Kagecreme hjemmelavet (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Kagecreme er hjertet i mange lækre desserter og er nærmest synonym med hygge og sød forkælelse. Denne konge blandt cremer er kendt for sin glatte og silkebløde tekstur, der kommer fra en perfekt balance mellem æg, mælk, og vanilje. Den traditionelle kagecreme serveres ofte som fyld i tærter, kager og søde småretter, hvor den tilføjer et rigt og cremet element, der komplementerer andre smagsnuancer. Uanset om den er stjernen i din dessert eller en subtil medspiller, er kagecreme et must-learn for enhver sød tand og et perfekt springbræt til at eksperimentere med dine egne opskrifter!
Her er blot min hurtige vejledning i at lave din egen hjemmelavede kagecreme. Det er ret simpelt.
Glutenfri kagecreme
Ønsker du en glutenfri kagecreme, så skal du bare bruge Maizena majsstivelse i stedet for hvedemel. Det bliver SUPER godt.
Opskriften
Kagecreme hjemmelavet
Ingredienser
- 2 æggeblommer
- 2 spsk sukker
- 1 spsk hvedemel / majsstivelse
- 2 dl mælk (gerne sødmælk)
- 1 tsk vanillesukker (eller kornene fra 1 vaniljestang)
Udstyr
- Gryde
- Piskeris
- Film (eller lukket plastikbøtte)
Fremgangsmåde
- Pisk æg, sukker og mel i en lille gryde ved mellem varm og rør mælken i stille og roligt.
- Blandingen "koges" igennem i ca. 3 minutter til den er blevet tyk. Fjernes så fra varmen, og vanillesukkeret røres i.
- Kom i køleskabet (evt. i en anden skål) med madfilm over der ligger helt ned på overfladen, så der ikke kommer skorpe.
- Rør den lidt op inden den bruges.
Opskriftsnoter
- Brug gerne kornene fra en vaniljestang, hvis det skal være lidt mere luksus.
- En portion giver godt 2 dl. kagecreme, så gang op, hvis du skal bruge mere.
- Du kan fryse kagecremen, hvis du laver for meget. Den bliver bedst, hvis du lige rører den lidt rundt undervejs i nedfrysningen, da den kan blive lidt grynet ellers.
- Kagecreme kan holdes sig køleskabet flere dage.
- Brug Maizena i stedet for hvedemel, hvis den skal være glutenfri !!
Ernæringsfakta
Hvad synes du om kagecreme opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Kommentarer og spørgsmål?
Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Hvis du gerne vil have lidt inspiration til hvor du kan bruge kagecreme, så se her:
Hjemmelavet kanelstang med remonce (opskrift)
Jordbærtærte med mørdejsbund og chokolade (opskrift)
Fastelavnsboller med syltetøj og creme (opskrift)
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Super fin opskrift og let at lave 🙂
Takker mange gange
Velbekomme. Blot en fra gemmerne, som jeg aldrig har fået skrevet ned. Nu har jeg den selv liggende, så jeg let kan lave kagecreme når der skal laves fastelavnsboller, cremelinser etc.
Tak for en god opskrift på kagecreme!
Velbekomme❤️
Min favorit go-to-kagecreme opskrift. Den er simpelthen så let at lave. En god ting er at man kan lave den både med Maizena eller med alm. hvedemel, og det gør det altså ret let når man lige vil have lidt creme til fastalavnsboller etc.
Tak for en god hjemmeside.
Hanna
Velbekomme og tak for de fine stjerner 🤩