Spicy Indisk kanel-karry lammegryde (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Vil du holde indisk aften?
Jeg har egentlig altid været meget fokuseret på det franske og italienske køkken, men efter vores tur til London sidste sommer fik jeg øjnene op for det indiske køkken. De fleste mennesker kender til China Town i London, men London har faktisk også et indisk område i byen (West London), hvor der bor ca. 500.000 indere (næsten 7% af Londons indbyggere) og hvor også europas største Hindu tempel ligger. Det smitter selvfølgelig af på restauranterne i området og I som ikke har været der, kan jeg fortælle at der er masser af muligheder for at spise indisk, så hvis i tager til London så kan det anbefales at prøve og samtidig er det også ret billigt.
Første skridt mod det indiske køkken var selvfølgelig at investere i et par kogebøger af forfattere med indiske rødder og da de var terpet igennem satte jeg for at udvælge nogle retter som kunne passe til en lækker aftensmad.
Der er mange nye krydderier som jeg ikke havde i skufferne og ikke alle kan findes i supermarkederne, selvom Føtex og lign. faktisk gør det meget godt, så måtte jeg forbi både en asiatisk og en anden etnisk butik, før jeg havde alle ingredienser på plads.
Og nu lyder det måske besværligt, men det er det faktisk ikke, for når først du har krydderierne hjemme, så holder de som minimum i et år, hvis du opbevarer dem mørkt og tørt.
God fornøjelse!

Indisk kanel-karry lammegryde
Ingredienser
- 4 spsk rapsolie
- 2 løg (store, finthakket)
- 8 fed hvidløg
- 1 ds blomme tomater (alternativ hakkede)
- 1 1/2 tsk garam marsala (købes færdigt el. garam masala)
- 1 tsk chilipulver
- 2 tsk spidskommen (stødt)
- 1 tsk kanel (stødt)
- 1 1/2 tsk salt
- 1000 mg lam ( hakket i stykker 2×2 cm)
- 1,5 dl sødmælks yoghurt (eller lignende)
- 2-3 dl vand
Fremgangsmåde
- Varm olien op i en gryde og tilsæt løgene. Steg løgene til de er klare og møre. Tilsæt det hakkede hvidløg og steg et par minutter.
- Tilsæt blommetomaterne på dåse og mas tomaterne groft. Lad det hele koge lidt ind i ca. 5-6 minutter.
- Tilsæt så garam marsala, chili pulver, spidskommen, kanel og salt og rør godt rundt. Hæld så lammet ned i gryden og lad det få lidt farve. Herefter hældes yoghurten i lidt af gangen så det ikke skiller (pas på med alt for høj varme). Sørg nu for at alt kødet er dækket af væske ved at tilsætte ca. 2-3 dl. varmt vand.
- Få det hele til at koge og skru så ned på lavt blus og lad det simre under låg i ca. 1 1/2 time eller indtil kødet næsten falder fra hinanden.
- Tilsidst kan du fjerne låget og lade væsken koge lidt ind alt efter behag.
- Smag til og nyd – det er HOT :o)
Opskriftsnoter
Velbekomme Inspiration: Meera Sodha
Inspiration
Indisk Butter Chicken – den klassiske udgave (opskrift)
Chicken Tikka Masala – den bedste (opskrift)
Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift)
Ananas pickles / ananas chutney (opskrift)
Ondwa Semolina brød – Indisk svampet fladbrød (opskrift)
Simpel spicy spidskål (opskrift)
Her et billede med de forskellige retter…
Spørgsmål eller kommentarer
Du er velkommen til at uploade et billede i kommentarfeltet længere nede. Du må selvfølgelig også stille spørgsmål, eller fortælle, hvad du synes om opskriften på den indiske lammegryde (hop derned).
Hvad synes du om opskriften?
Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne over billedet i selve opskriften) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen.
Findes der noget vegetarisk alternativ til lammet? Jeg tænkte om man kunne bruge chick-free men er i tvivl om de fungere med krydderierne 🙂
Hej Maja. Jeg tror sagtens det kan gå sammen. Jeg har dog ikke selv forsøgt. Giv gerne lyd hvis du forsøger 👍😊 vil gerne høre hvordan det blev 🤩
Velbekomme herfra 🍀