Æblekage med sukker og kanel – super let (opskrift)

Introduktion

Her er farmors lette, gode og ikke mindst hurtige opskrift på en klassisk æblekage drysset med sukker og kanel. Smager himmelsk, og er lynhurtig at lave, hvis du får gæster. Du kan være klar til at servere den på ca. 30-40 minutter, og kræver ikke meget mere end, hvad man normalt har i køkkenet.

 

Opskriften

5 fra 4 stemmer
Æblekage opskrift sukker og kanel friske æbler kage æble rørsukker hurtig
Æblekage med kanel og sukker - hurtig og lækker
Forberedelse
10 min
Tilberedning
25 min
Samlet tid
35 min
 

Den klassiske æblekage med kanel og sukker. Hurtig at lave og smager fantastisk.

Kategori: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Antal: 8 personer
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Kagedejen
  • 3 æg
  • 2 dl sukker
  • 100 gram smeltet smør
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk vaniljepulver
Drys og topping
  • 1 spsk kanel 2 spsk sukker
  • 2 spsk sukker (gerne groft rør/perlesukker)
  • 2 æbler (gerne syrlige)
Fremgangsmåde
  1. Start med at tænde ovnen på 225 grader.
  2. Sukker og æg piskes hvidt og luftigt med en elpisker.
  3. Smørret smeltes og røres i æggemassen.
  4. Mel, bagepulver og vaniljesukker blandes sammen. Kom det i dejen og rør til dejen er jævn og glat. Tilsæt evt. lidt mælk, hvis dejen er for tyk.
  5. Smør en springform/tærtefad med en diameter på ca. 25 cm med smør eller med bagepapir. Hæld dejen i formen.
  6. Skræl æblerne og skær dem i tynde både/skiver (ca. 0.5 cm i tykkelse). Fordel dem liggende side om side i et fint mønster på dejen, hvor de trykkes let ned. På mit billede er der kun brugt 1 æble, men skiverne må gerne ligge endnu tættere.
  7. Drys kanel og sukker over kagen i et jævnt lag. Hvis man er til ekstra sprød overflade, så kom lidt ekstra sukker på.

  8. Bag kagen i ovnen ved 225 grader i ca. 15-20 minutter – tjek med en strikkepind eller lignende, at den er gennembagt. Dog hellere, at den er lidt for blød end for tør! Når jeg laver den er dejen ca. 2 cm høj. Hvis du har en form, hvor den er nærmere 3 cm, så skal du nok give 10-15 minutter mere ! Men stik i den, når det ikke hænger meget ved mere, så er den klar 🙂

 

Billeder

 

Tips

  • Servér den med creme fraise
  • Drys evt. med lidt flormelis når den tages ud af ovnen. Det sætter lige prikken over i’et.

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Du er velkommen til at spørge eller kommentere på opskriften. Du må også MEGET gerne vedhæfte et billede af din æblekage sammen med din kommentar nedenfor. Jeg elsker at se, hvor kreative folk er 🙂

Jeg håber du vil give opskriften 5 stjerner ved at trykke på det 5 små stjerner over billedet. Det hjælper andre med at finde opskriften i Google etc.

 

Velbekomme 🙂

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

7 tanker om “Æblekage med sukker og kanel – super let (opskrift)

  • 20. september 2018 at 17:07
    Permalink

    Jeg er helt vild med den her kage. Du har helt ret i at den ikke må blive for gennembagt. Den smager fantastisk når den er lun og med lidt cremefraiche til.

    Tak for en super blog og ikke mindst opskrift 🙏🙌😉😋

    Svar
    • 20. september 2018 at 17:24
      Permalink

      Hej Emma,
      Tusind tak for din kommentar. Jeg kan kun være helt enig i det med at få den serveret lun og med lidt creme fraise… Tror jeg må få en bagt inden længe igen…

      Rigtig god dag
      mvh Lars

      Svar
  • 2. september 2018 at 11:51
    Permalink

    Hej Lars. Kan man fryse æbletærten?
    Selvom den er nem at lave vil det være skønt med et par stykker på lager.
    Venligste hilsner Anne Sofie Bargmann

    Svar
  • 10. august 2018 at 07:55
    Permalink

    For kort bagetid.. de skal have over 40 min ..😑

    Svar
    • 10. august 2018 at 18:22
      Permalink

      Det lyder som meget lang tid. Det passer normalt med den tid nævnt i opskriften. Har du brugt en form der er smallere i diameter?
      Det er klart at den har behov for længere tid hvis dejlaget er ‘tykkere’ inden bagningen.

      Håber den smagte godt trods den lidt lange bagetid.
      Mvh Lars

      Svar
  • 15. december 2016 at 09:17
    Permalink

    Den er super let at lave og smager fantastisk.
    Tak 🙂

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.