ItalienskOpskriftTilbehør

Hjemmelavet chili sauce – perfekt til pizza (opskrift)

Introduktion

Hjemme hos os elsker vi pizza og der må gerne være noget bid i. Selv børnene er ved at komme med på bølgen efter diverse rejser til østen. Derfor har jeg selvfølgelig også kigget efter en opskrift på den bedste chili sauce. Her er en let opskrift, som har en lille smule blødhed over sig – så det ikke bare er “hårde” kedelige chiliflager i lidt olie. Her får du rundheden og styrke, som du kender fra de bedste steder rundt omkring i verden. Selve chili saucen minder lidt om en chili pesto, da den indeholder soltørrede tomater også. Det gør den super lækker i smagen. Både skarp, stærk og sød på een gang…

Giv det et forsøg – så køber du aldrig en færdiglavet chilisauce igen…

Der er den almindelig version, hvor du kun bruger tørrede chiliflager, og så deluxe udgaven, hvor du bruger både frisk og tør chili. Det giver en mere aromatisk smag – det er den lækreste chili sauce ever. Velbekomme.

 

Opskrift

chili sauce opskrift hjemmelavet hvordan laver man chilisauce olie chilli sovs friske chilier eller tørret tomat hvilken olje

Chili sauce - den bedste

Her kan du levet lave en omgang chilisauce der bare smager fantastisk. Du kan snildt lave dobbelt portion, og komme i et skoldet patentglas/syltetøjsglas. 1 portion rækker til ca 10-12 personer.
4.42 fra 36 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Indisk, Italian
Forb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 1 portion
Kalorier: 239kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Chili Sauce grundopskrift
  • 1 glas soltørrede tomater i olie (280 gram i glasset fra Rema)
  • 2-3 spsk tørrede chili flager
  • 1 tsk garam masala (køb el. lav selv - opskrift)
  • 1/2 tsk hvidløgspulver (tørret)
  • 2 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk frisk presset citron saft (evt. citron på flaske)
  • 2 ds tomatpuré á 140 gram (140 gram = store dåse)
  • Raps eller solsikkekerneolie (1.5-2 dl. pr. portion)
Chili Sauce de Luxe
  • 2 stk friske chilier (rød / gul)
  • 0,5 tsk cayenne peber
Udstyr
  • Syltetøjsglas / Patentglas
  • Stavblender
Fremgangsmåde
Den almindelige chili sauce
  • Hæld olien fra de soltørrede tomater over i en "blandeskål"
  • Blend tomaterne (uden olien) i en anden skål med din stavblender.
  • Kom de blendede tomater retur i olien. Tilsæt de resterende ingredienser og rør det godt rundt.
  • Nu tilsættes olien mens du stadig rører rundt. Der skal en del olie i. Hæld blandingen i et stort skoldet syltetøjsglas/patentglas og stil i køleskabet nogle timer.
  • Tjek så om der ligger et tyndt lag olie i toppen af glasset (ca 2mm). Er der det, så er blandingen super. Hvis ikke, så tilsæt mere olie.
  • Stil i køleskabet yderligere 3 døgn før brug.
Deluxe chili sauce
  • Følg ovenstående fremgangsmåde, men skyl de friske chili og skær dem i skiver (uden stilk). Blend dem sammen med de soltørrede tomater, og tilsæt den ekstra cayenne peber. Følg herefter opskriften som ovenfor.
Opskriftsnoter
  • Ønsker du en lidt mildere udgave, så spar på chilien (og cayenne peber, hvis du laver deluxe udgaven). Tilsæt f.eks. kun 2 spsk chili til en almindelig portion. Du kan spæde det op bagefter, hvis du synes den er blevet for mild. Dog skal du lade den trække nogle dage igen.
  • Du kan opbevare chili saucen i op til 4 måneder i køleskabet grundet det høje indhold af olie.
  • Det tørrede hvidløgspulver kan skiftes med frisk presset hvidløg. Dog skal man være opmærksom på at holdbarheden falder, da der er risiko for bakterier i friske hvidløg. Kan dog sagtens holde et par uger.
❤️💛💚
Velbekomme 🤩
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 239kcal | Kulhydrater: 14g | Protein: 4g | Fedt: 18g | Mættet fedt: 2g | Flerumættet fedt: 10g | Monoumættet fedt: 4g | Natrium: 471mg | Kalium: 1mg | Fibre: 1g | Sukker: 4g | C Vitamin: 14mg | Jern: 1mg

følg mig på instagram

 

Billeder

På billederne har jeg lavet en dobbelt portion. Det ryger hurtigt. En portion fylder omkring 0.6 L, så det kræver en rimelig stor skål, hvis du laver mere end een omgang.

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Chili con carne – den lette luksus udgave (opskrift)
Hjemmelavet garam masala krydderiblanding (opskrift)
Teriyaki Sauce – den bedste opskrift
Pitabrød – lækre luftige og med super smag

Følg
Giv besked ved
guest

15 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
René Hansen
René Hansen
10 måneder siden

Super chili familie og venner elsken den

Lars Lippert
Lars Lippert
1 År siden

Jeg har lavet chilisaucen flere gange og vi er så glade for den at jeg gerne laver dobbeltportion. For at undgå mug, har jeg så en mindre skål stående i køleskabet som vi tager af og fylder når den er tom. Alligevel var der så mug på i det store glas i går, der nu har holdt sig i køleskabet godt tre uger. Er det muligt at forlænge holdbarheden og i givet fald hvordan?🤗

Jan
Jan
Svar til  Lars Lippert
1 År siden

Tænker at man kan tilsætte lidt Atamon til sin chilisauce, ligesom man kan skylle sine opbevaringsglas i Atamon.

Lars Lippert
Lars Lippert
1 År siden

Er en stor fan af chilisauce og sørgede altid tidligere for at have sambal oelek i skabet, indtil jeg prøvede den her opskrift, den er virkelig perfekt og giver desuden en supergod chilimayo til når der skal smøres sandwich. Tusind tak 🤗

Lars Lippert
Lars Lippert
Svar til  Lars Koch Hansen
1 År siden

Ja helt enkelt røre den sammen med en god mayo, fx den i glas fra Hellmanns, så kan man også nemt styre hvor stærk ens chilimayo skal være👍🤩

Henrik
Henrik
2 år siden

Måske et dumt spørgsmål men kan jeg godt bruge en foodprocessor til tomaterne da jeg ikke har en stavblender?

Julie
Julie
2 år siden

Tak for god og enkel opskrift. Jeg plejer, at blande flere opskrifter, men din er helt perfekt, glad for jeg fandt den.
Et lille tip: lad chiliflagerne koge i ca. 1 dl vand, til vandet er kogt væk – så behøver man ikke vente flere dage før man har den gode chilismag 🙂

Peder Hansen
Peder Hansen
3 år siden

Jeg lavede denne i fredags. Jeg var faktisk lidt spændt på om den var for stærk – men den er HELT perfekt. En super balance mellem soltørrede tomater og den lækre chili… Vi har næsten spist første portion her efter få dage, hvor den har stået på pizza og lasagne…

SUPER lækker. Tak for en fin opskrift.

15
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x