Hjemmelavet kanelstang med remonce (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
En kanelstang er noget af det jeg husker helt tilbage fra min egen barndom. Det var en dejlig kagestang vi købte hos bageren i særlige anledninger. Kanelstænger er faktisk ikke så svære at lave, og så kan du lave den præcis som du selv ønsker. Jeg er f.eks. ikke så meget til de nøddeflager der ofte er drysset ovenpå.
Her har jeg lavet en super opskrift som guider dig til din egen lækre kanelstang med fantastisk remonce.

Hjemmelavet kanelstang med lækker remonce
Ingredienser
Dejen
- 150 gram vand
- 20 gram gær
- 320 gram hvedemel
- 0.5-1 æg
- 5 gram fint salt
- 20 gram sukker
- 0.5 tsk kardemomme (kan undlades)
- 40 gram smør (saltet) (eller margarine)
Remonce
- 200 gram brun farin
- 200 gram smør (gerne blødt)
- 10 gram kartoffelmel (evt. bare alm. mel)
- 25 gram olie (majs, raps, vindruekerne el. mild olivenolie)
- 10 gram kanel
Kagecreme
- 200 gram kagecreme (køb færdig brev/pulver)
- Du kan også lave det selv.
Fremgangsmåde
Dejen
- Start med at opløse gær i vandet.
- Tilsæt de resterende ting (bortset fra smør). Ælt det godt sammen på din køkkenmaskine i 6-7 minutter ved middel hastighed.
- Tilsæt så smør, og rør igen i 4-5 minutter indtil alt smørret er rørt godt ind i dejen, og den er glat og glinsende.
- Læg dejen på meldækket bord med plastik over (ca. 15 minutter).
Remonce
- Imens dejen hæver laver du remoncen. Kom alle ingredienserne i en skål, og rør sammen i 3-4 minutter i din røremaskine / elpisker.
Kanelstængerne
- Rul dejen tyndt ud i en firkant på ca. 35x60 cm (ca. 2 mm i tykkelse).
- Smør remonce ud på dejen i et fint tynd lagt.
- Smør kagecremen ud på remoncen.
- Rul så sammen i en lang pølse. Del på midten, og hver del passer i en lille aluform på 32.6x10.6x2.5 cm. Træk ud så den passer i længden.
- Klip skråt ned i dejen (ca. halvvejs) for hver 1 cm, og flip skiftevis fra side til side.
- Stilles til hævning i 40-45 minutter under plastik.
- Pensl evt. med æg og pynt evt. med mandelflager
- Bages i 18 minutter ved 210 grader alm. varme midt i ovnen. Afkøles og serveres. Kom evt. lidt glasur på.
Video
Opskriftsnoter
- 3 æggeblommer
- 1 helt æg
- 3 spsk sukker
- 3 tsk mel
- 4 dl mælk
- 1 tsk vanillesukker
Billeder
I denne video viser jeg lige kort, hvordan dejen kommer til at se ud, når den har været rørt i længere tid. Så er alt gluten aktiveret, og giver en meget elastisk dej.
Tips
- Kanelstængerne kan fryses, og smager fantastisk selvom de har været frosset ned. Det gør det lettere, hvis du skal lave en masse kanelstænger til f.eks. arbejdet 🙂
- Den frosne kanelstang kan tages op nogle timer i forvejen, og kan med fordel varmes lidt i ovnen inden servering igen.
- Remoncen kan laves i en luksus udgave, hvor du udskifter 50-100 gram farin med samme mængde marcipan. Det fortryder du ikke. Grunden til jeg ikke har sat det på som “standard” er at mange ikke har marcipan liggende.
- En læser har skrevet at man med fordel kan fryse den “ubagte” kanelstang, når man har lagt den i form. Så lader man den tø op i køleskab dagen før den skal bages den. Så hæver den igen og bliver fin. Det gør det noget lettere at bage på forhånd
Spørgsmål eller kommentarer
Du er velkommen til at skrive et spørgsmål, eller bare give en lille tilbagemelding på hvordan det gik med dine kanelstænger. Du må også super gerne give kanelstangen karakter ved at trykke på de 5 små stjerne over billedet, eller du kan gøre det ved de små stjerner, når man skriver en kommentar længere nede.
- Fix: Apple Music Family sharing does not work - 7. februar 2023
- Xpeng G9 elbil – SUV elbil med 1500kg på krogen - 5. februar 2023
- Soya sauce med chili til asiatisk / østens mad (opskrift) - 5. februar 2023
- Tur til alperne i Tesla Model 3 SR+ - 4. februar 2023
- Hjemmelavet smør i Thermomix (opskrift) - 31. januar 2023
- Test: ProScreenCast SC01 – 4K streaming med Airplay/Cast - 22. januar 2023
- Muffins med blåbær – glutenfri og laktosefri (opskrift) - 19. januar 2023
- Chokoladeroulade med kakaocreme (opskrift) - 15. januar 2023
Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.
Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...
Pingback: Gulerodskage med hvid creme (opskrift) | Livets små ting
Der er da aaalt for meget remonce i forhold til dej😳
Det er rigeligt. Man smører en fint lag på. Kan godt være jeg skal reducere lidt i mængden. 😉
Elsker remonce ❤️
Hehe, jeg elsker også remonce, men det meste løb ud og havnede på bagepladen😅
Wauw for en super lækker opskrift – den skal helt sikkert bages igen – og 1000 tak for opskrift 🙏👍
Velbekomme 🙏🙌 Kanelstang er en fantastisk ‘kage’. Tak for de fine ord ☺️
Pingback: Hjemmelavet jordbærtærte (opskrift) | Livets små ting
Tak for opskrift så lækker.
Tusind tak 🙌👌
Kan man lave den uden man har en maskine
Hej Anita. Det kan du formentlig godt men det kræver nok lidt gode ælte muskler ? men det burde kunne lade sig gøre.
Jeg vil meget gerne høre hvordan det går hvis du kaster dig ud i det ??
Shit et mønster. Jeg vil også gerne se en video ?
Hej Malene. Jeg kan høre jeg hellere må få lavet den video snart ??❤️
Hej Lars
Hr du mon en video der viser hvordan du klipper og laver mønstret ?
Mvh Karen
Ikke endnu ? men det vil jeg da gøre. Laver flere stænger her i næste uge ??
Namnam ? så lækker
Tak ???
Velbekomme ??❤️??
Har lige set at jeg har mel på næsen på nogle af billederne ??… Nå men sådan er det jo i et køkken ??????