Hjemmelavet kanelstang med remonce (opskrift)

Introduktion

En kanelstang er noget af det jeg husker helt tilbage fra min egen barndom. Det var en dejlig kagestang vi købte hos bageren i særlige anledninger. Kanelstænger er faktisk ikke så svære at lave, og så kan du lave den præcis som du selv ønsker. Jeg er f.eks. ikke så meget til de nøddeflager der ofte er drysset ovenpå.

Her har jeg lavet en super opskrift som guider dig til din egen lækre kanelstang med fantastisk remonce.

 

Opskriften

5 fra 10 stemmer
kanelstang hjemmelavet opskrift god remonce hjemmebagt
Hjemmelavet kanelstang med lækker remonce
Forberedelse
25 min
Tilberedning
18 min
Samlet tid
43 min
 

Her er min gode opskrift på hjemmelavede kanelstænger, hvor du selv kan vælge typen af remonce. Det er let at lave, og dine gæster vil med garanti elske det.

Kategori: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Antal: 2 stk
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Dejen
  • 150 gram vand
  • 20 gram gær
  • 320 gram hvedemel
  • 0.5-1 æg
  • 5 gram fint salt
  • 20 gram sukker
  • 0.5 tsk kardemomme (kan undlades)
  • 40 gram smør (saltet) (eller margarine)
Remonce
  • 200 gram brun farin
  • 200 gram smør (gerne blødt)
  • 10 gram kartoffelmel (evt. bare alm. mel)
  • 25 gram olie (majs, raps, vindruekerne el. mild olivenolie)
  • 10 gram kanel
Kagecreme
  • 200 gram kagecreme (køb færdig brev/pulver)
  • Du kan også lave det selv.
Fremgangsmåde
Dejen
  1. Start med at opløse gær i vandet.

  2. Tilsæt de resterende ting (bortset fra smør). Ælt det godt sammen på din køkkenmaskine i 6-7 minutter ved middel hastighed.

  3. Tilsæt så smør, og rør igen i 4-5 minutter indtil alt smørret er rørt godt ind i dejen, og den er glat og glinsende.

  4. Læg dejen på meldækket bord med plastik over (ca. 15 minutter).

Remonce
  1. Imens dejen hæver laver du remoncen. Kom alle ingredienserne i en skål, og rør sammen i 3-4 minutter i din røremaskine / elpisker.

Kanelstængerne
  1. Rul dejen tyndt ud i en firkant på ca. 35x60 cm (ca. 2 mm i tykkelse).

  2. Smør remonce ud på dejen i et fint tynd lagt.

  3. Smør kagecremen ud på remoncen. 

  4. Rul så sammen i en lang pølse. Del på midten, og hver del passer i en lille aluform på 32.6x10.6x2.5 cm. Træk ud så den passer i længden. 

  5. Klip skråt ned i dejen (ca. halvvejs) for hver 1 cm, og flip skiftevis fra side til side.

  6. Stilles til hævning i 40-45 minutter under plastik. 

  7. Pensl evt. med æg og pynt evt. med mandelflager

  8. Bages i 18 minutter ved 210 grader alm. varme midt i ovnen. Afkøles og serveres. Kom evt. lidt glasur på.

Opskriftsnoter

Kagecremen kan let laves af et købt færdiglavet brev. Det giver ca. 250 gram kagecreme.

Du kan også lave kagecremen selv

  • 3 æggeblommer
  • 1 helt æg
  • 3 spsk sukker
  • 3 tsk mel
  • 4 dl mælk
  • 1 tsk vanillesukker

Pisk æg, sukker og mel i en lille gryde ved mellem varm og rør mælken i stille og roligt. Når blandingen koger og er blevet tyk, så fjernes den fra varmen, og vanillesukkeret røres i. Kom i køleskabet (evt. i en anden skål) med madfilm over der ligger helt ned på overfladen, så der ikke kommer skorpe.

 

Billeder

 

Tips

Kanelstængerne kan fryses, og smager fantastisk selvom de har været frosset ned. Det gør det lettere, hvis du skal lave en masse kanelstænger til f.eks. arbejdet 🙂

Den frosne kanelstang kan tages op nogle timer i forvejen, og kan med fordel varmes lidt i ovnen inden servering igen.

Remoncen kan laves i en luksus udgave, hvor du udskifter 50-100 gram farin med samme mængde marcipan. Det fortryder du ikke. Grunden til jeg ikke har sat det på som “standard” er at mange ikke har marcipan liggende.

 

Spørgsmål eller kommentarer

Du er velkommen til at skrive et spørgsmål, eller bare give en lille tilbagemelding på hvordan det gik med dine kanelstænger. Du må også super gerne give kanelstangen karakter ved at trykke på de 5 små stjerne over billedet, eller du kan gøre det ved de små stjerner, når man skriver en kommentar længere nede.

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

10 tanker om “Hjemmelavet kanelstang med remonce (opskrift)

  • 20. september 2018 at 17:42
    Permalink

    Kan man lave den uden man har en maskine

    Svar
    • 20. september 2018 at 17:43
      Permalink

      Hej Anita. Det kan du formentlig godt men det kræver nok lidt gode ælte muskler 😊 men det burde kunne lade sig gøre.

      Jeg vil meget gerne høre hvordan det går hvis du kaster dig ud i det 👍😁

      Svar
  • 19. august 2018 at 22:57
    Permalink

    Shit et mønster. Jeg vil også gerne se en video 😁

    Svar
    • 20. august 2018 at 11:21
      Permalink

      Hej Malene. Jeg kan høre jeg hellere må få lavet den video snart 😁😊❤️

      Svar
  • 17. august 2018 at 09:21
    Permalink

    Hej Lars
    Hr du mon en video der viser hvordan du klipper og laver mønstret 😊
    Mvh Karen

    Svar
    • 17. august 2018 at 09:22
      Permalink

      Ikke endnu 😊 men det vil jeg da gøre. Laver flere stænger her i næste uge 🙏👍

      Svar
  • 16. august 2018 at 21:02
    Permalink

    Namnam 😊 så lækker

    Svar
  • 16. august 2018 at 14:30
    Permalink

    Velbekomme 🍀🙏❤️🏆🙌

    Svar
    • 16. august 2018 at 14:51
      Permalink

      Har lige set at jeg har mel på næsen på nogle af billederne 😂😂… Nå men sådan er det jo i et køkken 😊🙏🙌😉😋😁

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.