Teriyaki Sauce – den bedste opskrift
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Teriyaki sauce er oprindeligt japansk og er en fin sur-sød marinade. Den er en klassiker i det asiatiske køkken, hvor den lidt cremede, sirupagtige sort væske tit findes på grillede kyllingestykker, laks og meget andet. Du kan bruge det som sauce, men du kan bruge det til marinade.
Du kan købe Teriyaki sauce i stort set alle supermarkeder, men det er super let at lave, og kan holde sig 14 dage i køleskabet, hvis du skolder glasset først. Her er min opskrift på Teriyaki sauce. God fornøjelse.
Det tager ikke mange minutter at lave, og jeg er ret sikker på at du ikke vil købe i butikken igen, når du først har smagt den hjemmelavede udgave. Den er mørk, tyk, sur/sød/salt og med en masse umami undertoner.
Velbekomme 🤩

Teriyaki Sauce
Ingredienser
Teriyaki sauce
- 120 gram sojasauce (f.eks. Kikkoman's)
- 3 spsk Mirin (risvin / sherry)
- 1 tsk Sesamolie
- 60 gram brun farin (alternativt muskavadosukker)
- 1 spsk honning
- 1,5 tsk frisk ingefær (revet/finthakket)
- 1 tsk presset hvidløg (1 tsk = ca. 1 alm. fed)
- 65 gram vand
- 3 tsk majsstivelse (Maizena)
Udstyr
- Gryde
- Patentglas / flaske til opbevaring.
Fremgangsmåde
Teriyaki sauce
- Bland alle ingredienserne sammen i en lille gryde / saucepande. Lad det koge op, og skru så ned så det står og småsimrer.
- Lad det simre i ca. 4 minutter. Fjern gryden fra varmen, og lad det køle ned
- Du kan gemme det i køleskabet i en uges tid.½
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Billeder
Hvad synes du om opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst. Jeg håber du er lige så glad for teriyaki sauce, som vi er herhjemme 😍
Kommentarer og spørgsmål?
Du er altid meget velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift)
Mango Chutney (opskrift)
Ananas pickles / ananas chutney (opskrift)
Chili con carne – den lette luksus udgave (opskrift)
Tak for en god opskrift. Dejligt at den kan bruges både som marinade og som sauce når man tilsætter maizena, godt fif😊
Velbekomme 👏
Skriv endelig, hvis du har spørgsmål👏