Indisk ret med oksekød og Garam Masala (opskrift)

Introduktion

I januar 2017 var vi i Indien hele familien. I den forbindelse fik vi virkelig øjnene op for de lækre indiske retter. I Indien bliver det meste lavet som vegetar, alternativ med kylling og lam. En indisk ret med oksekød kan være svær at finde, da køer er hellige men man kan få det nogle steder.

I denne opskrift er det en indisk ret med oksekød krydret med garam masala. Den kan være en smule stærk, da “garam” netop betyder stærk. Dog kan du spare lidt på chilien, hvis du laver din egen blanding.

Retten er let krydret, men kan sagtens spises af børn. Vores børn synes det smager fremragende men der bliver drukket lidt vand til 🙂

 

Ingredienser til 4 personer

6 spsk olie
400 g. oksekød i tern (gullasch-kød)

2 store fed hvidløg
7 tsk. garam masala blanding
1 ds. tomat puré 140 g.
1 ds. blendede tomater / hakkede tomater.
2 dl. yoghurt naturel / græsk
1 spsk. eddike
2 tsk. groft salt
1 tsk. sukker

 

Garam Masala krydderi

Garam masala er indisk og betyder “stærk krydderiblanding”. Der findes utallige varianter af denne blanding. Det lette løsning er at besøge din lokale udenlandske “grøntbutik”. De har disse blandinger, der typisk ikke koster ret meget mere end 20-30 kroner, og der er til mange gange.

Er du typen der selv kunne tænke sig at lave en blanding, så kan du forsøge med følgende:

1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. sort peber (gerne friskkværnet)
0,5 tsk. stødt chili
1 tsk. stødt ingefær
2-3 nelliker
2-3 kardemommekapsler (indholdet, smid selve kapslen ud)
0.5-1 tsk. stødt kanel

Kom det hele i en skål, og bland det let rundt, så det er klar til at komme i retten senere.

 

Sådan gør du

  1. Start med at brune kødet i olien. Tag det så op på en tallerken / skål.
  2. Drys krydderiblandingen over olien i bunden af gryden sammen med hvidløg. Tænd på mellem varme i 30-60 sekunder. Tingene skal ristes, men det må ikke brænde på!
  3. Hæld kødet tilbage i gryden, og tilsæt så tomatpuré og de hakkede dåse tomater.
  4. Skru temperaturen på blusset ned så det står og små-simrer. Tilsæt så eddike, yoghurt, salt og sukker. Herefter kommer du et låg på, og lader rette simre i min. 1.5 timer – gerne 3-4 timer.
  5. Serveres jasmin/basmati ris og/eller naan-brød.

 

Næringsfakta ved 4 personer

357 kcal pr. person
18,1 gram fedt
18,3 gram kulhydrater
26,9 gram protein

Ovenstående er uden naanbrød eller ris.

 

Tip

  • Skær et par peberfrugter i lige inden servering. Så kommer der lidt kulør i retten. Personligt synes jeg bedst om rød peber, men grøn, gul og orange giver også en flot farvepalette.
  • Lav gerne 2-3x portion. Du kan let fryse den, så du kan tage den op en dag, hvor det skal gå lidt stærk.
  • Synes du retten er lidt for stærk, så tilsæt mere yoghurt og måske lidt sukker.
  • Retten kan også laves med kylling eller lam, hvis man mere er til det.
  • Læg lidt gnavegrønt ved siden eller lave en fin salat til.

 

Inspiration

Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift)
Chicken Tikka Masala – Let og super velsmagende indisk mad (opskrift)

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Du er velkommen til at skrive et spørgsmål eller bare komme med et par kommentarer / forslag. Det er altid super dejligt at få lidt feedback fra folk. Har du et lille trick som gør retten endnu bedre, så skriv endelig.

Du må også meget gerne like vores side, hvis du ikke allerede har gjort det. Det betyder mere end du tror for bloggen. På forhånd tusind tak.


 

Billeder

På billederne laver jeg en dobbelt portion, da vi ville have lidt vi kunne komme i fryseren, så vi let kunne tage det op en travl hverdag 🙂 Det er jo bare at fordoble ingredienserne i oplægget 🙂

.

Information
recipe image
Opskriftsnavn
Indisk ret med oksekød og Garam Masala
Opskrift af
Online (År-Måned-Dag)
Forberedelsestid
Bagetid
Samlede tidsforbrug
Gennemsnitslig karakter fra besøgende
51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han skriver om ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et produkt du har fået, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked, så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han skriver om ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere.

4 tanker om “Indisk ret med oksekød og Garam Masala (opskrift)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *