Hjemmelavet kanelstang med remonce (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
En kanelstang er noget af det jeg husker helt tilbage fra min egen barndom. Det var en dejlig kagestang vi købte hos bageren i særlige anledninger. Kanelstænger er faktisk ikke så svære at lave, og så kan du lave den præcis som du selv ønsker. Jeg er f.eks. ikke så meget til de nøddeflager der ofte er drysset ovenpå.
Her har jeg lavet en super opskrift som guider dig til din egen lækre kanelstang med fantastisk remonce.
Hjemmelavet kanelstang med lækker remonce
Ingredienser
Dejen
- 150 gram vand
- 20 gram gær
- 320 gram hvedemel
- 0.5-1 æg
- 5 gram fint salt
- 20 gram sukker
- 0.5 tsk kardemomme (kan undlades)
- 40 gram smør (saltet) (eller margarine)
Remonce
- 200 gram brun farin
- 200 gram smør (gerne blødt)
- 10 gram kartoffelmel (evt. bare alm. mel)
- 25 gram olie (majs, raps, vindruekerne el. mild olivenolie)
- 10 gram kanel
Kagecreme
- 200 gram kagecreme (køb færdig brev/pulver eller brug min opskrift på kagecreme se under noter)
- Du kan også lave det selv.
Fremgangsmåde
Dejen
- Start med at opløse gær i vandet.
- Tilsæt de resterende ting (bortset fra smør). Ælt det godt sammen på din køkkenmaskine i 6-7 minutter ved middel hastighed.
- Tilsæt så smør, og rør igen i 4-5 minutter indtil alt smørret er rørt godt ind i dejen, og den er glat og glinsende.
- Læg dejen på meldækket bord med plastik over (ca. 15 minutter).
Remonce
- Imens dejen hæver laver du remoncen. Kom alle ingredienserne i en skål, og rør sammen i 3-4 minutter i din røremaskine / elpisker.
Kanelstængerne
- Rul dejen tyndt ud i en firkant på ca. 35x60 cm (ca. 2 mm i tykkelse).
- Smør remonce ud på dejen i et fint tynd lagt.
- Smør kagecremen ud på remoncen.
- Rul så sammen i en lang pølse. Del på midten, og hver del passer i en lille aluform på 32.6x10.6x2.5 cm. Træk ud så den passer i længden.
- Klip skråt ned i dejen (ca. halvvejs) for hver 1 cm, og flip skiftevis fra side til side.
- Stilles til hævning i 40-45 minutter under plastik.
- Pensl evt. med æg og pynt evt. med mandelflager
- Bages i 18 minutter ved 210 grader alm. varme midt i ovnen. Afkøles og serveres. Kom evt. lidt glasur på.
Video
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Billeder
I denne video viser jeg lige kort, hvordan dejen kommer til at se ud, når den har været rørt i længere tid. Så er alt gluten aktiveret, og giver en meget elastisk dej.
Tips
- Kanelstængerne kan fryses, og smager fantastisk selvom de har været frosset ned. Det gør det lettere, hvis du skal lave en masse kanelstænger til f.eks. arbejdet 🙂
- Den frosne kanelstang kan tages op nogle timer i forvejen, og kan med fordel varmes lidt i ovnen inden servering igen.
- Remoncen kan laves i en luksus udgave, hvor du udskifter 50-100 gram farin med samme mængde marcipan. Det fortryder du ikke. Grunden til jeg ikke har sat det på som “standard” er at mange ikke har marcipan liggende.
- En læser har skrevet at man med fordel kan fryse den “ubagte” kanelstang, når man har lagt den i form. Så lader man den tø op i køleskab dagen før den skal bages den. Så hæver den igen og bliver fin. Det gør det noget lettere at bage på forhånd
Spørgsmål eller kommentarer
Du er velkommen til at skrive et spørgsmål, eller bare give en lille tilbagemelding på hvordan det gik med dine kanelstænger. Du må også super gerne give kanelstangen karakter ved at trykke på de 5 små stjerne over billedet, eller du kan gøre det ved de små stjerner, når man skriver en kommentar længere nede.
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
[…] Hjemmelavet kanelstang med remonce (opskrift) Hjemmelavet jordbærtærte med mazarinbund (opskrift) Drømmekage – den lækre med ekstra god topping (opskrift) Æblekage med sukker og kanel – super let (opskrift) […]
Der er da aaalt for meget remonce i forhold til dej😳
Det er rigeligt. Man smører en fint lag på. Kan godt være jeg skal reducere lidt i mængden. 😉
Elsker remonce ❤️
Hehe, jeg elsker også remonce, men det meste løb ud og havnede på bagepladen😅
Wauw for en super lækker opskrift – den skal helt sikkert bages igen – og 1000 tak for opskrift 🙏👍
Velbekomme 🙏🙌 Kanelstang er en fantastisk ‘kage’. Tak for de fine ord ☺️
[…] drømmekage med ekstra god topping Hjemmelavet kanelstang med remonce Æblekage med sukker og […]
Tak for opskrift så lækker.
Tusind tak 🙌👌
Kan man lave den uden man har en maskine
Hej Anita. Det kan du formentlig godt men det kræver nok lidt gode ælte muskler ? men det burde kunne lade sig gøre.
Jeg vil meget gerne høre hvordan det går hvis du kaster dig ud i det ??
Shit et mønster. Jeg vil også gerne se en video ?
Hej Malene. Jeg kan høre jeg hellere må få lavet den video snart ??❤️
Hej Lars
Hr du mon en video der viser hvordan du klipper og laver mønstret ?
Mvh Karen
Ikke endnu ? men det vil jeg da gøre. Laver flere stænger her i næste uge ??
Namnam ? så lækker
Tak ???
Velbekomme ??❤️??
Har lige set at jeg har mel på næsen på nogle af billederne ??… Nå men sådan er det jo i et køkken ??????