Dessert og kageOpskrift

Bananchokolade muffins / kage (opskrift)

Introduktion

Er der nogen der ikke synes godt om banan-chokolade muffins eller bare banankage med store chokoladestykker? Det er der i hvert fald ikke hjemme hos os. Vi elsker det. Her er en super let opskrift, som vi plejer at lave sammen med børnene, når vi har fået nogle “mørke” bananer, der ellers ville være endt i skraldespanden.

Du kan lave opskriften, hvor du kommer dejen i en springform, eller du kan komme den op i muffinsforme, så du i stedet får lækre enkelt-kager. Ligegyldig hvad du vælger, så får du en super velsmagende muffins / kage…

banankage muffins med chokolade opskrift på bananchokoladekage banankage med chokoladestykker muffins bananchokolade nem god hvordan laver man

Banankage / Banankagemuffins med chokolade stykker

Den letteste opskrift på super velsmagende banankage. Opskriften giver ca. 10-12 muffins. Du kan ændre antallet herunder, så du let kan få det til at passe med det antal du ønsker.
4.64 fra 11 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 12 muffins
Kalorier: 400kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 2 æg
  • 140 gram sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 gram hvedemel
  • 2 modne bananer (hele)
  • 140 gram blødt smør
  • 150 gram chokolade, hakket groft (minimum 50% kakaoindhold)
Udstyr
  • Muffinsforme
  • Springform ca. 20 i diameter
Fremgangsmåde
  • Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
  • Kom æg og sukker i en skål, og pisk det grundigt, så det bliver hvidt og luftigt
  • Saml alle de tørre ingredienser i en skål, og bland dem godt.
  • Kom smør op i en lille skål. Giv det evt lidt i mikroovnen for at blødgøre det. Det skal være så blød at det let kan røres ud i dejen.
  • Mos bananerne godt, og kom så smør, bananer og alle de tørre ingredienser ned i æggemassen. Vend det godt rundt.
  • Bland kagedejen fint sammen, og tilsæt så den grofthakkede chokolade.
  • Fordel kagedejen enten i en lille springform (ca. 15-20cm i diameter), eller fordel i muffinsforme.
  • Kagerne bages ved 175 graders varme (varmluft) i ca. 15 minutter eller til kagerne er gennembagte (stik med en kniv el. lignende og se om der hænger noget ved).
Opskriftsnoter
De lækre muffins nydes bedst mens de stadig er lune. De smager SÅ godt... 
Når du laver banankagen som en almindelig kage i en form (springform), så vær opmærksom på at kagen bliver bagt ordentligt. Brug en skarp kniv og stik ned i kagen. Hvis der hænger flydende dej på, så skal den have lidt endnu.
Velbekomme
(ps. jeg bruger nogle små muffinforme, så de ser nok lidt mindre ud end dem du får ud)
 
Tip
Gem dine "gamle brune" bananer i fryseren. Skræl dem, og smid bananen i en frysepose, og så ud i fryseren. Så har du altid til en gang lækker banankage ❤️
Ernæringsfakta
Antal: 1stk | Kalorier: 400kcal | Kulhydrater: 62g | Protein: 5g | Fedt: 15g | Mættet fedt: 9g | Flerumættet fedt: 1g | Monoumættet fedt: 3g | Kolesterol: 60mg | Natrium: 55mg | Kalium: 450mg | Fibre: 1g | Sukker: 27g | A vitamin: 8IU | C Vitamin: 10mg | Calcium (kalk): 1mg | Jern: 4mg

 

 

Billeder

 

Inspiration

Lækker drømmekage – med ekstra god topping (opskrift)
Luksus træstammer med smørcreme (opskrift)
Gateau Marcel – den lækreste chokoladekage (opskrift)

 

Spørgsmål eller kommentarer

Du er meget velkommen til at skrive et spørgsmål, eller fortælle lidt om hvad du synes om opskriften på disse banankage muffins brød.

Tryk meget gerne på de 5 små stjerner over billedet i opskriften, og giv gerne karakter når du skriver en kommentar (her skal du bare lige trykke på de små stjerner i kommentarrfeltet). Det hjælper andre med at finde opskriften i Google.

Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Jinna
Jinna
4 år siden

Super gode 😊 tak. Rigtig god banankage

2
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x