Hjemmelavet garam masala krydderiblanding (opskrift)

Introduktion

Elsker du indisk mad, så kan du selvfølgelig også lave din helt egen blanding af garam masala, som bruges i mange indiske retter. Vi har været så heldige at rejse i Indien af flere omgange med børn, og det giver smag for det indiske køkken. Garam masala indeholder alle de lækre indiske krydderier, og det er let at lave. Her viser jeg dig en god blanding, som du let selv kan lave og gemme til dine fremtidige indiske retter. Kan holde i mange måneder i en lukket beholder.

Selve produktionen tager ikke mange minutter, når først du har fundet alle ingredienserne – og det er det hele værd.

garam masala opskrift på hjemmelavet garammasala hvordan laver man indisk krydderi

Garam Masala - den gode indiske blanding

Vil du lave din egen garam masala, så er her en god opskrift, som du selvfølgelig kan ændre efter dine egne præferencer. Det her i en super god grundopskrift. Opskriften giver en fin portion krydderi, som du kan gemme i et lille glas til fremtidige retter.
4.78 fra 9 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Indisk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 1 glas
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
 • 2 spsk korianderfrø
 • 2 spsk spidskommen
 • 1 spsk kommen
 • 0,5 spsk kryddernelliker
 • 2 spsk grønne kardemommefrø
 • 1 tsk brune/sorte kardemommefrø
 • 3 tsk sorte peberkorn
 • 2 tsk kanel (stødt - alternativ 1 stang pr. 2 tsk)
 • 2 laurbærblade
 • 1 tsk muskatnød
 • 0,5 tsk stødt chili (kan udlades)
Fremgangsmåde
 • Varm en pande op på middelvarme, og rist stille hver for sig koriander, kommen, spidskommen, sort peber og nelliker. Ristningen gør smagen afrundet, og frigiver lækre smagsnuancer.
 • Kom i en morter / krydderikværn / kaffeblender sammen med de resterende ingredienser. Lav det så fint som muligt.
 • Kom krydderiblandingen mørkt i et lufttæt glas med låg (f.eks. syltetøjsglas).
Opskriftsnoter
Tilsæt din garam masala til gryderetten som noget af det sidste for at bevare smagen bedst muligt. 
Kan holde sig i månedsvis, hvis det opbevares lufttæt og uden sollys. Du kan med fordel vakuumpakke, hvis du vil gemme i længere tid, eller laver en større portion.

følg mig på instagram

 
 

Inspiration

Chicken Tikka Masala – den bedste kyllingeret fra Indien (opskrift)
Indisk ret med oksekød og Garam Masala (opskrift)
Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift)

 

Den lette løsning

Garam Masala krydderiblanding kan købes i de fleste større supermarkeder, men jeg vil anbefale at gå ned i den lokale “grønthandler”, hvor de ofte har færdigblandinger, som ikke koster meget mere en 20-25 kr. Der har du til mange gange, hvis du ikke selv vil kaste dig ud i at lave din egen garam masala.

 

Hvad synes du?

Jeg vil selvfølgelig meget gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål eller bare vil komme med din mening omkring ovenstående. Tryk gerne på de 5 stjerner, så opskriften kan komme højere op i søgeresultaterne på Google 🙂 Tusind tak.

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

2 thoughts on “Hjemmelavet garam masala krydderiblanding (opskrift)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.