IndiskOpskriftTilbehørVegetar

Mango Chutney (opskrift)

Introduktion

Mango chutney er en lækker sur-sød chutney, som passer perfekt til krydret mad. Vi er vilde med indisk mad herhjemme, og der passer det perfekt. Det er også super lækkert som tilbehør til f.eks. blåskimmelost eller bare kraftige oste helt generelt.

Mango chutney er let at lave, og her er en let opskrift, så du kan lave din helt egen lækre version. Inspiration fra Meera Sodha.

 

mango chutney opskrift lækker indisk tilbehør hjemmelavet

Mango Chutney

Lækker mango chutney til ost eller krydret mad.
5 fra 6 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Indisk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 6 personer
Kalorier: 152kcal
Forfatter: Peter Frisk
Ingredienser
  • 2 stk mangoer (store, men ikke for bløde og overmodne)
  • 2 spsk rapsolie
  • 1/4 tsk sennepskorn
  • 1/4 tsk sorte sesamfrø
  • 2 stængler kanel
  • 6 nelliker (hele)
  • 6 sorte peberkorn
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 hel chili (tørret, fri for frø og hakket)
Fremgangsmåde
  • Mangoer kan godt være ret træls at arbejde med så her lige et tip: Skær top og bund af den så den kan stå selv. Skær så med skarp kniv fra top til bund skrællen af. Når alt skræl er væk, så skær ind i mangoen fra top til bund hele vejen rundt med ca 1-2 cm mellemrum. Gør det samme på tværs så du danner nogle kvadrater i kødet på ca. 1,5 cm størrelse. Nu kan du så begynde at pille stykkerne af.
  • Alt kød fra mangoerne kommes i en skål (jeg kan godt li´ stykker på ca. 1 x 1 cm men du må gerne gøre dem mindre).
  • Hæld olien i en gryde over medium varme og tilsæt sennepskorn, kanelstænger, sesamfrø, nelliker, peberkorn og nelliker og steg det i ca. 1-2 minutter eller indtil sennepskornene begynder at poppe.
  • Tilsæt så mangoen, salt, sukker og chili, skru ned og varm videre i ca. 15 minutter. Fjern kanelstænger og nelliker(hvis du kan finde dem ellers gør det ikke noget de bliver i) og put chutneyen i skoldede glas.
Opskriftsnoter
En mangochutney kan du lave så den bliver en "tyk" marmelade masse, eller du kan tage den af lidt før, så du bevarer mangostykker i chutney'en. Det er op til dig hvad du synes bedst om. Prøv dig frem.
Velbekomme
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 152kcal

følg mig på instagram

 

Mango

 

Mere inspiration

Ananas pickles / ananas chutney (opskrift)
Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift)
Indisk ret med oksekød og Garam Masala (opskrift)
Chicken Tikka Masala – Let og super velsmagende (opskrift)
Hjemmelavet garam masala krydderiblanding (opskrift)

 

Spørgsmål eller kommentarer

Jeg vil meget gerne høre hvad du synes om denne mango chutney opskrift. Smid gerne en kommentar eller et billede i kommentarfeltet længere nede (hop derned)

5 from 6 votes (4 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Pernille Nielsen
Pernille Nielsen
4 år siden

Elsker Mango chutney, så den skal prøves 🙂