Dessert og kageOpskrift

Drømmekage – den lækre med ekstra god topping (opskrift)

Introduktion

En af de største danske klassikere indenfor kager er uden tvivl drømmekage! Drømmekagen stammer tilbage fra 1960, hvor der blev afholdt en kagekonkurrence i Brovst. Her blev kagen lavet af Jytte Andersen, som havde den fra sin mormor. Kort efter var den kendt bl.a. fordi AMO havde trykt den i deres bagekatalog som “Drømmekagen fra Brovst”.

Normalt er jeg faktisk ikke så meget for kokus i kager MEN lige i dette tilfælde så gør jeg en undtagelse, for det smager fantastisk. Om det er fordi selve snasket minder lidt om den fra den fynske brunviger, skal jeg ikke kunne sige, men godt er det i hvert fald.

Hvorfor skal jeg lave den her opskrift frem for alle de andre opskrifter på nettet? Det skal du fordi, der er ekstra snask på toppen, et par små men gode tricks, og så den luftige bund, der ikke bliver tør. Det allerbedste er fyldet, og at det “siver” lidt ned i bunden, og giver en vidunderlig kage… Et kæmpe hit !

Ps. Har du cøliaki så prøv min opskrift på glutenfri drømmekage ellers læs videre for den almindelige version,

 

bedste opskrift drømmekage ekstra fyld snask god

Drømmekage med ekstra snask

Den bedste opskrift på drømmekage, hvor bunden forbliver blød og svampet, fyldet lækkert, og i den helt rigtige mængde. Opskriften passer til en bradepande på ca. 35x45cm, og bunden bliver ca. 3 cm i højden + fyldet (op til 1cm). Lav evt. en halv portion, hvis du laver i en mindre form f.eks. 25x35cm.
4.42 fra 189 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 20 personer
Kalorier: 5410kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Bunden
  • 500 gram sukker
  • 6 æg (medium/large)
  • 3 tsk vanillesukker
  • 4 dl mælk (gerne sødmælk)
  • 100 gram smør
  • 500 gram hvedemel
  • 4 tsk bagepulver
Fyldet
  • 250 gram smør
  • 200 gram kokosmel
  • 500 gram brun farin
  • 2 spsk mørk sirup (kan undlades)
  • 1 dl mælk (gerne sødmælk)
Fremgangsmåde
Kagebunden
  • Start med at tænde ovnen på 200 grader alm. varme.
  • Kom æg, vanillesukker og sukker i en skål og pisk det luftigt og hvidligt. Brug gerne en røremaskine med piskeris, og fuldt skrald på.
  • Varm mælk og smør i en gryde (kan bruges til fyldes senere), så smøret er flydende. Tilsæt det til skålen sammen med melet og bagepulver. Pisk det godt sammen igen på fuld skrue (på køkkenmaskinen), så luften bevares i æggemassen.
  • Hæld op i en bradepande (ca. 35x45 cm). Dej-massen skal ligge i ca. 1.5-2 cm højde jævnt fordelt.
  • Bag den midt i ovnen ca. 20 minutter ved 200 grader. Den bliver gylden. Stik i midten med en kniv, og se om den er "fast". Skal ikke være flydende.
Fyldet
  • Kom smør, brun farin, mælk og sirup i gryden. Lad det varme op og smelte. Tilsæt så kokusmelet. Lad det små simre indtil bunden er færdigbagt. Husk at røre i det, så det ikke brænder på.
  • Når bunden er færdig tages den ud og stilles på bordet. Kom så fyldet ovenpå. Fordel med en dejspartel eller lignende. Behøver ikke at komme helt ud til kanten. Lad bare 0.5-1 cm være fri i kanten. Det fordeler sig af sig selv når den bages igen.
  • Bag så yderligere 10 minutter ved 200 grader. Tag kagen ud, og lad den afkøle inden servering. 
Opskriftsnoter
  • Kokusmelet kan du evt. dele, så du bruger halvdelen almindeligt, og den anden halvdel med finthakket kokusmel (kan købes sådan, eller du kan give det en tur i din "hakker/blender"
  • Hvis du - mod forventning - synes der er for meget fyld, så hiv tag 25% af toppen (kan gøres ved at justere antal personer ned til 15 øverst i opskriften. Husk dog at det kun er fyldet du skal gøre det ved.
  • Den mørke sirup giver lidt ekstra dybde til fyldet. Kan selvfølgelig undlades, men du vil elske det - og du kan ikke "smage" noget anderledes andet end, at det bare virker helt "rigtigt".
Ernæringsfakta
Kalorier: 5410kcal

følg mig på instagram

 

Billeder

Kan man fryse drømmekage?

Det korte svar er ja. Et af de spørgsmål, som mange har spurgt mig om er om drømmekage kan fryses. Når man laver en hel bradepande, så vil der ofte være en del i overskud medmindre man holder fødselsdag etc. Den nemme løsning er at skære drømmekagen ud i mindre stykker, så de passer i en frysepose, og så smide dem i fryseren. Når du så skal bruge kagen igen, så er det bare at tage kagen 5-6 timer før den skal bruges. Den smager super selv efter at have været frossen. Umiddelbart burde den kunne fryses i hvert fald 3 måneder.

 

Hvad synes du om opskriften?

Jeg håber selvfølgelig du er lige så vild med opskriften på Drømmekage som jeg er. Du må meget gerne give den 5 stjerner ved at klikke på de små stjerner over billedet på selve opskriften ovenfor.

Du er selvfølgelig velkommen til at skrive et spørgsmål i kommentarfeltet nedenfor (hop derned). Så vil jeg svare så hurtigt som muligt. Hvis du vil smide et billede op af det færdige resultat, så ville jeg blive SUPER glad. Elsker at få lidt feedback, hvis det har været godt… Du kan også trykker på det små stjerner i kommentarboksen – på den måde giver du også opskriften “karakter”, som vil fremgå i Google.

 

Følg
Giv besked ved
guest

54 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Peter
Peter
1 måned siden

Topping var god, men bunden blev utrolig kompakt og slet ikke luftig desværre. Meget tung kage

Jens Nielsen
Jens Nielsen
Svar til  Peter
1 måned siden

Oplevede det samme 3. gang jeg bagte. Der kan åbenbart være stor forskel på mel. Brug helst noget med meget protein feks 12g pr 100g mel. Det virker for mig.

Ann-Christina
Ann-Christina
1 År siden

Lækreste karamelagtig topping

Lene Marie Christensen
Lene Marie Christensen
2 år siden

Hej Lars.
Bagte min allerførste Drømmekage efter fin opskrift … den blev rost til skyerne, den næste ligeså, MEN den tredie (og den fjerde) faldt sammen og var uspiselige. Synes jeg gjorde nøjagtig, som da jeg bage de to første, så hvad kan være gået galt ???
Hjælp.

trackback
2 år siden

[…] Er du kommet ind på denne side, men søgte efter den almindelige opskrift på klassisk drømmekage, så kan du finde den her: Drømmekage med ekstra topping. […]

trackback
3 år siden

[…] kanelstang med remonce (opskrift) Hjemmelavet jordbærtærte med mazarinbund (opskrift) Drømmekage – den lækre med ekstra god topping (opskrift) Æblekage med sukker og kanel – super let […]

Anne
Anne
3 år siden

Verdens bedste drømmekage 🌞

trackback
3 år siden

[…] muffins / kage (opskrift) Drømmekage – den lækre med ekstra god topping (opskrift) Gateau Marcel – den lækreste dessert […]

trackback
3 år siden

[…] muffins / kage (opskrift) Lækker drømmekage – med ekstra god topping (opskrift) Æblekage med sukker og kanel – super let […]

trackback
3 år siden

[…] Lækker drømmekage – med ekstra god topping (opskrift) Luksus træstammer med smørcreme (opskrift) Gateau Marcel – den lækreste chokoladekage (opskrift) […]

Katalin
Katalin
4 år siden

Den bedste hver gang!

trackback
4 år siden

[…] Lækker drømmekage med ekstra god topping Hjemmelavet kanelstang med remonce Æblekage med sukker og kanel […]

Ursula
Ursula
4 år siden

Hej Lars,
Skal den helst bages i alm ovn eller kan man lige så fint bage på varmluft og skal den i så fald så bages på 180 grader?

Anni Jensen
Anni Jensen
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Min topping blev meget tør, hvordan kan det være? Skal måske bare putte mere smør i

Lone Christensen
Lone Christensen
Svar til  Ursula
4 år siden

Fantastisk dejlig toppen. Alle er vilde med den.
Dreamcake with a twist 😋

Tina
Tina
Svar til  Ursula
4 år siden

Min forlovede et helt vild med opskriften! Det er jeg også! Det bedste ved denne kage er jo fyldet og der er masser af det her. Jubiii!

Pernille Jensen
Pernille Jensen
4 år siden

Den bedste… ! Skulle lige have et par minutter mere i min ovn før den bunden var helt klar.
Et kæmpe hit herhjemme

Vivian
Vivian
4 år siden

Klæg kage ??

Pia Jørgensen
Pia Jørgensen
Svar til  Vivian
4 år siden

Lavede den igår. Den var super god. Huskede du at stikke i den så du var sikker på den havde fået nok. I min ovn skulle den have 2 minutter mere 😊

Den blev et kæmpe hit til børnecykelturen 🤘🙌🤩

Vivian
Vivian
Svar til  Pia Jørgensen
4 år siden

Åhh kan se min kommentar ikke kom helt med. Kun “overskriften”.
Jeg lavede kagen i en lidt mindre form (ikke ovnens bradepande men en der var lidt mindre).
Kagen bulede ret meget op midt på og det var bøvlet da jeg skulle hælde fyldet på – som røg meget ud til siderne.
Jeg stak i kagen inden jeg hældte fyldet på og den var bagt helt igennem.
Det var som om den først blev klæg da fyldet var kommet på og den havde stået lidt
Måske skulle den ikke have kølet af i bradepanden? Tager I andre den ud af bradepanden mens den køler?
Har læst mig til man ikke må piske voldsomt i dej med mel i. Men det står der man skal her. Måske det er derfor den faldt sammen?

I øvrigt: Skal fyldet stadig været lidt flydende når man tager kagen ud efter de 10 min. den har været i ovnen med fyldet på? Det var mit. Størknede dog da det var kølet af.

Tina
Tina
Svar til  Lars Koch Hansen
4 år siden

Jeg så en kommentar om at dejen får en anderledes konsistens. Det gør det også for mig, det bliver ikke tør og luftig… det er som om at smørret fra fyldet flyder igennem eller noget og så får den en anden konsistens. Hvorfor mon dette sker, Lars?

Jeg elsker kagen, men vil gerne undgå dette næste gang jeg bager den. Du får stadig 5 stjerner fra mig 🙂

Peter
Peter
4 år siden

Jeg bor i USA og skulle medbringe en kage til college. Jeg har altid elsket drømmekagen og efter at have kigget på forskellige opskrifter, valgte jeg at gå med denne her og det er jeg glad for jeg gjorde! Kagen blev et stort hit og blev rost af alle! “You sure hit a homerun with this cake” er bare et af de mange ros jeg fik.
Mange tak for den fine opskrift!

Karoline Madsen
Karoline Madsen
4 år siden

Er i sommerhus med hele familien her i påsken og ville lave drmmekage med børnene. Plejer at lave drømmekage fra en færdigblanding men denne gang skulle det være en rigtig opskrift.

❤️❤️??????

Kæmpe hit ?

Børnene var vilde med den( og også de voksne). Det er ikke sidste gang jeg kigger nærmere på dine opskrifter. Tusind tak ?

Katrine
Katrine
Svar til  Karoline Madsen
2 år siden

Tip fra en fra det der før hed Brovst Kommune – jeg er heller ikke superglade for kokusmel, så herhjemme bages kagen med havregrynstopping i stedet for kokus, og det er superlækkert ☺️

Lis
Lis
5 år siden

Kan det passe, at fyldet er meget flydende, når det kommes på.
Jeg turde ikke andet end at tilsætte 150 gr kokosmel mere……

Lis
Lis
Svar til  Lars Koch Hansen
5 år siden

Ok, det ser lidt sjovt ud, jeg må prøve at følge opskriften næste gang, det så bare lidt “faretruende” ud med en meget tyndt flydende sukkermasse ? det må blive 5.a’s bedømmelse, det kommer an på ?

Lis
Lis
Svar til  Lis
5 år siden

Godkendt! Kagen var en succes, der kom intet retur. Jeg må prøve at bage den en gang til, så jeg selv kan smage ?

Malene
Malene
5 år siden

Hvad skal først i efter man har blandet æg, vaniljesukker og sukker? Skal mel blandet ned bagepulveret først eller skal den lune mælk med smeltet smør i æggeblanding først?

Malene
Malene
5 år siden

Kan ikke lade vær med at undre mig over at på billedet med ingredienserne er der kun 1 pakke Lurpak på bordet som plejer at indeholde 250g men i opskriften skal der bruges 350g i alt? ?

Astrid Bjørnø
Astrid Bjørnø
5 år siden

Den bedste drømmekage ever. Jeg har bagt drømmekage mange gange, men fre synes jeg de har været basrante eller tørre. Mir barnebarn bestilte drømmekage til sin 15-års fødselsdagsfest, og jeg ledte efter den helt rigtige opskrift. Og jeg fandt den! Jeg ved ikke hvad du lige præcis gør bedre i din opskrift, det er ikke kun fyldet der er top-lækkert, det er HELE kagen. Den er luftig, svampet og så smagfuld. Nu skal jeg bage den i morgen igen, og jeg håber da at det ikke bare var held?Tusind tak for en dejlig kage. Er dine andre opskrifter lige så gode?
Vh Astrid

Astrid Bjørnø
Astrid Bjørnø
Svar til  Lars Koch Hansen
4 år siden

Så gik det galt 😱😤Jeg har bagt denne drømmekage adskillige gange og med godt resultat,men men men i går klaskede al luften ud af æggemassen, da jeg piskede mel og smør i 😩resultatet blev en meget flad og bastant kage, der vist kun kan bruges til romkugler 😢men op på hesten igen 🐎jeg prøver igen NU 😬Passer på, giver den fuld skrald på piskningen og krydser fingre.
Vh Astrid

Seri
Seri
5 år siden

Kan man lave den om til en chokolade drømmekage? ☺️

Lars Koch Hansen
Svar til  Seri
5 år siden

Hej Seri.
Det lyder spændende. Jeg har aldrig prøvet, men jeg vil da MEGET gerne høre fra dig, hvis du forsøger. Men jeg kan ikke se, hvorfor det ikke skulle kunne lykkes.

Smid gerne et billede af det endelige resultat 😉
mvh Lars

Kamilla
Kamilla
5 år siden

Hejsa, der står 1,5 dl mælk under fyld. Hvornår skal det tilsættes? Mvh Kamilla

Kamilla
Kamilla
Svar til  Lars Koch Hansen
5 år siden

Tak for hurtigt svar er igang med at bage den nu. ???

Marie Haslev
Marie Haslev
5 år siden

Min yndlingsopskrift er hermed fundet. Fantastisk fyld.
Takker rigtig mange gange. Et kæmpe hit

Anna M
Anna M
5 år siden

Fantastisk opskrift. Har lige lavet den her til aften. Smager bare vidunderligt ❤️??

Tusind tak ?

Pernille J
Pernille J
5 år siden

Super god opskrift ❤️?
Bagte den her til morgen til kontoret. Alle var forbi for at rose den ?…. Jeg blev fristet i går da du lagde opskriften ud. Har ellers tidligere brugt opskriften fra Valdemarsro… Det er jeg glad for jeg gjorde. Elsker den svampede bund og det lækre fyld.

Kæmpe tak herfra og ønsker om en skøn weekend… Hermed en ny yndlingsopskrift på drømmekage.

54
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x