HovedretIndiskOpskrift

Indisk ret med oksekød og Garam Masala (opskrift)

Introduktion

I januar 2017 var vi i Indien hele familien. I den forbindelse fik vi virkelig øjnene op for de lækre indiske retter. I Indien bliver det meste lavet som vegetar, alternativ med kylling og lam. En indisk ret med oksekød kan være svær at finde, da køer er hellige men man kan få det nogle steder.

I denne opskrift er det en indisk ret med oksekød krydret med garam masala. Den kan være en smule stærk, da “garam” netop betyder stærk. Dog kan du spare lidt på chilien, hvis du laver din egen blanding.

Retten er let krydret, men kan sagtens spises af børn. Vores børn synes det smager fremragende men der bliver drukket lidt vand til 🙂

 

Indisk ret med oksekød og Garam Masala lav din egen

Indisk ret med oksekød og Garam Masala

Her er en rigtig god indisk inspireret ret med oksekød og garam masala. En super lækker ret, hvis du er til indisk mad. 
Garam masala er indisk og betyder “stærk krydderiblanding”. Den lette løsning er at besøge din lokale udenlandske “grøntbutik” og købe en færdig krydderiblanding. Koster ikke mere end ca. 20-30 kroner, og der er til mange gange.
4 fra 4 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Indisk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 357kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Hjemmelavet Garam Masala
  • 1 tsk koriander (stødt)
  • 1 tsk spidskommen (stødt)
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk sort peber (gerne friskkværnet)
  • 0,5 tsk chili (stødt)
  • 1 tsk ingefær (stødt)
  • 2-3 nelliker
  • 2-3 kardemommekapsler (indholdet, smid selve kapslen ud)
  • 1 tsk kanel (stødt)
Oksekød med garam masala
  • 6 spsk olie
  • 400 gram oksekød i tern (gullasch-kød)
  • 2 fed hvidløg (store)
  • 7 tsk garam masala blanding
  • 1 ds tomat puré (140 g. pr. ds)
  • 1 ds blendede tomater / hakkede tomater.
  • 2 dl yoghurt (naturel / græsk)
  • 1 spsk eddike
  • 2 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
Fremgangsmåde
Garam Masala (hjemmelavet krydderiblanding)
  • Kom alle ingredienser i en skål, og bland det let rundt, så det er klar til at komme i retten senere.
  • Spring evt. chilien over, hvis du ikke er til stærk mad. Du kan altid smage til til allersidst.
Selve retten
  • Start med at brune kødet i olien ved høj varme. Tag det så op på en tallerken / skål.
  • Drys krydderiblandingen over olien i bunden af gryden sammen med hvidløg. Varm ved mellem varme i 30-60 sekunder. Tingene skal ristes, men det må ikke brænde på!
  • Hæld kødet tilbage i gryden, og tilsæt så tomatpuré og de hakkede dåse tomater.
  • Skru temperaturen på blusset ned så det står og små-simrer. Tilsæt så eddike, yoghurt, salt og sukker. Herefter kommer du et låg på, og lader rette simre i min. 1.5 timer – gerne 3-4 timer.
  • Serveres jasmin/basmati ris og/eller naan-brød.
Opskriftsnoter
  • Skær et par peberfrugter i lige inden servering. Så kommer der lidt kulør i retten. Personligt synes jeg bedst om rød peber, men grøn, gul og orange giver også en flot farvepalette.
  • Lav gerne 2-3x portion. Du kan let fryse den, så du kan tage den op en dag, hvor det skal gå lidt stærk.
  • Synes du retten er lidt for stærk, så tilsæt mere yoghurt og måske lidt sukker.
  • Retten kan også laves med kylling eller lam, hvis man er til det.
  • Læg lidt gnavegrønt ved siden eller lave en fin salat til.
Ernæringsfakta
Kalorier: 357kcal | Kulhydrater: 18.3g | Protein: 26.9g | Fedt: 18.1g

følg mig på instagram

 

Billeder

På billederne laver jeg en dobbelt portion, da vi ville have lidt vi kunne komme i fryseren, så vi let kunne tage det op en travl hverdag 🙂 Det er jo bare at fordoble ingredienserne i oplægget 🙂

 

Inspiration

Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift)
Chicken Tikka Masala – Let og super velsmagende indisk mad (opskrift)

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Du er velkommen til at skrive et spørgsmål eller bare komme med et par kommentarer / forslag. Det er altid super dejligt at få lidt feedback fra folk. Har du et lille trick som gør retten endnu bedre, så skriv endelig.

Du må også meget gerne like vores side, hvis du ikke allerede har gjort det. Det betyder mere end du tror for bloggen. På forhånd tusind tak.

[fblike]

 

Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
trackback
4 år siden

[…] Indisk ret med oksekød og Garam Masala (opskrift) Ananas pickles / ananas chutney (opskrift) Chicken Tikka Masala – Let og super velsmagende (opskrift) Simpel spicy spidskål (opskrift) […]

Trine
Trine
6 år siden

Hvilken fedtprocent bruger du i Indisk ret med oksekød?

2
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x