Nemme Croissanter – det gode alternativ (opskrift)

Introduktion

Lad det være sagt med det samme – dette er IKKE Croissanter som du kan købe dem hos en bager. Men de er sindssygt lækre og enormt nemme at lave.

I videoen kan du se hvor nemt det gik for mig – og det var vel at mærke første gang jeg prøvede kræfter med disse “Nemme Croissants”!

Velbekomme 🙂

opskrift croissanter smør croisanter lette nemme god hjemmelavede

Nemme Croissanter

Her er en genvej til de syndigt lækre Croissanter - så kan alle være med!
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Brød
Køkken: Fransk
Forb. tid: 2 timer 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 2 timer 50 minutter
Antal: 12 stk
Forfatter: Flemming Nissen
Ingredienser
  • 250 gram manitobamel
  • 250 gram hvedemel
  • 1 spsk tørgær
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk bageenzym (kan undlades)
  • 1 tsk salt
  • 240 gram koldt vand
  • 200 gram frosset smør
Udstyr
  • Røreskål
  • kagerulle
  • Tommestok
  • Rivejern
Fremgangsmåde
  • Se videoen og lær hvordan du laver de nemme croissanter!
  • Alt det tørre blandes sammen.
  • 200 g meget koldt smør – evt frosset – skal rives og blandes i melblandingen. IKKE æltes – bare blandes godt rundt.
  • Tilsæt 240 gram KOLDT vand
  • Bland det sammen uden at ælte for meget (det gør dejen væsentligt nemmere at rulle ud).
  • Det skal blandes til det er en ensartet masse og smørklumperne lige akkurat ikke kan ses mere.
  • Drys med mel og rul det ud til en lang dej – ca. 0,5 cm tyk og en håndsbredde. Rul det stramt sammen til en pølse og put det i en plastpose i køleskabet i 1 time.
  • Pak ud – drys let med mel og rul dejen ud til 65 x 25 cm.
  • Skær kanterne af så dejen bliver helt skarp i kanterne. Skær ud som vist i videoen og rul dem som vist i videoen.
  • Stilles på bagepapir i 4x3 opstilling – dækkes med viskestykke og hæver på køkkenbordet i 1 time.
  • Pensles med sammenpisket æg og bages ved 180 grader i 20 min.
Video
Opskriftsnoter
Det kan være bøvlet at rive smørret - en naset affære - men det bliver godt!!
Croissanterne kan eventuelt lunes inden de spises - man kan også opbevare dem færdigbagte på køl/frost og så lune dem op inden de spises.
Nyd dem som de er - men skynd dig, inden familien spiser dem alle 😉

 

 

 

Inspiration

Bananchokolade muffins / kage (opskrift)
Lækker drømmekage – med ekstra god topping (opskrift)
Æblekage med sukker og kanel – super let (opskrift)

 

Spørgsmål eller kommentarer

Du er meget velkommen til at skrive et spørgsmål, eller fortælle lidt om hvad du synes om disse croissanter. Tryk meget gerne på de 5 små stjerner oppe ved billedet i opskriften, og giv den også gerne karakter, hvis du skriver en kommentar (her skal du bare lige trykke på de små stjerner i kommentarfeltet). Det hjælper andre med at finde opskriften i Google.

Om Flemming Nissen

Flemming elsker god mad, og gode opskrifter. Han har derfor lavet Youtube kanalen "Flemmings Lækkerier", hvor han viser, hvordan man laver de lækreste retter.

Flemming har derudover mange års erfaring indenfor fotografering. I over 13 år har Flemming beskæftiget sig med Events og PR på mange forskellige fronter. Blandt andet hos Als Classic FM, Kinorama, skolefotograf etc..

Så har du brug for en god fotograf - så hiv fat i Flemming (Link til Flemmings Foto)

Se alle indlæg

En mening om “Nemme Croissanter – det gode alternativ (opskrift)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Følg mig på de sociale medier