Dessert og kageGlutenfriOpskrift

Glutenfri drømmekage – glutenfrit når det er bedst (opskrift)

Introduktion

Glutenfri drømmekage har længe været en nær umulig opgave at lave uden at bunden bliver klistret og smager af rismel. De fleste, der har forsøgt, kender udfordringen og smagen. Her er en opskrift på en glutenfri drømmekage, som smager helt vidunderligt – og jeg vil faktisk vove den påstand, at du ikke kan smage forskel på den originale version og denne. Endelig en god løsning for alle dem der har glutenallergi (cøliaki). Opskriften er finpudset af Christina fra At Rejse med Børn, og den er iminent. Glutenfri drømmekage er kommet for at blive 🤩 Det er vigtigt at du bruger melet fra Schär (B el. C), da du ikke opnår samme gode smag og konsistens ved at benytte de andre “melblandinger”. Prøv det 👏👏

Er du kommet ind på denne side, men søgte efter den almindelige opskrift på klassisk drømmekage, så kan du finde den her: Drømmekage med ekstra topping.

 

Opskrift

glutenfri drømmekage opskrift på glutenfrit god hjemmelavet

Fantastisk glutenfri drømmekage

Den klassiske drømmekage - bare glutenfri.
4.73 fra 22 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 38 minutter
Samlet tid: 1 time 8 minutter
Antal: 20 personer
Kalorier: 5610kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Bunden
  • 500 gram sukker
  • 3 tsk vanillesukker
  • 6 æg (medium/large)
  • 100 gram smør
  • 4 dl mælk (gerne sødmælk)
  • 4 tsk bagepulver
  • 470 gram Schär B (eller C) glutenfri mel
Fyldet
  • 250 gram smør
  • 500 gram brun farin
  • 1 dl mælk (gerne sødmælk)
  • 2 spsk mørk sirup (kan undlades)
  • 200 gram kokosmel
Fremgangsmåde
Kagebunden
  • Tænd ovnen på 200 grader alm. varme.
  • Tilsæt æg, vanillesukker og sukker i en skål og pisk det luftigt og hvidt. Brug gerne din køkkenmaskine med piskeris, og så fuld knald på.
  • Varm mælk og smør i en gryde så smøret er smeltet (gryden kan bruges til fyldes senere). Tilsæt mælk og smør til køkkenskålen, og tilsæt også mel og bagepulver. Pisk det godt sammen igen på fuld skrue (på køkkenmaskinen), så luften bevares i æggemassen.
  • Brug en bradepande (ca. 35x45 cm) og hæld dejen ud på et bagepapir. Kommer til at ligge i ca. 1.5-2 cm højde.
  • Bag den midt i ovnen ca. 26-28 minutter ved 200 grader. Den bliver gylden. Stik i midten med en kniv, og se om den er "fast". Bunden skal være "godt" bagt, så intet hænger ved.
Fyldet
  • Mens bunden bages, så kom smør, brun farin, mælk og sirup i gryden. Det skal varmes op og smelte. Tilsæt så kokusmelet. Lad det småsimre til bunden er færdig. Husk at røre lidt undervejs så det ikke brænder på.
  • Når bunden er færdig tages den ud og stilles på bordet. Kom så fyldet ovenpå. Fordel med en dejspartel eller lignende. Behøver ikke at komme helt ud til kanten. Lad bare 0.5-1 cm være fri i kanten. Det fordeler sig af sig selv når den bages igen.
  • Bag så yderligere 10 minutter ved 200 grader. Tag kagen ud, og lad den afkøle inden servering.
Opskriftsnoter
  • Hvis du vil have en mere fin kokusblanding, så prøve at blende halvdelen af kokusmelet, så det bliver knap så "groft". 
  • Den mørke sirup giver lidt ekstra dybde til fyldet. Det kan undlades, men det vil du være ked af bagefter.
Velbekomme
Ernæringsfakta
Kalorier: 5610kcal

følg mig på instagram

 

Billeder

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Glutenfri madpandekager med kødfyld
Chili con carne – den lette luksus udgave (opskrift)
Indisk Butter Chicken – den klassiske udgave (opskrift)

4.73 from 22 votes (19 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

9 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Tine H
Tine H
1 År siden

Kan kagen bages dagen før den skal serveres ??

Gitte
Gitte
1 År siden

Er kagen fryseegnet?

Gitte
Gitte
Svar til  Lars Koch Hansen
1 År siden

Super! Det vil jeg give et forsøg så.
Tak for svar 🙂

Louise Hall
Louise Hall
3 år siden

Virkelig lækker og svampet. Tak for en god opskrift og en god side. /L

Pernille j
Pernille j
3 år siden

Den bedste glutenfri drømmekage vi har prøvet. 5 stjerner herfra ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.

Er mindst lige så god som alle de alm opskrifter

9
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x