Brød og bagværkDessert og kageOpskrift

Nemme Croissanter – det gode alternativ (opskrift)

Introduktion

Lad det være sagt med det samme – dette er IKKE Croissanter som du kan købe dem hos en bager. Men de er sindssygt lækre og enormt nemme at lave.

I videoen kan du se hvor nemt det gik for mig – og det var vel at mærke første gang jeg prøvede kræfter med disse “Nemme Croissants”!

Velbekomme 🙂

opskrift croissanter smør croisanter lette nemme god hjemmelavede

Nemme Croissanter

Her er en genvej til de syndigt lækre Croissanter - så kan alle være med!
5 fra 3 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Brød
Køkken: Fransk
Forb. tid: 2 timer 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 2 timer 50 minutter
Antal: 12 stk
Forfatter: Flemming Nissen
Ingredienser
  • 250 gram manitobamel
  • 250 gram hvedemel
  • 1 spsk tørgær
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk bageenzym (kan undlades)
  • 1 tsk salt
  • 240 gram koldt vand
  • 200 gram frosset smør
Udstyr
  • Røreskål
  • kagerulle
  • Tommestok
  • Rivejern
Fremgangsmåde
  • Se videoen og lær hvordan du laver de nemme croissanter!
  • Alt det tørre blandes sammen.
  • 200 g meget koldt smør – evt frosset – skal rives og blandes i melblandingen. IKKE æltes – bare blandes godt rundt.
  • Tilsæt 240 gram KOLDT vand
  • Bland det sammen uden at ælte for meget (det gør dejen væsentligt nemmere at rulle ud).
  • Det skal blandes til det er en ensartet masse og smørklumperne lige akkurat ikke kan ses mere.
  • Drys med mel og rul det ud til en lang dej – ca. 0,5 cm tyk og en håndsbredde. Rul det stramt sammen til en pølse og put det i en plastpose i køleskabet i 1 time.
  • Pak ud – drys let med mel og rul dejen ud til 65 x 25 cm.
  • Skær kanterne af så dejen bliver helt skarp i kanterne. Skær ud som vist i videoen og rul dem som vist i videoen.
  • Stilles på bagepapir i 4x3 opstilling – dækkes med viskestykke og hæver på køkkenbordet i 1 time.
  • Pensles med sammenpisket æg og bages ved 180 grader i 20 min.
Video
Opskriftsnoter
Det kan være bøvlet at rive smørret - en naset affære - men det bliver godt!!
Croissanterne kan eventuelt lunes inden de spises - man kan også opbevare dem færdigbagte på køl/frost og så lune dem op inden de spises.
Nyd dem som de er - men skynd dig, inden familien spiser dem alle 😉

 

 

 

Inspiration

Bananchokolade muffins / kage (opskrift)
Lækker drømmekage – med ekstra god topping (opskrift)
Æblekage med sukker og kanel – super let (opskrift)

 

Spørgsmål eller kommentarer

Du er meget velkommen til at skrive et spørgsmål, eller fortælle lidt om hvad du synes om disse croissanter. Tryk meget gerne på de 5 små stjerner oppe ved billedet i opskriften, og giv den også gerne karakter, hvis du skriver en kommentar (her skal du bare lige trykke på de små stjerner i kommentarfeltet). Det hjælper andre med at finde opskriften i Google.

Følg
Giv besked ved
guest

1 Kommentar
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Lars Koch Hansen
Admin
4 år siden

Velbekomme. Spørg, hvis du løber i problemer, så hjælper vi så godt du kan 🍀
KH Lars

1
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x