Nemme Croissanter – det gode alternativ (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Lad det være sagt med det samme – dette er IKKE Croissanter som du kan købe dem hos en bager. Men de er sindssygt lækre og enormt nemme at lave.
I videoen kan du se hvor nemt det gik for mig – og det var vel at mærke første gang jeg prøvede kræfter med disse “Nemme Croissants”!
Velbekomme 🙂

Nemme Croissanter
Ingredienser
- 250 gram manitobamel
- 250 gram hvedemel
- 1 spsk tørgær
- 4 spsk sukker
- 1 tsk bageenzym (kan undlades)
- 1 tsk salt
- 240 gram koldt vand
- 200 gram frosset smør
Udstyr
- Røreskål
- kagerulle
- Tommestok
- Rivejern
Fremgangsmåde
- Se videoen og lær hvordan du laver de nemme croissanter!
- Alt det tørre blandes sammen.
- 200 g meget koldt smør – evt frosset – skal rives og blandes i melblandingen. IKKE æltes – bare blandes godt rundt.
- Tilsæt 240 gram KOLDT vand
- Bland det sammen uden at ælte for meget (det gør dejen væsentligt nemmere at rulle ud).
- Det skal blandes til det er en ensartet masse og smørklumperne lige akkurat ikke kan ses mere.
- Drys med mel og rul det ud til en lang dej – ca. 0,5 cm tyk og en håndsbredde. Rul det stramt sammen til en pølse og put det i en plastpose i køleskabet i 1 time.
- Pak ud – drys let med mel og rul dejen ud til 65 x 25 cm.
- Skær kanterne af så dejen bliver helt skarp i kanterne. Skær ud som vist i videoen og rul dem som vist i videoen.
- Stilles på bagepapir i 4x3 opstilling – dækkes med viskestykke og hæver på køkkenbordet i 1 time.
- Pensles med sammenpisket æg og bages ved 180 grader i 20 min.
Video
Opskriftsnoter
Inspiration
Bananchokolade muffins / kage (opskrift)
Lækker drømmekage – med ekstra god topping (opskrift)
Æblekage med sukker og kanel – super let (opskrift)
Spørgsmål eller kommentarer
Du er meget velkommen til at skrive et spørgsmål, eller fortælle lidt om hvad du synes om disse croissanter. Tryk meget gerne på de 5 små stjerner oppe ved billedet i opskriften, og giv den også gerne karakter, hvis du skriver en kommentar (her skal du bare lige trykke på de små stjerner i kommentarfeltet). Det hjælper andre med at finde opskriften i Google.
Velbekomme. Spørg, hvis du løber i problemer, så hjælper vi så godt du kan 🍀
KH Lars