Dessert og kageMadOpskrift

Æblekage med sukker og kanel – super let (opskrift)

Introduktion

Her er farmors lette, gode og ikke mindst hurtige opskrift på en klassisk æblekage drysset med sukker og kanel. Smager himmelsk, og er lynhurtig at lave, hvis du får gæster. Du kan være klar til at servere den på ca. 30-40 minutter, og kræver ikke meget mere end, hvad man normalt har i køkkenet.

 

Æblekage opskrift sukker og kanel friske æbler kage æble rørsukker hurtig

Æblekage med kanel og sukker - hurtig og lækker

Den klassiske æblekage med kanel og sukker. Hurtig at lave og smager fantastisk.
4.35 fra 107 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 8 personer
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Kagedejen
  • 3 æg
  • 2 dl sukker
  • 100 gram smeltet smør
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk vaniljepulver
Drys og topping
  • 1 spsk kanel 2 spsk sukker
  • 2 spsk sukker (gerne groft rør/perlesukker)
  • 2 æbler (gerne syrlige)
Fremgangsmåde
  • Start med at tænde ovnen på 225 grader.
  • Sukker og æg piskes hvidt og luftigt med en elpisker.
  • Smørret smeltes og røres i æggemassen.
  • Mel, bagepulver og vaniljesukker blandes sammen. Kom det i dejen og rør til dejen er jævn og glat. Tilsæt evt. lidt mælk, hvis dejen er for tyk.
  • Smør en springform/tærtefad med en diameter på ca. 25 cm med smør eller med bagepapir. Hæld dejen i formen.
  • Skræl æblerne og skær dem i tynde både/skiver (ca. 0.5 cm i tykkelse). Fordel dem liggende side om side i et fint mønster på dejen, hvor de trykkes let ned. På mit billede er der kun brugt 1 æble, men skiverne må gerne ligge endnu tættere.
  • Drys kanel og sukker over kagen i et jævnt lag. Hvis man er til ekstra sprød overflade, så kom lidt ekstra sukker på.
  • Bag kagen i ovnen ved 225 grader i ca. 15-20 minutter – tjek med en strikkepind eller lignende, at den er gennembagt. Dog hellere, at den er lidt for blød end for tør! Når jeg laver den er dejen ca. 2 cm høj. Hvis du har en form, hvor den er nærmere 3 cm, så skal du nok give 10-15 minutter mere ! Men stik i den, når det ikke hænger meget ved mere, så er den klar ?

følg mig på instagram

 

Billeder

 

Tips

  • Servér den med creme fraise
  • Drys evt. med lidt flormelis når den tages ud af ovnen. Det sætter lige prikken over i’et.

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Du er velkommen til at spørge eller kommentere på opskriften. Du må også MEGET gerne vedhæfte et billede af din æblekage sammen med din kommentar nedenfor. Jeg elsker at se, hvor kreative folk er 🙂

Jeg håber du vil give opskriften 5 stjerner ved at trykke på det 5 små stjerner over billedet. Det hjælper andre med at finde opskriften i Google etc.

 

Velbekomme 🙂

Følg
Giv besked ved
guest

21 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Tina
Tina
3 måneder siden

Rigtig lækker kage. Jeg lavede den upside down i stedet. Altså æblerne først med kanel og sukker. Dejen var tyk og kom ikke væske i.

Josefine
7 måneder siden

Den smager mega godt måske lidt flere æbler men ellers god😊

Lars
Svar til  Josefine
7 måneder siden

Tak 🙏 Jeg skærer ofte netop skiverne lidt tykke 😋

Vivi Andreasen
Vivi Andreasen
1 År siden

Super lækker og nem æblekage 😋
Jeg skar æblerne i små stykker,og jeg blandededem i dejen og det var en succe.

Hanne hedeman
Hanne hedeman
2 år siden

Hurtig, i mangel af smør brugte jeg 1 dl olivenolie til madlavning, bliver høj og smager godt, hverdagskage. I en fart.

trackback
4 år siden

[…] Bananchokolade muffins / kage (opskrift) Lækker drømmekage – med ekstra god topping (opskrift) Æblekage med sukker og kanel – super let (opskrift) […]

Tine
Tine
4 år siden

Hej. Rigtig god og nem kage.

Jeg byttede bagepulver ud med natron og tilføjede 2 spsk creme fraiche til dejen.
Jeg tilføjede også lidt kardemomme, ingefær og salt.

Den blev ret mørk ovenpå og var stadig flydende indeni efter 20 min. Så der kom sølvpapir over og de røg ind i ovnen i 20-30 min mere ved 180 grader. Min form er også højere, så det er nok det der har gjort det.
Jeg tænker det måske giver mening med en lavere temperatur og længere tid (35-50 min) hvis ens form er højere. 🙂

trackback
4 år siden

[…] Lækker drømmekage med ekstra god topping Hjemmelavet kanelstang med remonce Æblekage med sukker og kanel […]

Birgitte Toft Hansen
Birgitte Toft Hansen
4 år siden

Er den fryseegnet?

Heidi Trasborg Aureld
Heidi Trasborg Aureld
Svar til  Birgitte Toft Hansen
3 år siden

Kan man servere flødeskum til i stedet for creme fraiche?
Og kan man lave den i forvejen og sætte den i køleskabet, til den skal laves færdig til gæsterne?

Jette
Jette
4 år siden

Super nem opskrift. Og velsmagende 😊 jeg kom et lag kanelsukker på kagen inden jeg lagde æbleskiverne ovenpå. Kage smager skønt uden og med flødeskum eller creme fraiche. Tak fordi du delte opskriften. Mvh Jette

Emma K
Emma K
5 år siden

Jeg er helt vild med den her kage. Du har helt ret i at den ikke må blive for gennembagt. Den smager fantastisk når den er lun og med lidt cremefraiche til.

Tak for en super blog og ikke mindst opskrift ????

Anne Sofie Bargmann
Anne Sofie Bargmann
5 år siden

Hej Lars. Kan man fryse æbletærten?
Selvom den er nem at lave vil det være skønt med et par stykker på lager.
Venligste hilsner Anne Sofie Bargmann

Laura
Laura
5 år siden

For kort bagetid.. de skal have over 40 min ..?

Birgit Hansen
Birgit Hansen
7 år siden

Den er super let at lave og smager fantastisk.
Tak 🙂

21
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x