Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift)

Introduktion

På vores rejse rundt i indien oplevede vi mange forskellige måder at lave naanbrød på. Her er den opskrift jeg synes bedst om. Det er jeg sikker på du også vil gøre. Naanbrød med hvidløg passer super godt til det meste indiske og asiatiske mad. Prøv at lave dem – det fortryder du med garanti ikke.

 

Opskriften

I opskriften er der lavet til 4 voksne. Du kan selvfølgelig altid lave mere eller mindre, hvis du ikke ønsker så mange brød.

 

4.7 fra 10 stemmer
Naanbrød med hvidløg
Naanbrød med hvidløg (eller uden)
Forberedelse
40 min
Tilberedning
48 min
Samlet tid
1 t 28 min
 

De indiske naanbrød er fantastiske. De smager simpelthen så godt at man skal huske at spise noget af den resterende mad også. Her er en opskrift, hvor du kan let kan lave dem både med og uden hvidløg.

Kategori: Tilbehør
Køkken: Indisk
Antal: 12 brød
Kalorier: 260 kcal
Ingredienser
Naanbrød
  • 40 gram gær
  • 2 dl vand (lunkent)
  • 1,5 spsk honning (f.eks. akasiehonning)
  • 1,5 dl yoghurt (græsk - ca. 160 gram)
  • 3 tsk salt
  • 100 gram groft mel (fuldkorn etc.)
  • 450-500 gram hvedemel
Hvidløgs smør til pensling
  • 40 gram smør
  • 3-4 fed hvidløg (finthakket el. presset)
Fremgangsmåde
Naanbrød
  1. Kom gæren i vandet og opløs den. Tilsæt så sukker, yoghurt, salt og groft mel. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Brug gerne en røremaskine. Ælt dejen til den er glat, men ikke klistret. Tager 5-8 minutter.

  2. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Dæk med en opklippet plastikpose. Tager ca. 45 minutter, hvis det står lunt.

Lav hvidløgssmør / smørelse
  1. Smelt smøret i en lille gryde, og pres de 3 fed hvidløg ned i smøret, hvor de "steger" med i ca 2 minutter. Herefter hælder du det over i en lille skål, så det er klar til at pensle brødene med. Hæld evt. gennem en lille si for at få "hvidløgsstykkerne" væk.

  2. Hvis du vil lave naan brød uden hvidløg, så smelter du bare noget smør som nævnt lige ovenfor.

Bagning af naanbrød
  1. Del den hævede dej i 12 stykker.

  2. Rul dem ud i passende størrelse på ca. 0.5 cm i tykkelsen.

  3. Pensl med hvidløgssmøret på den ene side, og kom på en varm pande i 2 minutter på hver side. Pensl den manglende side inden du vender brødet.

  4. Server straks hvis muligt. Kan også stables på en tallerken og serveres samlet (evt. dækket med staniol)

Opskriftsnoter

Naanbrødene serveres straks. Velbekomme.

 

Tips

  • Smag det første brød du har lavet. Hvis der mangler lidt salt, så drys evt. lidt på når du har penslet brødet og det er klar til panden.
  • Hvis du laver mange brød, så kan du varme dem op i ovnen lige inden servering
  • Smager fantastisk som tilbehør til Tikka Masala (link til min gode opskrift)
  • Du kan sagtens gemme dem til dagen efter i en plastikpose, og så kortvarigt varme dem på brødristeren/mikroovnen.

 

 

 

 

Inspiration

Chicken Tikka Masala – Let og super velsmagende indisk mad (opskrift)
Indisk ret med oksekød og Garam Masala (opskrift)

Billeder

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Du må meget gerne stille spørgsmål nedenfor, og jeg håber du også vil dele din oplevelse med opskriften (evt. et lille billede). Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne over billeder) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen. På forhånd tak 🙂

Velbekomme 🙂

 

.

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 thoughts on Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift)