Teriyaki Sauce – den bedste opskrift

Introduktion

Teriyaki sauce er oprindeligt japansk og er en fin sur-sød marinade. Den er en klassiker i det asiatiske køkken, hvor den lidt cremede, sirupagtige sort væske tit findes på grillede kyllingestykker, laks og meget andet. Du kan bruge det som sauce, men du kan bruge det til marinade.

Du kan købe Teriyaki sauce i stort set alle supermarkeder, men det er super let at lave, og kan holde sig 14 dage i køleskabet, hvis du skolder glasset først. Her er min opskrift på Teriyaki sauce. God fornøjelse.

Det tager ikke mange minutter at lave, og jeg er ret sikker på at du ikke vil købe i butikken igen, når du først har smagt den hjemmelavede udgave. Den er mørk, tyk, sur/sød/salt og med en masse umami undertoner.

Velbekomme 🤩

teriyaki sauce terijaki sovs kylling teriyaky

Teriyaki Sauce

En let opskrift på den lækre japanske teriyaki sauce. Du får ca. 2,5-3 dl. teriyaki sauce ud af en standardportion.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Asiatisk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 12 serveringer
Kalorier: 48kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Teriyaki sauce
  • 120 gram sojasauce (f.eks. Kikkoman's)
  • 3 spsk Mirin (risvin / sherry)
  • 1 tsk Sesamolie
  • 60 gram brun farin (alternativt muskavadosukker)
  • 1 spsk honning
  • 1,5 tsk frisk ingefær (revet/finthakket)
  • 1 tsk presset hvidløg (1 tsk = ca. 1 alm. fed)
  • 65 gram vand
  • 3 tsk majsstivelse (Maizena)
Udstyr
  • Gryde
  • Patentglas / flaske til opbevaring.
Fremgangsmåde
Teriyaki sauce
  • Bland alle ingredienserne sammen i en lille gryde / saucepande. Lad det koge op, og skru så ned så det står og småsimrer.
  • Lad det simre i ca. 4 minutter. Fjern gryden fra varmen, og lad det køle ned
  • Du kan gemme det i køleskabet i en uges tid.½
Opskriftsnoter
Teriyaki marinade til f.eks. kylling
Hvis du vil bruge blandingen som en marinade til f.eks. kylling, så skal du bare lade være med at tilsætte Majstivelsen. Så bliver den en smule tyndere, men smager stadig fantastisk.
Tip
Du kan erstatte Mirin med f.eks. hvidvins/riseddike, men så skal du tilsætte sukker, da Mirin er en sød risvin. Du kan tilsætte ca. ½ tsk sukker pr. 1 spsk hvidvinseddike. Men optimalt så køb en lille flaske med Mirin.
Velbekomme.
Ernæringsfakta
Antal: 1serving | Kalorier: 48kcal | Kulhydrater: 10g | Protein: 1g | Natrium: 574mg | Kalium: 26mg | Sukker: 7g | C Vitamin: 0.1mg | Calcium (kalk): 6mg | Jern: 0.3mg

følg mig på instagram

 

Billeder

teriyaki sauce terijaki sovs kylling teriyaky pixabay free use opskrift

teriyaki sauce opskrift hjemmelavet terijaki sovs kylling teriyaky

 

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst. Jeg håber du er lige så glad for teriyaki sauce, som vi er herhjemme 😍

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid meget velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift)
Mango Chutney (opskrift)
Ananas pickles / ananas chutney (opskrift)
Chili con carne – den lette luksus udgave (opskrift)

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.




En enkelt kommentar til “Teriyaki Sauce – den bedste opskrift