Hjemmelavet chili sauce – perfekt til pizza (opskrift)

Introduktion

Hjemme hos os elsker vi pizza og der må gerne være noget bid i. Selv børnene er ved at komme med på bølgen efter diverse rejser til østen. Derfor har jeg selvfølgelig også kigget efter en opskrift på den bedste chili sauce. Her er en let opskrift, som har en lille smule blødhed over sig – så det ikke bare er “hårde” kedelige chiliflager i lidt olie. Her får du rundheden og styrke, som du kender fra de bedste steder rundt omkring i verden. Selve chili saucen minder lidt om en chili pesto, da den indeholder soltørrede tomater også. Det gør den super lækker i smagen. Både skarp, stærk og sød på een gang…

Giv det et forsøg – så køber du aldrig en færdiglavet chilisauce igen…

Der er den almindelig version, hvor du kun bruger tørrede chiliflager, og så deluxe udgaven, hvor du bruger både frisk og tør chili. Det giver en mere aromatisk smag – det er den lækreste chili sauce ever. Velbekomme.

 

Opskrift

chili sauce opskrift hjemmelavet hvordan laver man chilisauce olie chilli sovs friske chilier eller tørret tomat hvilken olje

Chili sauce - den bedste

Her kan du levet lave en omgang chilisauce der bare smager fantastisk. Du kan snildt lave dobbelt portion, og komme i et skoldet patentglas/syltetøjsglas. 1 portion rækker til ca 10-12 personer.
4.8 fra 5 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Indisk, Italian
Forb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 1 portion
Kalorier: 239kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Chili Sauce grundopskrift
  • 1 glas soltørrede tomater i olie (280 gram i glasset fra Rema)
  • 2-3 spsk tørrede chili flager
  • 1 tsk garam masala (køb el. lav selv - opskrift)
  • 1/2 tsk hvidløgspulver (tørret)
  • 2 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk frisk presset citron saft (evt. citron på flaske)
  • 2 ds tomatpuré á 140 gram (140 gram = store dåse)
  • Raps eller solsikkekerneolie (1.5-2 dl. pr. portion)
Chili Sauce de Luxe
  • 2 stk friske chilier (rød / gul)
  • 0,5 tsk cayenne peber
Udstyr
  • Syltetøjsglas / Patentglas
  • Stavblender
Fremgangsmåde
Den almindelige chili sauce
  • Hæld olien fra de soltørrede tomater over i en "blandeskål"
  • Blend tomaterne (uden olien) i en anden skål med din stavblender.
  • Kom de blendede tomater retur i olien. Tilsæt de resterende ingredienser og rør det godt rundt.
  • Nu tilsættes olien mens du stadig rører rundt. Der skal en del olie i. Hæld blandingen i et stort skoldet syltetøjsglas/patentglas og stil i køleskabet nogle timer.
  • Tjek så om der ligger et tyndt lag olie i toppen af glasset (ca 2mm). Er der det, så er blandingen super. Hvis ikke, så tilsæt mere olie.
  • Stil i køleskabet yderligere 3 døgn før brug.
Deluxe chili sauce
  • Følg ovenstående fremgangsmåde, men skyl de friske chili og skær dem i skiver (uden stilk). Blend dem sammen med de soltørrede tomater, og tilsæt den ekstra cayenne peber. Følg herefter opskriften som ovenfor.
Opskriftsnoter
  • Ønsker du en lidt mildere udgave, så spar på chilien (og cayenne peber, hvis du laver deluxe udgaven). Tilsæt f.eks. kun 2 spsk chili til en almindelig portion. Du kan spæde det op bagefter, hvis du synes den er blevet for mild. Dog skal du lade den trække nogle dage igen.
  • Du kan opbevare chili saucen i op til 4 måneder i køleskabet grundet det høje indhold af olie.
  • Det tørrede hvidløgspulver kan skiftes med frisk presset hvidløg. Dog skal man være opmærksom på at holdbarheden falder, da der er risiko for bakterier i friske hvidløg. Kan dog sagtens holde et par uger.
❤️💛💚
Velbekomme 🤩
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 239kcal | Kulhydrater: 14g | Protein: 4g | Fedt: 18g | Mættet fedt: 2g | Flerumættet fedt: 10g | Monoumættet fedt: 4g | Natrium: 471mg | Kalium: 1mg | Fibre: 1g | Sukker: 4g | C Vitamin: 14mg | Jern: 1mg

følg mig på instagram

 

Billeder

På billederne har jeg lavet en dobbelt portion. Det ryger hurtigt. En portion fylder omkring 0.6 L, så det kræver en rimelig stor skål, hvis du laver mere end een omgang.

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Chili con carne – den lette luksus udgave (opskrift)
Hjemmelavet garam masala krydderiblanding (opskrift)
Teriyaki Sauce – den bedste opskrift
Pitabrød – lækre luftige og med super smag

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.




2 tanker om “Hjemmelavet chili sauce – perfekt til pizza (opskrift)

  • 17. maj 2021 kl. 15:38
    Permalink

    Jeg lavede denne i fredags. Jeg var faktisk lidt spændt på om den var for stærk – men den er HELT perfekt. En super balance mellem soltørrede tomater og den lækre chili… Vi har næsten spist første portion her efter få dage, hvor den har stået på pizza og lasagne…

    SUPER lækker. Tak for en fin opskrift.

    Besvar
    • 17. maj 2021 kl. 21:01
      Permalink

      Hej Peder. Mange tak for de flotte ord 👍 vi elsker også denne shawarma chili sauce 😋😉

      Besvar