Hjemmelavede æbleskiver (opskrift)

Følg
Giv besked ved
guest

39 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Jytte Kjær
Jytte Kjær
1 År siden

Hej! Kan du hjælpe mig med følgende: hvad betyder vægten for tidsrummet( andebryst) i forhold til de 2 timer, du anbefaler ved en tp på 58! Mvh Jytte Kjær

søren andersen
søren andersen
2 år siden

Hej Lars, Jeg skal lave andebryster til 15 personer = 15 stykker andebryst og vil gerne gøre dagen i forvejen da flæstestegen laves på dagen men jeg har 2 ovne. Kunne jeg “opvarme” de 15 ande bryst stykker i ovnen og herefter smide dem på panden og få samme resultat ? Tænker sous-vide med 15 stykker vil tage for lang tid i køkkenet juleaften samtidigt med en flæskesteg og vil gerne forberede så meget som muligt…

Ayoni Jepsen
Ayoni Jepsen
2 år siden

Hej. Kan jeg putte lidt moset svesker og æble inder kødet inden jeg vaccum pakker dem?

Uffe Vinskov
Uffe Vinskov
3 år siden

Super lækkert resultat hver gang med denne opskrift. Jeg kommer et tsk fuld andefedt med i posen pr andebryst, og ligger en skive appelsin på toppen, det giver en dejlig smag, også hvis man skal lave lidt sauce efterfølgende.

Thomas
Thomas
3 år siden

Vi skal have andebryst med juleaften, skal jeg tage dem op og stege af lige inden afgang, og så komme dem i ovn når vi kommer frem ?

Helle Pihl
Helle Pihl
3 år siden

Er det normalt at en sous vide står og klikker under hele processen ? Jeg har brugt den 3 gange ?

Helle Pihl
Helle Pihl
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Det er en Melissa

Helle pihl
Helle pihl
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Tak for svar

Stella
Stella
3 år siden

Hej Lars. Jeg vil forsøge mig med din opskrift her til mortensaften på tirsdag, men jeg er stadig ret ny i sous vide. Vil det gøre nogen forskel, om jeg ligger 5 andebryster i, fremfor blot 2, eller skal de stadig bare 2 timer?

Helle pihl
Helle pihl
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Hej.
Jeg har prøvet din opskrift, den er helt suveræn 👍👌. Jeg havde 2 vaccumpakkede andebryster i – kan jeg have 4 vaccumpakkede andebryster i sous vie’en på samme tid ?

Helle Pihl
Helle Pihl
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Mit vandbad er 6 liter, kan det rumme 4 stk ?
Har det noget betydning for kødet om det ligger foroven eller forneden i fadet ?

Helle pihl
Helle pihl
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Mange

Mange tak 👍

Tine Lygum
Tine Lygum
3 år siden

Hej Lars, din opskrift ser fantastisk ud. Har du prøvet med en hel andebryststeg på ca. 900-1000 gr? I så fald, hvor lang tid vil du give den i sous viden?
Mvh
Tine

trackback
4 år siden

[…] / brunede kartofler Andebryst sous vide Honningkager – bedre end bagerens Lækre flødekarameller Hjemmelavede […]

Anne Mette
Anne Mette
4 år siden

Kan man mon lave dem dagen ør og så svitse på panden på selve dagen?

Christian Masdsen
Christian Masdsen
Svar til  Lars Koch Hansen
4 år siden

jeg ville lade vandbadet stå…? Forstår ikke rigtigt dit råd..

Altså
1) lade vandet være i Sous Vide’en til næste dag
2) næste dag varme vandet op til de 58 grader
3) ved 58 grader, lægge vakuumposen med andebryst ned 30 min.
4) klippe posen op, lave sovsen og stege kødet..?!

??

Bliver kødet således ikke “over kogt”. Her tænker jeg på varme mv.

Mvh
C Madsen

C Madsen
C Madsen
Svar til  Lars Koch Hansen
4 år siden

– et PS.
Dvs. til 12 gæster til julemiddag (6 vakuumposer a 2 bryst)
– efter tilberedningen nedfryse (i vakuumpakningen) andebrystet/erne.
(eller vil du mene, at brysterne i vakuumposen kan holde sig 2 dage i køleskab?).
– Tø op
– varme op i Sous Viden (58*) i ca. 30 min.
– Klippe posen op.
– Lave sovs (med saften fra posen/erne)
– Stege brysterne

trackback
4 år siden

[…] Perfekt flæskesteg / kamsteg sous vide (opskrift) Andebryst sous vide – andesteg når det er bedst (opskrift) […]

Lissy
Lissy
4 år siden

Det lyder rigtig godt, og skal prøves. Hvor meget vejer hvert andebryst? Og tak for opskriften på ciabattabrød – det er virkelig et hit her.

Lissy
Lissy
Svar til  Lars Koch Hansen
4 år siden

Tak for dit svar. Det var også mere for at regne ud, hvor meget der skulle bruges til 8 pers. Mon ikke 4 stk. à 300 vil være passende.

Kresten
Kresten
5 år siden

Super opskrift??

Lars
Lars
5 år siden

Det lyder super lækkert og skal prøves af en af dagene , Tak for tippet

39
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x