Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift)

Introduktion

På vores rejse rundt i indien oplevede vi mange forskellige måder at lave naanbrød på. Her er den opskrift jeg synes bedst om. Det er jeg sikker på du også vil gøre. Naanbrød med hvidløg passer super godt til det meste indiske og asiatiske mad. Prøv at lave dem – det fortryder du med garanti ikke.

 

Naanbrød med hvidløg

Naanbrød med hvidløg (eller uden)

De indiske naanbrød er fantastiske. De smager simpelthen så godt at man skal huske at spise noget af den resterende mad også. Her er en opskrift, hvor du kan let kan lave dem både med og uden hvidløg. Regn med ca. 3 brød pr. mand.
4.75 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Indisk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 48 minutter
Samlet tid: 1 time 28 minutter
Antal: 12 brød
Kalorier: 260kcal
Ingredienser
Naanbrød
  • 40 gram gær
  • 2 dl vand (lunkent)
  • 1,5 spsk honning (f.eks. akasiehonning)
  • 1,5 dl yoghurt (græsk - ca. 160 gram)
  • 3 tsk salt
  • 100 gram groft mel (fuldkorn etc.)
  • 450-500 gram hvedemel
Hvidløgs smør til pensling
  • 40 gram smør
  • 3-4 fed hvidløg (finthakket el. presset)
Fremgangsmåde
Naanbrød
  • Kom gæren i vandet og opløs den. Tilsæt så sukker, yoghurt, salt og groft mel. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Brug gerne en røremaskine. Ælt dejen til den er glat, men ikke klistret. Tager 5-8 minutter.
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Dæk med en opklippet plastikpose. Tager ca. 45 minutter, hvis det står lunt.
Lav hvidløgssmør / smørelse
  • Smelt smøret i en lille gryde, og pres de 3 fed hvidløg ned i smøret, hvor de "steger" med i ca 2 minutter. Herefter hælder du det over i en lille skål, så det er klar til at pensle brødene med. Hæld evt. gennem en lille si for at få "hvidløgsstykkerne" væk.
  • Hvis du vil lave naan brød uden hvidløg, så smelter du bare noget smør som nævnt lige ovenfor.
Bagning af naanbrød
  • Del den hævede dej i 12 stykker.
  • Rul dem ud i passende størrelse på ca. 0.5 cm i tykkelsen.
  • Pensl med hvidløgssmøret på den ene side, og kom på en varm pande i 2 minutter på hver side. Pensl den manglende side inden du vender brødet.
  • Server straks hvis muligt. Kan også stables på en tallerken og serveres samlet (evt. dækket med staniol)
Opskriftsnoter
  • Naanbrødene serveres straks.
  • Smag det første brød du har lavet. Hvis der mangler lidt salt, så drys evt. lidt på når du har penslet brødet og det er klar til panden.
  • Hvis du laver mange brød, så kan du varme dem op i ovnen lige inden servering (eller lad dem holde sig varme i ovnen dækket af sølvpapir)
  • Smager fantastisk som tilbehør til Tikka Masala (link til min gode opskrift)
  • Du kan sagtens gemme dem til dagen efter i en plastikpose, og så kortvarigt varme dem på brødristeren/mikroovnen.
 
Ernæringsfakta
Kalorier: 260kcal

 

 

Billeder

 

Inspiration

Chicken Tikka Masala – Let og super velsmagende indisk mad (opskrift)
Indisk ret med oksekød og Garam Masala (opskrift)

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Du må meget gerne stille spørgsmål nedenfor, og jeg håber du også vil dele din oplevelse med opskriften (evt. et lille billede). Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne over billeder) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen. På forhånd tak 🙂

Velbekomme 🙂

 

.

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 tanker om “Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift)

  • 2. maj 2019 at 09:05
    Permalink

    Hej Lars
    Tusind tak for dine super gode opskrifter (brunsviger,drømmekage, tikka masala chicken) Nu har jeg tænkt mig at prøve dine naanbrød, som garanteret er lige så gode, men kan jeg fryse dem? Jeg har nemlig brug for at lave dem i forevejen til et større selskab? og så leder jeg efter opskrift på ananas pickles ? Hvor finder jeg den? Igen tak for dine dejlige opskrifter, jeg har modtaget meget ros på dine vegne og har varmt anbefalet din side.
    Vh Astrid

    Svar
    • 2. maj 2019 at 17:34
      Permalink

      Hej Astrid.
      Tusind tak for den fine tilbagemelding 🙂 Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse naan-brødene. Tænker de bare hurtigst muligt skal i en pose, og så tages op i god tid. Man kan så evt. varme dem i ovnen igen (måske endda microbølgeovn, hvis du har sådan en).

      Ananas pickles har jeg faktisk ikke fået online endnu. Opskriften er ret simpel:
      2 ananas (kanter skæres af)
      1 1/4 dl hvidvinseddike
      200 gram sukker
      10 hele nelliker
      4 stk. hel kanel
      1 stang vanilie (flækket) eller 1.5 tsk vaniljesukker
      2,5 tsk. tørret ingefær (evt. 3-4 tsk syltet ingefær, hvis du har også)

      Skræl og skær ananas i mindre stykker. Bland alt (uden ananas) sammen i en gryde bring det i kog. Tilsæt ananas og lad det simre i ca 25 min (med låg). Rør løbende i gryden. Tilsæt også den hakkede, syltede ingefær, hvis du havde den. Lad det simre yderligere 8-10 minutter. Kommes på glas og i køleskab til det skal spises.

      Svar
    • 2. maj 2019 at 18:21
      Permalink

      Du må meget gerne give en tilbagemelding hvis du forsøger ?

      Du kunne prøve at lave et forsøg inden så du ikke satser hele butikken ?

      Svar
      • 2. maj 2019 at 22:42
        Permalink

        Tak for opskriften. Den prøver jeg, og jeg laver også lige et fryseforsøg med naanbrød, skal gerne give tilbagemelding

        Svar
  • Pingback:Indisk ret med oksekød og Garam Masala (opskrift) | Livets små ting

  • 6. maj 2018 at 18:20
    Permalink

    jeg kan ikke se sukker på ingredienslisten? hvor meget skal de ri?

    Svar
    • 6. maj 2018 at 18:23
      Permalink

      Hej Sheila.
      Det er en smutter fra min side. Man kan bruge sukker eller honning. Så hvis du kommer honning i så ingen sukker.

      Det får jeg lige fjernet så det ikke forvirrer ??

      Svar
  • 16. august 2017 at 13:16
    Permalink

    Har lige lavet dem her til frokost.
    De er virkelig gode. De bliver sådan helt svampede og alligevel sprøde. Super lækre.

    Tak for en god opskrift

    Svar
    • 21. august 2017 at 17:48
      Permalink

      Hej Niels.
      Fedt at høre. Første gang vi lavede dem hos os kom vi til at spise os stopmætte i brødene, som vi dyppede i vores tikka masala. Glemte fuldstændig at spise ris til.

      Vi ELSKER de brød hjemme hos os 😀

      Svar
  • 15. august 2017 at 16:59
    Permalink

    Håber I nyder de lækre naanbrød. Jeg er lykkelig over at jeg har luret opskriften, så jeg kan lave de lækreste naanbrød i hele verden – det håber jeg også I er enige i.

    KH Lars

    Svar