GlutenfriHovedretIndiskOpskrift

Murgh Makhani – klassisk udgave (opskrift)

Introduktion

Indisk mad står for mig som noget helt vidunderligt – og specielt den klassiske Butter Chicken. Indisk Butter Chicken, og kendt som murgh makhani, består af lækre kyllingestykker i en lækker, blød og cremet smør/fløde tomatsauce. Oprindelig blev den opfundet af Kundan lai Gujral, som ejede en populær restaurant i Delhi kaldet Moti Mahal.

Vi har selv rejst rundt i Indien og har sågar familie derfra, og det her er en af vores absolutte favoritter. Børnene er helt vilde med den lækre sauce. Her er en super god og faktisk meget let udgave af den indiske klassiker.

Der findes også en udgave, som er hurtig at lave, og som du med fordel kan lave, hvis du ønsker en mere mild flødesauce… (hop til Butter Chicken – den nemmeste opskrift).

Men prøv den endelig.

butter chicken opskrift på indisk mad bedste opskriften autentisk gastromand smør kylling recipe

Indisk Butter Chicken

Her er en sindsyg god opskrift på butter chicken direkte fra Indien. En standardopskrift er nok til i hvert fald 6 personer.
4.25 fra 12 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Indisk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Marinering: 3 timer
Samlet tid: 4 timer 5 minutter
Antal: 6
Kalorier: 580kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Marineret kylling
  • 6 kyllingebrystfilet (eller lignende uden ben) (ca. 1000 g / 6 personer)
  • 1,5 spsk garam masala krydderi (kan købes færdigt - eller laves selv)
  • 2 fed hvidløg (finthakket/knust)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk gurkemeje
  • 6 spsk yoghurt (foretrækker græsk yoghurt)
Butter sauce
  • 2 spsk olivenolie
  • 75 gram smør
  • 2 løg (medium/stort - finthakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1,5 spsk ingefær (finthakket/blendet)
  • 3,5 spsk garam masala
  • 1 tsk spidskommen
  • 400 gram tomater (finthakket, 400 gram = 1 ds hakkede tomater)
  • 140 gram tomatpuré (140 gram = 1 stor dåse tomatpuré)
  • 1 tsk chilipulver (alt efter behag)
  • 1 tsk stærk paprika
  • 1 tsk salt
  • 1/4 liter piskefløde
  • 1 spsk sukker
  • 3 laurbærblade (kan undlades)
Tilbehør
Udstyr
  • Dyb stegepande
Fremgangsmåde
Marinade + kylling
  • Skær kyllling i mindre stykker
  • Tilsæt alle krydderier og yoghurt. Rør det godt sammen. Stil det i køleskabet i mindst 3 timer og gerne 12-16 timer. Jeg laver det normalt om morgenen, og så står det hele dagen.
Butter sauce
  • Tilsæt olien og steg den marinerede kylling i mindre portioner, så du kan få lidt stegefarve. Kom op i en tallerken ved siden af efterhånden som det er stegt. Ca. 3 minutter pr. del. Kylling varmes videre til sidst i saucen også.
  • Når kyllingen er stegt, så kom smøret i den "tomme" pande.
  • Kom den finthakkede (evt. blendede) hvidløg, løg og ingefær i og svits til det får lidt farve. Skru lidt ned og tilsæt garam masala og spidskommen.
  • Tilsæt så de hakkede tomater og tomatpuré. Tilsæt de resterende ingredienser (uden fløde, laurbærblade og kylling), og lad det simre i ca. 10 minutter. Blend evt massen, for at få saucen helt jævn.
  • Herefter kommer du kyllingen retur i den lækre cremede sauce, og smider 2-4 laurbærblade ved. Lad de simre på varmen i yderligere ca. 10 minutter inden servering.
  • Tilsæt fløden til allersidst, når retten tages af varmen. Serveres umiddelbart efter.
Opskriftsnoter
Den indiske butter chicken serveres med ris eller indiske naanbrød.
  • Retten er fantastisk dagen efter, så du kan lave den på forhånd, hvis du f.eks. får gæster dagen efter.
  • Kan fryses selv om der er fløde og yoghurt i retten. Den får en lidt grovere sauce-struktur, men smager stadig himmelsk.
  • Lad gerne marinade+kylling stå i minimum 12-16 timer. Det er tricket for en super velsmagende kylling.
  • Hvis saucen er for tyk, så tilsæt 0,5-1 dl. vand ekstra.
  • Prøv at tilsætte 3 spsk finthakkede mandler de sidste 5 minutter. Det giver en super lækker fylde/smag til saucen.
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 580kcal | Kulhydrater: 17g | Protein: 36g | Fedt: 37g | Mættet fedt: 15g | Kolesterol: 145mg | Natrium: 1206mg | Kalium: 640mg | Fibre: 3g | Sukker: 8g | A vitamin: 1895IU | C Vitamin: 19.5mg | Calcium (kalk): 171mg | Jern: 4.1mg

 

Billeder

 

Inspiration

Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift)
Chicken Tikka Masala – Let og super velsmagende (opskrift)
Simpel spicy spidskål (opskrift)
Hjemmelavet garam masala krydderiblanding (opskrift)

 

Spørgsmål eller kommentarer

Du er velkommen til at uploade et billede i kommentarfeltet længere nede. Du må selvfølgelig også stille spørgsmål, eller fortælle, hvad du synes om opskriften på butter chicken (hop derned). Har du nogle fif til, hvordan du plejer at lave den, måske, endnu bedre, så giv gerne lyd…

 

4.25 from 12 votes (10 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

3 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Pernille Rosenholm
Pernille Rosenholm
4 år siden

SÅDAN DER… Jeg undskylder lige de store bogstaver men wauuuuu, hvor smagte det godt. Det er den bedste ret jeg har fået meget meget længe. Den gik rent ind hos vores 3 drenge. Den ene gik før i seng fordi han havde spist meget butter chicken… haha… sådan kan det gå når det smager godt.

Det er hermed min nye yndlingsopskrift. Jeg tror faktisk vi bliver nødt til at lave endnu en portion her i weekenden. Vi ELSKER butterchicken herhjemme nu… Kæmpe thumbs up herfra

3
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x