Gulerodskage med hvid creme (opskrift)

Introduktion

Her er den klassiske lækre gulerodskage med hvid creme på toppen, der vækker minder hos de fleste. Den perfekte balance mellem kanel, sukker, gulerødder og smør er unik. Der findes mange opskrifter, men den her går du ikke galt i byen med. Kagen forbliver svampet, og den lækre flødeosttopping er super lækker – og jeg synes du skal prøve den, hvis du ikke allerede er ombord. En lækker gulerodskage er perfekt til kaffebordet.

opskrift gulerodskage med hvid creme krydderkage med gulerødder frosting smørcreme flødeost

Gulerodskage med hvid creme

Den lækreste kage. Let at lave, og super velsmagende. Giv den gas 🙂 Kan endda lave af dine børn, hvis du ikke selv har tid. Win-Win. Standard opskriften passer til et ildfast fad på ca. 20x30cm.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Afkølingstid: 2 timer
Samlet tid: 3 timer 20 minutter
Antal: 16 personer
Kalorier: 7360kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Gulerodskage
  • 300 gram smør (blødt)
  • 4 æg
  • 300 gram brun farin
  • 1 spsk kanel
  • 3 tsk bagepulver
  • 400-450 gram gulerødder (revet)
  • 100 gram valnødder/mandler/hasselnødder (hakket - kan sagtens undlades)
  • Gem evt. lidt nødder til topping
Flødeost topping
  • 2 stk flødeost naturel (200gram)
  • 1 dl flormelis
  • 4 tsk citronsaft (friskpresset)
  • 0.5-1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk Fintrevet citronskal (øko - kan undlades)
Udstyr
  • Fad på ca. 20x30 cm.
Fremgangsmåde
  • Tænd ovenen på 175 grader alm. varme og en rist på næst-nederste rille.
  • Kom smør, æg og brun farin i din køkken maskine og rør det godt sammen til en jævn masse. Brug evt. en elpisker, hvis du laver det i en alm. skål. Det kan man sagtens.
  • Kom mel, bagepulver og kanel ned i massen, og til sidst tilsætter du så de revne gulerødder. Rør det sammen, så melet er godt opløst.
  • Kom dejen i dit fad (ca. 20x30 cm), og bag kagen ca. 60 minutter ved 175 grader. Stik evt. i kagen med en kniv når du når 50-55 minutter, og se om noget hænger ved. Hvis ikke, så kan du tage den ud der. Du skal ikke være så nervøs for at give den lidt for længe, da den bevarer fugtigheden pga. gulerødderne.
  • Når kagen tages ud af ovnen skal den køle af inden toppingen kommer på. Kom den evt. i køleskab/fryser, hvis du har "travlt".
Flødeost topping
  • Kom flødeosten op i en mindre skål sammen med flormelis, citron, vaniljesukker og citronsaft. Rør det godt sammen.
  • Når kagen er afkølet, så fordeler du flødeostcremen ud over kagen i et jævnt lag.
  • Pynt evt. med hakkede nødder (valnødder/hasselnødder/mandler), og lidt revet citronskal.
Opskriftsnoter
  • Du kan også med fordel lave små gulerodskage muffins. Fyld din muffinform ca. halvt op, og bag dem ved alm. varme på 200 grader i ca. 15 minutter. Hvis du laver muffins, så vil jeg anbefale at bruge en sprøjtepose, når du skal fordele din topping.
  • Gulerødder kan erstattes af squash, hvis du ønsker at forsøge noget helt andet. Squash indeholder mere væske, så du skal lige klemme de friskrevne strimler for væske inden du smider dem i skålen. Prøv evt. halv/halv med gulerødder/squash. 
Velbekomme
Ernæringsfakta
Antal: 1kage | Kalorier: 7360kcal

 

Billeder

 

Spørgsmål eller kommentarer

Skriv meget gerne i kommentarfeltet hvis du har forslag til opskriften, og du kan som altid også dele dit eget billede. Enten i kommentar feltet – men endnu bedre ved at tagge @livetssmaating på dit Instagrambillede.

 

Inspiration

Der er selvfølgelig mange andre lækre kager, som du kan hoppe ombord i. Prøv nogle af mine favoritter.

Hjemmelavet kanelstang med remonce (opskrift)
Hjemmelavet jordbærtærte med mazarinbund (opskrift)
Drømmekage – den lækre med ekstra god topping (opskrift)
Æblekage med sukker og kanel – super let (opskrift)

Du kan også hoppe ind under min “Dessert og kage sektion“. Der er vanvittigt mange gode kager. Velbekomme

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.




2 thoughts on “Gulerodskage med hvid creme (opskrift)

  • 21. november 2020 kl. 08:52
    Permalink

    Den her er fantastisk. Prøv den endelig hvis du elsker en velsmagende og svampet krydderkage. Love it ❤️👏😇😃

    Besvar

Vind Johan Bülow julekalender

Konkurrencen er på min Facebook / Instagram. Klik på billedet og læs mere….