Lækker drømmekage – med ekstra god topping (opskrift)

Introduktion

En af de største danske klassikere indenfor kager er uden tvivl drømmekage! Drømmekagen stammer tilbage fra 1960, hvor der blev afholdt en kagekonkurrence i Brovst. Her blev kagen lavet af Jytte Andersen, som havde den fra sin mormor. Kort efter var den kendt bl.a. fordi AMO havde trykt den i deres bagekatalog som “Drømmekagen fra Brovst”.

Normalt er jeg faktisk ikke så meget for kokus i kager MEN lige i dette tilfælde så gør jeg en undtagelse, for det smager fantastisk. Om det er fordi selve snasket minder lidt om den fra den fynske brunviger, skal jeg ikke kunne sige, men godt er det i hvert fald.

Hvorfor skal jeg lave den her opskrift frem for alle de andre opskrifter på nettet? Det skal du fordi, der er ekstra snask på toppen, et par små men gode tricks, og så den luftige bund, der ikke bliver tør. Det allerbedste er fyldet, og at det “siver” lidt ned i bunden, og giver en vidunderlig kage… Et kæmpe hit !

 

Opskriften

4.8 fra 24 stemmer
bedste opskrift drømmekage ekstra fyld snask god
Drømmekage med ekstra snask
Forberedelse
30 min
Tilberedning
30 min
Samlet tid
1 t
 

Den bedste opskrift på drømmekage, hvor bunden forbliver blød og svampet, fyldet lækkert, og i den helt rigtige mængde. Opskriften passer til en bradepande på ca. 30x40cm, og bunden bliver ca. 2.5 cm i højden + fyldet (op til 1cm).

Kategori: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Antal: 20 personer
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Bunden
  • 400 gram sukker
  • 6 æg (medium/large)
  • 3 tsk vanillesukker
  • 3.5 dl mælk (gerne sødmælk)
  • 100 gram smør
  • 400 gram hvedemel
  • 4 tsk bagepulver
Fyldet
  • 250 gram smør
  • 200 gram kokosmel
  • 500 gram brun farin
  • 2 spsk mørk sirup (kan undlades)
  • 1.5 dl mælk (gerne sødmælk)
Fremgangsmåde
Kagebunden
  1. Start med at tænde ovnen på 175 grader alm. varme.

  2. Kom æg, vanillesukker og sukker i en skål og pisk det luftigt og hvidligt. Brug gerne en røremaskine med piskeris, og fuldt skrald på.

  3. Varm mælk og smør i en gryde (kan bruges til fyldes senere), så smøret er flydende. Tilsæt det til skålen sammen med melet og bagepulver. Pisk det godt sammen igen på fuld skrue (på køkkenmaskinen), så luften bevares i æggemassen.

  4. Hæld op i en bradepande (ca. 30x40 cm). Dej-massen skal ligge i ca. 1.5 cm højde jævnt fordelt.

  5. Bag den midt i ovnen ca. 20 minutter ved 175 grader. Den bliver gylden. Stik i midten med en kniv, og se om den er "fast". Skal ikke være flydende.

Fyldet
  1. Kom smør, brun farin og sirup i gryden. Lad det varme op og smelte. Tilsæt så kokusmelet. Lad det små simre indtil bunden er færdigbagt. Husk at røre i det, så det ikke brænder på.

  2. Når bunden er færdig tages den ud og stilles på bordet. Kom så fyldet ovenpå. Fordel med en dejspartel eller lignende. Behøver ikke at komme helt ud til kanten. Lad bare 0.5-1 cm være fri i kanten. Det fordeler sig af sig selv når den bages igen.

  3. Bag så yderligere 10 minutter ved 175 grader. Tag kagen ud, og lad den afkøle inden servering. 

Opskriftsnoter
  • Kokusmelet kan du evt. dele, så du bruger halvdelen almindeligt, og den anden halvdel med finthakket kokusmel (kan købes sådan, eller du kan give det en tur i din "hakker/blender"
  • Hvis du - mod forventning - synes der er for meget fyld, så hiv tag 25% af toppen (kan gøres ved at justere antal personer ned til 15 øverst i opskriften. Husk dog at det kun er fyldet du skal gøre det ved.
  • Den mørke sirup giver lidt ekstra dybde til fyldet. Kan selvfølgelig undlades, men du vil elske det - og du kan ikke "smage" noget anderledes andet end, at det bare virker helt "rigtigt".

 

Kan man fryse drømmekage?

Det korte svar er ja. Et af de spørgsmål, som mange har spurgt mig om er om drømmekage kan fryses. Når man laver en hel bradepande, så vil der ofte være en del i overskud medmindre man holder fødselsdag etc. Den nemme løsning er at skære drømmekagen ud i mindre stykker, så de passer i en frysepose, og så smide dem i fryseren. Når du så skal bruge kagen igen, så er det bare at tage kagen 5-6 timer før den skal bruges. Den smager super selv efter at have været frossen. Umiddelbart burde den kunne fryses i hvert fald 3 måneder.

 

Hvad synes du om opskriften?

Jeg håber selvfølgelig du er lige så vild med opskriften på Drømmekage som jeg er. Du må meget gerne give den 5 stjerner ved at klikke på de små stjerner over billedet på selve opskriften ovenfor.

Du er selvfølgelig velkommen til at skrive et spørgsmål i kommentarfeltet nedenfor. Så vil jeg svare så hurtigt som muligt. Hvis du vil smide et billede op af det færdige resultat, så ville jeg blive SUPER glad. Elsker at få lidt feedback, hvis det har været godt… Du kan også trykker på det små stjerner i kommentarboksen – på den måde giver du også opskriften “karakter”, som vil fremgå i Google.

 

Billeder

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

13 thoughts on Lækker drømmekage – med ekstra god topping (opskrift)

  • 21. november 2018 at 09:54
    Permalink

    Den bedste drømmekage ever. Jeg har bagt drømmekage mange gange, men fre synes jeg de har været basrante eller tørre. Mir barnebarn bestilte drømmekage til sin 15-års fødselsdagsfest, og jeg ledte efter den helt rigtige opskrift. Og jeg fandt den! Jeg ved ikke hvad du lige præcis gør bedre i din opskrift, det er ikke kun fyldet der er top-lækkert, det er HELE kagen. Den er luftig, svampet og så smagfuld. Nu skal jeg bage den i morgen igen, og jeg håber da at det ikke bare var held😆Tusind tak for en dejlig kage. Er dine andre opskrifter lige så gode?
    Vh Astrid

    Svar
    • 21. november 2018 at 15:56
      Permalink

      Tusind tak 🙏🙌. Fedt at høre. Jeg er spændt på om den ikke også bliver god anden gang – det ville undre mig andet 😊

      Ps. de andre opskrifter er bestemt ligeså gode, så det er bare om at komme igang 😍

      Mvh Lars

      Svar
  • 25. oktober 2018 at 19:59
    Permalink

    Kan man lave den om til en chokolade drømmekage? ☺️

    Svar
    • 25. oktober 2018 at 20:11
      Permalink

      Hej Seri.
      Det lyder spændende. Jeg har aldrig prøvet, men jeg vil da MEGET gerne høre fra dig, hvis du forsøger. Men jeg kan ikke se, hvorfor det ikke skulle kunne lykkes.

      Smid gerne et billede af det endelige resultat 😉
      mvh Lars

      Svar
  • 31. august 2018 at 11:00
    Permalink

    Hejsa, der står 1,5 dl mælk under fyld. Hvornår skal det tilsættes? Mvh Kamilla

    Svar
    • 31. august 2018 at 11:03
      Permalink

      Hej Kamilla. Godt fanget. Det har jeg glemt at skrive. Det skal bare i sammen med farin etc.

      Jeg får det rettet snarest.

      Velbekomme 😋 og glæd dig ❤️🙌

      Svar
      • 31. august 2018 at 11:05
        Permalink

        Tak for hurtigt svar er igang med at bage den nu. 😊🙏🏻

        Svar
        • 31. august 2018 at 11:06
          Permalink

          Velbekomme. Jeg sidder og bliver helt lækkersulten 😂… God dag og fornøjelse 😊

          /Lars

          Svar
  • Pingback:Test: Bjørn Teddy - en fremragende maskine | Livets små ting

  • 30. juli 2018 at 16:07
    Permalink

    Min yndlingsopskrift er hermed fundet. Fantastisk fyld.
    Takker rigtig mange gange. Et kæmpe hit

    Svar
    • 31. juli 2018 at 10:02
      Permalink

      Hej Marie.
      Det er jeg bare glad for at høre 🙌 tusind tak for din fine tilbagemelding 🙏

      Svar
  • 13. juli 2018 at 21:02
    Permalink

    Fantastisk opskrift. Har lige lavet den her til aften. Smager bare vidunderligt ❤️🙏🍀

    Tusind tak 😁

    Svar
  • 13. juli 2018 at 12:01
    Permalink

    Super god opskrift ❤️😍
    Bagte den her til morgen til kontoret. Alle var forbi for at rose den 💪…. Jeg blev fristet i går da du lagde opskriften ud. Har ellers tidligere brugt opskriften fra Valdemarsro… Det er jeg glad for jeg gjorde. Elsker den svampede bund og det lækre fyld.

    Kæmpe tak herfra og ønsker om en skøn weekend… Hermed en ny yndlingsopskrift på drømmekage.

    Svar
  • 12. juli 2018 at 14:44
    Permalink

    Velkomme alle mand. Smid gerne et billede af jeres mesterværk 🙂 I er selvfølgelig også velkomne til at komme med spørgsmål eller andet der lige falder jer ind…

    God dag,
    Lars

    Svar