Lækker drømmekage - med ekstra god topping (opskrift) | Livets små ting

Lækker drømmekage – med ekstra god topping (opskrift)

Introduktion

En af de største danske klassikere indenfor kager er uden tvivl drømmekage! Drømmekagen stammer tilbage fra 1960, hvor der blev afholdt en kagekonkurrence i Brovst. Her blev kagen lavet af Jytte Andersen, som havde den fra sin mormor. Kort efter var den kendt bl.a. fordi AMO havde trykt den i deres bagekatalog som “Drømmekagen fra Brovst”.

Normalt er jeg faktisk ikke så meget for kokus i kager MEN lige i dette tilfælde så gør jeg en undtagelse, for det smager fantastisk. Om det er fordi selve snasket minder lidt om den fra den fynske brunviger, skal jeg ikke kunne sige, men godt er det i hvert fald.

Hvorfor skal jeg lave den her opskrift frem for alle de andre opskrifter på nettet? Det skal du fordi, der er ekstra snask på toppen, et par små men gode tricks, og så den luftige bund, der ikke bliver tør. Det allerbedste er fyldet, og at det “siver” lidt ned i bunden, og giver en vidunderlig kage… Et kæmpe hit !

 

Opskriften

bedste opskrift drømmekage ekstra fyld snask god

Drømmekage med ekstra snask

Den bedste opskrift på drømmekage, hvor bunden forbliver blød og svampet, fyldet lækkert, og i den helt rigtige mængde. Opskriften passer til en bradepande på ca. 35x45cm, og bunden bliver ca. 3 cm i højden + fyldet (op til 1cm). Lav evt. en halv portion, hvis du laver i en mindre form f.eks. 25x35cm.
4.52 fra 54 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 20 personer
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Bunden
  • 500 gram sukker
  • 6 æg (medium/large)
  • 3 tsk vanillesukker
  • 4 dl mælk (gerne sødmælk)
  • 100 gram smør
  • 500 gram hvedemel
  • 4 tsk bagepulver
Fyldet
  • 250 gram smør
  • 200 gram kokosmel
  • 500 gram brun farin
  • 2 spsk mørk sirup (kan undlades)
  • 1 dl mælk (gerne sødmælk)
Fremgangsmåde
Kagebunden
  • Start med at tænde ovnen på 200 grader alm. varme.
  • Kom æg, vanillesukker og sukker i en skål og pisk det luftigt og hvidligt. Brug gerne en røremaskine med piskeris, og fuldt skrald på.
  • Varm mælk og smør i en gryde (kan bruges til fyldes senere), så smøret er flydende. Tilsæt det til skålen sammen med melet og bagepulver. Pisk det godt sammen igen på fuld skrue (på køkkenmaskinen), så luften bevares i æggemassen.
  • Hæld op i en bradepande (ca. 35x45 cm). Dej-massen skal ligge i ca. 1.5-2 cm højde jævnt fordelt.
  • Bag den midt i ovnen ca. 20 minutter ved 200 grader. Den bliver gylden. Stik i midten med en kniv, og se om den er "fast". Skal ikke være flydende.
Fyldet
  • Kom smør, brun farin, mælk og sirup i gryden. Lad det varme op og smelte. Tilsæt så kokusmelet. Lad det små simre indtil bunden er færdigbagt. Husk at røre i det, så det ikke brænder på.
  • Når bunden er færdig tages den ud og stilles på bordet. Kom så fyldet ovenpå. Fordel med en dejspartel eller lignende. Behøver ikke at komme helt ud til kanten. Lad bare 0.5-1 cm være fri i kanten. Det fordeler sig af sig selv når den bages igen.
  • Bag så yderligere 10 minutter ved 200 grader. Tag kagen ud, og lad den afkøle inden servering. 
Opskriftsnoter
  • Kokusmelet kan du evt. dele, så du bruger halvdelen almindeligt, og den anden halvdel med finthakket kokusmel (kan købes sådan, eller du kan give det en tur i din "hakker/blender"
  • Hvis du - mod forventning - synes der er for meget fyld, så hiv tag 25% af toppen (kan gøres ved at justere antal personer ned til 15 øverst i opskriften. Husk dog at det kun er fyldet du skal gøre det ved.
  • Den mørke sirup giver lidt ekstra dybde til fyldet. Kan selvfølgelig undlades, men du vil elske det - og du kan ikke "smage" noget anderledes andet end, at det bare virker helt "rigtigt".

 

Kan man fryse drømmekage?

Det korte svar er ja. Et af de spørgsmål, som mange har spurgt mig om er om drømmekage kan fryses. Når man laver en hel bradepande, så vil der ofte være en del i overskud medmindre man holder fødselsdag etc. Den nemme løsning er at skære drømmekagen ud i mindre stykker, så de passer i en frysepose, og så smide dem i fryseren. Når du så skal bruge kagen igen, så er det bare at tage kagen 5-6 timer før den skal bruges. Den smager super selv efter at have været frossen. Umiddelbart burde den kunne fryses i hvert fald 3 måneder.

 

Hvad synes du om opskriften?

Jeg håber selvfølgelig du er lige så vild med opskriften på Drømmekage som jeg er. Du må meget gerne give den 5 stjerner ved at klikke på de små stjerner over billedet på selve opskriften ovenfor.

Du er selvfølgelig velkommen til at skrive et spørgsmål i kommentarfeltet nedenfor (hop derned). Så vil jeg svare så hurtigt som muligt. Hvis du vil smide et billede op af det færdige resultat, så ville jeg blive SUPER glad. Elsker at få lidt feedback, hvis det har været godt… Du kan også trykker på det små stjerner i kommentarboksen – på den måde giver du også opskriften “karakter”, som vil fremgå i Google.

 

Billeder

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

35 meninger om “Lækker drømmekage – med ekstra god topping (opskrift)

  • 13. august 2019 kl. 21:17
    Permalink

    Hej Lars,
    Skal den helst bages i alm ovn eller kan man lige så fint bage på varmluft og skal den i så fald så bages på 180 grader?

    Besvar
    • 14. august 2019 kl. 01:15
      Permalink

      Helst alm varme. Men du kan godt bage den ved varmluft. Så ville jeg skrue lidt ned for varmen til f.eks 170 grader og så drikke i den når der er fem minutter tilbage for at sikre den ikke er flydende 😊👍

      Besvar
  • 18. juni 2019 kl. 07:47
    Permalink

    Den bedste… ! Skulle lige have et par minutter mere i min ovn før den bunden var helt klar.
    Et kæmpe hit herhjemme

    Besvar
    • 18. juni 2019 kl. 19:23
      Permalink

      Hej Pernille. Dejligt og tak 🙌 ❤️👍
      Drømmekage er stadig en af mine favoritter 😍

      Besvar
    • 19. maj 2019 kl. 18:40
      Permalink

      Lavede den igår. Den var super god. Huskede du at stikke i den så du var sikker på den havde fået nok. I min ovn skulle den have 2 minutter mere 😊

      Den blev et kæmpe hit til børnecykelturen 🤘🙌🤩

      Besvar
      • 19. maj 2019 kl. 20:32
        Permalink

        Åhh kan se min kommentar ikke kom helt med. Kun “overskriften”.
        Jeg lavede kagen i en lidt mindre form (ikke ovnens bradepande men en der var lidt mindre).
        Kagen bulede ret meget op midt på og det var bøvlet da jeg skulle hælde fyldet på – som røg meget ud til siderne.
        Jeg stak i kagen inden jeg hældte fyldet på og den var bagt helt igennem.
        Det var som om den først blev klæg da fyldet var kommet på og den havde stået lidt
        Måske skulle den ikke have kølet af i bradepanden? Tager I andre den ud af bradepanden mens den køler?
        Har læst mig til man ikke må piske voldsomt i dej med mel i. Men det står der man skal her. Måske det er derfor den faldt sammen?

        I øvrigt: Skal fyldet stadig været lidt flydende når man tager kagen ud efter de 10 min. den har været i ovnen med fyldet på? Det var mit. Størknede dog da det var kølet af.

        Besvar
        • 26. maj 2019 kl. 09:35
          Permalink

          Hej Vivian.
          Jeg lader min køle af i bradepanden. Jeg tror det vigtigste er at komme dejen direkte på pladen/fadet og så direkte ind i ovnen og lade bunden blive bagt godt så intet hænger ved når du stikker i den (og den har en fin farve). Herefter hældes fyldet på (som er meget flydende). Og så hurtigt tilbage i ovnen så den kan bage resten.

          Fyldet størkner når kagen bliver kold.
          Det med ikke at piske voldsomt gør ikke noget her. Det bevarer luften fra æg og bagepulver begynder at virke såsnart det kommer i kontakt med væske. Det betyder også at dejen hurtigt skal ind i en varm ovn ellers aftager effekten.

          Mht at den hæver meget op så er det formens ‘skyld’. Hvis du sørger for at dejen ikke er i et tykkere lag end de ca 1,5-2 cm som anbefalet så får du en mere jævn tykkelse på kagen når den hæver.

          Pøj pøj ❤️🍀
          Mange hilsner fra
          Lars 🍀

          Besvar
  • 9. maj 2019 kl. 00:12
    Permalink

    Jeg bor i USA og skulle medbringe en kage til college. Jeg har altid elsket drømmekagen og efter at have kigget på forskellige opskrifter, valgte jeg at gå med denne her og det er jeg glad for jeg gjorde! Kagen blev et stort hit og blev rost af alle! “You sure hit a homerun with this cake” er bare et af de mange ros jeg fik.
    Mange tak for den fine opskrift!

    Besvar
  • 18. april 2019 kl. 14:13
    Permalink

    Er i sommerhus med hele familien her i påsken og ville lave drmmekage med børnene. Plejer at lave drømmekage fra en færdigblanding men denne gang skulle det være en rigtig opskrift.

    ❤️❤️??????

    Kæmpe hit ?

    Børnene var vilde med den( og også de voksne). Det er ikke sidste gang jeg kigger nærmere på dine opskrifter. Tusind tak ?

    Besvar
  • 17. februar 2019 kl. 19:07
    Permalink

    Kan det passe, at fyldet er meget flydende, når det kommes på.
    Jeg turde ikke andet end at tilsætte 150 gr kokosmel mere……

    Besvar
      • 17. februar 2019 kl. 19:31
        Permalink

        Ok, det ser lidt sjovt ud, jeg må prøve at følge opskriften næste gang, det så bare lidt “faretruende” ud med en meget tyndt flydende sukkermasse ? det må blive 5.a’s bedømmelse, det kommer an på ?

        Besvar
        • 19. februar 2019 kl. 10:02
          Permalink

          Godkendt! Kagen var en succes, der kom intet retur. Jeg må prøve at bage den en gang til, så jeg selv kan smage ?

          Besvar
  • 6. december 2018 kl. 23:11
    Permalink

    Hvad skal først i efter man har blandet æg, vaniljesukker og sukker? Skal mel blandet ned bagepulveret først eller skal den lune mælk med smeltet smør i æggeblanding først?

    Besvar
    • 7. december 2018 kl. 07:26
      Permalink

      Der tilsætter du mælk og smør, og mel og bagepulver. Det skal bare ned i æggeblandingen på een gang. ?

      Besvar
  • 6. december 2018 kl. 18:38
    Permalink

    Kan ikke lade vær med at undre mig over at på billedet med ingredienserne er der kun 1 pakke Lurpak på bordet som plejer at indeholde 250g men i opskriften skal der bruges 350g i alt? ?

    Besvar
    • 6. december 2018 kl. 18:47
      Permalink

      Hejsa
      Det kan jeg godt se ? billede er ment som illustration så du må hellere følge opskriften og ikke billedet ?.

      Besvar
  • 21. november 2018 kl. 09:54
    Permalink

    Den bedste drømmekage ever. Jeg har bagt drømmekage mange gange, men fre synes jeg de har været basrante eller tørre. Mir barnebarn bestilte drømmekage til sin 15-års fødselsdagsfest, og jeg ledte efter den helt rigtige opskrift. Og jeg fandt den! Jeg ved ikke hvad du lige præcis gør bedre i din opskrift, det er ikke kun fyldet der er top-lækkert, det er HELE kagen. Den er luftig, svampet og så smagfuld. Nu skal jeg bage den i morgen igen, og jeg håber da at det ikke bare var held?Tusind tak for en dejlig kage. Er dine andre opskrifter lige så gode?
    Vh Astrid

    Besvar
    • 21. november 2018 kl. 15:56
      Permalink

      Tusind tak ??. Fedt at høre. Jeg er spændt på om den ikke også bliver god anden gang – det ville undre mig andet ?

      Ps. de andre opskrifter er bestemt ligeså gode, så det er bare om at komme igang ?

      Mvh Lars

      Besvar
      • 26. maj 2019 kl. 09:23
        Permalink

        Så gik det galt 😱😤Jeg har bagt denne drømmekage adskillige gange og med godt resultat,men men men i går klaskede al luften ud af æggemassen, da jeg piskede mel og smør i 😩resultatet blev en meget flad og bastant kage, der vist kun kan bruges til romkugler 😢men op på hesten igen 🐎jeg prøver igen NU 😬Passer på, giver den fuld skrald på piskningen og krydser fingre.
        Vh Astrid

        Besvar
        • 26. maj 2019 kl. 09:28
          Permalink

          Øv da.
          En vigtig ting er at få bagt dejen godt så den kan ‘holde’ til fyldet. Sørg for at intet hænger ved i midten af dejen oh at den har fået lidt farve på overfladen.
          Den anden ting der kan været gået galt er at den ikke kommer direkte ind i en ovn der er varm. Altså når den er pisket sammen skal den direkte i ovnen eller virker bagepulver ikke optimalt det det aftager i effekt hvis det står nogle minutter.

          Krydser fingre for dig.
          Glæder mig til at høre hvordan det gik 🤞😍
          Held og lykke 🍀
          Mvh Lars

          Besvar
  • 25. oktober 2018 kl. 19:59
    Permalink

    Kan man lave den om til en chokolade drømmekage? ☺️

    Besvar
    • 25. oktober 2018 kl. 20:11
      Permalink

      Hej Seri.
      Det lyder spændende. Jeg har aldrig prøvet, men jeg vil da MEGET gerne høre fra dig, hvis du forsøger. Men jeg kan ikke se, hvorfor det ikke skulle kunne lykkes.

      Smid gerne et billede af det endelige resultat 😉
      mvh Lars

      Besvar
  • 31. august 2018 kl. 11:00
    Permalink

    Hejsa, der står 1,5 dl mælk under fyld. Hvornår skal det tilsættes? Mvh Kamilla

    Besvar
    • 31. august 2018 kl. 11:03
      Permalink

      Hej Kamilla. Godt fanget. Det har jeg glemt at skrive. Det skal bare i sammen med farin etc.

      Jeg får det rettet snarest.

      Velbekomme ? og glæd dig ❤️?

      Besvar
      • 31. august 2018 kl. 11:05
        Permalink

        Tak for hurtigt svar er igang med at bage den nu. ???

        Besvar
  • 30. juli 2018 kl. 16:07
    Permalink

    Min yndlingsopskrift er hermed fundet. Fantastisk fyld.
    Takker rigtig mange gange. Et kæmpe hit

    Besvar
  • 13. juli 2018 kl. 21:02
    Permalink

    Fantastisk opskrift. Har lige lavet den her til aften. Smager bare vidunderligt ❤️??

    Tusind tak ?

    Besvar
  • 13. juli 2018 kl. 12:01
    Permalink

    Super god opskrift ❤️?
    Bagte den her til morgen til kontoret. Alle var forbi for at rose den ?…. Jeg blev fristet i går da du lagde opskriften ud. Har ellers tidligere brugt opskriften fra Valdemarsro… Det er jeg glad for jeg gjorde. Elsker den svampede bund og det lækre fyld.

    Kæmpe tak herfra og ønsker om en skøn weekend… Hermed en ny yndlingsopskrift på drømmekage.

    Besvar
  • 12. juli 2018 kl. 14:44
    Permalink

    Velkomme alle mand. Smid gerne et billede af jeres mesterværk 🙂 I er selvfølgelig også velkomne til at komme med spørgsmål eller andet der lige falder jer ind…

    God dag,
    Lars

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg mig på de sociale medier

Lige nu! VIND en masse kaffekapsler til din Nespressomaskine.

Der bliver trukket en vinder både på Facebook og en på Instagram, så deltag begge steder for dobbelt chance (klik for at hoppe direkte til konkurrencen)